Şimdi Ara

Corsair Dominator Ramleri 4x1 GB olarak çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Sistemim imzamda yazıyor. Corsair Dominator ramleri 2x1gb olarak sorunsuz bir şekilde kullanıyordum. Ve bunu 4 gb'a çıkartmaya karar verdim. Aynı ramlerden 2. el olarak buldum ve satın aldım. Kendi ramlerimle satın aldığım ramleri sistemime 4x1gb olarak taktım. Ama bir türlü sağlıklı sonuç alamadım. Bilgisayar bazen açılmıyor, bazen açılsa bile kendine kendine reset atıyor. Nadiren de olsa windowsa girdiğinde mavi ekran hatası verip yine reset atıyor. Yeni aldığım ramler kesinlikle sağlam. Yeni aldığım ramleri 2x1gb olarak taktığımda benimkiler gibi sorunsuz çalışıyor. Windows Bellek Tanılama testinden de geçirdim. Hiçbir sıkıntısı yok. Acaba ramlerin versiyon farkından bir problem olabilir mi diyorum ama buna pek de ihtimal vermiyorum. Kendi ramlerim 4.3 versiyon, yeni aldıklarım 5.1 versiyon. Anakartımın biosu da güncel. Hatta bir çare olur mu diye son çıkan beta biosu da yükledim. Ama fayda etmedi. Biostan ram voltaj ayarlarını da tek tek değiştirdim. Ama yine sonuç alamadım. Acaba bu ramleri 4x1gb olarak kullanabilen var mı? Varsa nasıl yapıldığını söylerse gerçekten çok mutlu olurum. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • bazen anakartlar tüm slotlar dolu iken ramlerin gerilimlerini ayarlayamıyorlar sorun çıkabiliyor. ramleri 3x1gb olarak da denedin mi hocam?
  • Evet denedim. 3x1gb olarak taktığımda da reset atma problemleri oluyor.

    Ama sorunu kısmen hallettim diyebilirim. Öncelikle 1066MHz hızında hiç sağlıklı sonuç alamadım. Bu nedenle şansımı 800MHz hızında denedim. Anakartım 1066mhz ramler için otomatik olarak 2.1 voltu kendi veriyor. Bu yüzden ram hızlarını düşürmek için biosta System Memory Multiplier değerini değiştirdim. Buradaki çarpanı 2.40B yaptığımda ramleri 4x1gb olarak 800MHz hızında çalıştırabildim. Bilgisayar sorunsuz bir şekilde açıldı. Windows Bellek Tanılama testinden de geçirdim. Sorun algılanmadı. Şu an 4gb rami kullanabiliyorum. Ama dediğim gibi 1066MHz hızında problem oluyor. Şimdilik böyle kullanacağım. Belki daha sonra bir çözüm bulabilirim.
  • Belleklerin bu tür uyumsuz çalışmları ve sağlıklı sonuç vermemeleri normaldir. Bu yüzden kit olarak satılıyorlar. Deneyip uyumsuzluk olmadığını görmeleri gerekiyor firmaların. Arka arkaya üretilmiş ramlerde bile sorun olabiliyorken sizin durumunuzda düşük ihtimalde olsa sorun çıkması kabul edilebilir. Biraz daha üst hızları farklı voltaj ve zamanlamalarla deneyin yine de.
  • gecikme değerleri ve gerilimi biraz artırıp azaltarak çalışabilecek hızı bulmanız mümkün olabilir.
    gerçi 800MHz cl5 ile 1066MHz cl5 arasında neredeyse hiç perf farkı yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.