Şimdi Ara

Corsa C Kulubü (2001-2006) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.448
Cevap
46
Favori
288.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bir iki ufak düzeltme yapmak isterim :

Opel'in dizel motorlarına verdiği isim TDCI değil, CDTI.
    Corsa'da 1.4 litre hacimli dizel yok, 1.3 var.

Sorularınızdan ilkine yanıt verebilirim : ABS var, ESP yok.
  • aman allahım günlerdir corsa 206 fiesta hepsine birden bakınca karıştırmışım kusura bakmayın=))

sorumu tekrar değiştirdim yukarıda,şimdi tekrar yanıtlayabilirmisiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkaras

merhabalar ,bende bu aralar 1.3 CDTI CORSA enjoy tek kapılı camlı koltuklu olanından bakıyorum, 13.000 tl civarı bütçem var 2006 model almayı düşünüyorum.
    Sizlere birkaç sorum olacak:

1-bu araçlarda ABS yada ESP varmı?
    2-13bin tl'ye dizel daha üst model corsa almak yerine neden yine tek kapı olan benzinli ve daha düşük motor corsa c alıyorsunuz anlamadım? muhtemelen bildiğiniz birşey vardır diye düşünüyorum banada açıklarsanız sevinirim..
    3-benim bahsettiğim 2006 1.3 CDTI enjoy sizce alınırmı 13000 tl'ye
    4-alınır diyorsanız alırken nelere dikkat etmeliyim
    5-kronik sorunları varmıdır varsa nelerdir?
    çok teşekkür ederim şimdiden,cevaplarınızı bekliyorum..

hocam ben 3-4 yaş üzeri araçta dizel taraftarı değilim. sebebi dizel araçların titiz kullanım istemesidir. (buna çoğu kişi özellikle de satan kişiler dikkat etmez). Turbo denen zıkkımın bir arızası ortalama 1500 2000 tl arası masrafa yol açar ki bu sadece turbo masrafıdır. bu sebepten dolayı uzak dururum. yaşlı araçlar arasında benzinli dizelden daha dayanıklı diye düşünüyorum. bu yüzden benzinli almıştım ilk corsamı. tek kapı. hem dizelden daha da ucuz fiyata bulabilirsin. benzin tüketimi de 1.2 motor ya da 1.4 motor alırsan göz korkutmasına karşın çok da değil. ayrıca tüp taktırdın mı dizel kadar da az yakma şansın oluyor. (tabi takılı halde almazsan).

bence o fiyata daha yeni benzinli bir araç bakman daha güzel bir hareket olur.

ha istisnai durumlar olur mu? olabilir. tek tük dizel temiz masrafsız bir araç bulma ihtimalin çok düşüktür. (o yaşta).

ama ben 2007 2008 100bin altı bir dizel corsa bakıyorum (düşük ihtimal ama). uygun fiyata bulamazsam 1.4 benzin/lpg ye yönelicem.

-araç alırken dikkat etmen gereken en temel şeyler. mutlaka ruhsattaki şase numarasını bir sigorta şirketinden sorgulat. kazası varmı yokmu.
    -aracın kazası çıkmazsa da güvenme gidip bir servise boya kontrolü yaptır (boya kontrol aletle yapsınlar. elle bakan ustaların bazıları anlamayabiliyor. bir arkadaşımın %40 hasarlı aracını sattık adam baktı burda boya yok dedi. halbuki orası boyayı geç kazalıydı) (diğer bir konu da adam kaza yapıyor. fakat hasarı cebinden karşılıyor. sigorta şirketi tarafından hasarı karşılanmayan kazalar kayıtlara geçmiyor. dolayısıyla cepten ödenen hasarlı araç sorguda kazasız çıkabiliyor)
    -boyalı araçtan mümkün mertebe uzak dur ve asla çizikten dolayı boyandı vs gibi masallara inanma. (bel altı boyalı araçları kesinlikle alma. bu araçlar buyuk bir kaza geçirmiş araçlardır. bunu kazalı araç alıp yaptırıp satan kişiler alır yaptırır cillop gibi durur ama satarken çok sıkıntı yaşarsın.)
    -aracın lastiklerine bak. yeni değilse mutlaka pazarlıga 4 lastik istiyor deyip 400 tl gibi bir mebla dahil et. (tabi çıkarsa diğer masraflara da aynı şekilde)
    -aracın kmsi göstergeyle tutuyormu bunu servisinden mutlaka öğren. satarken sıkıntı olur sonradan.

*birde yanlışsam bilenler düzeltsin. dizel modeller arka koltuk ve cam ruhsata işli olmadan ve ticari olarak üretiliyor. bunların muayenesi her yıl yapılıyor. bunlar kamyonet olarak geçiyor ruhsatta ve hız limitleri de farklı. dolayısıyla normal araç gibi giderken otobanda ceza yeme gibi bir durum söz konusu olabilir. benzinli araçlar direk camlı koltuklu ve hususi olarak üretiliyor muayeneleri 2 senede bir yapılıyor. diye biliyorum ben. emin olmamakla beraber söyleyeyim yanlışsam da doğrusunu öğrenmiş oluruz

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannavaro1903 -- 18 Aralık 2011; 21:22:21 >

• quote:

merhabalar ,bende bu aralar 1.3 CDTI CORSA enjoy tek kapılı camlı koltuklu olanından bakıyorum, 13.000 tl civarı bütçem var 2006 model almayı düşünüyorum.

2-13bin tl'ye dizel daha üst model corsa almak yerine neden yine tek kapı olan benzinli ve daha düşük motor corsa c alıyorsunuz anlamadım? muhtemelen bildiğiniz birşey vardır diye düşünüyorum banada açıklarsanız sevinirim..

Enjoy ve tek kapi? Oyle bir araba tr sinirlarindan girmedi. Vanlari kastediyorsan abs opsiyonel olabilir onlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: Cannavaro1903

quote:

hocam ben 3-4 yaş üzeri araçta dizel taraftarı değilim. sebebi dizel araçların titiz kullanım istemesidir. (buna çoğu kişi özellikle de satan kişiler dikkat etmez). Turbo denen zıkkımın bir arızası ortalama 1500 2000 tl arası masrafa yol açar ki bu sadece turbo masrafıdır. bu sebepten dolayı uzak dururum. yaşlı araçlar arasında benzinli dizelden daha dayanıklı diye düşünüyorum. bu yüzden benzinli almıştım ilk corsamı. tek kapı. hem dizelden daha da ucuz fiyata bulabilirsin. benzin tüketimi de 1.2 motor ya da 1.4 motor alırsan göz korkutmasına karşın çok da değil. ayrıca tüp taktırdın mı dizel kadar da az yakma şansın oluyor. (tabi takılı halde almazsan).

bence o fiyata daha yeni benzinli bir araç bakman daha güzel bir hareket olur.

ha istisnai durumlar olur mu? olabilir. tek tük dizel temiz masrafsız bir araç bulma ihtimalin çok düşüktür. (o yaşta).

ama ben 2007 2008 100bin altı bir dizel corsa bakıyorum (düşük ihtimal ama). uygun fiyata bulamazsam 1.4 benzin/lpg ye yönelicem.

-araç alırken dikkat etmen gereken en temel şeyler. mutlaka ruhsattaki şase numarasını bir sigorta şirketinden sorgulat. kazası varmı yokmu.
    -aracın kazası çıkmazsa da güvenme gidip bir servise boya kontrolü yaptır (boya kontrol aletle yapsınlar. elle bakan ustaların bazıları anlamayabiliyor. bir arkadaşımın %40 hasarlı aracını sattık adam baktı burda boya yok dedi. halbuki orası boyayı geç kazalıydı) (diğer bir konu da adam kaza yapıyor. fakat hasarı cebinden karşılıyor. sigorta şirketi tarafından hasarı karşılanmayan kazalar kayıtlara geçmiyor. dolayısıyla cepten ödenen hasarlı araç sorguda kazasız çıkabiliyor)
    -boyalı araçtan mümkün mertebe uzak dur ve asla çizikten dolayı boyandı vs gibi masallara inanma. (bel altı boyalı araçları kesinlikle alma. bu araçlar buyuk bir kaza geçirmiş araçlardır. bunu kazalı araç alıp yaptırıp satan kişiler alır yaptırır cillop gibi durur ama satarken çok sıkıntı yaşarsın.)
    -aracın lastiklerine bak. yeni değilse mutlaka pazarlıga 4 lastik istiyor deyip 400 tl gibi bir mebla dahil et. (tabi çıkarsa diğer masraflara da aynı şekilde)
    -aracın kmsi göstergeyle tutuyormu bunu servisinden mutlaka öğren. satarken sıkıntı olur sonradan.

*birde yanlışsam bilenler düzeltsin. dizel modeller arka koltuk ve cam ruhsata işli olmadan ve ticari olarak üretiliyor. bunların muayenesi her yıl yapılıyor. bunlar kamyonet olarak geçiyor ruhsatta ve hız limitleri de farklı. dolayısıyla normal araç gibi giderken otobanda ceza yeme gibi bir durum söz konusu olabilir. benzinli araçlar direk camlı koltuklu ve hususi olarak üretiliyor muayeneleri 2 senede bir yapılıyor. diye biliyorum ben. emin olmamakla beraber söyleyeyim yanlışsam da doğrusunu öğrenmiş oluruz

saygılar

valla üşenmedim bütün gün nöbet tutmama şu an yürüyecek bile halim olmamasına rağmen sıcak yatağımdan çıkıp sana cevap vermek için açtım pcyi
    turbonun şu aralar yetkili serviste komple değişimi 500 tl civarında. ha sanayiye gidip yetkili servisler pahalı varsayımıyla yola çıkarsan muhtamelen kat kat fazla para ödersin. sanayide common railden anlayan pek az insan var.
    benzinli dizelden dayanıklı mı? hangi şartlarda? dizellerde genelde milyon km çeviren makinalardır. bakımı düzenli yapıldığı sürece benzinliden benim gözümde kat kat daha uzun ömürlüdür.
    babamın 2005 model corsa c si var. dizel 170binde saat gibi çalışıyor. bir son bakmda v kayışını değişitrtmemiş soğukken ordan bir ses geliyor. benim arabamın arka tamponu ve sağ kapısı değişti sol ön çamurluk ve ön tampon dışında hemen her parçasında lokal ya da komple boya mevcut. gel gör ki 2 kere park yerinde sürttüler (çarptılar diyemiyorm arabaya temas hızları 2-3 kmden hızlı değildir. bir kez de ben park manevrası esnasında sağ kapıyı direğe sürtmüştüm. sac baya yamulduğu için servis komple sacı değiştirmişti. gördüğün gibi büyük bir kazası olmadan (hatta kazası bile yok onlara sadece istemeyerek oldukları için kaza adı verilebilir) araba komple boyalı sayılır. (tavan cam olmasa eminim orayı da boyatırdım kediler saolsun kaputumun ve bagaj kapağımın işlem görme sebepleridir. )
    ben bu arabaya binerken keyfili binemedikten sonra satarken 500-1000 tl ucuza satmışım çok da umrumda olmaz.
    corsa c makyajlandıktan sonra trye 3 kapılı olarak sadece dizel ve van olarak girdi.
    ancak aynı dizel motora sahip 5 kapılar da mevcut. hatta makyajlı kasa olan 2004-5-6 modellerin büyük çoğunluğu da dizel corsadır tabiki ruhsatta hususi olarak işli. makyajlı kasa 3 kapı benzinli araç yok
    iyi geceler.

• Cannavaro ve Tifosi sizlere çok teşekkür ederim.. bu konu hakkında başka fikirleri yada tecrübeleri olan var mı??
  • Selamlar; soför paspasının altındaki siyah plastik hep nemli dolayısıyla paspasta öyle lakin kauçuk paspasta bir ıslanma yok delikte yok.. Su eksiltme çok ama çok az yani ıslaklığa nazaran..(antifiriz) cam suyu ise çok kullandığımdan bitiyor.. aklım karıştı :s corsa c 'lerin sigorta kutusu tarafında yere dökülen gideri var sanırım tıkalı olmasından şüpheleniyorum bu giiderin başlangıcı nerededir sigorta kutusu tarafının ? Teşekkürler şimdiden
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle 1.0 eco için olumlu yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler. Bugün itibarıyla 2003 model corsa 1.0 eco sahibi oldum. :) ilk arabam olduğu için de ayrı bir heyecanım var. Performans arayan biri değilim. O ihtiyacımı babamın Astrasında gideriyorum zaten :) derdim az yakan bir araç almaktı. Çok km yapıyoruz. Doğru mu yaptım emin değilim, ama inşallah yanılmam. Benim de 1000 cc'den şüphelerim vardı ama hem kullanıcıların yorumları hem de bizzat test sürüşü bu önyargımı %95 kırdı. %5i de aldıktan sonra tam ikna olacağım sanırım. Dört kişi (eşim 60kg, ben 72kg, kardeşim 70kg, sahibi 80kg=toplam 282 kilo;) ile Topkapı ve Merter'de dolaştık. Tepeleri çıktı. Bazılarının şikayet ettiği gibi yok tepeyi çıkmaz, yok dümdüz yol lazım falan değil. LPG de taktırmayı düşünüyorum. Petrolden nefret ediyorum :) Fiyatı 5e yaklaşmışken hala seven var mı acaba :)
    Babamın Astrasını aldıktan iki sene sonra lpg taktırmış ve neden bu kadar geç kaldık diye hayıflanmıştık. Hem az yakıyor, hem performans kaybı %5 oluyor (onu da yalnız yazın klima açıkken yokuşlarda yaşıyorsunuz). Düz yolda hiçbir farkı yok. BMW 3.20 ve Audi A3leri ağlattığımı biliyorum:))
    Bu modele en uyumlu LPG kiti hangisidir. Atiker mi BRC mi Landi Renzo mu? Taktıran ve memnun olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRINHO

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle 1.0 eco için olumlu yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler. Bugün itibarıyla 2003 model corsa 1.0 eco sahibi oldum. :) ilk arabam olduğu için de ayrı bir heyecanım var. Performans arayan biri değilim. O ihtiyacımı babamın Astrasında gideriyorum zaten :) derdim az yakan bir araç almaktı. Çok km yapıyoruz. Doğru mu yaptım emin değilim, ama inşallah yanılmam. Benim de 1000 cc'den şüphelerim vardı ama hem kullanıcıların yorumları hem de bizzat test sürüşü bu önyargımı %95 kırdı. %5i de aldıktan sonra tam ikna olacağım sanırım. Dört kişi (eşim 60kg, ben 72kg, kardeşim 70kg, sahibi 80kg=toplam 282 kilo;) ile Topkapı ve Merter'de dolaştık. Tepeleri çıktı. Bazılarının şikayet ettiği gibi yok tepeyi çıkmaz, yok dümdüz yol lazım falan değil. LPG de taktırmayı düşünüyorum. Petrolden nefret ediyorum :) Fiyatı 5e yaklaşmışken hala seven var mı acaba :)
    Babamın Astrasını aldıktan iki sene sonra lpg taktırmış ve neden bu kadar geç kaldık diye hayıflanmıştık. Hem az yakıyor, hem performans kaybı %5 oluyor (onu da yalnız yazın klima açıkken yokuşlarda yaşıyorsunuz). Düz yolda hiçbir farkı yok. BMW 3.20 ve Audi A3leri ağlattığımı biliyorum:))
    Bu modele en uyumlu LPG kiti hangisidir. Atiker mi BRC mi Landi Renzo mu? Taktıran ve memnun olan arkadaşlar yazarsa mutlu olurum.

http://forum.donanimhaber.com/m_21619197/tm.htm

Buraya uğra hocam,klüp kurucusu arkadaş forumu bırakmayı düşünüyordu ama yine de sorun olursa pm'den cevaplar sanırım.
    1.0 ve LPG konusunda baya tecrübe sahibi.

• teşekkür ederim ilgin için. ;)
  • merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım bi kusrumuz olursa affola corsa 1.2 2004 easytronik aracım var bu konu başlığını görünce faydalı olacağını düşündüm hepinize selamlar
  • Bugün itibari ile 2001 model 3kapı 1.4 comfort 120000km'de bir corsa C sahibi oldum. Hadi bakalım hayırlısı, kazasız belasız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: an_believab_il

Bugün itibari ile 2001 model 3kapı 1.4 comfort 120000km'de bir corsa C sahibi oldum. Hadi bakalım hayırlısı, kazasız belasız...

hayırlısı olsun kaça aldınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

quote:

Bugün itibari ile 2001 model 3kapı 1.4 comfort 120000km'de bir corsa C sahibi oldum. Hadi bakalım hayırlısı, kazasız belasız...

11000 TL hocam
  • quote:

Hayırlı olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

quote:

11000 TL hocam

Uygun fiyata almısınız. O fiyata temiz bulabilirsem benim de alternatiflerim arasında..

• Sağolun arkadaşlar.. tüm araç sahiplerine kazasız belasız yolculuklar..

Artık yeni aracıma alışma evresine başladım, bakalım 2009 da sıfır yaris almıştım şimdide bu kısmetmiş. Umarım beni üzmez.
  • 2001 Model 1.4 Benzinli bir comfort ta ben aldım bugün :))
    110.000 KM , 11.000 TL

Lakin orjinal teyp cd çalmıyor galiba.
    Direksiyondan kumanda etmek istediğim için orjinali kullanmak istiyorum.
    Ekranda da şarkı ismi vs.. gözüksün istiyorum.

Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • arkadaşlar selamlar.
    bende babam için geçen hafta 2005 1.3 cdti enjoy+sp bir araç aldım. Araç daha 63000 km de bakımlı bir araç. aracı bir benzinlikten depoyu sadece pompa atana kadar doldurdum. ve 100 km şehir içi yol yapıp aynı işlemi tekrarladım. 6,5 lt tüketim oldu. Araç ankara soğuklarında kullanıldı ve bende otomotiv sektöründeyim ve aracıda hiç yormadım. deviri hiç yükseltmeden kullandım.(ort 2000-2500 dev/dk) . sonuçta km de 25 kuruş gibi bir değer. aslında tüketim bana çok geldi. çünkü müthiş sakin kullanım oldu. sadece aklımda olan hava filtresinin yan sanayi oluşu. onun haricinde bir fikrim yok. ayrıca arkadaşlarımın başka marka model dizel araçları havalar sıcakken 5-6 lt yakarken şu soğuk havalarda 8-9 lt yakııyor.
    lütfen tüketimim konusunda fikirlerinizi ve kendi tüketim örneklerinizle bana yardımcı olurmusunuz ???

saygılar....

• quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

2001 Model 1.4 Benzinli bir comfort ta ben aldım bugün :))
    110.000 KM , 11.000 TL

Lakin orjinal teyp cd çalmıyor galiba.
    Direksiyondan kumanda etmek istediğim için orjinali kullanmak istiyorum.
    Ekranda da şarkı ismi vs.. gözüksün istiyorum.

Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

çok iyi fiyat
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.