Şimdi Ara

Core i7 vs Amd Phenom II X4 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

blizzard3
    Teğmen

16 Temmuz 2010; 16:56:00 [Munched]

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orijinalden alıntı: Dewilmacry.

Oyunda - AMD
    Grafikte - AMD
    Genel - AMD

Not: İddalaştığı kişi Benim

core i7 ile amd x4 karsılastıranın akıl seviyesinde noksanlık var demketir i7 amdyi parca pincik eder amd fanlıgı yapmayın lütfen amdnin en iyi işlemcisi corei7ye yetisemiyor kimse ibnkar etmessin testler ortada

Core i7 testlere göre sözde Amd x4 den Yüzde 30 daha hızlı imiş !
    Ama Fiyat olarak Yüzde 300 daha pahalı
    Mantık olarak Core i7 Amd x4 den sözde, yüzde 30 daha hızlıysa
    bu durumda fiyat olarak da yüzde 30 civarında bir fark olması gerekir.

Yüzde 30 hız farkı dahi olsa, yüzde 30 hız windows da gözle görülebilir bir hız değildir.
    Anakartla birlikte yüzde 30 hız farkı için yüzde 400 daha fazla parayı neden
    intel e verecekmişim

AMD Phenom II X6 1090T 3.6 GHZ 568 tl.
    Bu fiyata bu hızda bu işlemci olduktan sonra,
    İ7 4 çekirdek hikaye olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alexy Stukov -- 1 Ağustos 2010; 4:09:31 >

• AMD ! AMD ! :D
  • bende de phenom II 955 var,Amd sadece bir konuda İntel'den üstündür ve öylede kalacaktır;fiyat /performans.diğertüm konularda intel amd den kimi zaman 1 kimi zaman 5 gömlek üstündür.
    ek olarak amd nın phenom II lerde kullandıkları stock fanlarda 30 TL ye satışa çıkarsa vereni olmaz o parayı o kadar dandik ötesi.
    yani amd mercedes üretse cms çelik jant takar
  • Aynı fiyatı bırakın, az bir fark fazlayla satılan intel işlemciler, AMD'nin nalını toplar.

İntel grafik konusunda pejmurde zaten, bir tane ekran kartı yok. Yani AMD işlemci+AMD ekran kartı, İntel işlemci+intel ekran kartını en az 6'ya katlar.

Dolayısıyla Aynı fiyata alınan intel ve AMD sistemlerde Intel oyun performansı olarak geride kalır.

Ama ben parasına bakmam, önemli olan hızıdır diyorsan, en üst seviye Intel işlemci tabi ki daha hızlıdır.

AMD'nin stok fanı gerçekten berbat. En azından 90 mm'lik bir fan kullansaydı. SOğutucusu bakır borulu falan, yine intelden iyidir ama fanı berbat. 70 mm, 6000 devir dönen fanı ilk kez gördüm hayatımda.
  • Oyunda - AMD
    Grafikte - AMD
    Genel - AMD (F/P)

Sadece bunlar değil üstüne chipset ve ekran kartıda ati ise kral oluyor. Fiyat / Performansın ötesinde.

Forever AMD yani
  • Grafik sinyallerinin işlem hızlarını bilmiyorum ama oyunlarda işlemler için AMD'ye ayrı destek eklentileri sunuluyor onun dışında Intel daha iyi piyasayı elinde tutuyor bu W7 ile Linux'u karşılaştırmak gibi oluyor xD
  • Karşılaştırma çok adaletsizce olmuş. İntel i7 ile Amd x4 arasında fiyat olarak uçurum var. Ayrıca performansta i7 amd x4'ü açık ara geçer. Dedimya bu farkta fiyata göre gayet normal. X6 serisi ile karşılaştırma yapmak çok daha mantıklı olur. İstersen bu siteden karşılaştırın ve farkı görün
    http://forum.donanimhaber.com/m_41491448/tm.htm veya direk link http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfkrt -- 23 Temmuz 2010; 1:06:14 >

• bu tablo amd fanlarına gelsin fiyat konusu amd uygun olabilir ama hala en iyi islemci intelde

Core i7 vs Amd Phenom II X4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blizzard3 -- 23 Temmuz 2010; 12:40:47 >
  • Genel olarak bir işlemcinin diğerini geçmesi değil aynı hızdaki performanstaki işlemcilerin arasındaki fiyat farkı ikiside aynı değerleri alıyosa biri 100 usd diğeri 200 usd ise ucuz olan alınır nie daha fazla verelimki.
  • Bu Konu Uçar
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

bu tablo amd fanlarına gelsin fiyat konusu amd uygun olabilir ama hala en iyi islemci intelde

Tablo da pek bi şirinmiş, renkli renkli. İşaretli işlemcinin fiyatına bakın bi de üst sıradaki işlemcilerin fiyatına. 1. sıradaki işlemciye vereceğin parayla 2 tane işaretli AMD'den alırsın. Bi tane de 2 işlemci çalıştıran anakart alırsın. Kalan parayla da mısır, kola alırsın. Intel'in nasıl yalanıp kaldığını seyredersin. :)
    Adam araba alcak, ne alsam dese, Bugatti al, en hızlısı o diyeceksiniz.

• quote:

bu tablo amd fanlarına gelsin fiyat konusu amd uygun olabilir ama hala en iyi islemci intelde

mantığa bak
  • bu topigi kaydettim bilgisayarima canim sikildiginda acip eglenmek icin okuyacam tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 24 Temmuz 2010; 13:22:20 >
  • Orijinalden alıntı: konman4245

Orijinalden alıntı: Gwy

amd nın tek ustunlugu fıyatı başka numarası yok :)

Biraz ağır ama kısmen doğru

vallahı ıntel ıntel dıyoruz buna:d Para VAR IMKAN var dıosan ıntel.para yok ımkanyok dıosan amd
    ama gıdıpte ıllıstrator kullanacak adam amd almasıcoksacma olur:)
    apple alıcak o adam ıntelıslemcılı:)
  • Ay cekirdegi var,4 alana 2 adet cekirdek bedava.Bu tip konular insanlari tahrik etmektedir,yasaklama gelmesi tartismala son verir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 24 Temmuz 2010; 16:16:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudretx

Ay cekirdegi var,4 alana 2 adet cekirdek bedava.Bu tip konular insanlari tahrik etmektedir,yasaklama gelmesi tartismala son verir diye dusunuyorum.

güne bakan multicore turboyağ ile yüzünüzdeki sivilce gelişiminde %100 artış sağlar.

• zuhahah :D:HT gibi yağ artışı xD
  • abi ben şunu anladım kesinlikle İNTEL mi AMD mi demiyeceksin ucu bucağı yok bu konuların.Bizler burda kavga ediyoruz sırf bu iş için çalışanlar var adamlar tablo yapmış aylarca testlerde intel çıkmış bencede intel
  • quote:

Konu dışına lütfen.
  • cok bos hakaretler.. gelsın bana amd ciler i7 920 en ıyı amd cpu sunu gececek adobe yazılımlarında hadı gelın mersındeyım bakalım :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.