Şimdi Ara

core i5 2400 msi h61 sorunu acil yardımm lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkeze merhaba sistemle ilgili bir sorunum var yardımcı olursanız cok sevinirim

hepsiburada dan msi h61m p21 sıfır anakart aldım yanında drr3 ram aldım ama ramler daha gelmedi ve sahibinden güvenilir bır satıcıdanda core i5 2400 ikinci el işlemci aldım ama söyle bir sorunla karsılastım

i5 2400 de dahili ekran kartı oldugunu biliyorum ve bu yuzden ekran kartıda almadım işlemciyi anakarta guzelce monte ettikten sonra sistemi calıştırdım hersey normal bi sekilde calışıyor fanlar falan calısıyor anakartta herhangi bi hata seside gelmiyor ama vga mönitör girisini bagladım ve sisteme görüntü bios ekranı gelip gelmedigini bakmak istedim ama mönitöre herhangi bir görüntü gelmiyo bunun sebebi nedir ?

bildigim kadarıyla sand brichge işlemcilerde kuzey köprüsü işlemcide ve ben sisteme ddr3 ramler gelmedigi için sistem ramsiz calısıyor sadece anakart işlemci ve fanı ve power ile parcaları test etmek istedim en azından işlemci biosta görmek istedim ama hiç bir görüntü alamadım makina ilk acılışından itibaren siyah ekran bios pilini cıkardım taktım ve bi degisiklik yok

1) ramler sisteme tamalayıcı der vre durumunda oldugu icinmi görüntü gelmedi?

2) anakart veya işlemcidemi sorun var?

3) işlemcide sorun olsa makinanın fanları calışırmı?

4)bios işlemciyimi algılamadı? görüntü gelmedigin icin biosada mudahale edemiyorum

5) eger donanımda bi sorun olsa idi hata sesi gelmesi gerekmiyormu?

6)ramin bulunmadıgı sistemde ram olmadıgı için anakartan hata sesi gelmesi gerekmiyormu ? cünkü bende bu yüzdende bi hata sesi gelmedi

anlıcanız makina nın fanlar falan calışıyor herhangi bir hata sesi ve sistemde ramde yok ve sisteme herhangi bir görüntüde gelmiyor bunun sebebi nedir ? yardımcı olursanız cok sevinirim umarım düzgün bir sekilde anlatabilmişimdir herkeze cok tesekkürler simdiden

• Ram olmadan tabiki görüntü gelmez
  • RAMLER GELSIN OYLE CALISTIR YOKSA GORUNTU GELMEZ.
  • hocam daha onceki sistemde core 2 dou işlemci kullanıyordum ram olmadan en azından makinaya görüntü geliyordu ve ramler olmadıgı icin hata sesi veriyodu sistem sandy bridge de böyle bi durum yokmu illaki ramlerin mi olması gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalcinart

hocam daha onceki sistemde core 2 dou işlemci kullanıyordum ram olmadan en azından makinaya görüntü geliyordu ve ramler olmadıgı icin hata sesi veriyodu sistem sandy bridge de böyle bi durum yokmu illaki ramlerin mi olması gerek

15 senedir iyi kötü bilgisayar kullanıcısıyım ram olmadan monitöre görüntü aktarıldığını ilk defa sizden duyuyorum. Eğer böyle bişey varsa bende yeni bişi öğrenmiş olacağım..
  • Öyle Anakarttan hata sesinin gelmesi için ankartınızın speekar çıkışında kutusundaki speekar çıkışlı mikrofonun olması lazım onu anakartınıza takarsanız o zaman hata sesi gelir o sesde biip sesi olarak sayısına göre hatanın neden kaynaklandığını anakartınızın kutusundaki rehberden bulabilirsiniz ayrıca internettende bulabilirsiniz anakart arızaları diye fakat ben bu hatayı kullanıcı hatası olarak görüyorum remler yokken o sistem nasıl çalıştı merak ettim çalışırda kapanır geri ama görüntü geldi demişsiniz muhtemelen yanlışınız var dikkat edin bilgi edinmeden parçalarınız üzerinde garanti dışı kullanıcı hataları yapmayınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.