Şimdi Ara

Core 2 Duo E6400 Overclock Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    CPU: Intel Core 2 Duo CPU 6400 @ 2.13GHz
    Mainboard: Gigabyte Technology Co. Ltd. 965G-DS3
    Memory: 2Gb 800Mhz Kingston (1gb x 2) = 1. ve 3. slotlara takılı dual.
    Harddisk: SEAGATE 350 GB (7200rpm)
    Video: NVIDIA GeForce 7900 GS 256MB
    Kasa: Cooler Master

Arkadaslar biosumu güncelledim. Overclock yapmayı denedim ama başaramadım. Acaba bana yardımcı olabilecek var mı? Ramlerim 800mhz biosta ne yapmam lazım. Auto mu yapacam. Biostaki ayarlari tutturamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birdblade -- 9 Mart 2007; 23:15:36 >

• benim de anakart ga-965g-ds3 o yuzden yapamiyorum en azindan windowstan yapsam ne kadar saglikli olur ve program ismi nedr?
  • Bu konuyla ilgili herhangi bir gelişme var mı?
    UP ^^^^
  • Resimlerde bios versionun F5 olarak görünüyor. Şu anda gigabyte'ın DS3 v.3.3 için F11 bios versiyonu mevcut. Özellikle F10 versiyonunda FSB ile ilgili stabilite problemlerinin giderildiğine dair notlar var. O yüzden bence ilk önce bios versiyonunu F11'e yükselt ( tercihen disket ile dos altından yap ). Bende aynı anakartı kullanıyorum ve bildiğim kadarıyla DS3 anakartlar o/c 'u desteklemesiyle meşhur olmuş son derece performanslı anakartlar.

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birdblade

benim de anakart ga-965g-ds3 o yuzden yapamiyorum en azindan windowstan yapsam ne kadar saglikli olur ve program ismi nedr?

Bildiğim kadarıyla o anakart oldukça iyi bir overclock potansiyeline sahip , 450 Fsb hatta üstünü görenler var Yazın bu sıcağında 1.86 ghz E6300 ü iyi bir hava soğutmayla 3000 Mhz de günlük kullnan arkadaşım var , Tabi ramler ve Psu da önemli ama eğer hiç yapamıyorsanız başka bi sorun var demekdir....

İlk olarak , Fsb yi 300 işlemci voltajınıda 1.35 gibi bir değer deneyebilirsiniz , garanti olsun diye diyorum yoksa 300 Fsb de default voltaj la bile açabilir . Ramlere voltaj vermeyin fikrimce , işlemciye , kzey köprüsüne azar azar verebilirsiniz ama dediğim gibi eğer hiç olmuyorsa sorun başka yerdedir ..

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pEgaTR -- 8 Haziran 2007; 1:20:48 >

• bios tan entf tusuyla
    cpu host clock control: enabled
    cpu host frequency (mhz) :370 de 2.96 ghz
    senin yerinde olsam 10nar 10 nar yokat´ri cikarim 370 380 390
    iyi bir soyutucun varsa hic problem deyil cikabildigin kadar cik ram sanirsam 2x 800 3ghz rahat , daha yokarisini sen bilirsin
    cpu süper anakarta süper

benim ki
    cpu :intel e 6400 / anakart :ds3p /soutucu:zalman cnps 9500at / 1X 1gb 667 ram / e karti :9500 gt
    ama benim de isi problemim var su an
    cpu 41 c 2200 rpm le soutuyor ve bence cok sesli
    bu sicaklik normal mi acaba banada yardimci olursaniz cok memun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buni69 -- 8 Haziran 2007; 3:09:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Core 2 Q8300 OverClock
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.