Şimdi Ara

Corsa B Kulübü (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
34
Favori
219.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucel0635

    Herkese selam arkadaşlar.

    2000 1.2 16V Corsa (X12XE) için hangi motor yağı uygundur acaba? Önceki bakımda 5W30 koyuldu. Ancak geçenlerde araç kitapçığını kurcalarken 5W40, 10W40 ya da 15W40 önerildiğini fark ettim. Kış Ankara'da çetin geçtiği için 5W40'ın uygun olabileceğini düşündüm ama tabi 20 senelik araba, o yıllardaki yağlar ile şimdikilerin teknolojisi çok farklıdır muhakkak. Fikirlerinizi merak ediyorum :)
    ayni soruyu sormaya geldim, X12XE icin

    Ben Motul 5w40 X-cess dusunuyorum, hali hazirda 10w40 6100 kullaniyorum, biraz titresim var aracta. arac isininca uzun yol yapinca duzeliyor. o yuzden saniyorum ki biraz kalin geldi bu yag.




  • 2020 tarihli mesaj yokmu ...
  • Opel corsa b kasa için çeki demiri yapan yer bulamadım. Trafikte 2 tane gördüm ama işe giderken serviste olduğum için duruduramadım. yapan bilen gören varsa yardımcı olurmusunuz.
  • 98 1.4 GLS aldım arkadaşlar fakat klima açma kapama düğmesi kırık nasıl olur bulunur mu? Kolay mıdır montajı? Teşekkürler.

  • merhaba. neresi kırık

  • dR.hN D kullanıcısına yanıt

    merhaba neresi kırık

  •  Corsa B Kulübü

    işaretlediğim düğme yok ve o düğmenin arkasındaki plastik aksam da iç kısımdan kırık

  • Selam Arkadaşlar

    Opel Corsa GLS 1997

    Var elimde ve kilometre hız sensörü arızalı. Yani kaç km hızla gittiğimi Göremiyorum dolayısı ile vizeden de geçemeyeceğim.

    Bu parçadan nerede bulurum? İnternette bir çok yerde resmi var satışta ama stok ta yok. Tanıdığı yada bilen varsa çok makbule geçer.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

     Corsa B Kulübü
  • Corsam06 kullanıcısına yanıt

    yaptırırsanız bilgi paylaşır mısınız. ben de düşünüyorum. iyi çalışmalar.

  • Desperado Alex D kullanıcısına yanıt

    sorunu çözdünüz mü.


    bir yerde söyledilerse biraz araştırın. ben aylarca uğraştım. her gittiğim servis veya usta farklı bir yerden dedi. bu sensörü de aradık. abs beynini de denedik. nihayetinde şanzumandan çıktı sorun. bir dişli değişti düzeldi.

  • arkadaşlar merhaba. merkezi kilit sisteminde kaçak var. sağdaki motor da arızalanmış. kumanda ve komple merkezi kilit aldım. kabloları kapıdan geçiremiyorum. mevcut kabloları kullanmak zorundayım.


    renklerini bilen var mı.


    kahverengi beyaz kapı açıkken sürekli negatif

    siyah sarı ve siyah kırmızı yukarı veya aşağı

    kahverengi her zaman negatif

    bir de siyah mavi var siyah mavi nedir.


    ayrıca kapı kolunun iç tarafında kırmızı-sarı ve kahverengi kablonun girdiği 2cm kadar bir parça var o nedir ne işe yarar


    tüm bu kabloları ayrıca kullanabilmek için konfor modülüne giren yerlerden kessem olurmu.


    yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

  • ihtiyaç duyanlar olabilir, ne yaptığımı yazayım.


    daha önce modül değiştiren arkadaşlar konfor modülünün arkasında bir gedik bulmuşlar hem kumanda hem kilit modülünü oraya zulalamışlar. ben de araçla çayda mahsur kaldığımda su alıp tamamen bozulmuşlardı. aracınız komple suda kalmamışsa hiçbir elektronik parçaya su değmeyecek şekilde tasarlanıyor. benim aracım da kapı eşiği hizasında su almıştı. suyu pedalların olduğu yerden kapı tahliye ve döşemesinden içeri aldığını sanıyorum. temiz cam gibi suydu. modülü kaportanın içine koydukları için suyun içinde yüzmüş. ayrıca kablolarım çorba gibi olmuştu. her yerden kesilmiş 5cm ekleme yapılan yerler var. sıyrılan kablolar var. yeni modülleri önce kenarda 12 v adaptörle denedim. bir çok kez aç kapa yaptım. bazen hızlı hızlı da aç kapa yaptım ve sorun olmadığına kanaat getirdim. sonra araca modülleri taktım. bir açıyorsa 10 kere de bassam kapatmıyor veya kapatıyorsa açmıyor. sağ kapıdan kapatıyorsa sol kapıdan açıyor, sol kapıdan kapatıyorsa sağ kapıdan açıyor, veya kapılardan müdahale etmeden kumanda tekrar açma veya kapama yapamıyor du. sağ kapıda daha çok sorun var gibiydi. bir motor aldım. gelir gelmez de söküp test etmedim. sonra farkettim ki pinlerinde bir değişiklik var. sol kapıya göre bir motormuş bu arabanın sağ ile sol kapı motorlarının kablo yerleri ve bir kablonun rengi değişik. üstelik sağ kapı açma kolundaki switch 2 kablolu sol kapı switchi 3 kablolu. motoru sağa taktım. olmadı. sadece kapıyor ama açmıyor kablolar tutmadığı için. motoru sola taktım yine sorun var. kabloları biraz da ben kesip biçtim. ustaların ekleme yapamadıkları kablolara biraz da ben yama yaptım. tesisatta gördüğüm saçma bir noktaya da değineyim. açma ve kapama kabloları kırmızı siyah ve sarı siyah. test cihazı ile yaptığım ölçümlerde bazı kırmızı siyah mavi siyah ve sarı siyah kabloların başka işlevleri olduğunu gördüm. aynaya gidiyor kırmızı siyah kablo. yanıltıyor. nihai çözüm olarak fason motorları kullandım. orijinal motor soketlerini kesmeden kablolardan sıyırıp T şeklinde bağlantı aldım. ben buralara lehim yaptım. kablolar sıyırma işleminde zarar görebiliyor. sadece sola beşli motor taktım. sağda da anahtar yuvası olduğundan sağ kapıya da beşli (tetikli) motor takılabilir. kapı mandalları biraz sert oldu. bunun nedeni orijinal motorların tetik işlemleri dişliler ile alakasız. motorun başlığı şıkır şıkır boşta oluyor bastığınızda/kaldırdığınızda içerdeki küçük bir switchi tetikleyerek motorları harekete geçiriyor. bu basit motorlarda ise dişliler devreye giriyor. kapı kilit mandalına bastığınızda mekanizmadan geçip motordaki dişliyi o da motoru döndürüyor motor hangi yönde dönüyorsa kilit modülüne de o yönde tetik gönderiyor. sorunumu bu şekilde çözdüm. modülü de torpidonun arkasında sağ tarafta bir boşluğa koydum. sallanmaması için kelepçeledim.


    imkanım olsa sıfır kablo çekerdim ancak gsi aracımın kapı kabloları soketli. içinden kablo geçen yerler de çok dar. yeni kablo geçirmenin profesyonel bir yolunu bulamadım. kabloları açıktan delik delip geçirmek te çok kötü olurdu. muhtemelen beş on açma kapamadan sonra kopar. ayrıca kaportaya su girecek ses olacak toz olacak. mevcut kablolarınızda bir hasar yoksa aynen devam edin. umarım faydalı olmuştur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_ozkilinc -- 7 Mayıs 2021; 10:38:25 >




  • Corsa b gsi 97model kilometre sorunu hakkında
    Arkadaşlar ben aylarca sorunumu çözmek için usta usta dolaştım. Gereksiz yere sensör aradım. 2 yıl önce bir usta bilgi paylaşmış. İhtiyacı olanlara...

    https://www.youtube.com/watch?v=JW5Zbcz4nWs&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler arkadaşlar. Benim 1999model corsa gls 16 valf aracım 3000 devirin üzerine çıkınca kontak kapatıyor kesinlikle hararet felan yapmıyor 4. Ve 5. Viteste geldi başıma tehlikeli bir durum. Motoru çok iyi aracımın benzinli hiç tüp takılmamış fakat neden yaptığı hakkında bilgi verebilirmisiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Opel Corsa B için cam fitili bulamıyorum. Hurdacılara yönlendiriyorlar onlar da vermiyor, komple kapı satıyorlar. Yardımcı olur musunuz?


    Teşekkürler.

  • Onurcanblc O kullanıcısına yanıt
    Onurcanblc eger opelin hayla sende ise aydinlatmis olayim seni. Evet gazdayken ariza lambasinin yanmasj ve benzinde giderken sariza lambasinin sönmesi normal olan bir durum. Arac lpg yi algilamayip ariza lambasini yakabiliyor. Sorun yok yani

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi forumlar.
    94 model 1.4 swing Corsa aldım. Almadan önce bir ustaya göstermiştim. Aldıktan sonra ufak tefek problemleri vardı onları halletti. Bu arada ilk aracım. Ve önümüzdeki 3-5 yıl daha kullanacak gibiyim. Geçen gün lastik hafif hava kaçırmaya başladı. Lastikciye baktırdım Jant kenarından kaçırıyormus. Neyse düzeltti. Boş zamanında getir hepsini boyayalım dedi. Bunun gibi ileride sorunların daha az çıkması için Antalya'da götürebilecegim servis veya usta var mı.
    Önceki sahibi bir sene kadar önce Atiker LPG taktırmış. Motordan yana şimdilik sorun yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar. gsi klima kompresörünü nasıl sökerim veya v kayışını gevşetme konusunda yardımcı olabilir misiniz. iyi çalışmalar.

  • kalperk K kullanıcısına yanıt

    merhaba. uzun zaman geçmiş ama fitil buldunuz mu. internette bolca var. ben n11den almıştım. güzel sağlam hatta 60cm daha uzun gelmişti.

  • merhaba;


    1. 2000 model 165 bın km 1,2 Swing otomatik arac gercekten temız fikir ve bilgilernizi paylaşırmısınız destek lütfen
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.