Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
38.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşlemci soğutucunun modelini bilmeden yorum yapamam fakat bu tarz kitlerde sıvı sızıntısı nadirdir.

@Feanor Tasartir

Yeni video yu ekledim.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    Elinize, emeğinize sağlık. Sayenizde ürünü gerek satın almadan önce, gerek aldıktan sonra endişem kalmadı.

Ekleme: Fanları gördükten sonra fikir alayım dedim. Soğutucuda bulunan Blade Master ses olarak beni biraz rahatsız etti. Bu sebeple önerebileceğiniz daha sessiz fan mevcut mu? Turbine Master mesela? Ya da Corsair 300R kasa ile beraber gelen fanları kullanmak daha mantıklı olur mu? Onlar aynı devirde biraz daha sessiz gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 29 Mart 2014; 22:31:59 >

Hocam soğutucum bu 2 yılı aşkın zamandır kullanıyorum

ThermalTake Contac 29
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 30 Mart 2014; 14:02:24 >
  • @Feanor Tasartir

Kendi fanından 1300-1500 Rpm de filan rahatsızsanız ona göre bir fan öneriyim

@BORUBEY06

Fark olacaktır ama 52 derece civarındaysa geçmeye gerek yok,güzel değerler
    http://www.youtube.com/watch?v=VPRdKTU2gyk Hocam bu tip bir inceleme bekliyoruz
    Tahminimce bu devirde çoğu fan arasında (belki Noctua hariç) fark olmayacaktır; ama 1600 RPM ve üzeri devirler için daha sessiz olanı varsa tavsiyenizi alabilirim.

Oyunlarda yük altına gireceği için sesin artacağını düşünüyorum. Şu anda da oyun deneme imkanım olmadığından tam bir hız söyleyemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahminim yakın bir performans sergiler yine fakat ,kısa bir süre sonra 120MM radyatöre sahip başka bir soğutucu test edeceğim o zaman denerim düşük hızlarda fazları ilave olarak .
  • Hocam bende almayı düşünüyorum fakat internette pompa sesi ile ilgili şikayetler var. Siz yaşadınız mı bu sorunu?

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Tahminim yakın bir performans sergiler yine fakat ,kısa bir süre sonra 120MM radyatöre sahip başka bir soğutucu test edeceğim o zaman denerim düşük hızlarda fazları ilave olarak .

Aida64 testinde ortalama 1700 RPM civarında uğultu oluyor, bunu doğal karşılıyorum; ama bazen bir anda "Vuuuuu!" sesiyle 2000 RPM değerini bulabiliyor. Beni rahatsız eden nokta da bu oldu.

Örneğin; geçenlerde Call of Duty: Modern Warfare 2 oyununu yüklerken bir şey yoktu; ama o esnada Fraps programını yüklemeye başladım ve aynı uğultu baş gösterdi.
  • @one_number

Pompa video da görüldüğü gibi 2500 RPM. Diğerleri 1500Rpm olduğundan diğerlerine göre daha sesli fakat performans olarak getirisi oluyor.Bu dönüş hızı ne kadar fark ediyor 120V videosuyla diğer sıvı soğutma kitlerinin videolarını inceleyerek bakabilirsiniz.

@Feanor Tasartir

Aida testinde uğultu olmasının nedeni sanırım strees testi yapıyorsunuz ondan dolayı fan devri yükseliyor. Fan devri yükselmeye başlayınca işlemcinin kullanım seviyelerini kontrol edin. Oyun vs yaparken artış fazla olmaz ama stres testi ya da render gibi işlemciyi tamamen kullanan uygulamalar açıldığında ses artabilir.
  • Cooler Master:
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]

i5 4670K için nasıldır? ses yapar mı?
  • Ustad

Kasa: Haf 912

CPU: i5-2500k 4.2, Ekran karti: Asus GTX 780

CPU Sogutucu: Xigmatek dark knight

Diablo 3 oynuyorum. Islemci:65 ekran karti:68 dereceye kadar cikiyor kasayi kompressorle temizliyorum 2 ayda bir. Sogutmak icin tavsiyeleriniz nedir? Bu aylarda sicakliklar boyleyse yazin nasil olur dusunmek bile istemiyorum.
  • @Sheldon-Cooper

Dark Knight incelememi gördünüz mü bilmiyorum fakat Dark Knight ile beraber gelen macun epey kötü.Eğer onu kullandıysanız soğutucu degiştirmek yerine macun degiştirerek daha az masrafla bu işin içinden çıkabilirsiniz.Onun dışında sıcaklıklar normal

http://forum.donanimhaber.com/m_89492439/f_//tm.htm#89492439

@Mortuuus

Bütçeniz ne bilmiyorum fakat bu fiyat seviyesinde alabilecek en performanslı soğutuculardan.4670K termal bakımdan sorunlu olduğu için yüksek saat hızlarına çıkılacaksa daha üst modellere de bakılabilir.

• Yok hocam uzun sure once coolermaster macun almistim onu surdum. Buyuk ihtimal beceremedim fazla surmus olabilirim. Seidon 120V ile 10 derece fark yakalayabilir miyim?
    Hocam merhaba. Avatar altında bileşenler yazıyor. Kasanın hava sirkülasyonu pek iyi değil. O yüzden oc işlemi yaparken sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu üründen alsam gereksiz mi olur? Hava soğutma mı bakayım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar faydası olacak ise montaj resimlerim:

http://forum.donanimhaber.com/m_84122140/mpage_7/tm.htm
  • huseyinaygun kullanıcısına yanıt
    Bugün sabah 9.30da bir ilham geldi. Aldım tek tek uğraşa uğraşa yaptım. Montajı tamamladım bende. Yalnız benimde üst kısma sığmadı yana taktım radyatörü
  • @OneTreeHill Öncelikle inceleme için çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Benim size şöyle bir sorum olacaktı. Şu an CM Hyper 212 Evo kullanıyorum. Sistemim imzamda mevcut. Benim soğutucum ile Seidon 120V arasında kayda değer bir fark olur mu acaba? Eğer kayda değer bir fark olur derseniz bu sıvı soğutmayı alıp elimdeki 212evo yu satıcam. Bu arada bolca oyun oynarım, programlama ile uğraşıyorum ve ayrıyetten çizim- animasyon ile uğraşıyorum. Genel kullanımım bu şekilde.
  • Nasıl ve hangi aralıkta su konuluyor?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.