Şimdi Ara

coolermaster extreme power plus 500 watt ve psularda acı gerçek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738&category_id=27

şimdi bu benim psum.belki yetmez diye ilerde donanım değişirirsem 12v2 kanalınada pciex 6 pin takmayı düşünüyordum.
    yaptığım araştırmalarda;
    coolermaster şirketinden biri bana email attı.ürünün 12 volt kanallarından 216*2 wat devamlı çekilebiliyormuş.
    tek kanaldaki pciex 6 pin ve aynı kanaldan molexle 1 pciex daha alıp sorunsuz olarak;
    6850,6870,6950,5850 çalıştırmak mümkün.(oyunlardada sorun yok)
    bir arkadaş aynı serinin 460 wattlık olanıyla 5850 çalıştırmış.eğer donanımızın fazla olmasından dolayı (hdd,dvdrw vs) 6950 kartı çalışmazsa mecburen 12v2 kanalından ayrı olarak pciex kablosu tahsis etmek gerekecektir.
    psunun pasif pfc oranı 0.8 e yakındır ki bunu enerji miktarı ölçüm aletiyle ölçtüm.monitörü ve diğer harici cihazları kapattıktan sonra sadece pc açıkken ölçümü yaptım.
    bucihazla;
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-test-olcum-cihazi-diger-olcum-cihazlari-enerji-sarfiyati-olcum-cihazi-wattmetre-3/detay
    psunun ne kadar güç haracadığını görmek mümkün.ayrıca pfc oranı,voltaj.psunun çektiği ac akım gibi değerleri görmek mümkün.
    ben bahustan 29 tlye almıştım.(kozyatağı bahus)
    bu cihazla pcnin çektiği maksimum gücü gördükten sonra bu değeri eğer psunun verimini biliyorsanız dc gücü bulmanız mümkün.(yaklaşık olarak)
    mesela ac 300 wattsa verim %80 ise (300/100)*80 den gerçek çekilen dc gücü watt cinsinden bulmanız mümkün.

pcar versiyonunda pfc bulunmuyor ve devre yapısı biraz farklı benim psudan bu pcar versiyonun incelemesi incelemesi.
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-eXtreme-Power-Plus-500-W-Power-Supply-Review/728
    dikkat ederseniz komik sayılacak voltaj dalgalanmasından dolayı atx standardında yüksek güçlerde ripple ve noise sorunu olduğunu söylenmiş.
    tabiki çünkü pfc bulunmuyor ve devre elemanları benim pcap psuma göre farklı.pfc azda olsa reaktif güç kaybından dolayı oluşan pikleri dalgalanmaları engelleyebiliyor.
    bu görülen dalgalanmanın sebebi pcar versiyonunda dc de görülen dalgalanmada görülen ac pikleri yüksek frekanslı dış sinyalleri bloke edememesinden kaynaklanıyor.ama buna rağmen regüle olayında sorun yokmuş.
    ama buna rağmen yüksek güçlerde görülen 100-200mv luk dalgalanma nedeniyle atx standardından çıkıldığını farz ederek adamımız fail demiş.
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-eXtreme-Power-Plus-500-W-Power-Supply-Review/728/7
    burdaki test 4 den sonraya bakınız.
    bu bakımdan bu test hatalıdır.çünkü kaliteli psularda eğer hwmonitör kullanıyorsanız 100-200 mvluk dalgalanmayı idle güçte görmeniz mümkün.ama bu adam tam yükte 12 v çıkışından 149.6 milivolt dalgalanma görmüş bu yüzden fail demiş.

11.7 volta kadar 12 volt çıkışı düşse yine sorun olmaz 12.3-12.4 de görebilir kaliteli psularda.bütün donanımlarda çalışma voltajının +- %5 e kadar çalışma tolerans payı vardır.
    12 voltun %5i 600 mv yapar.yani 11.4 volta kadar bir sorun olmaz.ama 12.6 voltta donanımınız daha fazla ısınabilir.zaten aşırı gerilim koruması 13 voltun üstüdür.

ama kalitesiz psularda tam yükte 10 volt görürseniz alo 90090090090090900 nolu psu satıcılarını dövme hattını arayabilirsiniz. kalitesiz psularda 14 volt bile görmeniz mümkün.

şimdi sizlerden istediğim hw monitor programının 12 voltu görebileceğiniz versiyonunu kullanarak boşta ve oyun oynarken görülen dalgalanmaları buraya yazmanız.bu versiyonu kullanınız yeni versiyonlarında free olanlarında 12volt kanalını göremiyoruz. frewaredır.ve düzgün çalışıyor.
    http://www.sendspace.com/file/xjmwmq

tam yükte 149mvluk dalgalamadan dolayı fail demiş
    ulan millet o dalgalanmayı masaüstünde alıyor.(kaliteli psularda)

herneyse 500 wattlık için benim psu olan bu psuyu sizlere öneriyorum;
    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738&category_id=27
    daha iyi modellerde var tabiki.
    şimdi bu psuda 5970 çalışırmı acaba 12v1 den 1pciex 12v2den 1 pciex olarak alırsak tabiki.kanallar toplam 432 watt veriyor 12 voltta.
    zaten coolermasterda beni onayladı.adamda testte 432 watt çekmiş 12 volt kanallarından.
    atx standardını baz alırsak birçok kaliteli psu sınıfta kalıyor.çok salakça bir standart.hele hele millet 12 volt kanalında masaüstünde 100-200 mv dalgalanma alıyorken............(hw monitörle benim verdiğim sürümle bakabilirsiniz.)

bu arada bu tip sitelere pek güvenmeyiniz;
    http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
    çünkü adamlar psu sattırmak için bilerek fazladan hesaplama yapıyorlar.
    benim 500 watt bile ortalama bir donanımla 6850,6870,6950 ye rahat yetebileceğine hatta 12 v2 kanalından extra pciex çıkışı alındığında 5970 i bile çalıştırabileceğine göre adamların yalan söylediği ortada.
    sadece ALLAH a güvenin.kendi psunuzun sınırlarını keşfedin.önce psunuzun kanal dağılımlarını gösteren kullanma kılavuzuna bakınız,bakınızki 12v1 volt kanalına 1 pciex yada yada 2 pciex vermişler mi diye vermişlerse 12v2 12v3 12v4 gibi kanallardan birinden 1 tane daha pciex çıkışı alınız.(eski psularda bu şekilde tasarım görülebiliyor)
    aynı benim psuda olduğu gibi;
    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738&category_id=27

ALLAH aşkına şuna bakın;
    http://www.sendspace.com/file/7p72bv
    benim dediğimi anlarsınız.12volt kanallarının nereye tahsis edildiğine bakınız.bazı psularda bu yanlışlık yapılmıştır.pciexe 12v1 ve 12v2 yi tek kabloda verebilirlerdi.yada 12v2 den bir pciex daha alınabilirdi.

adamlar birde 550 wattan sonra ikinci pciex kablosunu ilave etmişler.güzel psu anladık tamam.ama sıf bu hatadan dolayı bu psuya yine ban yine ban.milleti uğraştırmaya utanmıyormusunuz?

işte bu yüzden bizim kaliteli psularımızın bir kısmında (çoklu 12 volt kanalı uygulaması olanlarda) ekran kartları ya çalışmaz yada pc reset atar.çünkü tek kanal bir çok donanıma verilmiş ve pciex bu kanaldan alınmış diğer kanalda pciex yok artı bağlanacak çevirici yok.(4pin cpudan yada epsden 6pin pciexe) ben yaparım.ama millet nasıl yapacak.ben lehimlerim millet nasıl lehimleyecek.

burayı inceleyiniz;

http://site.h a rdwarena.com/Guc-Kaynaklari-Hakkinda-Bilinmesi-Gerekenler-10.html
    h a rd kelimesini btişik yazın
    benim söylediklerimi daha anlaşılır anlatmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 21 Ocak 2011; 18:14:19 >

• Lütfen kimse bunları okuyup ciddiye almasın!

Arkadaşlar konuya hakim değilseniz lütfen teknik konularda yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyiniz.!!!

Hardwaresecrets testlerindeki bahsettiğin 149.6mV dalgalanma senin sandığın rail voltajının düşmesi ya da artması değil. Orada bahsi geçen dalgalanma voltaj üzerine binmiş yüksek frekanslı bir sinyaldir, ölçü aleti ile ölçülebilecek ya da saçma sapan yazılımlarla gözlemlenebilecek bir şey değildir, ölçmek için osiloskop gerekir. Yük altında voltajın düşmesi başka şey, ripple(dalgalanma) başka şeydir.

Ayrıca şu çoklu rail kötüdür iddiası tamamen saçmalıktan ibarettir. Forumda bu konuda defalarca tartıştım. Çoklu rail olayı pc sistemlerinin güç tüketimi artınca güvenliği arttırmak için ortaya çıkmıştır. Tek rail yapıdan farkı tek railde bulunan akım denetleme devresinin çoklu railde rail sayısı kadar olmasıdır. Tek rail e göre maliyeti arttıran bir yapıdır. Güç yetmemesi vs. gibi iddialar tamamen saçmalıktır. Eğer bir problem yaşıyorsanız çoklu rail den değil PSU nuzun dandikliğindendir.

• coolermaster tek kanaldan maksimum 216 watt alabilirsiniz demiş. siz bu kanaldan toplam 300 watt 12 volt gücü çekerseniz ne olur peki) artı ikinci kanaldan birinci kanala güç aktarımı yapılmıyorsa sistem böyle durumda reset atar ki bir çok arkadaşımız çoklu kanal psularda bu tek kanaldaki gücün yetersiz olmasından dolayı bir çok sorun bildirmişler.
    sanırım forumdaki yazıları günü gününe takip etmiyorsunuz.
    bunu sadece coolermaster değil bütün psu üreticileri söylüyor.
    12 volt kanalındaki akım güç yetmezse diğer 12 volt kanalını paylaştırmanız lazım.siz 5970 gibi bir ekran kartının güç girişlerini çoklu 12 volt kanalı psularda tek 12volt kanalından 2 pciex çıkışı alarak yaparmıydınız?
    mesela 18 amper veren 12v1 kanalına (4 tane 12 volt kanalı olsun toplamda 72 amper eder) 5970i bağlarmısınız?
    5970 in 1tane 12volt kanalından ne kadar güç çektiğini biliyormusunuz? hadi diyelimli 28 amper çekti bunu tek kanala bağladınız.ne olur sizce.
    işte bu yüzden mutlaka tek kanal akımı yetersiz olduğundan diğer 12volt kanalından paylaştırma yapılır.

ben zaten çoklu rail uygulaması kötü demedimki.

o yüksek frekanslı sinyal dediğiniz şey regüle edilmiş voltajda dalgalanma yapar.ripple ve noise dediği şey budur.(türkçesi dalgalanma ve gürültü anlamına gelir) bu yüzden psularda bu dalgalanma olmasın diye koca koca bobinlerden oluşan ve kondansatörlerle takviye edilen pasif filte devreleri kullanılır.
    pfc devreside azda olsa bu sizin dediğiniz yüksek frekanslı sinyalleri bloke eder.

o test zaten pcar versiyonuna ait.ülkemizde satılan pcap versiyonunda pasif pfc var.(tam olarak pf oranı 0.77)

tamamda zaten adam ripple demiş dalgalanma demiş sizin dediğiniz gürültüdür.yüksek frekanslı sinyaller gürültüdür dalgalanma değil.dalgalanma denen şey dc voltajda görülen oynamadır.
    lütfen gürültü ile dalgalanmayı karıştırmayın.

eğer sizde çoklu kanallı 12 voltlu psu kullanıyorsanız lütfen psunuzun kitapçığınıza bakınız.özellikle psunuzun 6pin pciex pin konnektöründe tek kanal 12 voltmu verilmiş yoksa aynı kabloda 2 kanalmı 12 volt verilmiş diye bakınız.
    çift kanallı;
    500 watt gibi bir psuda 5970 için tek kanal 12 volt yetmeyeceğinden mutlaka ikinci kanalın paylaştırılması gerekir.

ben zaten psumda problem yaşamıyorumki konuyu genel psular üstüne açtım.

lütfen yazımı dikkatli okuyunuz.

ayrıca buraya dikkatli bakınız;
    http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-eXtreme-Power-Plus-500-W-Power-Supply-Review/728/7
    orda dc voltaj sinyalini (normalde düz cizgi olarak görülmesi gerekir osiloskopta) bir nevi zoom yaparak osiloskobu daha hassas moda almış. (düşük mvolt seviyesindeki dalgalanmalar görülsün diye)

eğer hardware secrets ın yukarda verdiğim linkteki o bölüme dikkatle bakarsanız noise yani gürültüden dolayı nasıl ripple olduğunu yani dc voltta dalgalanma olduğunu gösteriyor.
    inanmazsanız bana bir osilaskop alınız ve onda gürültüden dolayı dalgalanma olduğunu sizde görürsünüz.

tekrar ediyorum bu dalgalanmanın sebebi pfc devresinin olmaması ve pcar versiyonunda yüksek frekanslı sinyallerin iyi bloke edilememesidir.(pfc devresi az da olsa bu yüksek frekanslı sinyalleri bloke eder.).

.benim söylediklerimi mühendisler teknisyenler forum donanım yöneticileri onaylayacaktır.bende bazı şeyleri bilmeyebilirim.ama araştırmadan hemen cevap yazmak doğru bir şey değil.
    forumu takip etseydiniz bir çok arkadaşımızda bu çoklu kanallardaki tekkanal 12 voltun akımının gücünün yetersiz olmasından dolayı sorunlar yaşadığını görürdünüz.

sayın hexfet şimdi ben insanlara lütfen sizin yazdıklarınızı ciddiye almasın diye yazarsam forum kurallarına aykırı davranmış olurum.bu çok yanlış bir şey yahu.
    bir insan hatalı olabilir ama hatasını yüzüne vurmak yada bu adamı ciddiye almayın diye buraya mesaj yazarsanız bu seferde forum yöneticileri size uyarı verebilir.
    burası düzeyli bir forumdur.her insan birbirine saygı göstermeli.ben 34 yaşındayım.eğer suratıma dışarda bunu yazanı yada yazıyı ciddiye almayın diye yanımda insanlara söylerseniz yine sizi nazikçe uyarırım.çünkü kötülüğe karşı iyilikle cevap veriniz.müslümanlıkta yahudilikte hıristiyanlıkta aynı şey var.müslümanlar hıristiyanlar yahudiler bu yazıyı okuduğu anda bana katılacaktır.neden size o şekilde yazı yazımki.
    yanlış söylüyorsunuz yada hata yapıyorsunuz demek daha makul değil mi? (kimse bunları okuyup ciddiye almasın ciddiye almayın....... ben gezegeni ciddiye almıyorum toplumuda halkıda ciddiye almıyorum ne söyleseler tınmam bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 21 Ocak 2011; 17:52:10 >

• Eğer anlaşılmadıysa tekrar ve daha iyi açıklayayım. Sizin program ya da ölçü aleti ile gözlemlediğiniz yükte voltaj düşmesinin inceleme sitelerindeki ölçülen ripple-noise ile alakası yok. Voltaj düşmesini zaten adam gibi incelemelerde yük/vojtaj tablosunda görürsünüz. Şu kadar akım çekilirken voltaj şudur şekilnde tabloda yer alır.

Ripple-noise olayı farklıdır. Şebekeden değildir, aktif pfc olup olmaması ile de alakası yoktur. Güç kaynakları şebeke gerilimini alıp önce doğru akıma çevirir. Daha sonra elde edilen DC gerilim yüksek frekanslı ve yüksek genlikli bir AC sinyale çevirilerek transformatöre uygulanır. Transformatör istenilen çıkış voltajlarını yine yüksek frekanslı alternatif akım olarak verir. Alınan voltajlar diyotlar tarafından doğrultulup indüktör-kapasitör ile filtre edilerek DC gerilim elde edilir. Fakat ne kadar iyi filtre edilirse edilsin DC gerilim üzerinde mutlaka sistemin çalışma frekansında bir miktar AC bileşen kalır. Testlerde bahsi geçen noise olayı budur. Ripple ise daha düşük frekanslı bileşenler ve ani yük değişimlerinde ortaya çıkan voltaj değişimleridir diyebiliriz.

Çoklu rail olayına gelince örnek verdiğiniz HD5970 i zaten sıradan bir 500W PSU ile kullanamazsınız. HD5970 gibi bir kartı besleyecek güçte çoklu rail yapıda bir güç kaynağı ile zaten sorun yaşanmaz, çünkü konnektör-kanal yapısı ve rail akım sınır değerleri ona göre tasarlanmıştır.

Özellikle yüksek güçteki PSU ların tek kanal olması sakıncalıdır. Herhangi bir arıza meydana gelmesi durumunda akım sınır değeri yüksek olduğundan PSU nun yüksek akım koruma devresi sınır değerin aşılmasını beklerken sistemi kapatana kadar hasar dahada büyüyecektir. Herhangi bir arıza, hatalı bir bağlantı, kısa devre gibi durumlarda kablolar tutuşarak yangın dahi çıkabilir. Çoklu rail sistemi bu tip durumlar düşünülerek ortaya çıkmıştır, PSU ya ekstra maliyet getirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 21 Ocak 2011; 18:40:09 >

• http://site.h ar dwarena.com/Guc-Kaynaklari-Hakkinda-Bilinmesi-Gerekenler-10.html
    burayı okuyunuz lütfen
    bende diyorum zaten ripple ve noise olayı farklıdır diye.
    yani ripple farklı noise farklı.
    bir dalgalanma ,biri gürültü
    ama noise ripple a neden olabiliyor.

burayı okuyunuz lütfen;adamlar benim anlatmak istediğimi daha anlaşılır anlatmışlar.

http://site.h a rdwarena.com/Guc-Kaynaklari-Hakkinda-Bilinmesi-Gerekenler/4.html
    ve burayı;

http://site.h a rdwarena.com/Guc-Kaynaklari-Hakkinda-Bilinmesi-Gerekenler/5.html

ha rd kelimesini bitişik yazın

bende diyorumki 5970de 2adet pciex girişi yokmu;

ki benim psuda 12 volt kanallarından toplam 216*2 watt verilebileceği söylenmiş.sonuçta 5970 12v1 kanalından diğer donanımların çektiği gücü düşersek örneğin ; anakart ide sata dvdrw ın çektiği gücü düştüğümüzde 12v1 kanalında kalan güç 130 watt olsun 12 v2 kanalında 216 wattın 100 wattını cpu kullansın.ordada 116 watt kalsın 12v1 kalan watt+12v2 kalan watt toplamı=246 watt olsun
    zaten 5970 için tdp oranı 300 watt değilmi arkadaşlar.
    bu hesaba göre masaüstünde açar ama oyunda nanay

ama 6850,6870,6950,6850 very good rahat oyun oynarsınız 500 wattlık gerçek psuyla.overclock olayına gelince ekran kartına yaparsınız ama cpuya yaparsanız kaldırır mı bilemem.

overclock için (aynı anda hem cpu hem ekran kartına) yukarda yazdığım ekran kartları için 600 watt kesin yeter.ama sadece ekran kartına yapacaksanız yukarda yazdığım 4 ekran kartı için benim psu yetecektir.zaten benim psunun sli crossfire sertifikası yok.o yüzden 5970 benim için hayal olurdu.
    ağlamak istiyorum
    hexfet bana psunu ödünç versene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 21 Ocak 2011; 18:41:44 >

• @turbocat1

O yazı bana ait zaten. :))) İnternette bir çok yerde (Ç)alıntı olarak yayınlandı.
  • vay şerefsizler vay adiler en çok sinir olduğum başkasının yazısını çalandır.başkasının yazısını çalacağına
    sitenin adresini versene be adam insan yazıyı yayınladığı zaman alıntı demeli değilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazının orjinali zaten verdiğin linkteki. O siteye ben verdim yayınlamaları için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackrebel

şimdi

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738&category_id=27 mı alıyoruz

yoksa http://www.xilence.net/index.php?id=106&L=2&tx_vgzdbxml_pi1[showUid]=241977 mı ?

ikisinden birisini en kısa zamanda alıcam

• sayın blackrebel coolermaster rs500 xilence göre daha kaliteli olmasına rağmen; dez avantajı
    ikinci 12 volt kanalından 1 pciex çıkışı daha verselerdi iyi olurdu.ama xilencenin dez avantajı giriş modellerinin kaliteli gibi görünsede maalesef koruma sistemleri tam bir felaket.
    sisteminizin özelliklerini yazarmısınız? ekrankartı cpu vs ?
    sistem özelliklerini yazınki ona göre benim psu olan rs500 pcap 500 wattı tercih edip etmeyeceğinizi söyleyeceğim.
    benim psu gerçektende kaliteli.zaten satın aldığınızda kablo yapısından konnektör (molexlerin) yapısından bunu anlıyorsunuz.özellikle pasif pfc olmasına rağmen pfc oranı 0.8 e yakın.
    pasif pfcde pfc oranı 0.6-0.8 arasında olması lazım.ama evde kullanacağınız için pfc ev kullanıcısı için pek önemli değil.(reaktif güç sayacı yoksa)
    dez avantajı kısacası;
    1 adet daha pciex çıkışı (12v2 kanalından) olsa daha iyi olurdu.
    moduler kablo (tak çıkart kablo ) olmaması
    sli ve crossfire sertifikası yok

verimi 350 watta kadar %80 in üstünde gezinebiliyor. tam 500 watta %73-76 arası.
    donanımınızı yazınız.ona göre bu psuyu kullanıp kullanamayacağınızı söyleyelim;mesela
    sisteminizde 5970 ekran kartı varsa dolayısıyla bu psuyu kullanamazsınız.
    coolermaster rs500 watt psuda sli ve crossfire sertifikası yoktur.dolayısıyla sadece genellikle orta seviye ekran kartlarını ve ati 5850,6850 gibi ekran kartlarını çalıştırabilirsiniz.çift gpulu modeller crossfire sli gibi kombonizasyonlarda psu kendini kapatabilir.gerçi 12 volt kanallarından 216*2=432 watt verebiliyor.ama nasıl veriyor;
    2 kanala %100 yüklenildiğinde maksimum 180*2 watt yani 360 watt alabilirsiniz.
    ama kanal başı aşırı akım koruması 24 amperde devreye girdiğinden;
    12v1 kanalından 12volt*23amper =276 watt çekerken 12v2 kanalından maksimum 432 watt-276=156 watt çekebilirsiniz.yani 13 amper çekebiliyorsunuz.yani 12v kanal akım toplamı=23+13=36 amper olmakta (etiket değeri)
    psu bu şekilde dizayn edilmiş.
    12v1 kanalından etiket değerinin üstünde akım çekildiğinde 12v2 kanalında çekilen akım oranı düşüyormuş.buda 5850,6850,6870,6950 gibi ati kartları sorunsuz çalıştırabileceğimiz anlamına geliyor.
    ama pciex kablosunun bağlı olduğu 12v1 kanalından molexler sata ide anakart 12 volt beslemeside yapıldığından;
    12v1 kanalından ekran kartına 200 watt civarları aktarmak mümkün (maksimum) buda bir 5850 demek 6850 6870 6950 demek.
    gerçi 12v2 kanalındanda bir pciex çıkışı alabilseydik ati 5970 çalışırmıydı acaba (oyunlarda)
    şu durumda 5850 6850 6870 6950 gibi kartlar için tek 12v1 kanalı yetiyor gibi görünüyor.12v2 kanalından ayrı bir pciex kullanma zorunluluğu kalkıyor gibi.
    12v1 kanalından 1 molex pciex 6 pin çeviriciye kesin ihtiyacımız olacak.(5850,6850,6950,6870 için) zaten psuda 1 adet 6 pin pciex mevcut.

• bilginiz emeğiniz zamanınız için teşekkür ederim.
    şu anki sistemimde model ismini unuttum ama kasa içinde gelen Cooler Master 430w power supply vardı artık çalışmaz oldu.
    şimdiki sistem yaptığım hesaplamalarda 300W kaldırıyor.
    daha düşük bir psu da albilirim ama ilerleyen zamanlarda yeni bir sistem yapmayı düşünüyorum ve yeni sistemde de bu alacağım psuyu kullanıcam.

ekran kartını ne alacağıma karar vermedim ama muhtemelen bahsettiğiniz modellerden birini alırım.

bir de arkadaşlardan şöyle bi tavsiye de geldi.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-strider-essential-500w-80plus-guc-kaynagi.html

• Merhaba arkadaşlar..bugün bir power supply aldım markası coolermaster extreme power 460Wlık
    takıp pc yi açtıktan itibaren mouse hareketlerinde ve pc işlem yaparken çok çok ince bir şekilde mors alfabesine benzeyen bir ses çıkarıyor.zaman zaman kesiliyor ama genellikle mouse hareket esnasında çıkarıyor.yazı yazarken çıkarmıyor.ps2 girişli klavyem..yine çok eski olan ps2 mouse taktığımda çıkarmıyor ama usb mouse taktığımda ses yine başlıyor..ve bazen işlemlerden sonra çok kısık bip diye ses çıkarıyor bir ya da iki kez.seslerin tümü o kadar ince ve kısık ki 1 metre uzaklıktan duyulmuyor.bunun nedeni sizce ne olabilir.gece sessizliğinde sinir bozucu olabiliyor bu ses..cevap için şimdiden teşekkürler...

(sistemim: intel core2 quad Q8300 2.50 ghz 4gb ram,nvidia geforce 9800 gt)
  • cevap yazan olmamış ama sorunum şu şekilde çözüldü. sabah teknik servise götürdüm ve içindeki bir zımbırtının hatalı üretildiğini söylediler.götürmeseymişim yanabilirmiş ve değişim için 30 gün bekleyebilirmişim.yanmadan önce götürdüğüm için değiştirdiler.aynı sorunla karşılaşabileceklerin dikkatine olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.