Şimdi Ara

Core2duo E8400 ve sessiz soğutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yakın bir zamanda AeroCool AeroCube model bir HTPC kasa aldım. Çok güzel bir cihaz, görünümü enfes ve kullanışlı ayrıca. Alırkenki amacım ise sessiz ve küçük bir pc ye sahip olmaktı. Küçük ama hala sesli olunca ilk iş powersupplyı (Thermaltake TR2 500w) değiştirdim. Ses bir hayli azaldı ama hala muazzam bir ses hakim ortama. Neredeyse tümü de Pentium D630 3.0 GHZ işlemcimden kaynaklanıyor. Bunun üzerine bugün 280 ytl ye Intel Core2Duo E8400 işlemci aldım sıfır.
    Perşembe günü elimde olacak ve merak ediyorum nasıl olacak gürültüsü. Çünkü sonuçta 8cm fanla gelecek ve şu anki fanımdan farklı olmayacak ama duyduğum kadarıyla 30 derece altında oluyormuş çalışırken genelde. Oysaki şuanki işlemcim 48 in altına nadiren düşüyor ve genelde 2000 rpm üzerinde bir devirle dönüyor fanı. Bu da kafa ütülüyor haliyle.
    Size sorum şu: ilk olarak aldığım işlemciye verdiğim fiyat iyi midir (piyasanın altında olduğu kesin ama yine de kuşkuluyum)
    İkinci olarak da ses konusunda fan upgrade yapmak zorunda kalacak mıyım?







  • sistemdeki fanları thermaltake alırsan sessiz bir pc ye kavuşursun + e8400 alman da çok iyi fanı düşük devirde dönüyor mimarisi iyi olduğu içinde ısınmaz fazla yani avantajın var
  •  Core2duo E8400 ve sessiz soğutma

    üstad anakartım böyle bir yapıda.
     Core2duo E8400 ve sessiz soğutma

    resimde gördüğünüz zerotherm soğutucuyu almayı düşünmüştüm başta ama ram slotlarına veya başka bir komponente rast gelebilir veya kasamın küçük olmasından dolayı üstteki direğe rastgelir diye korkuyorum. aşağıda kasamın şeklini görebilirsiniz yan pencereden.
     Core2duo E8400 ve sessiz soğutma

    gördüğünüz gibi ortada bir bölücü mevcut ve kasayı ikiye bölüyor ortadan. fan konusunda bir sıkıntı oluştururmu bu bölme veya ram slotları vesaire?




  • Anakartın modeli tam anlaşılmıyor, 8400 leri destekliyor mu araştırdın mı acaba? bios update yapman gerekebilir.
  • anakartım foxconn P4M8907MB-2.0-RS2H. gerekirse updateleri de yaparım, sorun olmaz onlar. sitesinde core2duo ve quad ları desteklediği de yazıyor. o bakımdan sanırsam bir sakınca yok.
  • Anakartının üzrinde barkod olan yerde modeli yazar. Oraya bakıp modelini bulduktan sonrawww.foxconnchannel.com adresinden cpu support yazan yere git. Orada hangi işlemcilere destek verdiğini yazar.
  • 8400 için ekstradan bi fana ihtiyacın yok kendi fanı zaten sessiz ve serin.en azından stok fanla kullan bi süre beğenmezsen yeni fan alırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihaitachi -- 23 Nisan 2008; 18:22:14 >
  • hocam zaten modelini ve desteklediği cpu ları biliyorum :) 8400 ün fanı sessizse sorun yok, korkmaya gerek yok, iade için düşünmeye de gerek yok demektir :)
  • fanı gürültülü değildir tahminim, ama yine de rahatsız olursan, thermaltake indi sanırım, low profile, yani gayet yassı tip soğutucusu var, haberin olsun.
  • tamam üstadım, teşekkür ederim yardımlarınız için. bu arada yakın zamanda bahsettiğim kasa ve logitech g51 ile ilgili bir inceleme koymayı düşünüyorum, ilk kez katkı ypmış olacağım foruma gerçek manada.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    fanı gürültülü değildir tahminim, ama yine de rahatsız olursan, thermaltake indi sanırım, low profile, yani gayet yassı tip soğutucusu var, haberin olsun.

    ben kullanıyorum sessiz
    mak. 1300 devire çıktı o kadar.yazın ne olur bilemem ama şimdilik durum bu.
    en azından bi süre denenebilir.direk gidip fan alınacak kadar ses çıkarmadığı kesin.
  • E7200 veya E8400 default ayarlarda sistem boştayken Speed-Step konumunda AKASA - AK-965 ile kasa dışından fan sesi duyulmayacak şekild çalişrmi??

    quote:

    Orjinalden alıntı: s@ngoku


    quote:

    Orjinalden alıntı: saidakkas

    fanı gürültülü değildir tahminim, ama yine de rahatsız olursan, thermaltake indi sanırım, low profile, yani gayet yassı tip soğutucusu var, haberin olsun.

    ben kullanıyorum sessiz
    mak. 1300 devire çıktı o kadar.yazın ne olur bilemem ama şimdilik durum bu.
    en azından bi süre denenebilir.direk gidip fan alınacak kadar ses çıkarmadığı kesin.




  • bugün anakartı aldım. eve geldim koşmak kanalıyla. montajı yaptım. işlemci üzerine macun sürdüm incecik. fanı taktım. bir baktım işlemci devamlı ısınıyor acaip derecede. ilk açtığımda ne güzel 28 derece gösteriyordu, sonra her açışımda daha sıcak açıldı pc. kitlenip duruyor sistem malesef. sebep ne olabilir?
  • fanı oturtamamış olabilirsin bence başka birşey gelmiyor aklıma
  • vallahi daha fazla bastırrısam kıracam diye korkuyorum üstadım ya :S
  • valla anakart en düşük p35 chipseti olmazsa 45 nm işlemci desteklemez o yüzden kaynaklanıyor olabilir...
  • üstad işlemci çalışıyor, destekliyor yani
  • Fazla macun sürmüş olabilirsiniz.Ben ancak 'buğu' gibi alttan işlemcinin yazıları hafiften okunabilecek kadar sürüyorum ek olarak ondan da az miktarda soğutucunun tabanınada sürüyorum(Var ile yok arası).İşlemci fanınız tam ve doğru olarak çalışıyor değilmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 27 Nisan 2008; 4:41:25 >
  • incecik sürdüm, şeffaf gibi
  • Peki ne kadar sonra kitleniyor?Ve sıcaklık kontrolü aktif sanırım? Kitlenmeden evvel sorun vb veriyormu?Tam o sıralarda işlemci kaç derece oluyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.