Şimdi Ara

CORSAIR H60 Tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kule tipi soğutuculardan bıktım. uygun fiyatlı su soğutma istiyorum nette h60 gördüm. bazı kullanıcılar noctua nhd14 demiş ama soğutucu çok büyük ve çok ağır.
    H60 almayı düşünüyorum eksen bilgisayarda 200TL civarında. Tavsiye eder misiniz? Kullanan var mı? H80e göre farkı radyatör boyutları. dezavantajı kaç derece fark eder?

• h60 yerine h70 veya h80 almaya çalışın.
    H60ı tavsiye etmememin sebebi radyatörü ince olduğu için uzun süreli yükte sıcaklık artmaya devam ediyor.
    h70 ve h80i kullandım, ikisi de hemen hemen aynı soğutmayı sağlıyor ama yerinde olsam güncel versiyon olan h80i alır veya h100ü beklerdim.

D14te güzel soğutucu fakat ram-i ekran kartını vs çok değiştiriyorsan kasa içindeki çalışma alanını çok kısıtlıyor ayrıca ağırlığı bazı anakartlar için sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 14 Eylül 2011; 22:39:22 >
  • H70'den, 100 TL'e satılan venomous x daha fazla performans veriyor. Bu kompakt su soğutmaların hiçbirine para verilmez.
  • h80'i bende düşünmüştüm ancak fiyatı gerçekten pahalı ve yük durumunda ki hali biraz sesli. Thermalright Venomous X olsaydi piyasada iyi olurdu, Thermalrighr mux 120 gibi ya da ultra 120 extreme gibi tek blok ve tek fanla gayet rahat kullanılabilen soğutucuları da tercih edebilirsiniz.
    Ancak görünüm olarak h70 ve h80 pencereli bir kasada oldukca güzel durur.
  • teşekkürler cevap için arkadaşlar.
    H60 incelemesine biraz baktım. H50nin aynısı sadece birkaç güncelleme yapılmış sanrım pompa ve cpu bloğu ile ilgili.
    radyatör aynı boyutlarda. H80 almaya karar verdim. Venomous X düşündüm bi ara aslında ama kule tipi soğutucu istemiyorum artık.
    Performans bir kenara kompakt ve ergonomi istiyorum. kule tipi soğutucular artık gözüme hoş görünmüyor.
  • Uzun süreli bir H50 kullanıcısı olarak kesinlikle H50 ve sonrasındaki soğutucuları şiddetle tavsiye ederim. Hava soğutmanın mantıksızlığı artık yeterince denendi. Yoğunluğu inanılmaz derece düşk olan bir malzeme ile sıcaklık dengelemeye çalışmak bu saatten sonra hayal olur.
    Radyatörler de hava ile soğutulmuyor mu diyen arkadaşlar olabilir tabii, ancak unutulmaması gereken, saf hava soğutma sistemlerinde ısı aktarıcı birim olarak bakır çubuklar kullanılıyor. Ve sonra ısı direkt alüminyum ya da nadiren bakır yapraklara aktarılıyor. Sıvı soğutma sistemlerinde yükün çoğunu sıvı üzerinde barındırır ve daha çok miktarda ısıyı yüklenir. Bu nedenle farkı tartışılmaz bile.

Aslında rahatlıkla ve sorunsuzca manuel sıvı soğutma sistemleri kurulabilir. Ancak uğraşmak istemiyorsanız, compact yani hazır ve uğraşısız sistemler de işinizi fazlasıyla görecektir.

Anlamsızca saf hava soğutma sistemlerinin sıvı soğutma sistemlerinden hatta compact olanlarından bile daha iyi performans verdiğini söyleyen arkadaşların fanatiklik yapmak yerine biraz araştırıp düşünmelerini ve verileri incelemelerini öneririm..

• su soğutma istiyorsanız 2.el forumda 300tlye bi sistem kurabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.