Şimdi Ara

Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
3
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, merhaba.

    Yaklaşık 6 yıldır bu foruma üyeyim ve neredeyse üyeliğimin hatırı sayılır bir kısmını Konu Dışı'nda geçirdim.

    Başlarda genellikle dert dinleyip öneri ve tavsiyede bulunsam da zamanla kendi sorunlarıma da buradan çözümler bulmaya çalıştım. Kesinlikle işe yaradığını da söyleyebilirim. Zaten bizim jenerasyonun problemleri belirgindi; sosyal fobi, asosyallik, özgüven-özdisiplin eksikliği, şu çok ünlü 'boşlukta' olma hissi, bazen de depresyon vs vs. Tabii ki bu sorunları burada paylaşılan tecrübeler ve 'bilgi'lerle yenmeye çalıştık ve birçoğumuz da başardı. Az önceki cümlede bilgiye vurgu yaptım çünkü insan karakteri üzerinde bilginin yani gerçeğin çok sert bir etkisi var, belki fikir ve düşünceleri bir miktar tartışmayla yenebiliyorsunuz ama gerçek için böyle bir şey mümkün değil.

    Sonuç olarak amacım buraya gerçekleri yani bilgiyi dökebilmek ve okurken 'vay anam vay neler dönmüş serhat ya' dedirtebilecek şeyleri sunmak - ilk yorumun 'vay anam vay neler dönmüş serhat ya' olacağından da eminim. ehehehe

    Konu Dışı'nın sahip olduğu testosteron seviyesi ve kan basıncının genellikle belden aşağıda daha fazla olması sebebiyle konular genellikle cinsel kavramlar içerecek gibi duruyor en azından elimdeki taslak bu şekilde.

    Here we go.

    COOLIDGE ETKİSİ NEDİR ?


    Aslında farklı tanımlar da yapılabilir olmasına karşın en basit hali:
    Cinsel açıdan doymuş bir erkeğin içinde bulunduğa ortama yeni ve çekici bir dişi girdiğinde cinsel açlığının artması -libidosunun yükselmesi- ve buna bağlı olarak er kişinin içinde bulunduğu biyo-kimyasal durumdur.


    Şimdi isminin nereden geldiğine bakalım.

    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-


    ABD’nin 30. Devlet Başkanı olan Calvin Coolidge birgün eşiyle birlikte hükümet çiftliğine gitmiş. Eşi (Mrs. Coolidge) tavukların yanında onları izlerken horozun onlarla birçok kez çiftleştiğini görüp “Bunu ne sıklıkla yapıyorlar?” diye bir soru sormuş. Aldığı cevap ise “Her defasında onlarca kez.” First Lady de irkilmiş tabii demiş ki “Geldiği zaman bunu Başkan’a söyleyin.” Aradan bir süre geçmiş tabii Başkan gelmiş, lafı söylemişler. Başkan merak etmiş demiş “Her seferinde aynı dişiyle mi ?” , “Yok..” demişler “… Sayın Başkan’ım her seferinde farklı bir dişiyle.”

    Mr. President da durur mu yapıştırmış cevabı,

    “Bunu Bayan Coolidge’a söyleyin.”


    Vermiş olduğum kıssadan hisse ile birlikte konunun en azından pratiğinin anlaşılmış olduğunu düşünüyorum şimdi geçelim deney ve teorik kısma.


    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-


    Deneyin 1. Kısmı:

    Elimizde er kişi bir fare var – şunun gibi bir şey. Bu fare ilk olarak bir dişi ile uzun bir süre çiftleştiriliyor. Biraz aşağıda görebileceğiniz grafikte de olduğu gibi bu farenin ‘boşalma süresi’ artıyor ancak beyninde salgıladığı dopamin miktarı azalıyor – tahmin edilebileceği gibi.


    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-
    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-
    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-


    Deneyin 2. Kısmı:

    Şimdi ise bu er kişi farenin bulunduğu ortama birden fazla dişi fare koyuluyor. Erkek fare de hemen icraata başlıyor tabii çatara patara maksimum dopamin sağlayıp bir sürü fare ile çiftleşiyor ancak bir problemi var ‘erken boşalıyor’, fare üzülüyor tabii dişilerin yanında utanıyor, az önce canavar olan fare şimdi ise iliği kemiği kurumuş bir şekilde bir köşede duruyor.



    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-


    Kısaca toparlamak gerekirse, erkek için aynı dişiyle cinsel ilişkide zamanla salgılanan dopamin düşüp boşalma süresi artarken, farklı dişilerle cinsel ilişkide ise salgılanan dopamin artıp boşalma süresi düşüyor. (Dişilerdeki bu değişim son derece azdır.)


    Her şey son derece sakin bir şekilde ilerlerken ‘aga bana dopamin ver’ diyen yemekten, içmekten, hayatta kalmaktan, üremekten sorumlu olan ilkel beynimiz ortama yeni ve çekici bir dişi girince ‘hadi oğlum göreyim seni’ dercesine insanı zorluyor ve absürd diyalogların ortaya çıkmasına sebep oluyor:

    + Nazlıcan, üstündeki gömlek yeni mi çok hoşuma gitti ?
    - Ne alakası var Berke Can, dün cafedeyken de bu vardı.
    + Aa öyle mi, hiç fark etmemişim ama dediğim gibi çok yakışmış.
    - Teşekkürler.
    + (Olmadı)

    Ana Fikir: Berke Can gibi olmayın.

    Herkesin buradan çeşitli çıkarımlar yapacağından eminim en basitinden one night stand olayının bazen çok erken bitmesi (ya da kesikli ilerlemesi), çeşitli aldatma olayları veya bazı insanların 500 GB’lık arşivlere sahip olmaları gibi gibi vs.

    Coolidge Etkisi Nedir ? -ProtonStark Amme Hizmeti-


    Bir Önemli Nokta:

    Bu biyolojik ve psikolojik kavramı insanlara anlattığınızda size genellikle dişiler ve meriçler tarafından şunlar söylenir;

    Ne yani karını/eşini/kız arkadaşını aldatacak mısın ?

    Abi yakıştıramadım sana Berrin Su bunları duysaydı çok üzülürdü inan bana.

    Sapıksın, tek kelimeyle sapıksın.

    Sen bunları nereden öğreniyorsun işin gücün yok bunları mı araştırıyorsun.

    Bu liste uzar da gider.


    Demem o ki bu deneyler asla birilerinin davranışlarını meşrulaştırmak için yapılmadı, he birilerinin başka birilerini eleştirmesi için de yapılmadı o yüzden bu konular bazı insanlarda ıslak tuvalet terliğini giymiş gibi bir his yaratsa da gerçeklik bizatihi bu şekildedir. Bu nedenle benimsemeli ve hayatımıza sokmalıyız aksi takdirde yaşadığımız yaşam basit geleneklerden ve kulaktan dolma sözlerden oluşmuş olur.

    Işık sizinle olsun.







  • Adam uğraşmış hepsini okudum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu hocam iyi anlatmışsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bi up.
  • Teşekkürler konu için,bu arada coolidge etkisi aynı zamanda da bütün dünyada porno izleniyor,binlerce insan satılıyor,bazı ülkelerin ekonomilerinin çok iyi oluyor olmasının vs. buna benzer bazı şeylerin de sebebi ne ilginçtir ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 10 Eylül 2017; 17:43:26 >
  • Bu milleti eğiteceğiz.
  • Kaliteli içerik +1

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbretlik paylaşım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.