Şimdi Ara

Corsair Carbide 400R alındı. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
9.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Corsair 400R için üst bölüme tek bile olsa kablo saklama için bölüm açılmış, bunuda şükür etmek lazım.

Corsair Carbide 400R alındı.

Yalnız uzun süredir bu kadar çok ve detaylı kasa incelemesi yapmamıştım, sonuç olarak aşağıdaki resmide baz alarak kasamı bir kez daha sevdim.

• @damn2u

Corsairde beni cezbeden özellikler

1- 316 mm ekran kartı alanı
    2- 6 adet hdd'e yataklık edebilmesi
    3- usb3.0 desteği ve bunu anakart üzerindenki çıkıştan temin etmesi
    4- kablo saklama rahatlığı (yan kapak çok geniş)
    5- cpu soğutucu montaj tablasının genişliği
    6- Hafif olması
    7- Mid tower formunda ama nerdeyse full tower rahatlığını sunması.

• Evet hocam aslında başlarda bende sizin gibi düşünüyordum fakat bir kere karar alıp kafaya koyunca olursa full tower olsun diye kasa almıştım şimdide iyiki öyle yapmışım diyorum çünkü elime bir çok mid tower kasa geçiyor fakat hiç birisi full tower havasını ve rahatlığını veremiyor, tabi ağırlık gibi bir külfeti var onuda kabullenmek lazım.

Corsair kasalar kendine has bir görünüm ve özellik listesine sahip oluyorlar o yüzden marka isminide arkalarına alarak iyi fiyattan pazarlanıyorlar. Sanırım sizin için o özelliklerin dışında en önemli şey hafif olması, yoksa neredeyse full tower parası verilmezdi sanırım.

Bence o kasanın fan takılacak bölümü AMFİBİ hocamızın elinden geçmesi gerek, güzel bir pleksi dizaynı harika olacaktır diye düşünüyorum, tabi karar sizin.

• sıradaki kasam xigmatek elysium bende fena taktım bu aralar umarım gidip almam yakın zamanda
  • http://forum.donanimhaber.com/m_41090682/tm.htm

quote:

7 Temmuz 2010; 16:49:10

Cidden güzel kasaymış. Hem de burnumun dibinde nova da varmış. Bende artık enermax chakra dan sıkıldım, böyle kablo gizleme özelliği ve üstten taşıma kulbu olan bir kasa almak istiyordum. Ama kaliteli markalarda üstten taşımalıya pek rastlanmıyor.

Ama şu P5Q anakartı kullandığım sürece kablo gizlemesi olsa dahi kasayı değiştirmemin bir anlamı olmayacak çünkü 24 pin güç bağlantısını adamlar öyle bir yere koymuşlar ki, cük gibi ortada duruyor.

Bu arada ben Lian li k-62 nin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Seçim size kalmış. Bu kasa da gayet şık duruyor.

De-ja-vuuu

• quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

http://forum.donanimhaber.com/m_41090682/tm.htm

quote:

7 Temmuz 2010; 16:49:10

Cidden güzel kasaymış. Hem de burnumun dibinde nova da varmış. Bende artık enermax chakra dan sıkıldım, böyle kablo gizleme özelliği ve üstten taşıma kulbu olan bir kasa almak istiyordum. Ama kaliteli markalarda üstten taşımalıya pek rastlanmıyor.

Ama şu P5Q anakartı kullandığım sürece kablo gizlemesi olsa dahi kasayı değiştirmemin bir anlamı olmayacak çünkü 24 pin güç bağlantısını adamlar öyle bir yere koymuşlar ki, cük gibi ortada duruyor.

Bu arada ben Lian li k-62 nin daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Seçim size kalmış. Bu kasa da gayet şık duruyor.

De-ja-vuuu

İnsan hatalarından ders almaz mı? Almaz, aha ben.

• 2010 Temmuzdan beri

Quad Q9550`ten X6 1090T`ye oradan da i5 2500k`ya

DDR2 ramlerden önce gskill amd ddr3 ramlere oradan da sb uyumlu 1600 ramlere o da kesmedi 1866 mhz ramlere

p5q anakarttan asus 890gx anakarta oradan da msi p67`ye

chakradan cm scouta şimdi de corsaire

2012 Temmuz

ivy işlemci
    ivy anakart
    full tower kasa (veya başka bir mid kasa)
    1000w silverstone psu

Adamlar sana dua ediyordur aga. 2010 Temmuzdan beri kassa içinde sadece vga değiştirdim ve hdd aldım. Onun dışında kasa dışına para harcadım iyiki de harcadım
  • 400R benim de beğendiğim kasa alınca incelmesini yaparsan güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

@damn2u

Corsairde beni cezbeden özellikler

1- 316 mm ekran kartı alanı
    2- 6 adet hdd'e yataklık edebilmesi
    3- usb3.0 desteği ve bunu anakart üzerindenki çıkıştan temin etmesi
    4- kablo saklama rahatlığı (yan kapak çok geniş)
    5- cpu soğutucu montaj tablasının genişliği
    6- Hafif olması
    7- Mid tower formunda ama nerdeyse full tower rahatlığını sunması.

Üstad benim kasayamı benziyor ne cok fark yok gibi

• haydeeeeee
  • Bunun 500R modeli de varmış bu daha hoş gibi. Siyah Beyaz kombinasyonu müthiş olmuş.

Ayrıca HDD kafesi 2 tane üstteki sökülerek Ekran Kartı mesafesi uzatılabilir ama resimde ekran kartı oraya denk gelmiyor sanırım üstte kalmış.

• 600T diyorum parası neyse verelim 600T alalım

Ne dezavantajı olursa olsun hedefi koydum , utgard

Xpredatorcular , sizinde yeni hedefinizi koyuyorum tabi görmeyenler için

@ Müşavir ;

Ne yaptın abi neye karar verdin son olarak ? Full Tower almadığın için pişman olmazsın geniş ve soğutması sağlam bir kasa alırsan , ben pişman mıyım ? Pişmanım , niye full tower yada mid de olsa daha büyük bir kasa almadım diye

• corsair 500 r de üst ızgara kısmı daha derli toplu ,müşavir arkadaşım 400r de usb 3.0 başlantısı anakartın arkasından uzatma kablo ile sağlanmıyormuydu ,şuan mevcut anakart üzerinden usb 3.0 olan anakart varmıki
  • Son kararım carbide 400r, yarın sipirişi geçiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

corsair 500 r de üst ızgara kısmı daha derli toplu ,müşavir arkadaşım 400r de usb 3.0 başlantısı anakartın arkasından uzatma kablo ile sağlanmıyormuydu ,şuan mevcut anakart üzerinden usb 3.0 olan anakart varmıki

Mevcut anakartta usb3.0 için soket var, 400r dede oraya bağlanıyor, tam istediğim gibi.
  • çok iyi artık diğer markalarında bu tarz kasaları çıkarması gerek cm692 falan bu yönden hikaye ,inceleme sitesinde içerisine kolay toz doluyor demiş ama filtremi yokki
  • hocam şöyle de bir seçenek olabilir.zaten görmüşsünüzdür de.gene de hatırlatma amaçlı gari.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/akasa-venom-toxic-usb-3-0-ve-e-sata-portlu-big-tower-oyuncu-kasasi-e-atx-ve-xl-atx-uyumludur.html
    13 kilocuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Son kararım carbide 400r, yarın sipirişi geçiyorum.

Hadi hayırlı olsun hocam, bol bol foto paylaşımı bekliyoruz, tabi bunun yanında birde yan kapağı pleksili modlanmış görürsek çok daha mükemmel olacaktır diye düşünüyorum.
  • Çok güzel muhabbet dönmüş zevkle okudum :D

Hayırlı olsun şimdiden, inceleme bekliyoruz üşenmezsen. Yan panele pleksi de çok güzel olacaktır, hatta kabartmadaki açı pleksiye de verilirse tadından yenmez.
  • 600T 600T
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.