Şimdi Ara

Core i5 4460 + DDR3 vs Pentium G4560 + DDR4

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz 1 hafta içerisinde hem oyunlarda yaşadığım performans sorunları nedeniyle , hem de 2.el piyasasının 1-2 ay sonra öleceğini öngördüğümden FX 8300 işlemcimi ve AM3+ anakartımı elden çıkardım.

Piyasadaki hareketlilik durulana kadar idareten hem uygun hem de fiyatına göre performanslı G4560'a geçmeye karar verdim. Halihazırda 16 GB DDR3 belleğim bulunuyordu , bunları kullanmayı planlıyordum fakat öğrendim ki Kaby Lake mimarisinin DDR3 belleklerle kullanılması uzun vadede pek sağlıklı değilmiş. Bu yüzden 1151p DDR3 anakart yerine 1151p DDR4 anakart ve DDR4 bellek bakmaya başladım. DDR4 belleklerin hem sıfır hem 2.el piyasası el yakıyor. DDR4'e geçerken DDR3 belleklerimi satsam dahi üzerine minimum 100-150 TL eklemem gerekiyor. Böyle olunca belleklere vereceğim 100-150 TL'yi işlemci fiyatının üzerine ekleyip 2.elden 4.nesil bi' i5 ve 1150p DDR3 anakart bakayım dedim. 1-2 ay içerisinde Intel fiyatlarda indirime gitse de belleklere ekleyeceğim miktarı bu şekilde tolere ederim hem de G4560'tan daha güçlü bir işlemcim olur diye düşündüm ve işin içinden iyice çıkamaz oldum.

Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var , teşekkürler.

• Çok mantıksız bir iş boşa yorulursun g4 isimi bir garip olan işlemci 5 para etmez :) hani 0 dan sistem topluyor olsan al derimde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım bende i5 4460 ve DDR3 sistem var sandınız ve ona göre cevap verdiniz. Ama bende bunların hiçbiri yok şuanda. AM3+ tabanlı anakart ile FX 8300 vardı ve geçtiğimiz günlerde sattım ikisini de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

Hocam sanırım bende i5 4460 ve DDR3 sistem var sandınız ve ona göre cevap verdiniz. Ama bende bunların hiçbiri yok şuanda. AM3+ tabanlı anakart ile FX 8300 vardı ve geçtiğimiz günlerde sattım ikisini de.

Az önce i3 6100 işlemci alıp pişman olan birisinin konusunada yazdım çocuk darbogaz yaşıyormuş netdeki paralı elamanlarin sahte test videolarina aldanmayın yeni nesil i5 alabiliyorsan al alamiyorsanda ben olsam i5 4460 kullanirdim.

• İdare edecek şekilde düşündüğünüz sistemde tam olarak ne yapacaksınız?
    Gördüğüm kadarıyla ddr4 almak için eldeki ddr3 leri çıkardığınızı varsayarak üzerine ek yapmanız ve 1151 soket ve anakart masrafınız ile ddr3 ile devam 1150 soket anakart ve işlemci seçeneklerinize göre mukayese edildiğinde 1150 i5 4460 ile 1151 i5 6500 arasında oyunlarda çok fazla fps farkı yok hocam.
    i5 4460 ile g4560 arasında çok fark var. 1150 soket 4460 tercih etmeniz sizin için daha karlı.
    en ucuz 1151 soket anakart 219 TLhttp://www.hepsiburada.com/msi-h110m-pro-vd-intel-h110-2133mhz-ddr4-soket-1151-matx-anakart-p-BD804256?magaza=Techburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.95.6

en ucuz g4560 273 TLhttp://www.sanalmarketim.com/intel-pentium-g4560-35ghz-3mb-hd-610-vga-lga1151/p_66033/?gclid=CjwKEAiAi-_FBRCZyPm_14CjoyASJAClUigOPerAhzgHE-KKGy9offeOSUUouO7acoigBHReH_YsPRoCOn_w_wcB

en ucuz 8x2 ddr 4 ram 616 TLhttp://www.akakce.com/siparis/?p=74496337&ref=akakce&v=0.62.6

Toplam 1100 iken ikinci el i5 4460 400-450 arası 1150 soket anakart 130-200 arası maksimim 550 TL tutar ve 1151 bunun iki katı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algoritma -- 6 Mart 2017; 8:5:14 >

• Ben de uygun fiyatlı işlemci arıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen r5 ve r3 leri bekleyin ya da i5 ikinci el alin. Ya da 2600k 3770k da olabilir. Imkan varken i5 den i3 seviyesine dusmek yanlis olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i5 4460 vs i5 4590
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ddr 4 lu sistem toplaman en dogrusu.

Soket yapisi konusundaysa artik intel tamamen ticari dusunuyor. 775 mimarisini 10 yildan fazla kullandik. 100 lerce islemci secenegi vardi. 40 tane celeron vardi dusun artik.

Ama yeni nesillerde i3 i5 i7 birde bunlaein extreme modelleri var. 6 etti. 2 tane g serisi var. Toplam 8 islemci var.

Skylake oneririm. Sanirim skylake in bir sonrasi cannon lake olacak. Emin degilim. Skylake da g serisi islemci alip sonra dolar dustiginde 2. El i5 i7 islemciler bakabilirsin.

Oc yapacaksan k serisi alirsin. Bu yaptigin arastir.alarda yatiracagin paranin bosa gidecegine inaniyorum. Ddr 4 gec en kotu soket degisse bile elinde ram in hazir olur

• i5 4460 topla. Çok güzel bir işlemci.

• bence yeni nesil sistem toplamak mantıklı olur.
  • Öncelikle cevaplarınız için hepinize teşekkürler.

Ryzen bekle vs diyenler olmuş zaten benim amacım bu arkadaşlar. Şu 2-3 aylık geçiş sürecini atlatmak için yapıyorum bunu. İki konfigürasyonu da ~150 TL ekleyerek alabileceğim. Bu yüzden gidip Skylake ya da Kabylake i5 falan almak istemiyorum , bu sefer hem maliyet artıyor hem de önümüzdeki aylarda yeni nesillerde indirime gidilmesi muhtemel. O zaman daha uyguna alabilirim. Ryzen R3 ve R5ler çıksın , AMD tarafında fiyatlar ne olacak , Intel'de fiyat değişiklikleri olacak mı , olursa nasıl olacak vs beklerken işimi görmeye devam etmek istiyorum. Kullanım amacım programlama ve oyun. Programlama için çok üst düzey bir sisteme ihtiyacım yok , G4560 bile işimi görür.

Ekran kartımı konuda belirtmeyi unutmuşum. Şuanda HD7870xt var (R9 270x - 280 arası) , yaza doğru o da değişir muhtemelen.

Artılara ve eksilere tekrar baktığımda :

1150p i5 için :
    + Diğer konfigürasyona göre (toplamda) düşük maliyet
    + Daha güçlü işlemci
    + Birkaç ay içerisinde 2.el fiyatlarının düşmesi ile i7 47xx geçme olanağı
    - Sistem DDR3 tabanlı olduğundan DDR4 sisteme upgrade yapmam halinde yeni anakart ve DDR4 bellek ihtiyacı

1151p pentium için :
    + Yeni nesil , birkaç ay içerisinde 2.el fiyatlarının düşmesi ile kolay upgrade imkanı
    + Sisteme upgrade yapmam halinde anakart ve bellekler hazır olacak
    - (Toplamda) daha yüksek maliyet
    - Haswell i5'e göre düşük performans (geçici olacağı için önemsemiyorum)

Böyle düşününce daha güncel olan 1151p'e geçmek daha mantıklı gibi duruyor. Bir yandan da daha güçlü olan Haswell i5 alıp , 2-3 ay sonra duruma göre DDR4'e geçebilirim diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 6 Mart 2017; 16:21:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

O elemanın yazdıkları gerçekten çok gülünç. Ya bilgisi çok zayıf ya da kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı.

Her neyse asıl konuya gelecek olursak;

Ben de sizin gibi FX 8300 sistemimi sattım ve güncel DDR4 1151 sisteme geçtim.

I5 4460 alacağım derseniz üzmez lakin kaç senelik işlemci + mimari ve soket farkı var. İleride güncelleştirme yapmak isterseniz de 1151 kadar bulunabilir olmayacak. Alınmaz demiyorum alınır fakat güncel sistem tercihi her zaman daha iyi olur.

G4560'a gelirsek ki kendim de kullanıyorum, öncelikle şunu belirteyim alacağınız bilimum I3 6100 veya 7100 ile aralarında dağlar uçurumlar yok. G4560 ne veriyorsa I3 6100 3-4 fazlasını I3 7100 5-6 fazlasını verir.

Ama şöyle bir durum da var ki özellikle G4560 Setup sistemde en az 2x4 önerim 2x8 "2400" Mhz dual channel bellek kullanmanız ki dual 2133 ve 2400 arasında hemen hemen her oyunda 3-5 FPS oynuyor.

Onun haricinde ben RX 480 ile kullanıyorum, düşük GPU ile kullanılacak bir işlemci değil çünkü BF1-GTA 5 gibi bilimum Tirple A oyunlarda grafik düşürülüp yük işlemciye binmeye başladığında oyun tökezliyor.

Bu işlemciyi alırken Triple A oyunları kök ayarlarda açıp oynamanız gerektiğini unutmayın. Ben kendi setup'umda BF1 Ultra %125 Res. Scale'de sabit 60 FPS (64 kişilik harita) yer yer kalabalıkta 55 civarına düşüyor.

GTA 5'de olabilecek son ayarlarda 50-60 arası güzel bir deneyim sunuyor.

İyi forumlar

• DDR4 ram piyasasının hala fazlasıyla uçuk olması sebebiyle 4.nesil i5'e geçmeye karar verdim. En kötü ihtimalle birkaç ay bu şekilde kullanıp piyasa durulunca DDR4'e ve yeni nesil CPU lara geçerim. Herkese teşekkürler.
  • Bence başta Fx 8300'ı satmasaydınız masrafa girmemek adına. En fazla bir Rx 470 takardınız. Açardınız oyunları Ultra 1080p oynardınız. Böylelik ile de performans artırmış olurdunuz. Şimdi G4560 ve ya i5 4460 alsanız da ekran kartı HD7870 düşük bir ekran kartı yeniye göre. Kısacası performans artışı sağlayamayacaksınız. Hd7870Xt'yi satıp üzerine bir miktar para ekleyip ikinci el garantili, temiz bir Rx 470 4Gb alabilirdiniz forumdan başka işlemci ve anakarta ve ya ramlere vereceğiniz para ile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4460 ile g4560 kıyaslanamaz, aralarında uçurum var.

ddr3 ile ddr4 arasında uçurum yok. Dolayısıyla i5 4460 ve ddr3 çok daha mantıklı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.