Şimdi Ara

Corolla D4D mi? Yoksa 1.6 LPG limi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: aburakk

tehlikeli olduğuna dair istatistiklere bakmak lazım. bugüne kadar -merdiven altı hariç- kaç otomobilde lpg den kaynaklanan facia meydana geldi acaba? bugün canını çok seven amerikalılar bile fabrika çıkışı lpg li civiclere biniyor.

• Düzgün yapıldığı taktirde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaz, hatta geçtiğimiz hafta brainiac gibi bir programda lpgnin güvenliği test edildi ve benzinli araç kadar güvenli çıktı. Kaza ve yangın testleri yapılmıştı araca.

Ancak yine de lpg'ye karşıyım, mutlaka performans kaybı yaşatıyor ve motorun sesi eskisi kadar sağlıklı gelmiyor.

Bence temiz ikinci el dizel alınabilinir. Hele ki bugünlerde yeni kasayı bile gayet uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Herkes kredi borcundan dolayı yepyeni araçlarını satıyor. Ancak zor durumda kalıp da aracını ederinin altına satmak zorunda kalan kimsenin ahı çıkar, hayır gelmez diye düşündüğümden ben sıfırı tercih ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

Düzgün yapıldığı taktirde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaz, hatta geçtiğimiz hafta brainiac gibi bir programda lpgnin güvenliği test edildi ve benzinli araç kadar güvenli çıktı. Kaza ve yangın testleri yapılmıştı araca.

Ancak yine de lpg'ye karşıyım, mutlaka performans kaybı yaşatıyor ve motorun sesi eskisi kadar sağlıklı gelmiyor.

Bence temiz ikinci el dizel alınabilinir. Hele ki bugünlerde yeni kasayı bile gayet uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Herkes kredi borcundan dolayı yepyeni araçlarını satıyor. Ancak zor durumda kalıp da aracını ederinin altına satmak zorunda kalan kimsenin ahı çıkar, hayır gelmez diye düşündüğümden ben sıfırı tercih ettim.

performans konusunda: ford'una lpg taktıran bi arkadaşım, araba benzinden daha iyi gitmeye başladı demez mi!! ilk defa böyle bişey duydum ve şaştım fakat arkadaş yalan söyleyecek değil ya. galiba bu sıralı sistem lpg ler bayaa başarılı. yine lpg li yeni civic sahibi başka bi arkadaş 200 yaptım demişti. yakıta ödedikleri yarı fiyat da cabası. km de 140-150 kuruş şaka gibi

• Afyonlu kardeşim seninle hemşehri sayılırız ben afyonda 6 yıl yaşadım bende çok iyi bilirim oranın kışlarını herneyse madem konyaya gidip geliyorsun al dizel corolla gerisinide düşünme. Ben görev icabı 2 günlüğüne Trabzona gittim Ankaradn git gel biraz orda bin toplam 1650 küsür km yol yaptım ve sıkı dur bu km yi 180 yt'lik mozat la yaptım dizelin gözünü seveyim.
  • Eywallah hemşerim, herkesin yorumu için çok çok teşeşkür ederim.

Ben afyonda üniversitedeyim ve bu dönem haftada 4 gün ilçelerde dersim var. Sultandağı, bayat, sinanpaşa, şuhut gidip geleceğim ilçeler. O yüzden minimum yakıt maliyeti hedefim var. Birde 2 haftada bir konyaya gidip geliyorum. Eğer getirisine oranla maliyeti çok yüksek olmazsa ilçelere arabayla gidip geleceğim. İlçeler ortalama haftada 400 km ye tekabül ediyor. Ve temiz bir araba bulabildiğim sürece en ideali D4D olacak gibi.
  • ben 98 afyon iktisat mezunuyum ismini öğrenebilirmiyim
  • ismimi pm den yazıyorum
  • Bu durumda en iyisi D-4D alman bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rahan35 -- 25 Ocak 2009; 0:19:29 >
  • LPG amale işi desem ..
    Arabanın bagaj hacmi gidiyor , lpg takan firmanın testine ne bakıyorsunuz ki adam tarafsız olmayabilir.
    Şahsen arabam evin önünde yatar ama orjinal kalır..
  • LPG taktırmak Şahin, Doğan, Kartal gibi araçlara yakışır...

Diğer arkadaşların da dediği gibi LPG yer kaplıyor ve insanda tedirginlik yaratıyor. LPG istasyonlarında çalışanların eğitimsizliği ve bilgisizliği, istasyon sahiplerinin de olayı sadece para kazanma olarak görmesi tehlikeyi artıran unsurlardan. İstasyonlarda LPG dolumu sırasında patlama haberleri duyduğum oluyor.

Diğer bir tehlike de araca LPG takanların ne kadar o konuda eğitilmiş olduğu. Fabrikada takılmayan ve araç için bu kadar ciddi olan bir parçayı sonradan taktırmak büyük cesaret.

Devletimizin fabrikada üretim sırasında takılmamış LPGli araçları piyasaya çıkartmaması lazım; ancak devletimiz de bu olaya para kazanma gözüyle bakıyor. Bu ülkede insanın hayatının önemi yok, sadece ve sadece kimden ne yolarım ne götürürüm var, devletimiz de ne yazık ki bunun en büyük öncüsü. Üzerimizden tonlarca ÖTV, KDV topluyor ve bütçeyi denk hale getirmeye çalışıyor. Benzin kullanımını azaltmak için LPGye göz yumuluyor ve tehlikeye davetiye çıkarılıyor.

Eğer insan gibi adam gibi araç kullanmak istiyorsan arabanda değişiklik yapma derim ve yapılan araçları da alma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 25 Ocak 2009; 11:46:13 >

• son beş yılın akaryakıt kullanım oranlarının yapıldığı tablo da ilginç sonuçlar çıkmış. ülkemizde her yıl trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşanırken bu tüketime aynı oranda yansımamış. bu grafiğe göre benzin kullanımı her yıl bir miktar düşüş göstermiş, sürekli tüketim düşmüş; motorin kullanımı kademeli olarak artmış. motorinin astronomik şekilde fiyat yükselişine geçmesi tamamen vergi kaygısı... benzin zamları insanları dizel araçlara yöneltti ama sonuçta bu astronomik zamlar, dizele lpg takılması olayını bile gündeme getirir oldu. artık insanların kafası karışık vaziyette... dizel mi lpg mi? etrafta bu ikileme düşen çok insan var.

şu bi gerçek ki insanımız benzinden kaçtı dizelin kucağına düştü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aburakk

son beş yılın akaryakıt kullanım oranlarının yapıldığı tablo da ilginç sonuçlar çıkmış. ülkemizde her yıl trafiğe çıkan araç sayısında artış yaşanırken bu tüketime aynı oranda yansımamış. bu grafiğe göre benzin kullanımı her yıl bir miktar düşüş göstermiş, sürekli tüketim düşmüş; motorin kullanımı kademeli olarak artmış. motorinin astronomik şekilde fiyat yükselişine geçmesi tamamen vergi kaygısı... benzin zamları insanları dizel araçlara yöneltti ama sonuçta bu astronomik zamlar, dizele lpg takılması olayını bile gündeme getirir oldu. artık insanların kafası karışık vaziyette... dizel mi lpg mi? etrafta bu ikileme düşen çok insan var.

şu bi gerçek ki insanımız benzinden kaçtı dizelin kucağına düştü.

Ne kadar acı ki yaptığımız kucak seçmekten ileri gidemiyor.

• D4D derim ben sorunsuz bir motor ve az yakior
  • 30 000 tl biraz fazla değil mi? 2008 yeni kasa corollalar aşağı yukarı o fiyatlarda....
    quote:

Orjinalden alıntı: BlackEmperor

düşünürsen bi güzellik yaparım :)

http://www.sahibinden.com/2010_a_kadar_garantili_35_bin_km_de_kaza_yok_degisen_yok_!WQQaXQQ12025571WQQpXQQdisplayitem
  • D4-D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.