Şimdi Ara

Core 2 Duo Mimarisinde L2 Önbellek Miktarının Performansa Etkisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
9.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Arkadaşım uygulamaları merak ettim doğrusu. Zira E4300 ancak 3,5GHz lik bir hızda 3GHz lik X6800 ile başedebiliyordu testlerde. Bu durumda saat hızı arttıkça önbellek ihtiyacı ve performansa etkisi artıyor demektir.

Bu arada hatırladığım kadarı ile böyle bir test çoktan yapılmıştı.

Ama asıl sen aradaki fiyat farkına bak
  • dikkat ederseniz oyun için 1ile2 mb lık cache'ler arasında %10luk bir fark war
    bu yüzden oyunlarda en ideali 2mb olanlar
  • E2160 düşünüyodum bende... ne olacak şimdi
  • Stok fanla 3.4 GHz'e Overclock edicek ve L2 önbelleğinin olumsuz etkisini fazlasıyla gidereceksin. Bu olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hzrcn

E2160 düşünüyodum bende... ne olacak şimdi

Merak etme ben o işlemciyle Crysis ve dahil tüm oyunları oynuyorum ki öncelikli önemi olan ekran kartı.

Ekran kartı 10FPS alıyor ise %10 u 1FPS dir. Yani %10 işine yaramaz.

Ekran kartı 50FPS alıyor ise %10 u 5FPS dir.

Ekran kartı 100FPS alıyor ise fark 10FPS demektir.

Hadi fark %30 olsun. 50 ile 65 FPS arasındaki fark 80$ ile 130$ arasındaki kadar önemli bir fark mı. Ya da daha doğrusu işinize yarar mı?

• Güzel açıklamışsın teşekkürler
  • 130ytlye e2160 al..gerisi yalan ben 3.3ghzde kullanıyorum günlük..çatır çatır oynuyorum crysis bitti.high detailde
  • valla ben inanmıyorum madem bu kadar performans olayı intel sırf fazla maliyet olsun diyemi 12 mb 16 mb önbellekli işlemciler üretecek yok arkadaşlar bana mantıklı gelmiyor kar elde etmek için intel her şeyi yapar ben olsam bende yaparım ama eğer bu kadar gereksizse onlarda o kadar memory niye ekliyor ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fthkls

Arkadaşlar L1 önbelleğin performans açısından önemi nedir? L2 önbellek kadar önemlimidir?

L1 önbellek işlemciye en yakın olan ve L1,L2 ve L3 arasında en hızlı olanıdır(Tabii en pahalı olanı). En çok kullanılan komutlar vs L1 de tutulur. Daha az kulanılanlar L2, daha az olanlar RAM, daha da az olanlar fiziksel bellek...
    Şöyle L1 belleği 1mb olan bir işlemci görsek eminim performans farkı bir hayli yüksek olacaktır.

Intel sürekli L2 arttırıp duruyor, onun yerine L1 arttırsa çok daha iyi olacak. Arkadaşlarında bahsettiği gibi L2 yi arttıra olayı pazarlama stratejisinden başka bişey değil.
  • Çok güzel bir konu olmuş. Cpu alıcaktım ve önbellek konusu hep kafamı karıştırırdı. 256k önbellek kullanırken 512k önbellek kullanmaya terfi ettiğimde hızın çok fazla artması beni önbelleğe aşık yapmıştı. Oyunlarda hatrı sayılır bir artış vardı. Core 2 duo ya terfi ettiğimde ise direkt 2mb önbellek seçtim. Pentium 4 3.0 1mb önbellek ile karşılaştırılmıcak kadar bir hız artışı ile karşılaştım. Oyunlarda tatmin edici bir hızlanma olmuştu. Ama bu anlattıklarınıza bakılırsa artık önbellek artık terfi yaparken dikkate alcağım bir parametre olmaktan çıkıyor. Emeğinize sağlık.
  • şimdi vben crysiste %10 fps kaybımı yaşadım eger dogruysa cok büyük bi fark diyebiliriz
  • güzel inceleme olmuş , hiç fark olmaz sanıyodum ama öğrenmiş oldum
  • ''yok ben önce yaptım'' ,''olur mu efendim önce ben yaptım'' , ''ikinizde yapmadınız önce asıl yapan şu adersteki:www....com kişiydi.'' başlayan tartışma gereksizdi die düşünüyorum.önemli olan coolnqüite nin bunu bize sunması.sağol coolnquite şahanesin.açıkçası L2 nin 1,2,4 mb ın etkilerini fazla bilmiyordum senin sayende bilgilenmiş olduk.iyiki Anneniz sizi doğurmuş.yararlı bilgilerle donatıyorsunuz donanımhaber'i.(bu arada yazı 2007 ye ait umarım yorumların hala geçerliği vardır)

• quote:

Orjinalden alıntı: canım istanbul

''yok ben önce yaptım'' ,''olur mu efendim önce ben yaptım'' , ''ikinizde yapmadınız önce asıl yapan şu adersteki:www....com kişiydi.'' başlayan tartışma gereksizdi die düşünüyorum.önemli olan coolnqüite nin bunu bize sunması.sağol coolnquite şahanesin.açıkçası L2 nin 1,2,4 mb ın etkilerini fazla bilmiyordum senin sayende bilgilenmiş olduk.iyiki Anneniz sizi doğurmuş.yararlı bilgilerle donatıyorsunuz donanımhaber'i.(bu arada yazı 2007 ye ait umarım yorumların hala geçerliği vardır)

babayı es geçmeyelim yaa kaçırmasaydı teyzeyi(:

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.