Şimdi Ara

Corsair 400R Egzoz Fan İçin Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar %30 duyunca Vatan'a gittim ses sistemi aldım yanında da uğramışken Cooler Master Fan aldım. Corsair 400R kasanın üstüne egzoz yapmak istiyorum fakat yön konusunda sıkıntı yaşadım :/ Kasanın tavanına monte ederken ne tarafanın üste gelmesi gerektiğini çözemedim gibi. Fotoğrafları ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim. Yani kasaya tepeden baktığımda deliklerden görmem gereken yüzü hangisi acaba?

Bir de pinlerle ilgili bir sorun var. Fana kendinden bağlı küçük bir 3 pinli dişi bağlantı var(solda). Bir de PSU ya bağlanacak olan büyük 4 pinli aparat. Fanı direk anakarta mı bağlamam gerek yoksa aparat yardımıyla sadece PSU dan bağlantı kursam yeterli olur mu? Bİostan fan ayarı yapmayı bilmiyorum. Direk tak çalıştır şeklinde bir çözüm önerebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 29 Eylül 2013; 21:51:51 >

• 1 den fazla fan kullanmıcaksan direk anakarta bağla uğraşma

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemicc -- 29 Eylül 2013; 21:54:49 >
  • Temizinden anakarta bağlayım o zaman, şimdilik tek fan kullanıcam. Yön konusu hakkında yardım yokmu? Asıl önemli olan o gibi (:
  • Selamlar,

Üst kısımdan sıcak havayı dışarı atması en sağlıklısı. Önü açık olan yapraklı kısım kasa içine bakacak şekilde monte edebilirsiniz. 4 adet çıtası olan bölge kasa dışına bakacak.

Direk tak çalıştır istiyorsanız güç kaynağına bağlayabilirsiniz. Hız ayarı içinse anakarta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Arkadaşlar %30 duyunca Vatan'a gittim ses sistemi aldım yanında da uğramışken Cooler Master Fan aldım. Corsair 400R kasanın üstüne egzoz yapmak istiyorum fakat yön konusunda sıkıntı yaşadım :/ Kasanın tavanına monte ederken ne tarafanın üste gelmesi gerektiğini çözemedim gibi. Fotoğrafları ekliyorum yardımcı olursanız sevinirim. Yani kasaya tepeden baktığımda deliklerden görmem gereken yüzü hangisi acaba?

Bir de pinlerle ilgili bir sorun var. Fana kendinden bağlı küçük bir 3 pinli dişi bağlantı var(solda). Bir de PSU ya bağlanacak olan büyük 4 pinli aparat. Fanı direk anakarta mı bağlamam gerek yoksa aparat yardımıyla sadece PSU dan bağlantı kursam yeterli olur mu? Bİostan fan ayarı yapmayı bilmiyorum. Direk tak çalıştır şeklinde bir çözüm önerebilirseniz sevinirim.

Tavana taktığınız zaman, bu alta doğru bakacak. Tahliye olarak çalıştırmak istiyorsanız.

3 pini Anakart'a takın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Eylül 2013; 22:07:16 >

• Kasanın dışından beyaz tarafını görürsen dışarıdaki havayı içeri üfleyecek.
    2. resimde ise kasadaki havayı dışarı çıkartacaktır.Yani 2. resimdeki gibi takman gerekiyor dışarıdan siyah kısmı gözükmeli.

%100 çalışmasını istiyorsan direk PSU'dan bağla, yok fanı kendim ayarlıcam diyosan anakarta.
  • Herkese çok teşekkürler (: Ayar yapmayı bilmiyorum açıkçası. %100 çalışmasının gürültü dışında bir zararı olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Hayır olmaz
  • Tekrar teşekkür ederim. İyi akşamlar herkese.
  • Ya arkadaşlar her şey tamam da, bu vidalar yuvalara uymuyor anlamadım ben bu işi. Vide yuvalarında dişler için yok yok, yani düz plastik şeklinde gidiyor yuva. Ayrıca vidalar da girmiyor zorlasam bile. Bi tekniği var mı bu işin yoksa imalat hatası falan mı denk geldi?
    Fanlarla gelen vidalar olması gerek.
  • Yok, uymuyor :/ Vidaler resmen büyük, ilerlemiyor... Isıtarak denedim yine bile olmadı...

Edit: Resmen her cevirmede üzerinde ısıta ısıta genişletip yol yaptım vida yuvalarına. Pes doğrusu, Cooler Master dedik güvendik, adamlar uymayan vida koymuslar avucum yara oldu resmen. Neyse, oldu ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 29 Eylül 2013; 23:13:02 >
    Üst kısma kasayla gelen Vidalar dan takılıyor, şimdi hatırladım.

Arkaya olsa fanla gelenler uyuyor da, üst tarafa kasayla gelen uzun vidalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 29 Eylül 2013; 23:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Yok, uymuyor :/ Vidaler resmen büyük, ilerlemiyor... Isıtarak denedim yine bile olmadı...

Edit: Resmen her cevirmede üzerinde ısıta ısıta genişletip yol yaptım vida yuvalarına. Pes doğrusu, Cooler Master dedik güvendik, adamlar uymayan vida koymuslar avucum yara oldu resmen. Neyse, oldu ya...

Kasama fanlarımı takarken ben de inanılmaz zorlandım fakat öyle oluyor.Fanlar asılı kalacağı için biraz dar yapıyorlar deliklerini.Olduysa problem yok.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Biraz ısıtıp yerine yol yapmayı başardım. Kullandığım tornavida da biraz gevşekti daha oturaklı bir uç takınca daha rahat girdi. Şu anda monte ettim ve çalışıyor. Fakat PSU ya bağladığım için %100 ile çalışıyor ve biraz ses rahatsız etti açıkçası. Ama anakart'a bağlayınca ne ayar yapacağımı bilmediğimden şimdilik alışmayı beklicem. Belki daha sonra öğrenip yapabilirim.

Bir de şu var, bunun Led'li olduğunu bilmiyordum. Yeşil renkte led varmış. O da sürekli yanar halde duruyor. Film izlerken rahatsız edecek eminim. Normalde Corsair kasanın ön panelinde öndeki 2 fan için ışık butonu var. O fanların çıkışının arkasındaki 4 lü pine bağladım bir umut ama hala oradan kontrol edilemiyor. Hep açık durumda. Var mıdır bir çaresi acaba?
  • Selamlar,

Fanla gelen vida büyük olur evet. Siz zorlayarak fanın plastik kasasında diş açmanız lazım.

400R fanlarının güç bağlantıları fan için ayrı, LED'ler için ayrıdır. Bu nedenle diğer fanları kontrol edemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.