Şimdi Ara

Corsair Force 3 120 GB SSD düşük hız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OCZ Vertex 2 bozulunca iade ettim yerine bunu Corsair Force 3 SSD aldım.

Kurarken AHCI modda kurdum. Ancak hız bana çok düşük geldi. Açılış kapanış süresi OCZ'de (okuma yazma hızı çok daha düşük olsada) daha iyi idi.

Acaba nerede yanlışlık yapmış olabilirim.

• Testi HD TUNE ile yapmayınız. Bunun yerine AS SSD - Crystal Disk - ATTO ile yapınız. Sonra burada SS paylaşınız sonuçların normal olup olmadığını söyleyeyim.
  • Atto ile sorun görükmüyor... Teşekkürler.

• Sonuçlar normal ve gayet iyi güle güle kullanın.

Buda benim 113$+kdv ye aldığım sonra fiyatı vatanın %25 indirimiyle 103$+kdv düşen CORSAIR 60GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA / 490MB YAZMA) SSD sonucu:

• ATTO testi yeterli değil, AS SSD ve Crystal Disk sonuçlarını da paylaşırsanız erişim süresi vs... unsurları da değerlendirebiliriz bu arada ATTO sonuçları da gayet normal görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

ATTO testi yeterli değil, AS SSD ve Crystal Disk sonuçlarını da paylaşırsanız erişim süresi vs... unsurları da değerlendirebiliriz bu arada ATTO sonuçları da gayet normal görünüyor.

ben de tam bununla alakalı soru soracaktımmm.. ATTO da herşey normalken AS SSD ve Christal Disk te tam yarısı bi yazma okuma hızı alıyorum.. bunun sebebi ne olabilir ? bu sonuçlar normal mi bi 60gb SATA3 SSD için ??

• AS SSD değerleri ve ATTO değerleri arasında fark olması normaldir. Yalnız sizin sistemde ATTO için yazma değerleri biraz düşük görünüyor. Bu AS SSD testine de yansımış normalde: SEQ - 4K ve RAStgele 4K yazma değerleri AS SSD için olması gerkenden 40 - 50 MB daha düşük. En alttaki total scor 289 çıkmış bunun 360 - 400 arasında bir yerlerde olması gerek. AHCI + FIRMWARE ve windows ince ayarlar tamam ise anakartınız ve SSD'niz arasındaki ilişkiden ancak bu sonuç çıkıyor diyeceğim ama... Ama diyerek yarım bırakayım. Şu sıralar AMD RAIDXPERT üzerinde Disklerimi neden göremediğimi anlamaya çalışıyorum.

http://resim.donanimhaber.com/m_56294899/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56354374 (Digitaldrop isimli arkadaşın vermiş olduğu bilgiyi takip edin bu raidxpert nedir anlayabilirsiniz)

EDİT: FORUMDA BENZER KONULARI TAKİP EDERKEN DİKKATİMİ ÇEKEN BİR DURUM VAR: Okuma hızı vaat edilen değerde hatta üst sınırında iken yazma değerleri makul olandan daha düşük çıktığında bunun SSD ile değil anakar ile ilgili olduğunu görmeye başladım. SSD'ler tam performansı Intel sistemlerde ve özellikle Z68 çipsetlerde gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 7 Ocak 2012; 21:23:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    m.2 SSD Düşük Yazma Hızı
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

AS SSD değerleri ve ATTO değerleri arasında fark olması normaldir. Yalnız sizin sistemde ATTO için yazma değerleri biraz düşük görünüyor. Bu AS SSD testine de yansımış normalde: SEQ - 4K ve RAStgele 4K yazma değerleri AS SSD için olması gerkenden 40 - 50 MB daha düşük. En alttaki total scor 289 çıkmış bunun 360 - 400 arasında bir yerlerde olması gerek. AHCI + FIRMWARE ve windows ince ayarlar tamam ise anakartınız ve SSD'niz arasındaki ilişkiden ancak bu sonuç çıkıyor diyeceğim ama... Ama diyerek yarım bırakayım. Şu sıralar AMD RAIDXPERT üzerinde Disklerimi neden göremediğimi anlamaya çalışıyorum.

http://resim.donanimhaber.com/m_56294899/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56354374 (Digitaldrop isimli arkadaşın vermiş olduğu bilgiyi takip edin bu raidxpert nedir anlayabilirsiniz)

EDİT: FORUMDA BENZER KONULARI TAKİP EDERKEN DİKKATİMİ ÇEKEN BİR DURUM VAR: Okuma hızı vaat edilen değerde hatta üst sınırında iken yazma değerleri makul olandan daha düşük çıktığında bunun SSD ile değil anakar ile ilgili olduğunu görmeye başladım. SSD'ler tam performansı Intel sistemlerde ve özellikle Z68 çipsetlerde gösteriyor.

size şöyle bir incelememi daha göstermek iistiyorumm...benim 60gb SATA3 ile 120gb force gt serisini karşılaştırdımm başka bir arkadaş sayesinde ve sonuçlar aşağıda..atto sonuçları normal olmasına rağmen christal de 2 kat fark var ??? ve ben attoda 500mb/sn yazma hızı alırken masaüstünde 3gb lık bir dosyayı yanına ortalama 50mb/sn ile kopyalıyor..bu kopyalama işlemi de atto ya ters düşüyor..yani 550mb larda okuyup yazan bi ssd kendi içinde 50mb/sn de mi kopyalama yapar...bi de 120gb da şööle..o da kendi içinde bi kopyalamayı 80mb/sn de yapıyor..bende bi sıkıntı var ama çözemedimm.. sorun nerde olabilir ??

• Bakın aynı ürün değil bunlar... Birisi FORCE diğer FORCE GT... GT takısı ve fiyat farkı da bu yüzden oluşuyor. Bendeniz de OCZ Agility 3 Vatan'da bayram indiriminde 420 TL'ye düştüğü zaman koşmuş ve OCZ firması ile agility'nin SATA 3 olmasına kanarak bu paracıkları kendisine kaba tabirle bayılmıştım. SOnuçta ne oldu para ile tecrübe satın aldım

Agility ve Force serisi, Vertex ve FORCE GT'nin kırpılmış ve kırpıldığı için de kısmen düşük fiyatlı ama şu sıralar hesap ettiğimizde bence artık yavaş yavaş fiyatını hak etmemeye başlamış ürünlerdir. Agility sayesinde 420 TL ödeyerek SSD kursunu 10 üzerinden 6 geçer puan alarak tamamladım

Sığ bilgi ve cesaret ve sabırsızlığın birleştiği noktada harekete geçen bendeniz artık teknolojiyi bir araç olmaktan çıkarıp amaç haline getirmeye başladım. Bir de bunların üstüne sandforce kontrolcüsünün nasıl çalıştığını - senkron meselesini öğrendiğimden beridir eni sancılara vesile oldum efendim.

Özetle, kıyasladığınız iki performans iki ayrı ürüne aittir ve sonuçlar çok normaldir fakat önceki mesajımda da belirttiğim üzre yazma hızlarınız yeterli değil, biraz daha emek gerekiyor.

EDİT: bir de 60 GB olan ürün ile 120 GB olan ürünü (aynı seri bile olsa) kıyaslamayın. Kapasite arttıkça SSD daha hızlı çalışıyormuş. Kontrolcü sayısı kapasite arttıkça daha fazla olduğu için bu ek hız olarak yansıyor. Yani 60'lık bir diske 30 GB kopyalarken elde ettiğiniz hız 120'lik dike 60 GB kopyalarken eşit olur ama 60'lığa 30 kopyalarken 120'liğe de 30 kopyaladığınızda hız 120 lehine çünkü kontrolcü sayısı fazla... (En azından mantığım bu sonucu çıkarıyor ya da biri verdiğim bilgiyi düzeltsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 7 Ocak 2012; 22:05:59 >

• quote:

Bakın aynı ürün değil bunlar... Birisi FORCE diğer FORCE GT... GT takısı ve fiyat farkı da bu yüzden oluşuyor. Bendeniz de OCZ Agility 3 Vatan'da bayram indiriminde 420 TL'ye düştüğü zaman koşmuş ve OCZ firması ile agility'nin SATA 3 olmasına kanarak bu paracıkları kendisine kaba tabirle bayılmıştım. SOnuçta ne oldu para ile tecrübe satın aldım

Agility ve Force serisi, Vertex ve FORCE GT'nin kırpılmış ve kırpıldığı için de kısmen düşük fiyatlı ama şu sıralar hesap ettiğimizde bence artık yavaş yavaş fiyatını hak etmemeye başlamış ürünlerdir. Agility sayesinde 420 TL ödeyerek SSD kursunu 10 üzerinden 6 geçer puan alarak tamamladım

Sığ bilgi ve cesaret ve sabırsızlığın birleştiği noktada harekete geçen bendeniz artık teknolojiyi bir araç olmaktan çıkarıp amaç haline getirmeye başladım. Bir de bunların üstüne sandforce kontrolcüsünün nasıl çalıştığını - senkron meselesini öğrendiğimden beridir eni sancılara vesile oldum efendim.

Özetle, kıyasladığınız iki performans iki ayrı ürüne aittir ve sonuçlar çok normaldir fakat önceki mesajımda da belirttiğim üzre yazma hızlarınız yeterli değil, biraz daha emek gerekiyor.

EDİT: bir de 60 GB olan ürün ile 120 GB olan ürünü (aynı seri bile olsa) kıyaslamayın. Kapasite arttıkça SSD daha hızlı çalışıyormuş. Kontrolcü sayısı kapasite arttıkça daha fazla olduğu için bu ek hız olarak yansıyor. Yani 60'lık bir diske 30 GB kopyalarken elde ettiğiniz hız 120'lik dike 60 GB kopyalarken eşit olur ama 60'lığa 30 kopyalarken 120'liğe de 30 kopyaladığınızda hız 120 lehine çünkü kontrolcü sayısı fazla... (En azından mantığım bu sonucu çıkarıyor ya da biri verdiğim bilgiyi düzeltsin)

hmm. dediklerinizi anladım..ancak benim şimdi takıldığım tek nokta şu.. atto da yazma hızları arasında çok az fark varken neden christalde 2 kat fark var ?? attoya göre 450mb yazma hızım varken neden christal de 200 mb i geçemedimm ??

• Bu sorunun cevabı için bir iddiam var ama saçmalamış olmamak için araştırma yapıyorum. Şu sıralar kendimi ben de bu sorunun cevabına vermiş durumdayım. Yine de bir açıklama yapayım. Hissettiğim kadarıyla FORCE ve AGILITY serisi bir tür SATA II - SATA III arasında konumlanmış. ATTO teorik olan sentetik değerleri (O da en muhatap alınacak değer 4096 olandır) yansıtırken AS ve Crystal SSD benchmarklar efektif kullanımı yansıtıyor. Şİmdi bu teorimi sınamak için resmi veri arıyorum ama şansım birkaç gündür yaver gitmiyor.
  • quote:

Bu sorunun cevabı için bir iddiam var ama saçmalamış olmamak için araştırma yapıyorum. Şu sıralar kendimi ben de bu sorunun cevabına vermiş durumdayım. Yine de bir açıklama yapayım. Hissettiğim kadarıyla FORCE ve AGILITY serisi bir tür SATA II - SATA III arasında konumlanmış. ATTO teorik olan sentetik değerleri (O da en muhatap alınacak değer 4096 olandır) yansıtırken AS ve Crystal SSD benchmarklar efektif kullanımı yansıtıyor. Şİmdi bu teorimi sınamak için resmi veri arıyorum ama şansım birkaç gündür yaver gitmiyor.

ben de bu programların çalışma mantığının farklı olduğu görüşüne vardım bu sebepten dolayı..testlere göre atto teorik gibi duruyor aslında ama bence değil..çünkü: kullandınız mı bilmiyorum HDDLED programını kullanıyorum ben..masaüstünde sürekli yazma okuma durumlarında yanan bir led ışığı var..sn de giden gelen akışları gösteriyo..buradan kontrol ediyorum test esnasında..bu programı yıllardır kullanıyorum ve hiç aksilik çıkarmadı şu ana kadar. test esnasnda 550mb okumayı 450-500 yazmayı bu programdan gördüm..aynı zamanda da christal ve AS de de 200mb leri geçmediğini de gördümm..sonuçta yine çalışma mantıkları farklı bu sonuca göre de..ama başka bişi olmalı ??

• HDDLED... ilk kez duydum bakayım hele...
  • quote:

HDDLED... ilk kez duydum bakayım hele...

cevaplarını bekliyorumm..çözcez inşallah bu meseleyi :D
  • Bende de aynı şekilde ATTO'da değerleri benzer.

Crystal Disk'de total skor 409 çıktı. Normal mi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bergun76

Bende de aynı şekilde ATTO'da değerleri benzer.

christalde total skor mu var da ben bilmiyorumm ?? yoksa AS SSD yi mi kastettin ?
  • quote:

AS SSD'dir ve bendeniz benchmarklarla SSD'nin canına okumadan önce aynı total puanı alırdım. Normal bir skor herşey yolunda...
  • quote:

quote:

AS SSD'dir ve bendeniz benchmarklarla SSD'nin canına okumadan önce aynı total puanı alırdım. Normal bir skor herşey yolunda...

son sorum hakkında bi veriye ulaşabildiniz mi HDDLED ile :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

christalde total skor mu var da ben bilmiyorumm ?? yoksa AS SSD yi mi kastettin ?

Pardon As SSD imiş.

Cyrstal Disk için henüz çalıştırma yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

quote:

son sorum hakkında bi veriye ulaşabildiniz mi HDDLED ile :D

en kısa zamanda paylaşacağım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.