Şimdi Ara

Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
966
Cevap
7
Favori
35.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstersen yardımcı olabilirim bende plexi boruyu ilk defa kullanacağım hortum kullandım çok onu yapmak kolay baya. Parçalar falan aklında değilse o konuda da yardımcı olabilirim. Sleeve kiti olarak burada bulman zor ben frozencpu dan aldım mesela full beyaz seti. Şu anda performance-pcs den alabilirsin satın alırken yazıyorsun 100doların altında gösterin diye geliyor hemen.
    Ben işlemci bloğu u değiştirmeye karar verdim sistemde herşey benzer olsun diye yoksa bu hafta sonu kurardım şimdi 3-4 gün onu bekleyeceğim.

    Bu değişen rgb ledleri yapmak kolay baya gittigidiyordan parçaları alıp evde şemasına bakarak yapabilirsiniz tek gereken şey lehim yapmak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Cok guzel. Tam aradigim bilgi kupusun deseme ben surayi anlamadim. Pleksi boru dedigin plastik elastik gibi degil de sert olanlardan mi acaba? Ben sahsen soyle koseli tam 90 derece bukumlu boru sekillerini seviyorum. Oyle kivrimli oval tarzlar cok amatorce. Mesela su cok iyi bi ornek. Ben cok sevmistim tabi renkleri haric

    Ben de boyle birsey yapacagim. Kasamin ustune kac cm lik radyator gerekir hocam? Ben bi tane buldum. Bi tarafi 3x14 cm lik doger tarafi 3x120 lik radyator var. Onu sevdim. Fan bulamazsam 120 lik fanlarla idare ederkm diyorum. Yalniz bilmedigim cok sey var. Kasam 750d ve buna radyator kac tane almaliyim. Benim kafamdaki 780 classified i da sivi sogutmaya dahil edip 2 radyator duzenegi kurmak. Ama biri bana dese ki ben su sistemi kurdum ayni kasaya dedogin gibi malzemeler su. Bana guven dese o listeyi komple alip hemen yaparim. Ama kendime biraz guvemiyorum. Normalde el becerim gayet iyidir. Ama prpfesyonel olmazsa bi daha aymi boru falan. Sanki sorun olur gibi geliyor. help mee elimdeki h110 u satliga cikarip hemen bu ise girmek istiyorum
     Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club] Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin gördüğün kıvrımlılar direk hortumdur onu kullanmak daha basit, bu borular set sıcak hava tabancası alıp içine silikon koyup büküyorsun 1-2 seferden sonra alışılır benim gibi el becerisi olmayan biri bile düzgün 90 dereceyi sıkıntısız yaptıysa sende yaparsın. Hatta işi kolaylaştırmak için monsoon ın aparatları var tavsiye ederim.
    Bu kadasa xspc nin ax360 lık radyatör kullanılmış mantıklıda kasanın üst kısmı 8cm civaro bu radyatörde 31mm falan kalınlığı ondan ya bunun gibi ince yapıp ucu ucuna push pull fan kullanabilirsin yada benim gibi 45mm lik radyatör kullanım sırf push yapabilirsin. Ben ön tarafa hdd koymayacağım için orayada 60mm lik 240lık radyatör aldım360+240 olacak, 3930k ve 780ti classified soğutmak için.

    Eğer 0 alacağım diyorsan yurtdışından sana liste hazırlama konusu da yardımcı olurum istediğin tarzda parçaları söylersin buluruz, ikinci el dersen bulman biraz zor pek kalmadı artık ama bulursan link atarsın bu kasaya olur olmaz diye söyleyebilirim yine.


    Bende şimdi bu resimdeki işlemci bloğundan var ekran kartında farklı marka ikisi bir birine uysun diye işlemcidekini satılığa çıkartıp yeni blok alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Ben de sadece push kullanirim hocam. Ucu ucuna kullanmaktan bikmistim xpredator kasada. O zaman senin sisteminle benimki cok benziyor. Kasa da ayni. Cok iyi. Yalniz soyle soyleyeyim. Benim kasamin resimlerinde de gormussundur. Bende bir ssd var. İki tane de 3.5 hdd var. Hdd yi kasanin ust bolumundeki yere tutturdum. Suan ben de 240 radyator takabilir miyim? Cunku ekran kartima iyi overclock yapmayi dusunuyorum e dogal olarak islemciden isinan suyu tekrar sogutmam gerekecek. Bunu da ikinci radyator ile yapabilirim. Senin kullandiklarin bana da mantikli geldi. Kalinliklari cok ideal. Ben sahsen cook kalin radyatoru pek sevmedim. Hep pahali hem beni montajda sok-tak da sikinti yaratabilir diye dusunuyorum. Bi soru daha. Sen gpu sogutma blogunu nereden aldin ve model linki nedir? Ben bu konuyu sogutma performansini pek bilmiyorum. Ti ile duz modeli benzerdir uygunsa ayni modelden almak isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman sen 240lık radyatörü kasanın önüne değil altına takarsın zaten şu anda da 2 tane 120lik takmışsın oraya oraya takabilirsin, yinede orada kalan alanı tam ölç radyatör alırken ona göre bir şey buluruz. Galiba önce radyatöre sonra işlemci bloğuna sonra tekrar radyatöre ve ekran kartına düşünüyorsun bunu yapmana gerek yok düzgün bir pompa kullanınca su hızlı döneceği için sistemde işlemciden geçerken 2-3 derece ancak soğutur ondan direk işlemciden ekran kartına girebilirsin hem daha kolay hemde daha düzgün gözükür bu şekilde. Bende normalde 240lık radyatörü iyice ince alacaktım ya 45mm lik yada 30mm lik serilerden seçecektim ama stoklarda yoktu istediklerim ondan 60mm lik aldım, kalınlarda haklısın montajı sıkıntı. Evga zaten ti ve normal 780 de aynı pcb kullanıyor ondan bloklar bir birlerine uyuyor benim aldığım blokta 780 classified bloğu, 2 seçenek var bu konuda evga nın kendi sattığı blok ve ek markasının yaptığı blok, evganın kendi bloğu gpu yu güzel soğutuyor ama diğer kısımları biraz sıkıntılı ondan Ek inkini aldım ben.
    http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_971_240_579&products_id=39339




  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Çok güzel... O halde son aşamalar şunu sorayım.... Üste 360 lık radyator alacağız? Ama biraz kalın olacak ve sadece push yapacağız.... Tamam burda sorun yok... Bir de alt kısma uygun 240 lık radyator alacağız?(Peki bu çok gerekli midir. Az once dedın kı radyator sonra işlemci sonra gpu dedın. Ama yanlış anlamadıysam sen 360+240 radyator kullancaksın... Senın duzen sıralaması nasıl olacak?) Alta uygun radyator de aldık dıyelım(Zaten alta uygun radyator kasanın onune de uygun olmaz mı? Kasanın onu hem 240 hem 280 lık radyatore uyumlu degıl mı?) Radyatorlerı alınca gerıye gpu ve cpu bolk kalıyor... Gpu blok konusunda haklısın EK nın kiler güzel performanslı... Onu da aldık diyelim... Geriye akrilik veya pleksi hortumlar rakorlar ve pompa geliyor... Bu küçük parçalarda nasıl yardımcı olabilirsin? Sessiz ve seri akım hızına sahip bir pompa almalıyım. Çünkü şuanda bile kasamda 7 tane fan var zerre kadar ses çıkmıyor. Çünkü yarı devirde kullanıyorum hepsini...




  • Ben 360+240 kullanıp fanları çok düşük devirde kullanacağım 1000rpm 900rpm gibi değerlerde sırf sessizlik için 2 tane radyatör koyuyorum kasaya mesela xt45 push pull sığsa yüksek devirlerde yine yeterli gelirdi ama sırf push ile zor olur sıcaklıklar artar ondan 2 radyatör kullanmak daha mantıklı. Sıralamam pompa>240>360>cpu>gpu>pompa tarzında olacak yada pompa>360>cpu>gpu>240>pompa şeklinde olacak hangisi daha kolay olursa. Altta uyan 240lık önede uyar ama öne uyan altta uymayabilir çünkü alt tarafta psu daraltıyor orayı biraz ama ön taraf daha geniş alana sahip ondan ölçüp işi garantiye almak en iyisi, birde sen hdd kulandığın için öne 240da sığmaz büyük olasılıkla. Akrilik boru olarak 2 tane kalınlık seçeneği var bunlara görede 2-3 tane rakor seçeneği var ben primochill ve kalın olanları kullanıyorum, ince olanları istersen bitspower tercih edebilirsin rakor olarak, borularıda yine yurt dışından sipariş verebilirsin yada buradan da bulabilirsin ama araştırman lazım ben direk rakorlarla beraber yurt dışından aldım hepsini. Pompa olarak mcp655 yada D5 ler zaten aynı pompa sayılırlar en sessiz ve performanslı olarak geçerler, daha performanslısı bulunur ama sesi çok çıkar ondan bunu tercih etmek en iyisi olur zaten resmini attığın sistemde de bundan var. Bende de kasada şu anda full corsair fanları var yarı devirde kullanıyorum ama eskiden sıvı soğutma varken ki haline göre çok sesli geliyor eskiden hiç sesi duyulmazdı şimdi boşta bile o haline göre çok sesli.




  • Poyri kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarını okuyup geçmiyorum bilesin üstad.. Not alıyorum ve sonrasında pm ile biraz daha yardımını isteyebilirim. Artık marka model çoğu şey netleşti sayılır... Ben de şahsen Corsair fanlarını sevdim. Mesela eski kasamda akasa viper s flow vardı. Bu kasaya geçince satım.. Şuanda resmen kasamdan zerre fan sesi gelmiyor.... Bendeki fanların 2 si high serisi radyator fanıCorsair ın. biri de ince yapraklı 1650 rpm lik kasa fanı... Anlayacağın fazla fana ihtiyacım yok... Ekstralarını satın alırız artık...
    Pompa vs konusunda tamamen sana katılıyorum sessizlik için... Sese karşı alerjim oldu. Zaten bu custom soğutma sessizlik ve serinlik içindir... Renk olarak örnek olması açısından bu da benim içime sinen bir kasa tasarımı. Zaten sırf bu dizayn için kasayı almıştım... Görsel
     Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club] Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club]




  • Bunu yapmak çok basit zaten hortum kullanmış kurması baya kolay bir sistem malzemeleri aldıktan sonra.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagribey

    Ben de 350D ile aranıza katıldım. Kırmızı sleeve kablolar ve ön taraf için 2 tane af140 alınca hayalimdeki kasayı tamamlamış olacağım.

    Kesinlikle sana katiliyorum. Ben de ayni dusuncedeyim. Yalniz kirmizi sleeve bulabilirsen bana da haber ver. Bulmak imkansiz gibi birsey suanda.

     Corsair Obsidian Kullanıcıları [Owners Club]
    Fanlarım geldi. Sleeve kabloları araştırıyorum. Aliexpresste uygun fiyatlı birkaç ürün var. Sizce alınır mı? 24 pin Atx, 2vga ve 1 cpu kablosu kargo dahil 70tl civarı tutuyor.http://www.aliexpress.com/store/group/DIY-PC-EXTENSION-CABLE/907279_211854043.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAC mono -- 3 Nisan 2014; 15:25:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Corsair 350d alan arladaslar acaba icerisinden psu icin vida cikiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Bu vidalar güç kaynağı kutusundan çıkar. Yani 350D içeriğinden PSU için özel olarak çıkmıyor, diğer vidalar arasından uyan olacaktır muhtemelen.
  • 450d beklicektim ama dayanamadım mıd towerdan sıkıldım zaten 750d aldım eksen pc den geldiğinde ilk resimlerini eklerim
  • tech guru kullanıcısına yanıt
    Tamam tesekkur ederim bir onceki kasadan cikmisti ondan sordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondeki fanlarin 140 lik mi? Nereden aldin onlari? Bir de alacagin pinler her psu ya uyuyor mu? Yoksa sadece uzatma kablolari mi. Ben prjinal kiti ariyorum valla ondan baskasina pek sicak bakmiyorum. Kasan guzel olmus bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Ondeki fanlarin 140 lik mi? Nereden aldin onlari? Bir de alacagin pinler her psu ya uyuyor mu? Yoksa sadece uzatma kablolari mi. Ben prjinal kiti ariyorum valla ondan baskasina pek sicak bakmiyorum. Kasan guzel olmus bence.

    Evet 140lık. Buradan aldım:http://www.webdenal.com/corsair-co-9050009-ww_666619.html

    Uzatma kablosu arıyorum, onlar her psuya oluyor. zaten cx750m için orijinal renkli kablo da yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagribey


    quote:

    Orijinalden alıntı: karahan_1900

    Ondeki fanlarin 140 lik mi? Nereden aldin onlari? Bir de alacagin pinler her psu ya uyuyor mu? Yoksa sadece uzatma kablolari mi. Ben prjinal kiti ariyorum valla ondan baskasina pek sicak bakmiyorum. Kasan guzel olmus bence.

    Evet 140lık. Buradan aldım:http://www.webdenal.com/corsair-co-9050009-ww_666619.html

    Uzatma kablosu arıyorum, onlar her psuya oluyor. zaten cx750m için orijinal renkli kablo da yok.

    Ooo o zaman sen en iyisini yaparsin al kesinlikle. Bu arada sen bana oyle bi iyilik yaptin ki bunu turkiyede satani ilk kez gordum. Supermis. Bisey soracam. Sen tekli paket mi aldin? Eger oyleyse her paketten renkli cerceveler cikti mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet uzun süredir Türkiye'de yoktu. Ben de dün görüp aldım. İçerisinden Kırmızı, beyaz ve mavi çerçeve çıkıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam beni 750D kullanıcılarına ekleyebilirsin
  • 750d camı çizdim nasıl değiştirebilirim?f
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.