Şimdi Ara

çörekotu yağı bilgisi olan var mı_?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çörekotu yağı a101 de satılan kapsullerı deneyen oldu mu ne gibi faydası var acaba ?

• babam " bir tek ölüme çağresi yokmuş " diye 2 şişe aldı bana içirmek istedi. bi öğünü 900 kalori olduğunu görünce içmedim. ölüyü diriltse bile kilo almaya niyetim yok
  • hımben de aldım bakalım :D
  • Hadis kitaplarında Peygamber Efendimizin (s.a.v.) şöyle söylediğini Hz. Ebu Hureyre, Peygamberimizin eşi Hz. Ümmü Seleme’den nakletmektedir: “Bu kara taneyi (çörek otu) kullanın, zira onda, sam (ölümün) dışında her şeye şifa vardır.”
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrazyOf

Hadis kitaplarında Peygamber Efendimizin (s.a.v.) şöyle söylediğini Hz. Ebu Hureyre, Peygamberimizin eşi Hz. Ümmü Seleme’den nakletmektedir: “Bu kara taneyi (çörek otu) kullanın, zira onda, sam (ölümün) dışında her şeye şifa vardır.”

• Beyler çörek otu yağını saçlarınıza sürdüğünüz de, saçları besliyor ve kepeklenmesini önlüyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lor Peyniri Kullanan Var Mı?
    9 yıl önce açıldı
    D Vitamini kullanan var mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu yazdıklarımın telif hakları var ama neyse buyrun çörek otu hakkında bilimsel bir önsöz. Elimdeki Kaynaktan hepsini paylaşmak isterdim ama akademik bir kaynak ve sıkıntı çıkarabilir. Merak Ettikleriniz olursa pmden cevaplarım.

Hafif baharlı tohumlar, özellikle Güneydoğu Asya, Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarında yaygın bir şekilde kullanılır. Aynı zamanda karminatif etkisi bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini ve boşaltımı kolaylaştırır. Tohum yağı antimikrobiyaldir ve bağırsak parazitlerine karşı etkilidir. Pek çok bölgede “her derde deva” olarak görülür ve kullanılır. Otoimmün bozukluklarda, tedavide kullanılan diğer bitkilerden çok daha etkili olduğu bulunmuştur (Evans, 1996; Kapoor, 1990; Ramadan ve Moersel, 2002). Bitkinin tohumları, sağlığın sürdürülmesi ve hastalıklarla mücadele amacıyla özellikle Güneydoğu Asya ve Ortadoğu’da yüzyıllardır kullanılmaktadır (Nadkarni, 1976). Ayrıca geleneksel tedavilerde, diüretik, stomaşik, karaciğer toniği, sindirimi kolaylaştırıcı, süt artırıcı ve spazm çözücü olarak tercih edilir. Kronik baş ağrısı, migren, civa zehirlenmesive leprada da kullanılır. Ezilip su ile karıştırıldığında el ve ayak şişmelerine iyi gelmektedir. Vitiligo, saç dökülmesi, egzema, cilt lekeleri ve sivilcelerde haricen kullanıldığına dair kayıtlar da mevcuttur (Al-Gaby, 1998; Evans, 1996; Kapoor, 1990; Ramadan ve Moersel, 2002; Wyk ve Wink, 2005).

• çörekotu nun kendisini her gün 1tatlı kaşığı yenmesinin çok faydası olduğunu duymuştum.saç beyazlamasına da iyi geldiği söyleniyor bulursam bi süre deneyeceğim ben de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsoul

çörekotu nun kendisini her gün 1tatlı kaşığı yenmesinin çok faydası olduğunu duymuştum.saç beyazlamasına da iyi geldiği söyleniyor bulursam bi süre deneyeceğim ben de.

hımmm
  • Arkadaslar bu urunu kullanan var mi? Bu urun alinir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narsess kullanıcısına yanıt
    Haber için teşekkürler ben alıp deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her otun bir faydası var ama mucize beklemeyin hergün kaşık kaşık içip de kilo almayın. salatanıza falan dökün öyle yiyin
  • hadisler kaide degildir hocam, gercek kitab i mukaddesde saklidir. ayrica gercekligi hala tartismali bir suru hadis bulunmaktadir.
    silinen mesajima istinaden aciklama yapma ihtiyaci duydum. durduk yere soylemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.