Şimdi Ara

Core i7 3960X Extreme Edition; En hızlı masaüstü işlemci video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
62.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet yazmış intel amdye fark atmış intel amd ile arasındaki farkı iyice açmış diye

yahu sizin gözlerinizde sorun mu var?

yada bir tek 3dmark 2006,cpumark 99, wprime 32m test programlarına mı bakıyorsunuz?

test sonuçları kullanıcıya bişey söylemez ki!

bu arada buldozer işlemciler hakkında olay tahmin ettiğim gibi asılsız çıktı [2600k`dan %15 geri olayı hikayemiş (asıl olan test sonuçları değil günlük performanstır) ]

core i7 3960X extreme edition işlemci 3dmark 2006,cpumark 99, wprime 32m test programlarında 8150`ye %50 fark atıyor ama iş oyunlar ve diğer uygulamalara gelince aralarındaki fark %1`in altına düşüyor :D (birtek winrar`da 975`e 2 misli fark atabiliyor)

tamam testlerde amd önde değil ama fiyatı 1000 dolar olan core i7 3960X extreme edition işlemci ile 245 dolarlık 8150 aynı performansta (hatta fiyatı 160 dolar olan 975`e bile %1 fark atamıyor) aralarında farkı anca; test sonuçlarında kağıt üstünde görebiliyoruz

şu anda kesinlikle buldozer alınmaz (verilen paraya yazık 600 tl) revizyonlu 90w phenom işlemci alınır ucuz, yeterli performans, sessiz, serin :)

vatan bilgisayar sitesinde bakıyorum en fazla satan işlemciler:

intel core i3 (fiyatı 288 tl) ve amd 955 phenom II X4 955 black edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci fiyatı 281 tl (millet sırf amd almamak için amd`den her türlü performansta fark üstüne fark yiyen intel işlemciye 7 tl fazla para ödüyor :D)

intel bunlara ne yapsa haktır!

• Bizim niye yok
  • İşlemci güzel ama gereksiz bence en iyisi amd hem ucuz hem performanslı gider 400 500 tl ye amd yeni nesil fx 8 çekirdekli işlemci alırım.daha iyi hem ucuz hem performanslı adamlar akıllı para kazanacaklar ya işte insanları böyle kekliyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

arkadaşlar biz amd x6 1100 T ile 4 kanal bellek kullanamıyormuyuz.....

2 kanal bellek bant genişliği veriyor

soar.kerrigan

en son ülkeyi terk ediyordun ne oldu o işler ? ergenlikten nasibini aldın mı ?

Hahah unutmamissin super. Ohoo cok olaylar oldu onlari coktan gectim

Resit oldum ya malesef. 18 e bastim yakin zamanda.

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

2600K ile aradaki performans farkı, işlemci için istenilen fiyat kadar etmiyorsa, kendisi için zamanın her saniyesi değerli olan kişiler-kurumlar dışında alınabilir bri işlemci değil. Hem 2600K'dan yaklaşık % 30 hızlı olacaksın, hem de neredeyse 3 katı fiyatına satacaksın; yok öyle yağma.

Ah AMD ah. Çıkaramadın şu işlemcilere başa çıkabilecek işlemciler de, o sebeple bu fiyattan giydiriyor sürekli millete intel.

Intelin serisi uzun zamandir var. AMD ninkisi daha ilk dalga. Sonraki dalgalarda belli olacak isler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soar.kerrigan -- 17 Kasım 2011; 21:04:50 >

• hocam siz onu bırakında madem 4 kanal destek vermiyor neden anakartlar 16 gb destekli olarak satılıyor......
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NorthWestern_

hocam siz onu bırakında madem 4 kanal destek vermiyor neden anakartlar 16 gb destekli olarak satılıyor......

video yu izlediniz mi ? sisoft sandra testine tekrar bakın orada ne olduğunu açıklıyor bellek desteğinde

i7 3960x ile 1090t arasındaki testler içinde buyrun

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=443

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 17 Kasım 2011; 21:46:42 >

• hocam sanırım şunu demek istiyor; intelin ürettiği işlemci 4 kanal belleğe diğerlerine göre daha fazla bant genişliği veriyor....yani bizimkilerlede kullanılabilir....öyle olmasa millet nasıl kullanıyor bunu.....
  • bant genişliği meselesi aynen siz 4 slotuda doldursanız 2200mhz ramde maksimum (atıyorum) 19gb/sn görüceksiniz

ama x79 anakartta 4 slot 2200mhz ram 40gb/sn görücektir
  • adamlar çalışıyor...
  • başlangıçtaki şarkının adı ne bilen varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 360derece

AMD çok geri kaldı

AMD çok geri kaldı. Öyle geri kaldı ki o derece yani. Tekrar düzelir dedik, bekledik sonra yine geri kaldı ki öyle böyle değil yani. Bi geri kaldı, bi daha geri kaldı tam düzelicek derken yine geri kaldı.

Neyse... Intel yine uçmuş. Dünyanın en iyi Desktop CPU su için 1000 $ beklenen değer zaten...
  • Fiyatı çok ama performansı çok iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

quote:

Orijinalden alıntı: 360derece

AMD çok geri kaldı

AMD çok geri kaldı. Öyle geri kaldı ki o derece yani. Tekrar düzelir dedik, bekledik sonra yine geri kaldı ki öyle böyle değil yani. Bi geri kaldı, bi daha geri kaldı tam düzelicek derken yine geri kaldı.

Neyse... Intel yine uçmuş. Dünyanın en iyi Desktop CPU su için 1000 $ beklenen değer zaten...

Merak etme kardeşim amd yakın zmanda patlamayı yapar intelin yeni çıkardığı işlemcinin 2 katını çıkarır onlar zamanı bekliyor merak etme oda gelecek :)

• amd kaybedenler kulübünün müdavimidir:). kaybetmeye her zaman mahkumdur. Aynı ATI gibi. Nvidia nası ATI'ye çakıyorsa Intelde AMD ye çakıyor. Çok bariz yani. Yıllar değil, asırlarda geçse bu böyle devam eder. Burda şimdi epey arkadaş bana kızacak büyük ihtimal ama gerçek bu yani. F/P olarak AMD iyi olabilir ama pazar paylarına ve satışlara ve performanslara baktığımızda işlemcide Intel, ekran kartında Nvidia arayı fena halde aşmış durumdalar.
  • AMD kullanan biri olarak Intel'i her zaman takdir etmişimdir kim ne derse desin Intel preformans olarak AMD'nin her zaman bir adım önünde, ancak AMD kullanmaktanda hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim çünkü f/p olarak Intel'den üstün buda bir gerçek. Intel performans olarak daha üstünde olsa ki videodaki performas testlerine bakarsak özellikle oyunlarda çok bir fark yok ancak uçurum derecesinde bir fiyat farkı var.
  • fiyatı uçuyo
  • maşallah crysis testinde farklar çok belirgin olmuş :D 2-3 fps
  • forumdonanım gerçekten güzel yer vesselam ama gel gelelim iki bilgi edineyim derken beyninizin sulanması an meselesi oluyor :D her neyse bıkmadan usanmadan tüm yorumları okudum ve bu konudan çıkardığım tek şey BU İŞLEMCİ OYUNCULAR İÇİN ÜRETİLMEDİ ! ( yok ben kasa için 5000 lira yatırırım diyosan o ayrı) :D oyun oynicaksan çık git 2500 K ya da x4-x6 al rahatla... ama dürüst olmak gerekirse video nun hepsini izliyecek kadar dayanadım herkese yazdığı yorumlar için teşekkürler.
  • bravo size, çok güzel bir inceleme olmuş.
  • asus x79 deluxe ve 3930k aldim, malesef 4gb dan buyuk ram tr de bulamadim 32gb oldu toplam, suan 4.2 de stabil günde 10-12 saat calişiyor.
    gayet memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.