Şimdi Ara

Corsair H100 Alıcam Bilgiye İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Corsair H100 Almayı düşünüyorum şuan elimde Thermalright Venemous X Black var arada fark baya olurmu sıcaklık olarak, ne düşünüyorsunuz sizce değer mi ? i7 950 Kullanıyorum 4.2 ghz çıkmayı düşünüyorum testlerden stabil bir şekilde, şu an ki soğutucuyla 85'lere felan çıkıyor zaten ramleri değiştirdim hiç çıkamıyorum mavi ekran gelip duruyor anlamadım bende ama herhalde hiç çıkamam bendeki soğutucuyla şu an, H100 ile aşırı sıcaklıklara ulaşmadan geçebilirmiyim yardımcı olurmusunuz?

Şu sitedeki testlere göre 4.4'e 82 dereceyle çıkmış diyor ama;http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/corsair_h100_review/1 bilmiyorum 1.25 20x200'de bilgisayar bile açılmıyor neyle alakalı anlamadım birtürlü.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 30 Ekim 2011; 9:19:40 >

• valla dostum tavsiye ederim hem performans hem ısı konusunda bayagı bi iyi sıvı sogutma oldugu için ben kendi sistemimde kullanıyorum h100u i7 990x ile gayet tatmin edici
  • Ondan şüphem yok fakat şuanki soğutucumun yerine onu almaya bu parayı vermeye değicek mi onu öğrenmek istiyorum?
  • tabiki deyecek kardeşim :)
  • Dün verdim siparişi bakalm iki üç güne gelir elime denicez :D
  • bunun pompası yok ama su soğutma nasıl oluyor. başka konu açmak istemedim egemen54 kusura bakma :)
  • Önemli değil. Üzümünü yiyelim bağını sormayalım adamlar yapmış :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence sorun voltajda. Şimdi hatırlamıyorum tam ama 1.25 sanki düşüktü 4Ghz için.
    Benim i7 950 4.2de, şu an 1.33v voltajda.
    Bende Thermalright Silverarrow var, 60-62 aralığında tam yükte.
    Ben kasa ve CPU fanlarını silent modda kullanıyorum. CPU fanı yükte hızlanıyor gerçi ama bütün fanları normal moda alınca sıcaklıklar biraz daha azalıyor.
  • 1.25'de 4ghz prime95 reset atıyor ya benim internette gördüğümde öyle 1.25 20x200 ama bu şekilde bzen açılırken bile mavi ekran geliyor acaba neyde olabilir ozaman ki sorun ? 1.3'den aşağı reset kurtarmıyor aşağısı :D

Bide şöyle birşey var geçen sene yaptığım testlere bakıyorum sıcaklık 70 dereceyi geçmemiş bu +7 derece şimdi nerden geliyor bende şuan prime'de 78 derece görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egemen|54| -- 31 Ekim 2011; 23:45:16 >
  • Pompası işlemciye takılan blok üzerinde.

Güle güle kullan şimdiden, kasanda radyatörü takabileceğin yer varsa H100 çok iyi bir seçim olur. Bakalım kaç derece fark olacak.
  • Teşekkür ederim. Ya kasanın üstünde 23cmlik fan yeri var fakat radyatör 24cm nasıl tutturabilirim onu oraya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen54

1.25'de 4ghz prime95 reset atıyor ya benim internette gördüğümde öyle 1.25 20x200 ama bu şekilde bzen açılırken bile mavi ekran geliyor acaba neyde olabilir ozaman ki sorun ? 1.3'den aşağı reset kurtarmıyor aşağısı :D

Bide şöyle birşey var geçen sene yaptığım testlere bakıyorum sıcaklık 70 dereceyi geçmemiş bu +7 derece şimdi nerden geliyor bende şuan prime'de 78 derece görüyor.

Malesef her işlemci aynı olmuyor. Bazıları kaba tabir takoz olurken bazıları inanılmaz OC yeteneğine sahip.
    Isı artışının çok sayıda sebebi olabilir.
    Blok yerinden oynamıştır, macun sorunu olabilir, tozlanmıştır, vs. vs.
    H100 anakonusunda çok sayıda yorum var, güzel sistem bence. Ama fanları değiştirmeniz tavsiye olunur.
  • Üstünde gelen fanlarımı değiştireyim ? Ne almamı önerirsiniz.
  • Hımm bunun yanında biraz daha şekilli nasıl fan önerebilirsinzi led li olursa iyi olur.

Ayrıca ürünü aldım taktım 11 Derece fark var şu an diğerine göre iyi oldu ya hem diğeri kaba duruyodu hem ağır böyle hem rahatlık geldi hem ısı düştü bide fanları değiştirip 4 fan yaparsam 3 derece felan daha düşeceğini tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen54

Hımm bunun yanında biraz daha şekilli nasıl fan önerebilirsinzi led li olursa iyi olur.

Ayrıca ürünü aldım taktım 11 Derece fark var şu an diğerine göre iyi oldu ya hem diğeri kaba duruyodu hem ağır böyle hem rahatlık geldi hem ısı düştü bide fanları değiştirip 4 fan yaparsam 3 derece felan daha düşeceğini tahmin ediyorum.

dostum lede filan bakıyıcaksın normal şerit ledde alıp takarsın veya uv fanların üfledigi cfm bakıcaksın bide sessizligine gerisi boş
  • İşte ledi ve şuan üstündekilerden iyi hangi fan var.
  • bence kullandığınız soğutucu ile h100 arasında kendi fanlarını kullanırsanız maxımum 5-6 derece oynayacak siparişi vermişsiniz vermeseydiniz bişiler yazardım ama artık olan olmuş
    yani stok soğutucu kullanan için h100 almasına bişi demem ama sizin kullandığınız zaten güzel değerleri var... burdan takip edin...
    http://forum.donanimhaber.com/m_52919442/mpage_3/f_/key_//tm.htm#53773925

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 3 Kasım 2011; 16:13:33 >
  • 10 Derece için belki 150 tl fazla vermeye değmezdi ama 4.3-4.4 ghz çıkartabilmek için değerdi diye düşündüm ve dediğim gibi kasa içi görüntüsü felan stok biraz kabaydı o yüzdende iyi oldu.
  • Thermalright'a göre o kadar sıcaklık farkı gerçekten harika olmuş. Bence hakkını kesinlikle vermiş. 10 derece fark diye düşünme, zira Venemous da ucuz bir soğutucu değil üst model bir ürün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.