Şimdi Ara

Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı günlük olarak işe gidip gelmek için kullanıyorum.Guzergahim Mecidiyeköy-Bahcelievler arası E-5 fen gidiyorum.Sabah erken çıktığım için trafik olmuyor.Ama öğlen ve akşam üstü yoğun trafiğe giriyorum.Yol bilgisayarı trafik olduğunda 8 ila 8.5 arasında gösteriyor.Eger yoğun trafik yoksa tüketimi 7.5 litreye kadar dusurebiliyorum.Eger sakın kullanirsaniz cvt şanzıman arabayi düşük devirde yürütuyor 1500-2000 devir arasında genelde.Bir atmosferik motor için muhteşem değerler bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adana mersin gibi yerlerde 1.5mds 6.3-7.5lt arası geziyor bu aracın kötü yanı kalkış anında gaza fazla yüklenilmesi zira yüklensek de kalkamıyor ve yakıt artıyor yine aynı şekilde düşük hızlarda sollama yaparken en az yarım gaz yapılması bence bu araç biraz daha güçlü olsaydı biraz daha az yakabilirdi. güncel 1.4 4 silindirli atmosferik motorlarla hemen hemen aynı yakıyor bir açıdan bakarsak da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 13 Aralık 2022; 13:46:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toyota auris 1.33, 2012 model.

Son iki ay, 900km'nin tüketimini veriyorum her detayıyla

Sabah işe gel, akşam dön. Bunun dışında bir kere Kocaeli-Gebze gitgel, 150km.

Klima hiç açılmadı.

8'km'nin 1.4kmsi çok dik olmasa da yokuş, kalanı dümdüz. 2 kırmızı ışık, birkaç tümsek var. Onun dışında akıcı.

Kullanım sakin, ekonomi modunda. Hipermiling değil ama gereksiz gaz fren pek yok. Bu güzergahta maks 80'e çıkıyorum.

Ort hız 30-32 arası oluyor, tüketim 5.8, 6 arası.

Gebzeye gitgel yapınca tüketim 5.6, ort hız 36 oldu. Giderken 110-120, gelirken 80-100 arasında geldim.

• Bilgiler için sağolun, merak ettiğim bir konuydu ama eksiği var bana göre daha doğrusu beklediğim veri 20 km/s ve daha düşük ortalama hızlarda tüketim nedir acaba? Var mı böyle bir veriniz?

Düşündüğüm bir araç ama altı yere çok yakın, o hep korkutuyor. Teyzemde var, kardeşimde var 4-5 kişi binince araç nerdeyse yere sürtecek gibi çöküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 13 Aralık 2022; 14:41:43 >
  • Hanımın 1.5 aynı motor ve şanzımanlı yaris yoğun trafikte bile 7 litre görmüyor. normali 5.5-5.8 arası gider gelir..

O motor az gelmiş Corollaya belli.. gidiş olarak da çok fark vardır tahminen.

Kötü değil değerler. eskiden 4-5 ileri otomatik atmosferik C sınıfı araçlar 10 litreyi geçerdi rahat. yine de küçük atmosferik olacaksa araç kesinlikle hafif olacak. yoksa tat vermiyor.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    evet 1.5-1.6 corollalar yere çok yakın hybrid ise 4 parmak daha yüksek. 1.5 corollayı birkaç defa kullandım hybride göre çok güçsüz gaz tepkisi zayıf. şehir içi sakin kullanım 6.5-7lt'lerde geziyor. alt devirleri özellikle çok zayıf ama 4500 sonrası açılıyor. yoğun trafiğe girmedim fakat çok yoğun 20km/s altı hızlarda tahmini 8.5-9lt yakar gibi

• mosasaurus kullanıcısına yanıt

Hybrid corolla cidden 4 parmak (Neredeyse 5 cm) daha mı yüksek yerden?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam ben 1 yıldır kullanıyorum daha 1 defa bile altı değmedi 4 kişi bağaj yüklü iken bile değmedi yani fotoğraf vardı benzinli ve hybrid yan yana bulursam atarım evet çok rahat 4-5cm hybrid daha yüksek parmakla ölçmüştüm

soldaki benzinli 17jant, sağdaki hybrid 16jant Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 13 Aralık 2022; 16:40:16 >

Aaa cidden şaşırdım, hybrid corollaya hep mesafeliydim altı yere çok yakın diye, Bende Egea var 15 cm yerden yüksekliği, hybrid e baktım 13 cm diyor, düşünülebilir. Teşekkür ediyorum, çok faydası oldu bana bu bilginin.Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim 

• Araç güçlü değil ama bu araç bütün dünyada commuter car olarak satılıyor.Ben Corolla alan birinin aracın performansıyla ilgilendigi sanmıyorum.Cvt şanzımanlı atmoferik araç alıp bu neden güçsüz diye sormayın bir zahmet.İsteyen parasini verir turbo benzinli araç alır.Bunu goz önünde bulundurun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wanpo W kullanıcısına yanıt
    Daha önce hangi araçları tecrübe ettiniz acaba

İnternette şöyle bir liste buldum, düz cvt hangisi oluyor bilmiyorum ama hybrid çok az da olsa yüksek sanki.

Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim
  • hybrid modeller bataryaların konumundan dolayı normal modellere göre daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01018 -- 21 Aralık 2022; 12:9:54 >
    Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim Corolla 1.5 Multidrive S uzun Dönem Yakıt Tuketimim bunlar 17 hocam beyaz olan 2022 1.5, siyah 2022 hybrid. 16 jantı da çekince eklerim çok bariz daha yüksek hybrid

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.