Şimdi Ara

corolla max hız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilmeden sallamayı sevmem ama içgüdülerim 1.3 corollanın 210 km yapamayacağını söylüyor!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuuberk

quote:

Orjinalden alıntı: alper1001

ya cok zor görkemin belirttigi gibi ancak kadran yanilmasiyla yapabilir 1.3araba abi ne yapabilcek en fazla vardi iste ark.in birinde o da 1.3 ama yrv turboya bile adam 210yapmaz diyodu

Daihatsu`yla Toyota`yi karsilastiriyosan ben kaciyim gidiyim bu forumdan...

arkadaslar ben gozlerimle 210u gordum..

güsel kardesim bahsettigim daihatsu 1.3 ama 130hp ayrica bahsettigim kadrabndaki yanilma! ben sana yalan söylüyosun demiyorumki kadranda 210görülebilir ama kadran 200civarina ciktiginda bu tür arabalarda en az 10km yanilma olur gercek hizdan kaynakça:autahaber dergisi

• tartışacağınıza fabrikanın teknik verisini yazıyorum
    4. viteste maksimum 175
    4 te bu hızı yapan araba 5 te ne yapar bence bunu tartışalım (bu arada bu değer 1.6 için ama klavuzda mutlaka 1.3 de yazıyordur aşağı indiğimde bakarım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: YBA

tartışacağınıza fabrikanın teknik verisini yazıyorum
    4. viteste maksimum 175
    4 te bu hızı yapan araba 5 te ne yapar bence bunu tartışalım (bu arada bu değer 1.6 için ama klavuzda mutlaka 1.3 de yazıyordur aşağı indiğimde bakarım)

bunu tartışırsak cok sacma bir tartışma olur..mesela 4te 190gören fiat brava 5e atıldıgında 180civarına düşüor gaz yemior..

ayrıca 4te herhangi bi dd de bunu görüosa 5te x dd de şunu görür die düşünmek de cok sacma..böle bsy düşüncek olursak 1.6 bütün arabaların 260-270görmesi lazım

• birde bu hızlar maksimumdur, ancak ve ancak araç sollamada kullanılabilecek maksimum hzılardır
    devamlı kullanılacak hızlar değildir.
    Zaten motor farkı bu oluyo yani maksimum hızlar fazla değişmiyor amao hıza ulaşma kısalıyor birde o hızda kalabilme süresi
  • quote:

Orjinalden alıntı: qr_bugra

Hiç gülceğim yoktu hala yok.....Ama 1.3 motorla 210 yaptığın için var......Ezbere diosun....Akıl var mantık var nası yapıyo 210....O zaman Yarisi olanlar nie yapamıo bu kadar...???? Haaa anladım sende bişi var...Geleceğin Kimi si!

otobanda kimi olmaya gerekyok arkadasim araban kadar basarsin!!!

sen mantik diyosun ben gozlerimle gordum diyorum..

mantiksal olarak dusunursen bencede yapamaz ama yapiyo bu bi GERCEK!!
  • @tuuberk

madem anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun şana söle söliim..ben sana yalancı demiyorum hatta inanıorm sana..1.3arabanla 210gördügüne...diorm ki sadece sen o kadranda 210görerek giderken arkadan kadranında 190görerek gelen mercedes seni gecerse şaşırma..cünkü kadranın bozuk
  • quote:

Orjinalden alıntı: GÖRKEMKAZAN

@tuuberk

madem anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun şana söle söliim..ben sana yalancı demiyorum hatta inanıorm sana..1.3arabanla 210gördügüne...diorm ki sadece sen o kadranda 210görerek giderken arkadan kadranında 190görerek gelen mercedes seni gecerse şaşırma..cünkü kadranın bozuk

Aynen böyle....HAtta kesin 190 la geçer
  • bozukluk falan yok arkadaslar kabullenemiyosunuz..

konu cok uzuycak kaniti olmadigi icin de sonuca baglanamiycak ama samimiyetime guweniyosaniz o arabanin 210yapabilcegine inanabilirsiniz..

saygilar
  • valla benim bildiğim arabaların hepsinde 5 hızlanma değil rahatlama vitesi,
    yani benim bildiğim araba 4 te 175 görüyorsa 5 te de maksimum kendi gücü ile nşa da 185-195 i görür
    4 te 170 ise 5 te 270 görür demek şanşımanın yapısı hakkında şaçma konuşmak olur
    mevcut arablarda 5 rahatlama vitesidir diye biliyorum bu bilgi 5 sene evveline dayanıyor şimdide çok şey değiştini sanmam
    quote:

quote:

4. viteste maksimum 175

bunu tartışırsak cok sacma bir tartışma olur..mesela 4te 190gören fiat brava 5e atıldıgında 180civarına düşüor gaz yemior..

ayrıca 4te herhangi bi dd de bunu görüosa 5te x dd de şunu görür die düşünmek de cok sacma..böle bsy düşüncek olursak 1.6 bütün arabaların 260-270görmesi lazım

• Kabul senin 1.3 toyata ile 220 yapman demek benim civicle 280Yapmam anlamına geliyor
  • quote:

quote:

4. viteste maksimum 175

olm varya aynen öle bak 2 örnek vercem 1.si accent 1.3 4'de 190 görüyo 5e atiyosun tak 180e düsüyo ha bide de eger arabalar son viteste devir bitirebilse benm araba modenayla kapisir son hizda çünkü 260da devir 5500de oluyo

• F (Kuvvet)
    |--------------------------*
    |--------------------------*
    |-------------------------*
    |------------------------*
    |-----------------------*
    |---------------------*
    |----------------- *
    |---------------*
    |-----------*
    |------ *
    |* *
    -------------------------------------- V (Hız)

F=K.A.V2 den rüzgar sürtünmesi ve hız arasındakinin ilişkinin logaritmik olduğunu görüyoruz arkadaşlar. Yani 100 den 120 ye çıkmak için gereken kuvvet 50N ise 200 den 210 a çıkmak için gereken kuvvet belki 2500N dur. Dolayısı ile rüzgar ve eğim faktörlerinide düşündüğümüzde, arkadaşlarımızın bu hızlara ulaşmış olması için çok ciddi beygir gücü gerekmekte.banada zor gibi geliyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevketmehmet -- 3 Ekim 2005, 12:56:51 >
  • Walla 1.3 corolla ıle ne kadar gıder bılemıeceım ama ben en fasla 18 e kadar dayadım kadranı o da temde onumde gıden BMW yı takıp ederek. Saten daha da gıdecegını sanmıorum cunku aracta 3 arkadastık ve 180 km/h da dewır 5000d/d ya dayanmıstı kı 6250d/d kırmısı bolgeye gelıor. We araba o hısda ne olursa olsun butun guvenlık unsurlarını yok edıor. Hd. dıreksıon olmamasına karsın aracın dıreksıonu ınanılmas hafıflemıs ve artık camlardan rusgar sesını duyar hale gelmıstık. Ne olursa olsun aracınısın fabrıka verılerıne dahı guvenmeyın. Yavas kullanın .
  • isteyen inanmasın. Toyota Corolla 95 GLİ 230-235 arası bişeydi.. Aydın otobanı bilen bilir. Havalimanı sapağının başındaki yolda bir eğim var. Daha sonra ise Burger King'in olduğu düzlüktede eğim var oralarda bu dediğim hız yaptım.. Düz yolda ise naparsam yapim 215 geçmedi o bile zar zor..
  • 1.3 corolla 6000 d/dk da 87 bg. güç veriyormuş.

eğer motoru 5. viteste 6000 devir çevirtebilirsek ve aracın lastikleri orjinal ebadında ise ( benim bulduğum ebat : 175/65 R14 ) hız 203 km/h oluyor. eğer motor 6250 devir çevirebilirse hız 212 km/h oluyor. tabi bu kağıt üzerindeki matematiksel hesap pratikteki kayıplar hesaba katıldığında muhakkak biraz düşecektir.

arkadaş km göstergesinde 210 km/h görmüş olabilir ama her aracın gösterge yanılma payları var. 210 gösteren araç 180 ile de gitmiyordur, muhakkak biraz daha hızlıdır.

Buğra kardeşim yaris neden yapamıyor demiş. her 1.3 motorlu araç aynı hızı yapar gibi birşey söyleyemeyiz, çünkü hız şanzıman dişli oranlarına ve diferansiyel ( son dişli ) oranlarına da bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konqueror -- 3 Ekim 2005, 13:41:48 >
  • ankara da yer olsada yeni focusu denesek :P berbat eskişehir yolunda 155 e kadar çıkmayı başardım daha doğrusu okadarı yedi :D
  • Arkadaşlar corollanın 1,3 leri nasıl 1997 model 1,3 almak istiyorum. nedersiniz
    fazla param da yok.. ne yapayım
  • dostum biraz borç bul 1.6 sını al bende 1.3 ü vardı tavsiye etmem perforfansı iyi değil ama performans aramam diyorsan o zaman iş yapar.
    quote:

Orjinalden alıntı: meyaman78

Arkadaşlar corollanın 1,3 leri nasıl 1997 model 1,3 almak istiyorum. nedersiniz
    fazla param da yok.. ne yapayım
  • 2005 corolla 1.6 terra 6100 dev 215 km ivmelenme devam ediyordu ama ben hızdan çok korkarım o yüzden otobanda bile 90 kmyi geçmem hemen yavaşladım şimdi aracıma LPG takdım yine test ettim 3. vites 145 kmde devir kesti 5. vites 190kmye çıktı yol bitti yani ışıklara yakalandım ama 5. vitestede devir kesecegine inanıyorum buda yaklaşık 230 km yapar daha üstüne çıkmak için devir kesici roleyi sökmek lazım ama rüzgar direncine karşı koyabilirmi ? bide tabloda 220 km var çok rahat devirir ayrıca fabrikada hız kalibrasyonu yaparken araç 60 km gösterdiğinde bilgisayar 56-57km gösteriyor yani tüm hız göstergelerinde yanılma payı var toleransı ise %10
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.