Şimdi Ara

corolladaki security ışığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün toyota corolla terra sd modelli bir araç aldım. Ama arabanın security ışığının yanıp sönmesine ne anlama geldiğini maalesef bilmiyorum.Arabada alarm da takılı değil.Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toyota Corolla Güvenlik Işığı: Anlamı ve Çözümleri

Toyota Corolla'nızda beliren "security" ışığı, aracın güvenlik sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Bu ışık genellikle sabit yanar veya yanıp söner ve bu durum, farklı sorunları işaret edebilir.

Güvenlik Işığının Anlamı

Toyota Security ışığı, aracınızın hırsızlık önleme sisteminin bir parçasıdır. Aşağıdaki durumlarda aktive olabilir:

• Aracın kilitlenmediği durumlar
    • Uzaktan kumandanın düzgün çalışmaması
    • Anahtarın araçta kalması
    • Hareket sensörlerinin tetiklenmesi
    • Motor kaputunun veya bagajın düzgün kapatılmaması

Işığın Yanıp Sönmesi Ne Anlama Gelir?

Toyota Corolla'ndaki güvenlik ışığının yanıp sönmesi, bir hırsızlık girişimi veya sistem arızasını gösterebilir. Yanıp sönen ışık aşağıdaki sorunları işaret edebilir:

• Anahtar pilinin zayıf olması
    • Arızalı bir kapı kilidi veya sensörü
    • Motor kaputunun veya bagajın düzgün kapatılmaması
    • Alarm sisteminde bir arıza

Sorunu Çözme Adımları

Güvenlik ışığı yandığında veya yanıp söndüğünde, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Aracı kontrol et: Herhangi bir kapı, pencere veya bagajın açık olduğundan emin ol. Motor kaputunun düzgün kapatıldığını kontrol et.
    • Anahtarları kontrol et: Anahtarların doğru çalışıp çalışmadığını ve pillerinin dolu olup olmadığını kontrol et.
    • Uzaktan kumandayı kontrol et: Uzaktan kumandanın düzgün çalıştığından emin ol.
    • Sistemi sıfırla: Aracın negatif akü terminalini çıkar ve 5-10 dakika bekle. Ardından terminali tekrar bağla.
    • Servise git: Sorunu kendin çözemiyorsan, aracını bir Toyota bayisine veya yetkili bir servise götürmelisin.

Sonuç

Toyota Corolla'ndaki güvenlik ışığı, aracın güvenlik sisteminde bir sorun olduğunu gösterir. Işığın yanıp sönmesi bir hırsızlık girişimi veya sistem arızasını işaret edebilir. Sorunu çözmek için yukarıda belirtilen adımları izleyebilir veya aracını bir yetkili servise götürebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • imbobilizerdir
  • cevabınız için teşekkür ederim ama imbobiliser ne anlama geliyor.?
  • motor kilidi, aracınızı anahtarı hariç çalıştıramıyorlar gibi birşey. araç çalışıyorken ışık sönüyor değil mi?
  • galiba sönüyor hiç dikkat etmedim açıkçası. Sönmüyorsa ne anlama gelir?
  • sönmüyorsa başka birşeydir. imbobilizer ışığı motor çalışırken sönüktür. ama security ışığıysa imbobilizer ışığıdır o onlarda security yazar çünkü
  • Şimdi kontrol ettim sönüyormuş.:) sağolun gerçekten çok yardımcı oldunuz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Immobiliser aracın benzin bağlantısını kapatarak çalınmaya karşı tam çözüm sağlar. Araç kapalıyken devreye giriyor bildiğim kadarıyla ve kırmızı bir ışık olarak yanıp sönüyor. Kapıyı açtığınızda sönmesi lazım.
  • birşey değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.