Şimdi Ara

CORSAIR RM1000i ile HX1000i Arasındaki İlginç Kg Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tam bilmemekle birlikte yeni seri şu olabilir diye düşünüyorum ? diye belirttim, ve açıkçası hala bilemiyorum, en azından Corsair Türkiye lütfedip konuya yazılanlara cevap vereydi öğrenirdik, ama nerdeeee ?
  • Corsair, mevcut platformları özelleştirerek yeni teknolojiler barındıran güç kaynakları üreten bir firma. Dünyada rakipsiz sayılabilecek Flextronics II ve III platformunu kullanan AX1200i ve AX1500i güç kaynaklarını adından da anlaşılacağı gibi Flextronics ile beraber ürettiler. Bu konuda Flextronics'in katkısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. AXi serisi dışında yeni üretilen tüm Corsair güç kaynaklarında (CXM, RMx, RMi, HXi) ise Corsair'in inovatif yaklaşımıyla iyi iş çıkardığı ortada. Corsair'in geçmişte sadece etiket basıp sattığı Seasonic, CWT üretimi güç kaynakları da oldu. Şu anda etiket basıp sattığı güç kaynağı ise yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi cihazı aldınız hocam?
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Corsair in en yeni serisi RMi ve RMx. Yalnız tepe modelleri AXi serisi.
  • SeSioN kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, RMi de Type 4 kablo kullanılması ve coil whine durumuna karşı daha dirençli komponentler kullanılmasından dolayı RM1000i alacağım.
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıtınız için. RM1000i almaya karar verdim.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Yılmaz Bey teşekkür ederim. RMi serisi daha yeni olduğu için RM1000i almaya karar verdim. İlginiz için teşekkür ederim
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, şimdideb hayırlı olsun, güle güle kullanın.




  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Yılmaz Bey,



    Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam AXi en üst seri, HXi ikinci kademe seri, RMi üçüncü kademe seri. AXi en eski seri ve fanı %20 yük civarına kadar dönmüyor. HXi, AXi den daha yeni ve fanı % 40 yüke kadar fanı dönmüyor. RMi serisi en yeni bu serinin de fanı % 40 yüke kadar dönmüyor.



    En kaliteli komponentler AXİ serisinde daha sonra HXi serisinde daha sonra RMi serisinde var.



    RMi serisi coil whine sorununa karşı en son komponentlerle donatılmış, % 40 yüke kadar fanı çalıştırmayan, Type 4 kabloları ile çok iyi voltaj düzenlemesi yapan seri.



    Ben en yeni seri olması ve yukarıda saydığım nedenlerden dolayı RM1000i alacağım.



    Reviews leri inceleyebilirsiniz çekinceniz varsa üretim yılları ile ilgili hangisi yeni veya hangisi sizin için daha uygun karar verebilirsiniz. Durum yukarıda anlattığım gibi tercih sizin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    yazmış olduklarınız insanları yanlış yönlendirecek şekilde.

    Seasonic'e ürettiriyor demek ile fabrikasındaki üretim bandını kullanıyor demek apayrı iki şey.

    Seasonic'e ürettiriyor demek fason olarak her şeyi ona yaptırıp ( tasarım geliştirme arge kalite kontrol vs ) üzerine sadece Corsair etiketi yapıştırılıyor anlamına geliyor.

    Bunu kast etmemiş olabilirsiniz ancak yazdıklarınızı okuyan bir kullanıcı bunu bu şekilde yorumlayacaktır.

    Yukarıda yazdıklarım uzunca bir hikaye gibi gözükse de bu yazıyı okuyacak her hangi birinin konuyu anlayabilemsi için detaylı, açıklayıcı ve örnek vererek yazdım.

    Felice Forte adlı kullanıcının sorusuna gelince. Kendisi bana özel mesaj atarak bu soruyu sormuş ve kendisine bu sorunun cevabını vermiş bulunmaktayım.
    "

    Felice Forte Yarbay
    blokla
    şikayet
    9 gün önce
    Merhaba,

    HX1000i ile RM1000i arasında çok ciddi bir ağırlık farkı var bu neden kaynaklanıyor? HX1000i yaklaşık 3,6 kg iken, RM1000i 2 kg ı çok az geçiyor. Bu durum neden kaynaklanıyor?

    tech guru Yarbay
    7 gün önce
    Merhaba,

    RM1000i HX1000i den daha sonra duyurulmuş bir model. RM1000i tasarlanırken o andaki en güncel PSU teknolojisi ve komponentler kullanılarak tasarlanıp geliştirildi. Bu yüzden daha az komponent ya da daha hafif bileşenler kullanılmış olması normal.

    Bunun haricinde HX1000i daha yüksek bir verimlilik düzeyine sahip olduğundan bu özelliği yüzünden RM1000i e göre çok daha fazla bileşen barındırmakta. Bu da ağırlığı arttıran bir neden.

    Bu iki etmen düşünüldüğünde aralarında fark olması gayet normal.

    "
    Corsair'in global olarak yapmış olduğu global müşteri memnuniyeti ve son kullanıcılara yönelik bakış açısı Türkiye için biraz farklı olmasının 2 sebebi var.

    İlki Türkiye'deki gümrük mevzuatları ve şartlarının Avrupa ve Amerika genelinde olduğundan çok daha farklı olması. Bu yüzden pek çok kullanıcı yurt dışından RMA değişim ürünü alırken ya da yedek parça alırken sorun yaşıyor ve mağdur oluyor. Ürün bedelinden çok daha fazla beyanname ücreti talep ediliyor ya da vergi ödemek zorunda kalıyor. Bu yüzden RMA işlemleri mümkün olduğunca distribütörler üzerinden yapılmasına dikkat ediyor, ve yurt dışından ürün alacak kullanıcıları da ürünleri almadan önce mümkün olduğunca bu durum konusunda kendilerini bilgilendirmeye çalışıyoruz.

    ikinci kısım ise Corsair'in müşteri memnumiyeti politikasını Türkiye'de kötüye kullanarak Corsair'e ciddi anlamsa zarara uğramasına ve sorun yaşamasına neden olan çok fazla sayıda son kullanıcı oldu. Bu yüzden de Türkiye'ye dünyanın pek çok ülkesinden farklı bakılması ya da yaklaşılması gayet normal. Bu tarz yaklaşımlar ve güvenin kötüye kullanımı yaşanmasaydı burada şu anda çok daha farklı bir hizmet sunuyor olurduk.

    Size bunları bilmeniz için anlatıyorum. Bunları bilin ki arka planda yaşananları bilmeden direk olarak bizi global anlamda uyguladığımız müşteri memnuniyeti politikasını Türkiye'de uygulamadığımızı söyleyerek suçlamayın. Bu konuda bazı önlemler almamıza neden olan ve değişiklilere yol açan pek çok olay yaşandı. Bunlar olmasaydı biz neden dünya genelinde uyguladığımız bazı şeyleri Türkiye'yi mahrum bırakalım? Burada maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor, bunun farkındayız ancak bu kurunun miktarı kusura bakmayın ama bu tip önlemler almak zorunda bırakılacak kadar çoktu.




  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    HXi Corsair'in en güncel ve en yeni modelidir. İçerisinde barındırmış olduğu güncel teknoloji onun AXi ye göre daha kolay üretilebilir kılarken bu da üretim maliyetinin düşmesi anlamına geliyor.

    AXi güç kaynakları daha eski teknoloji ve daha eski üretim teknikleri kullanılarak üretilmiş olduğundan maliyetlerinin dolayısıyla son kullanıcı fiyatlarının farklı olması normaldir.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    Ben de sessiz bir kasa toplama cabasi icindeyim.

    sizin aldiginiz psu aldim , 400 watta kadar fansiz calismasindan dolayi :)

    i7 8700
    z390 msi gaming edge ac
    2*8 corsair 3000 mhz
    rm1000i

    ekran karti da 1070 1070ti 1080 gibi birsey eklenecek

    Geldik kasa ve fanlara simdi :)
    Sizin configurasyonu okudum, felaket sayida fan var ve sessiz dusuk devirde calisiyorlar.

    1. rm1000i den memnunmusunuz. link programini kullanip herhangi bir ayar yaptiniz mi.
    2. Ben guc kablosunu kaybettim, siz kendinizinkine bakabilir misiniz, guc kablosunda corsair markasi yaziyor mu. kac Amper yaziyor kabloda. Nasil temin edecegim bilmiyorum.
    3. Hangi kasa kullaniyorsunuz, hangi kasa tavsiye edersiniz.
    4. fanlari nasil bagladiniz, 5*14 + 4*12 + 1*23 toplamda 10 fan mi var :) Fanlarin hepsi noctua mi. Baska tavsiye edeceginiz fan var mi. 1 sene kulandiniz sistemi. Tavsiyeleriniz cok faydali olacak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.