Şimdi Ara

corolla vsc(esp) yi test eden oldumu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
23.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ESP; Toyota da VSC, Honda da VSA olan sistem hepsinde de aynıdır.Sen viraja limitlerin çok üstünde girersen seni ESP değil tüm dünya gelse kurtaramaz.Araçlardaki bu sistemi arkadaşlar nasıl sınıyorlar anlayamadım.Corollayla Jettayı aynı hızda aynı şartlarda viraja mı sokuyorlar?Böyle testler uzmanlık gerektirir.Burda havanda su dövülüyor resmen.
  • Yalnızca iki sistem birbirinin aynısıdır.Bunların çeşitleri olabilir ve yaw sensöründen bilgi alırlar.Minus,plus gibi farklı firmalar farklı parametreleri işin içine katıp hassasiyeti arttırabilir.Bazısı tek tekerleğe kumanda edip işini yaparken 3 tekerleğe müdahaleli,direksiyona müdahale edip sizin insiyatifiniz dışında kontra hareketi verebilirler.varsa asr ve diğer edl vb. gibi tüm sistemleri ekstradan kullanabilirler.Üreticilerin tercihi doğrultusunda geç müdahale veya erken müdahala edebilirler.Görülen o ki corollanın ki hassasiyetten uzak ve biraz geç müdahale eden bir versiyon.Bir çok arkadaşın yüreğini pıpır ettirmiş ki spor araç olmadıktan sonra bu kadar savrulmaya izin veren sistemin normal tüketciye faydası olacağını zannetmiyorum.
  • 2005 corolla sol kullanıyorum.güneş ışığı göstergeye vurduğunda simgelerini görebildiğim VSC TRC ve birkaç özellik daha ( benzin göstergesinin üstünde) hiç yandığını veya bir uyarı verdiğini görmedim acaba sorun olabilirmi ? birde tam karşı tarafında cruize kontrol simgesi var ancak özellik olarak bulunmuyor neden koyulmamış anlamış değilim o kadar özellik var araçta bundan mahrum bırakmışlar
  • 2007 öncesi Corollaların hiçbirinde VSC ve TRC özellikleri yoktur.Muhtemelen kontağı açtığınızda uyarı ışığı olarakta yanmıyordur.
  • güneş arkadan vurduğunda parlıyor sadece ekranda ışık yanmıyor.esp ( vsc ) var zannediyordum yeni bir yaşıma daha girdim :)
  • Türkiyede üretilen 2002-2007 kasaların hiç birinde VSC ve TRC yoktur Avrupa ve amerikadaki modellerde de aynı gösterge panali kullanıldığı için göstergede yeri var Cruize control ise bizim kasaların (2002-2007) otomatik Sol versiyonunda var sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardeşen -- 23 Mart 2012; 0:01:23 >
  • Geçen hafta istemedende olsa test etme şansım oldu, bilenler bilir belki ç.kale bozcaada yolunda akçansa fabrikasına gelmeden ezineye dönen bir yol var. Bizde o yola dönecektik fakat ben dalmışım aracın hızını hatırlamıyorum 50-70 arası bişeydi. Tam dönüşü geçiyorduk ki yanımdaki arkadaşım birden sola deyince bende aniden döndüm orta kısımda hafif mıcırlıymış araba biplemeye başladı ve kendisini toparladı vsc olmasaydı tarladaydık

    Kazası sürüşler
  • Yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 2-3 yıl olnmuştur bu esp muhabbetini burda yaptığımda yer yerinden oynamıştı. O gün şunu demiştim. Corolla ve Aurisin VSC'leri düzgün çalışmıyor.... ve deiğim gibi kıyamet kopmuş idi. Şimdi gelelim bunun sebebine. Bildiğiniz üzere toyota corolla ve auriste dedemden kalma teknoloji olan burulma kirişli sistemi kullanıyor. Esp sistemi en verimli en rantıbıl arkası salıncaklı olan araçlarda çalışıyor. Birde bu konuda tam emin değilim ama ESP de kullanılmış olan versiyonda çok önemli. Kardeşimde Auris var vsc li olan ve bendede 407 var. Her iki araçlada aynı yerde ve aynı hızda viraja giriyorum 407 ESp anında müdahale ederek hemen aracı topluyor. Auriste ise Vsc ne yazxıkki devreye girmiyor direksiyon hareketleriyle aracı siz toparlamak zorunda kalıyorsunuz. Şimdi benim bu yazdıklarıma bir çok muhalefet eden insan çıkacak ister inanırsınız ister inanmazsınız ama şunu çok net söyliyeceğim Corolla ve Auriste bu sistem düzgün çalışmıyor. Aman aracımda vsc var diye artislik hareketler yapmayın Allah korusun. Bu arada aklıma gelmişken bildiğiniz üzere patenajı engelleyen sistemide kapsıyor esp veya vsc. Ben hayatımda ilk defa auriste gördüm traction control veya bir diğer adıyla ASR devrede iken aracın pati çektiğini hemde anlık olarakda değil yaklaşık 10-15 sn :)))) Bilgilerinize saygılarımla sunarım.




  • Ayrıca size önerim şu olacak; Örneğin Aurise emsal olması açısından yeni kasa astra veya 308'i test sürüşü yapın ESP'nin nasıl çalıştığını görün. Aradaki farkı ve ne anlatmak istediğimi o zaman daha iyi anlıyacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya027

    Ayrıca size önerim şu olacak; Örneğin Aurise emsal olması açısından yeni kasa astra veya 308'i test sürüşü yapın ESP'nin nasıl çalıştığını görün. Aradaki farkı ve ne anlatmak istediğimi o zaman daha iyi anlıyacaksınız.

    Yani esp 308'de devamlı devrede mi diyorsunuz, auris ile 308 arka takımı hakkında bilginiz nedir diye sormak isterim dağlar kadar fark var arka takımda bizimki klasik yük için yapılmış bir sisteme viraj cubuğu enteğre edilmiş traveslere dahil, araçta arkada 2 kişi varken espnin girdiği daha kaç senedir görmedim, gittiğim yollar baya zorlu virajlı yerlerdi 308 bosken sadece öyle espye devreye girer önden kaymayı yapmaz zaten.
    Doğrulamak içinde Araba.com'da yapılan uzun dönem testini 308 thp başarı ile tamamladı. 2012 yıllında lütfen inceleyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melihdk -- 28 Mart 2012; 14:40:30 >




  •  corolla vsc(esp) yi test eden oldumu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Melihdk

    quote:

    Orijinalden alıntı: aya027

    Ayrıca size önerim şu olacak; Örneğin Aurise emsal olması açısından yeni kasa astra veya 308'i test sürüşü yapın ESP'nin nasıl çalıştığını görün. Aradaki farkı ve ne anlatmak istediğimi o zaman daha iyi anlıyacaksınız.

    Yani esp 308'de devamlı devrede mi diyorsunuz, auris ile 308 arka takımı hakkında bilginiz nedir diye sormak isterim dağlar kadar fark var arka takımda bizimki klasik yük için yapılmış bir sisteme viraj cubuğu enteğre edilmiş traveslere dahil, araçta arkada 2 kişi varken espnin girdiği daha kaç senedir görmedim, gittiğim yollar baya zorlu virajlı yerlerdi 308 bosken sadece öyle espye devreye girer önden kaymayı yapmaz zaten.
    Doğrulamak içinde Araba.com'da yapılan uzun dönem testini 308 thp başarı ile tamamladı. 2012 yıllında lütfen inceleyiniz.

    ESP sistemi siz kapatmadığınız sürece zaten sürekli devrededir arkadaşım. Ben yukarıdaki satırlarda demek istediklerimi gayet açık ve anlaşılır bir şekilde yazdım. Saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya027

    Yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam 2-3 yıl olnmuştur bu esp muhabbetini burda yaptığımda yer yerinden oynamıştı. O gün şunu demiştim. Corolla ve Aurisin VSC'leri düzgün çalışmıyor.... ve deiğim gibi kıyamet kopmuş idi. Şimdi gelelim bunun sebebine. Bildiğiniz üzere toyota corolla ve auriste dedemden kalma teknoloji olan burulma kirişli sistemi kullanıyor. Esp sistemi en verimli en rantıbıl arkası salıncaklı olan araçlarda çalışıyor. Birde bu konuda tam emin değilim ama ESP de kullanılmış olan versiyonda çok önemli. Kardeşimde Auris var vsc li olan ve bendede 407 var. Her iki araçlada aynı yerde ve aynı hızda viraja giriyorum 407 ESp anında müdahale ederek hemen aracı topluyor. Auriste ise Vsc ne yazxıkki devreye girmiyor direksiyon hareketleriyle aracı siz toparlamak zorunda kalıyorsunuz. Şimdi benim bu yazdıklarıma bir çok muhalefet eden insan çıkacak ister inanırsınız ister inanmazsınız ama şunu çok net söyliyeceğim Corolla ve Auriste bu sistem düzgün çalışmıyor. Aman aracımda vsc var diye artislik hareketler yapmayın Allah korusun. Bu arada aklıma gelmişken bildiğiniz üzere patenajı engelleyen sistemide kapsıyor esp veya vsc. Ben hayatımda ilk defa auriste gördüm traction control veya bir diğer adıyla ASR devrede iken aracın pati çektiğini hemde anlık olarakda değil yaklaşık 10-15 sn :)))) Bilgilerinize saygılarımla sunarım.

    ASR devrede iken arabaya patinaj yaptırılmıyor mu?ASR de bir yere kadar.




  • Arkadaşlar bugün bende istemeden de olsa VSC yi test etmiş oldum. Aracım 2011 corolla comfort extra

    Adanada Kenan Evren bulvarından Evren sitesine doğru giderken Mavi bulvarı ve mavi bulvardan sonra köşedeki MyMarketi geçip sağa döndükten sonra kavşakta keskin bir sola dönüş var Evren Sitesine doğru..

    Daha önce aynı kavşağa hızlı girdiğimde arka tekerleklerin(YOKOHAMA Advan 205/55/16 jant kapaklı) kaydığını hissetmiştim VSC devreye girmemişti ama bugün arka tekerleklerin kayması aşırı derecede oldu, arabanın arkası savruldu, VSC ışığı yanıp devreye girdi( SES verdi mi hatırlamıyorum) ve arabayı toparladı.
  • yahu anlamıyorum ESP tuşa basmadan çalışmazki ? 2012 corolla var off tuşuna basıp göstergede ışığı görmeden yola çıkmıyorum yoksa öyle kafasına göre girip çıkmıyor
    ışığı yanıp sönense asr dir anti patinaj.
  • 2009 düz vites dizel corolla comfort aracım vsc var mıdır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brkbrk00

    2009 düz vites dizel corolla comfort aracım vsc var mıdır?

    Aracınızda VSC yok.Olsaydı zaten kontağı açtığınızda ışığı yanıp sönerdi.
  • Teşekkürler
  • ESP aracı her çalıştırdığınızda devreye girer...Çalıştırma tuşu yoktur iptal etme tuşu vardır sadece....Benim kullandığım bütün araçlarda böyleydi....Sadece buzlu yolda 1 defa devreye girdi çok şükür başkada görmedim yandığını.......
  • yeni makyajlı kasa corollaların sadece otomatik ve dizel elegant olanlarında vsc var diye duydum doğrumudur? benzinli ve düz elegantlarda da varmı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.