Şimdi Ara

..:::Core i7 870/Core i5 750/Core i7 920/C2 Quad Q9550 Karşılaştırması:::.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
13.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence i9 serisiyle board değiştirmeme mantığı yanlış. Kimse 400-500$ lık işlemcisiyle, ilk nesil x58 boardu kullanmak istemez sanırım. Elindekini çıkartıp, 100 dolar ekleyip usb 3.0 lı serial ata 3 lü board alır. 2010 'da bir çok yenilik, piyasada olacak.

Kısacası; geleceği düşünüp bence kendinizi kısıtlamayın. Bu işin sonu yok. 1998'den beri yaptığım upgrade'in haddi hesabı yoktur.Artık yetişemiyorum. Karşılaştırdığınız her işlemci uzunca süre ihtiyaçlarınızı sürdürecektir. Bence dikkat edilmesi gereken şey: Fiyat/Performans.

i870 ile, i860 arasında 300$ fark var. Emin olun aradaki performans farkı asla bu paraya değmez.
  • Beyler i5 750 phenom II 940'ı geçebiliyor mu acaba bilginiz var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Beyler i5 750 phenom II 940'ı geçebiliyor mu acaba bilginiz var mı ?

Yukarıda çok sayıda test var, bizim söylediklerimize bakmayın, kontrol edin. Benim gördüğüm bırakın phenom II 940'ı, Phenom 965'i de bir çok uygulamada rahat geçiyor görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 19 Eylül 2009; 12:27:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Orijinalden alıntı: muhimmat

Beyler i5 750 phenom II 940'ı geçebiliyor mu acaba bilginiz var mı ?

Yukarıda çok sayıda test var, bizim söylediklerimize bakmayın, kontrol edin. Benim gördüğüm bırakın phenom II 940'ı, Phenom 965'i de bir çok uygulamada rahat geçiyor görünüyor.

Ooo iyi o zaman
  • mantıklı, alınabilir olanı i5
    zaten aldım da
  • CORE I5 750.....................................209$+KDV
    http://www.teknofiyat.com/?search=core+i5+750&altlimit=&ustlimit=

Core i5 750.....................................200$+KDV
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115215

Phenom II X4 955..............................251$+KDV
    http://www.teknofiyat.com/?search=Phenom+II+X4+955&altlimit=&ustlimit=

Phenom II X4 955..............................189$
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103674

Phenom II X4 945..............................235$+KDV
    http://www.teknofiyat.com/?search=Phenom+II+X4+945&altlimit=&ustlimit=

Phenom II X4 945..............................170$
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103675

Phenom II X4 955 TR de 62$ pahalı .

Phenom II X4 945 TR de 65$ pahalı .

Eylül ayında amd de indirim bekleniyordu ama gerçekleşmedi nedense .
    http://forum.donanimhaber.com/m_33709327/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenos

mantıklı, alınabilir olanı i5
    zaten aldım da

Hazır i5 olan birini bulmuşken, sizin işlemcinin sıcaklığı stok fanla ne durumda. Benim ki idle (işlemci 1.2 GHz iken) 46 C, tam hız çalışırken 50-60 oluyor, en fazla 65-70 arasını gördüm.

Bir de ben işlemci hızımı hemen hiç 2.66 görmüyorum, Intel SpeedStep ve TurboMode aktifken tam hızda sürekli 2.8 GHz'e çıkıyor. Sizde de öyle mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

mantıklı, alınabilir olanı i5
    zaten aldım da

Hazır i5 olan birini bulmuşken, sizin işlemcinin sıcaklığı stok fanla ne durumda. Benim ki idle (işlemci 1.2 GHz iken) 46 C, tam hız çalışırken 50-60 oluyor, en fazla 65-70 arasını gördüm.

Bir de ben işlemci hızımı hemen hiç 2.66 görmüyorum, Intel SpeedStep ve TurboMode aktifken tam hızda sürekli 2.8 GHz'e çıkıyor. Sizde de öyle mi?

daha 2 gün olmadı sistemi kuralı, 29-30 derece civarında işlemci sıcaklığı.. stok fan var(dandik bişey).
    oyun olarak gta oynandı sadece, 33 dereceyi gördüm o kadar.
    benim de bir sorum var: everest ile ölçtüm: anakart 28 derece, işlemci 30 derece, HDDler 31-32 filan...
    ekran kartı sıcaklığı sistem boştayken 80 derece. fanıda dönmüyor. yanlış ölçüm desem, diğerleri doğru ama.
    ne yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenos -- 20 Eylül 2009; 2:37:51 >

• quote:

daha 2 gün olmadı sistemi kuralı, 29-30 derece civarında işlemci sıcaklığı.. stok fan var(dandik bişey).
    oyun olarak gta oynandı sadece, 33 dereceyi gördüm o kadar.
    benim de bir sorum var: everest ile ölçtüm: anakart 28 derece, işlemci 30 derece, HDDler 31-32 filan...
    ekran kartı sıcaklığı sistem boştayken 80 derece. fanıda dönmüyor. yanlış ölçüm desem, diğerleri doğru ama.
    ne yapabilirim.

Ekran kartının fanının dönmemesi doğal olmasa gerek? Bence servise göndermekte bir yarar var?

İşlemci sıcaklığınız çok iyi, ben işlemci sıcaklığı için 3 ayrı BIOS değiştirdim, mümkün değil sizin değerleri görmüyor. Acaba orjinal termal macunu mu değiştirsem diye düşünüyorum. Bir olasılık da ASUS anakartın BIOS'undan kaynaklanan bir problem olmuş olma olasılığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Eylül 2009; 6:33:40 >

• core i5 750 Q9550 yi sollamış
  • Overclocking Intel's Core i5 750

Author: Richard Swinburne
    Published: 21st September 2009

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/09/21/overclocking-intel-s-core-i5-750/1

Asus P7P55D Deluxe
    Asus P7P55D
    Asus Maximus III Formula
    Gigabyte GA-P55M-UD4
    Gigabyte GA-P55-UD5
    MSI P55 CD53
    MSI P55 GD65
  • Core i5 & Core i7 Memory Kit Round-Up

September 17, 2009 -By Robert Oschler

http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2352966,00.asp

The Memory Kits: Corsair and Kingston
    The Memory Kits: Crucial, OCZ, and more

• The Intel Core i7 860 Review

Date: September 18th, 2009
    Author: Anand Lal Shimpi

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3641
  • sürekli sistemini yükseltenler için değilde. bir kere alıp 6-7 sene hiçbir parça değiştirmeden kullanıp sonra atıp yenisini alan kullanıcı kitlesi için yani benim için lga 1156 mı yoksa 1366 mı daha iyi bir seçim olur? (hem fiyat hem de performans göz önünde tutulduğunda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan61 -- 22 Eylül 2009; 19:03:13 >
  • Monitörlerin yüksek çözünürlüğe geçmesi ile 2009 yılı içinde tüm dengeler alt üst oldu. Yaygın olarak satılan monitörler; 22 ve 23''. Bu da 1650 veya 1920 çözünürlük anlamına geliyor. 5000 lira harcayıp son sistem crossfire li bir sistem kursanız bile, güncel üst sistem oyunlarda 60 fpsde kalıyorsunuz. 2011'de çıkacak birçok oyun da bu şekilde olacak.Kısacası güç ekrankartında. Diğer sistem parçaları ise ona darboğaz yaratmıyacak şekilde seçilmeli.

Bence oyunseverler için bilgisayarın ömrünü belirleyecek tek özellik; ekran kartı slotu. PCI 16x desteklendiği sürece ekran kartı upgradei yapabilirsiniz. Ve şu anda satılan 4 çekirdekli hiç bir işlemcinin, darboğaz yaratabileceğini düşünmüyorum(5 sene içinde)

Ekran akrtı üreticilerinde yönelim, yükü işlemcinin üzerinden kaldırıp yeni fizik motorları kullanmak yönünde. 3 sene içinde entegre veya ayrı sekilde fizik kartları yaygınlasır diye dusunuyorum. Kısacası 4 çekirdekli her işlemci işinizi görür :P .

Bilgisayarınızı profosyonel amaçlı kullanmıyorsanız, bence şu an satılan her sistem işinizi görebilir. Profosyonel amaçlı kullanıyor iseniz; saten bundan ekmek yiyorsunuz demektir. Buna ek bütçe yaratıp, sık sık güncelleme yapmak kaçınılmazdır. Yazılım firmalarından yakanızı kurtarabilirseniz, donanıma ayırdığınız para, çok canınızı yakmaz. Zira büyük yazılım firmaları, mühendislik ve dizayn programları için her sene 2000-5000$/workstation para talep etmektedir :P

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

quote:

Orijinalden alıntı: TryAgain

Yok yok, anladım da yani herkes i9 alamaz demeye getirdim

Üstad bugün i7 920 CPU X58 anakart alan bir kullanıcı sadece CPU değişimi ile i9 a terfi etmiş olacak, oysa ki 1156 Lynfield platformuna yatırım yapan kullanıcı aynı anda anakart+CPU değişimine ilaveten 1 adet de ram almak zorunda kalaca 3 kanal DDR 3 desteğinden faydalanabilmek adına...X58 anakart tabanlı bir sistem toplamış olanlar sadece CPU yu değiştirmek zorunda oldukları için fazla zorlanmazlar demek istedim..

İşte bunun için kendi adıma söylüyorum, LYNFİELD ölü doğmuş bir platform dur...

Acaba LGA1156 ileride daha düşük özellikli ''budget'' 6 çekirdekli işlemciler çıkar mı?

Çünkü nekadar ölü doğmuş bir platform gibi görünse de önümüzdeki aydan itibaren yeni sistem toplayacaklar için LGA775 gibi artık geleceği olmayan bir platform kullanmaktansa LGA1156 kullanılabilir.
    Yani bence şuan daha ilk aşamalar.LGA1156'ya 32nm geçişi ile LGA775'den çok daha hızlı işlemciler çıkacaktır,bu da platformu zamanla mantıklı kılacaktır.

Çıkmaz gibi birşey demniyorum tıpkı bugün olduğu gibi aynı stratejiyi 32nm ve 6 Core CPU lar çıktıkdan kısa bir süre sonra Socket 1156 formundaki versiyonlarınıda kullanıma sunabilir (sunacaktır) özellikle ben bu dönemle beraber yani 32nm den sonra X58 anakartlarda INTEL in ağırlıklı olarak üst sınıf işlemcilere yer vereceğini i7 lerde yaptığı gibi bir tane alınabilir düzeyde (i7 920) diğerleri ise ağırlıklı olarak EE serisi üst düzey olrak konumlandırıp, bunların kırpılmış özelliklerindeki bir nevi revize edilerek 1156 platformunda uyarlanmış versiyonlarınıda çıkartacağını düşünüyoum..

Yani İNTEL ;
    1- Performans isteyenler için X58 ve socket 1366, F/P isteyenler için P55 ve Socket 1156 sistemlere yönlendirmek isteyecek..

2- Eskiden olduğu gibi daha uygun fiyatlı bir CPU ile 1000 liraya sattığı CPU ların performansını OC ile kapatarak 300 lira ya 1000 liralık performans devrini bitirmeye çalışıyor.. Örnek: Q6600 ile neler yaptığımızı hatırlayalım. ve aynı sockete sahip LGA 775, X48 anakartlarda kullanarak, intelin faiş fiyatlara sattığı işlemcileri uygun fiyatlara son teknoloji anakartlarda sorunsuz çalışıtırabiliyorduk...

3- OC işelerine iyiden iyiye bizim kontrolümüzde olsun kullanıcı özellikle orta seviye kullanıcı OC işleriyle uğraşıp uyanmasın 300 liraya 1000 lira lık CPU performansı almaya tenezzül etmesin diye Turbo Boost teknolojisini her yeni CPU ile geliştirmeye çalışıp bu alanda da tekelleşme gayretlerini gözlemliyorum, dikkat bugün itibari ile Core i5 ler 3,6ghz gibi hızlara kendileri otomatik olarak çıkabiliyor ve kullanıcılar artık OC ile ne uğraşacam diye düşünmeye yönledirecek uygulamalara ağırlık veriyor

4- Bugün itibari ile X58 anakart ve CPU lar, kesinlikle Fiyat olarak X55 lere göre uçuk fiyatlarda değil, hatta aralarında çok az bir fiyat farkı var bile diyebilirim, yani geleceği daha parlak olan X58 platforma karşılık X55 leri tercih etmemize neden olacak + bir sebep yok..Taze bir bilgi core i7 930 / 2.8ghz / (LGA 1366) = 284$

Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim Kaos teorilerim...

İşte tüm bu nedenlerden dolayı bence ÖLÜ DOĞMUŞ BİR PLATFORM dur, X55 ve LGA 1156 platformu.. Ve ben şahsen hiçbir şekilde bu platforma yatırım yapmam gelen test sonuçları ne olursa olsun, fiyatları bu düzeyde olduğu sürece X55 platformunun hiçbir anlamı yok.. Güya yarı fiyata LGA 1366 performansına yakın bir performans verecekti, performans kriteri gerçekleşti ama fiyat tam anlamı ile facia...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 28 Eylül 2009; 17:06:19 >

• intel de kendi kendine tribe giriyo..yok 1156 da i7 yok 1366 da i7 :walla napıyolar belli değil ...Ağa bende düşünüyorum terfi ama bu gidişle Phenom 2 olucak tercihim galiba ..hem fx 290 anakartlar o.c için çok elverişli hemde black edition phenomlarda çarpan kilidi yok ...atide koca dew olarak arkasında...ne gircem intelin katakulli dünyasına
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.