Şimdi Ara

Core Temp ve VID değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Core Temp in gösterdiği VID değeri ne kadar düşükse işlemcinin o/c potansiyeli o kadar yüksek midir?

bendeki E8200 ün VID değeri Core Temp e göre 1.0375v.

E8200 kullananlar siizn değerleriniz nasıl?

• quote:

Orjinalden alıntı: TT

Core Temp in gösterdiği VID değeri ne kadar düşükse işlemcinin o/c potansiyeli o kadar yüksek midir?

bendeki E8200 ün VID değeri Core Temp e göre 1.0375v.

E8200 kullananlar siizn değerleriniz nasıl?

cok iyi bir değer denemelere başla hemen
  • başladım bile...
  • 3800Mhz(8X475) 1.304v-1.320v arası salınıyor. Orthos stabil 73 derece Stock Fan

Daha üzerini deneme konusunda konusunda şimdilik şüpheliyim,

Daha iyi bir soğutucu almam lazım diye düşünüyorum...
  • quote:

3800Mhz(8X475) 1.304v-1.320v arası salınıyor. Orthos stabil 73 derece Stock Fan

3800'ü 1.3 ile yapıyorsa takozmuş bayağı :) daha az voltaj verince stabilite yok mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

3800'ü 1.3 ile yapıyorsa takozmuş bayağı :) daha az voltaj verince stabilite yok mu ?

malesef

4000Mhz(8x500) 1.36v-1.37v arası. Orthos stabil 78 derece. çok da takoz değil :)

daha fazlası için denemeyi kesinlikle düşünmüyorum.

ama daha iyi soğutmayla daha farklı sonuç da alınabilir.
  • O VID bölümünde yazan voltaj işlemci kutusunun yanında yazan max voltaj rakamıyla aynı değilmidir ki ? Bu C2D larda aynı model de bile max voltaj değiştiriyor,heralde 8200 lerde de böyle birşey var. Özellikle bu max voltaj değeri daha düşük olunca işlemcinin daha düşük voltaj değerlerinde daha fazla gideceğimi düşünülüyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU Cache Ratio nedir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: holyfire

O VID bölümünde yazan voltaj işlemci kutusunun yanında yazan max voltaj rakamıyla aynı değilmidir ki ? Bu C2D larda aynı model de bile max voltaj değiştiriyor,heralde 8200 lerde de böyle birşey var. Özellikle bu max voltaj değeri daha düşük olunca işlemcinin daha düşük voltaj değerlerinde daha fazla gideceğimi düşünülüyor ?

kutuların hepsinde max 1.225 yazar , ben coğu yabancı forumda VID değeri düşük cıkanların iyi oc oldğunu gördüm hep hele bir tane 8200 gördümki 1.288 de 4200 yapıyor orthos small fft

Core Temp ve VID değeri

• @helsloot

verdiğin örnek çok güzel, ama bizimde elimizdeki bu kadar, belki daha iyi bir soğutmayla
    biraz daha ilerlerim.
  • buda benim 8200 ;

Core Temp ve VID değeri
  • anakart ve soğutma ne?

ben MSI P35 Neo2-FR kullanıyorum
  • benim e6750 i ilk aldıgımda da böyle birşey vardı 1.25 görünüyordu daha sonra 0.95.4 versiyonuyla 1.35 e cıktı...Bu 8200 içinde geçerli olacaktır ve bu değer 1.225 e gelecektir diye düşünüyorum...yok eğer böyle değilse bundan sonra işlemciyi deneyipte almak istiyorum diye bir kavram çıkacaktır ortaya
  • işlemci takoz gibi geldi ilk seriler iyiydi. kapan kaptı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19

işlemci takoz gibi geldi ilk seriler iyiydi. kapan kaptı.

sanırım evet...
  • quote:

Burada vediğin voltaj değerleri reel voltaj mı yoksa biostan seçtiğin değer mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SwordsMan

quote:

Burada vediğin voltaj değerleri reel voltaj mı yoksa biostan seçtiğin değer mi?

verdiğim değerler reel değerler

3800Mhz(8X475) 1.304v-1.320v arası
    4000Mhz(8x500) 1.36v-1.37v arası
  • yeni konu açmak istemedm, bu sıcaklığı nasıl değerlendirirsiniz. (soğutucu kullanmıyorum) maksimum dğere IDM ile aynı anda 8 dosya indirirken ulaştı. belki daha fazla sıcaklığa da yükselebiliyrdur bilemiyorum.

Core Temp ve VID değeri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.