Şimdi Ara

CoolerMaster RC 692 Kasa - Yan Kapak Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Coolermaster RC 692 (690-2) Advanced kasanın, yan kapağı plexili KWN2 modeline sahibim.
    Yan kapağa fan taktığımda, bu plexi yüzünden sinir bozucu ses geliyor. Ses gelmemesi için fanı dıştan takmam gerekiyor, o zaman da soğutma performansı etkilenebilir.

Bu kasa için, bir veya iki tür kapak daha var. Biri plexisiz ve çift fan yuvalı, biri de plexili ama fan yuvası metal olan versiyonu(bu 690-1'e özgü olabilir).

Bu kapakları ayrıca satan ve Türkiye'ye gönderen bir yer var mıdır? Akortek'in istek üzerine getireceğini sanmıyorum :)

Bendeki kapak:
     CoolerMaster RC 692 Kasa - Yan Kapak Değişimi

İstediğim kapaklar (yarı plexi olan önceliğim):
     CoolerMaster RC 692 Kasa - Yan Kapak Değişimi CoolerMaster RC 692 Kasa - Yan Kapak Değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ağustos 2014; 1:02:54 >

• CM EU sitesinde, plexi'siz model varmış. TR'ye gönderiyor, ancak kargo 40 euro tutuyor
    http://www.cmstore.eu/cases/cm-690/cm-690-ii/cm-690-ii-sidepanel/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ağustos 2014; 2:24:39 >

Ama yan kapaktaki fandan gelen ses genellikle uğultudur.Eğer sorun uğultu ise; çözümü fanın önündeki hava deliklerini küçültmekten geçer.Bunu da Silverstone' un 12 veya 14 cm' lik fan filtreleri ile halledebilirsin (başka bir markada olabilir, örnek olarak söyledim).Kendim bizzat denedim, uğultu sesini kesiyor.

Sonuç olarak bunun sebebi plexi olması değil (eğer uğultu ise) fanın önündeki deliklerin boyutundan kaynaklı bir durum.Benim kasam 400R olmasına rağmen durum böyle.Ve forumda bu sorundan şikayet eden bir sürü insan mevcut.Bu konuları detaylıca konuştuğum @Evohan dostumda da aynı sorun vardı.O piyasadaki birçok fanı denemiş ve maalesef aynı neticeyi almış (yani olayın fan ile de alakası yok, ben bir ara fanı değiştireyim diyordum).O da senin yazının başında bahsettiğin gibi fanı dışarıdan kullanıyor zaten (kapaktakini).

Filtre olayını bir dene derim.

Ayriyeten yan kapaktaki fanlar normal olarak havayı içeri çekmelidirler.Ama böyle monte edildikleri zaman bu ses daha da artıyor.İçerideki havayı dışarı verdikleri zaman ses daha az (filtre ile sıfır).Bende bundan dolayı ekran kartının tam önündeki fanı havayı dışarı verecek şekilde monte ettim ve bana göre böyle daha iyi bir performans sunuyor.Şu an ise filtre kullanmıyorum (çekmecede yatıyorlar, ergonomik problemlerden dolayı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 22 Ağustos 2014; 3:29:06 >

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• Detaylı cevabın için teşekkürler hocam.

Ses, uğultudan ziyade, plexi'nin titreşim sesi gibi.
    Ama filtreyi de deneyeceğim.

İçeri-dışarı meselesini bilemiyorum. İçeri üfleme bende verimli gibi görünüyor.
    Uyduruk 12 cm yan fanın devri, Windforce kartı şöyle etkilediydi:

620 rpm'de 82-83 derece
    940 rpm'de 81 derece
    1330 rpm'de 77 derece.

(%65 devirdeki, 780 Ti WF - 1163 MHz@def volt. Oda 28c)
    Uzun testte fark biraz daha açılabilirdi.

Tabii kasa soğutması da önemli. Bende, ön panelde diskler yüzünden etkisiz kalan 14 cm dışında, içeriye sadece zemindeki fan üflüyor. Dolayısıyla, yan fanın da içeri üflemesi, benim şartlarımda hayati olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 22 Ağustos 2014; 6:44:31 >
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • İnventus'dan aldığım HAF 912 Advanced için yeni yan kapak (yedek parça) talebinde bulunmuştum. İnventus yetkilisi Cooler Master ile görüşüp distribütör aracılığıyla parçayı getirtebileceklerinden bahsetmişti. Daha sonra başka kasaya geçince uğraşmadım. Bi sor istersen. Saçma bi fiyat çıkarmazlarsa düşünülebilir.

12cm fan yuvasına sahip yan kapaklı kasalara, içeriye üfleyecek şekilde fan takıldığında, malesef vibrasyon oluyor, fan yaprakları ile hava perdesi arasında da uğultu vb. seste ortaya çıkıyor, fanı dışarıya üfleyecek şekilde yani egsoz olarak takınca bu ses az da olsa azalıyor.

Fan içeriye üfleyecek şekilde takılırken, pleksi ile fanın kasası arasında boşluk kalırsa bu uğultudan kurtulursun, fan yapraklarında ki hava, fan yuvasının ızgarasından uzak olmuş oluyor, tarif edebildim umarım.

Farklı çözüm için dilersen 14-20cm'lik fan yuvasına sahip bir pleksi de yaptırabilirsin, forumda bir arkadaşımız bu tür tasarımları çok güzel yapıyordu, sanırım adı AMFİBİ idi.

Farklı kapak talebi için de C.Master TR' de yardımcı olur diye düşünüyorum, ya da bu sorunun çözümü hakkında bilgi verebilirler.
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/[email protected] || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Şuan için malesef TR de yedek parça satışımız bulunmuyor. Cm Avrupadan online olarak alabilirsiniz. Bu talebinizi bize email atarsanız başka bir yöntem de izleyebiliriz belki.
    bu şekilde içeri serin hava çeken 2 adet 14cm fan bana yeterli olmuştu.
    illaki yan kapağa fan takılacaksa benim de düşüncem 17cm ve 20cm fan kullanılması yönünde.
    düşük devirlerinden dolayı daha az sesle yeterince serin hava sağlayabilirler.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Dist akortek değil zaten,segment . Dediğin olayda fanın önünde engel olduğunda havayı çekerken o şes çıkıyor. Fan kapaktan biraz uzaklaşsa gelmez o ses. Nasıl yaparsın bilmiyorum ama araya pul filan koyarsan uzaklaşır bir miktar. İkinci olayda milletin dediği gibi titreşim olabilir.
    Rahatsız edici sesten sadece fanı dışarı üfletip, dönüş hızını %50'ye çekerek kurtulabildim. Onun da faydasını bırak, zararı oldu. Ekran kartı 1-2 derece daha sıcak çalıştı. Önden gelen soğuk hava yandan geri çıkıyor ve sirkülasyonu bozuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: false shepherd

Detaylı cevabın için teşekkürler hocam.

Ses, uğultudan ziyade, plexi'nin titreşim sesi gibi.
    Ama filtreyi de deneyeceğim.

İçeri-dışarı meselesini bilemiyorum. İçeri üfleme bende verimli gibi görünüyor.
    Uyduruk 12 cm yan fanın devri, Windforce kartı şöyle etkilediydi:

620 rpm'de 82-83 derece
    940 rpm'de 81 derece
    1330 rpm'de 77 derece.

(%65 devirdeki, 780 Ti WF - 1163 MHz@def volt. Oda 28c)
    Uzun testte fark biraz daha açılabilirdi.

Tabii kasa soğutması da önemli. Bende, ön panelde diskler yüzünden etkisiz kalan 14 cm dışında, içeriye sadece zemindeki fan üflüyor. Dolayısıyla, yan fanın da içeri üflemesi, benim şartlarımda hayati olabilir.

Rica ederim.

Uğultu ile ilgili bir problem yoksa yukarıdaki arkadaşların dediği gibi fan ile plexi arasında bir miktar boşluk olması gereklidir.

Hava sirkülasyonu her kasada farklı olabiliyor.Senin durumun için dediğin gibi içeri alması daha mantıklı.Ben fan kontrolcü ile havayı içeri çeken fanların ve havayı dışarı veren fanların RPM' lerini yakın tutarak kendime göre daha iyi bir soğutma sağlıyorum.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|

• Aerocool Xpredator kasamda ayni sorun vardi. Fan icin 4 tane uzun vida ve her bir vida icin 4er tane somun al. 3 tane somunu plexi ile fan arasina koy, digerini de sabitlemek icin kullan. Bundan sonra istersen full devirde kullanabilirsin. Ayrica plexi olmayan alttaki kapaga sahip CM 690 vardi seneler önce ve onda da ayni sorun vardi, yani onu alirsan degisen birsey olmaz

GTA 5 (PC): RapscallionBO

"Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir."

http://www.speedtest.net/result/2789715611.png
  • Öneriler için teşekkürler.

Fan ile plexi arasına silverstone filtre koymayı deneyeceğim. Sanırım yeterli mesafeyi sağlar.

Kapak değişimi için geçen sene İnventus'a mail atmıştım. Temin edilemeyeceğini söylemişlerdi.
    Tabii problem plexi'yle alakalı değilse, kapağa ihtiyaç yok.

Distribütör, kasayı aldığım 2012 yılında Akortek'ti. Kafam eskilerde kalmış

Orijinalden alıntı: false shepherd

Öneriler için teşekkürler.

Fan ile plexi arasına silverstone filtre koymayı deneyeceğim. Sanırım yeterli mesafeyi sağlar.

Kapak değişimi için geçen sene İnventus'a mail atmıştım. Temin edilemeyeceğini söylemişlerdi.
    Tabii problem plexi'yle alakalı değilse, kapağa ihtiyaç yok.

Distribütör, kasayı aldığım 2012 yılında Akortek'ti. Kafam eskilerde kalmış

Ancak fan ile plexi arasına Silverstone filtre koyabilmen için 4 köşesine delikler açman gerekir.Çünkü; Silverstone modelleri bildiğin üzere mıknatıslı filtreler.Bundan dolayı vidalanan tarzda filtrelerden tercih edebilirsin.Vidalanan tarzda filtre tercih edildiği zamanda vidaların boyunun uzun tutulması gerekir veya vida yerine titreşim önleyici lastiklerdende kullanabilirsin (boy sorunu olmaz).En son seçenekte yukarıdaki arkadaşların dediği gibi araya pul koyma gibi çözümler düşünülebilir.Artık bu seçenekleri deneyerek umarım istediğin sessizliğe kavuşursun.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.