Şimdi Ara

'Corsa' Bakım ve servis (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.655
Cevap
9
Favori
150.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmit'te bakım için nerelere götürebilirim, önerebileceğiniz usta var mı arkadaşlar
  • Arkadaşlar merhaba... Bir kaç sorum olacak. Öncelikler balata değişimini özel serviste yaptırmak doğru mudur? Özel serviste ve yetkili serviste yaptıran arkadaşlardan fiyat bilgisi alabilir miyim?(Ön fren balataları araç 2010 D Kasa). İlk soru gibi olacak ama 60.000 bakımı yaklaştı. Bu bakımı yetkili serviste mi yoksa özel serviste mi yaptırmalı? Fiyat olarak bilgisi olan var mı?800 - 900 arası bir rakam duydum yetkili servis için. Bu rakamlar kabul edilebilir seviyede mi?Bu bakımı yetkili serviste yaptıran arkadaşlarımız nelerin değiştiğini, neler yapıldığını yazabilirler mi? Ya da resim olarak paylaşabilirler mi? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...İstanbul Anadolu yakası ikametim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat5832

Arkadaşlar merhaba... Bir kaç sorum olacak. Öncelikler balata değişimini özel serviste yaptırmak doğru mudur? Özel serviste ve yetkili serviste yaptıran arkadaşlardan fiyat bilgisi alabilir miyim?(Ön fren balataları araç 2010 D Kasa). İlk soru gibi olacak ama 60.000 bakımı yaklaştı. Bu bakımı yetkili serviste mi yoksa özel serviste mi yaptırmalı? Fiyat olarak bilgisi olan var mı?800 - 900 arası bir rakam duydum yetkili servis için. Bu rakamlar kabul edilebilir seviyede mi?Bu bakımı yetkili serviste yaptıran arkadaşlarımız nelerin değiştiğini, neler yapıldığını yazabilirler mi? Ya da resim olarak paylaşabilirler mi? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...İstanbul Anadolu yakası ikametim.

balatalarınızı yetkili serviste değiştirmenizi öneririm. Ben gittim özel serviste değiştirdim. Bu arada sizdeki araç benzinli galiba. Bendeki 1.3 dizel araç. Yan sanayi için 60 tl dediler , gm hindistan olana 85-90 tl diyorlar ama yetkili servisin asıl kullandığı fransız malı gm idi. Sanırım birde ispanyol mu italyan mı ne varmış. Uzun lafın kısası gm hindistan olanlardan taktırdım ama memnun değilim. Acil bir frende durmadı ve girdim. Sürekli koku yapması ve ses yapmasıda çabası. Bildiğin ötüyor. Fren disk kısmı önemli olduğundan bence özel servise bulaşmayın. Ha orjinal parça temini sağlayabilirseniz olabilir ama yinede yetkili servis öneririm. 60 bin bakım hakkında bilgim yok bilen arkadaşlar cevap yazarlar

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

quote:

Orijinalden alıntı: murat5832

Arkadaşlar merhaba... Bir kaç sorum olacak. Öncelikler balata değişimini özel serviste yaptırmak doğru mudur? Özel serviste ve yetkili serviste yaptıran arkadaşlardan fiyat bilgisi alabilir miyim?(Ön fren balataları araç 2010 D Kasa). İlk soru gibi olacak ama 60.000 bakımı yaklaştı. Bu bakımı yetkili serviste mi yoksa özel serviste mi yaptırmalı? Fiyat olarak bilgisi olan var mı?800 - 900 arası bir rakam duydum yetkili servis için. Bu rakamlar kabul edilebilir seviyede mi?Bu bakımı yetkili serviste yaptıran arkadaşlarımız nelerin değiştiğini, neler yapıldığını yazabilirler mi? Ya da resim olarak paylaşabilirler mi? Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...İstanbul Anadolu yakası ikametim.

balatalarınızı yetkili serviste değiştirmenizi öneririm. Ben gittim özel serviste değiştirdim. Bu arada sizdeki araç benzinli galiba. Bendeki 1.3 dizel araç. Yan sanayi için 60 tl dediler , gm hindistan olana 85-90 tl diyorlar ama yetkili servisin asıl kullandığı fransız malı gm idi. Sanırım birde ispanyol mu italyan mı ne varmış. Uzun lafın kısası gm hindistan olanlardan taktırdım ama memnun değilim. Acil bir frende durmadı ve girdim. Sürekli koku yapması ve ses yapmasıda çabası. Bildiğin ötüyor. Fren disk kısmı önemli olduğundan bence özel servise bulaşmayın. Ha orjinal parça temini sağlayabilirseniz olabilir ama yinede yetkili servis öneririm. 60 bin bakım hakkında bilgim yok bilen arkadaşlar cevap yazarlar

Cevap için çok teşekkürler...

• ben parçalarımı kendim aldım bazı yetkili servislerin de tedarikçisi oldugunu soyleyen opelgm.com un dukkanından aldım ve memnunum tamirci bana bizim balatanın albeayla aynı oldugunu soyledi. bi dahakine fiat orijinal parçaları araştırmayı dusunuyorum balata için olmasa da daha onemsiz parçalar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

ben parçalarımı kendim aldım bazı yetkili servislerin de tedarikçisi oldugunu soyleyen opelgm.com un dukkanından aldım ve memnunum tamirci bana bizim balatanın albeayla aynı oldugunu soyledi. bi dahakine fiat orijinal parçaları araştırmayı dusunuyorum balata için olmasa da daha onemsiz parçalar için

Eyvallahh....
  • direksiyonum aracımı sürerken sorun yok ama dar alanda park etmeye calısırken cok zorlasıyor. hidrolik sıvısını aldım ama tamirciye gitmeden halledemez miyim?
  • Corsaların direksiyon sistemleri elektronik diye biliyordum ben?
  • yani servise mi gitmeliyim :( bi sürü masraf desenize
  • Gitmeden önce bir telefon açıp bilgi alın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoiler4all

yani servise mi gitmeliyim :( bi sürü masraf desenize

Park ederken ve ilk harekette aynı sıkıntı bende de var
    Ustaya gösterdim güvendiğim özel bir servis
    Hatta beraber bindik kullandı aracı sorun yok diyor
    Başka bir yere de göstermek istemiyorum güvendiğimiz biri ama çözemedim sorunu
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bakımla alakalı bir soru sormak isterim;
    2. yıl (24.000) bakımında dizel 1.3 corsa aracımın fren balataları servis tarafından iyi denilerek değiştirilmedi. Şimdi 3. yıl bakımını (32.000) yaptırmak istemekteyim. Fren balatalarının erime durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Orjinal sıfır balata ile üzerindeki balataların erime durumunu nasıl karşılaştırabiliriz?
    Bunu sormamın sebebi şu: Yakından tanıdığım özel ve güvenilir bir servis var; orjinal parçaları parça kodlarıyla servisten tedarik edecek (elinde opel servisin kullandığı cihazda mevcut), haliyle fren balataları kafamı kurcalamasın diye onuda eklettirdim sipariş listesine, ancak beni 5000 km falan götürebilecek (sürücülüğüme ve balataların erime durumuna göre) durumda iseler, alıp saklayacağım, daha sonra değiştirme yoluna gideceğim.
    Bilgili arkadaşlar fikriniz nedir? ne önerirsiniz?

Bu arada orjinal tedarik edilecek parçalar üzerinde belirli bir indirim alabildiklerini söyledi, haliyle işçilikte biraz uygun olunca çok olmasa da fiyat farkı özel-yetkili srvis arasında biraz var. Önerileriniz nedir?

• Balatalar bitme durumuna geldiğinde ötmeye başlıyor, eğer frene basınca ses çıkıyorsa anlayın ki zamanı gelmiş demektir. Yetkili serviste 220 TL ye değiştiriyorlar. 180 lira balatalar geri kalanı işçilik bakım felan filan diye yazıyor faturada. Kendin bakarak da anlayabilirsin aslında balatalara, bir fenerle yakından bakarsan eriyip erimediklerini görebilirsin.
  • Merhaba,
    Dediğiniz konuda hemfikirim. Ancak şöyle bir bilgi acaba mevcut mudur?: Orjinal sıfır balataların et kalınlıkları? Yada bulabileceğimiz bir döküman varmıdır?
    Teşekkürler
  • Onu nasıl anlatacağımı bilemedim ki :) Şimdi ben tekere yandan fren diskine baktığım zaman anlayabiliyorum. Balatanın dışı siyah diske doğru olan tarafı gri beyazımsı birşey o tabaka kalın biraz, o grimsi tabaka bitmeye yakınsa balata bitmiş gibi oluyor. Yani usta değilim bu konuda ama bizim burası tepelik, sürekli rampa çık in çık in benim balatalar 15-20bin zor dayanıyor.
  • Merhaba,
    Verdiğiniz bilgiyi şimdi anladım. Fren balatalarının disk tarafı, yani sürtünne kısmı girmsi bir renk tonunda, ve bitmeye yakın olduğu zaman ise siyah kısma çok yakın oluyor.
    Bu bilgiyle akşam bir kontrol yapalım.
    Teşekkür ederim, faydalı oldu.
    Ancak yine de et kalınlıklarıyla alakalı bilgi araştırması yapıyorum. Çok ince olmasada bu biraz net fikir verebilir kanısıyla.
    Teşekkürler.
  • Merhaba, servis dışı bakım yaptırdım bugün, 3. Yıl bakımı idi. Parçaları servisten orjinal olarak aldırdım, 2. Yıl bakımında fren balatalarim servis tarafından değiştirilmemiş idi. Bu bakımda da orjinal balata et kalinliklarina baktığımda yarı olduğunu gördük ve değiştirmedik. Gm dexos2 5-30 yağ, gm hava, yağ, polen filtrelerini değiştirdi usta. Cihaz ile kontrol ettirdi. Alt yürür aksam kontrol edildi. Arka kampanalar sokuldu temizlendi. Toplam 280 tl ödedim, usta tanıdık idi, bakım da içime sindi.
    Bursada servise gitmek istemeyipte düzgün bir özel servis arayanlar için sanayi sitesinde gençler oto ya götürebilir. Abdusselam usta ve ekibi gerçekten bilgili ve ilgili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goqmen

İzmit'te bakım için nerelere götürebilirim, önerebileceğiniz usta var mı arkadaşlar

yok mu izmit'te önerebilecek kimse
  • Arkadaşlar bende 2008 corsa 1.3dtci 6 ileri 90hp Z13DTH motor kodlu araç var. Yağ değişimi yaptıracağım.

Mobil 1 ESP 0W-40 4 Litre Motor Yağı mı
    Mobil 1 New Life 0W-40 4 Litre Motor Yağı mı almalı ?

Kararsız kaldım. ESP motor yağı sanırım aracımla uyumlu değil. Ben mi yanlış biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagri105

Arkadaşlar bende 2008 corsa 1.3dtci 6 ileri 90hp Z13DTH motor kodlu araç var. Yağ değişimi yaptıracağım.

Mobil 1 ESP 0W-40 4 Litre Motor Yağı mı
    Mobil 1 New Life 0W-40 4 Litre Motor Yağı mı almalı ?

Kararsız kaldım. ESP motor yağı sanırım aracımla uyumlu değil. Ben mi yanlış biliyorum.

Esp araçla uyumlu. Bende en son onu koymuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.