Şimdi Ara

Cooler master hyper evo 212 ek fan ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cooler master hyper evo 212 soğutucum var, ben buna ikinci fanı almak istiyorum, bu fanı neresi satıyor?

Ayrıca merak ettiğim diğer konu, malum soğutucu petek ile egsoz fan arasındaki alan kısıtlı, peteğin arkasına fan taktığımızda egsoz fana yakın bir durumda duracağından hava sirkülasyonunu bozma ihtimali var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 28 Ekim 2013; 12:53:01 >

• Sirkülasyonu bozmaz.
    Ancak çok bi fayda da bekleme derim.
    Ben ,kasirgalar olusturan SilverStone fani takmistim bi ara, 3500 devirde yikiyordu ortaligi. Fakat ,sogutucu performansinda 1-2 derece FARK ETTY,ETMEDY.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Sirkülasyonu bozmaz.
    Ben ,kasirgalar olusturan SilverStone fani takmistim bi ara, 3500 devirde yikiyordu ortaligi. Fakat ,sogutucu performansinda 1-2 derece FARK ETTY,ETMEDY.

Anladım üstad, 1-2 derecede hiç yoktan iyidir, araştırmalarıma göre illa cooler masterın uyumlu bir fanını almama gerek olmadığını öğrendim, sadece 120 mm olması yeterliymiş, akasa nın beyaz inci fanından sipariş ettim bakalım, teşekkürler :)
  • Akasa beyaz inci 120 mm lik fan alıp taktım boşta hiçbir fark yaratmadı yükte 1 derece etkisi oldu. Fanı çıkarıp başka yere takmak mantıklı olacak sanırım.
  • Fanı tam ayarlayamamışım, tekrar söküp taktım boşta 1 derece yükte 4-5 derece düşüş oldu.
  • hiç yoktan iyi yinede
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

hiç yoktan iyi yinede

Ledleride söktüm zaten 3 tane ledli fan vardı kasa rengarenk oldu, acaba ledleri söktüm diye fanın devri mi arttı diye düşünmüyor değilim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    ledleri niye söküyorsun, sökecektin niye ledli aldın. ledlerle fanın devri bence fazla alakalı bir durum değil
  • Kardeşim hiç gerek yok 2.fana tamamen fuzuli, bende de Noctua var kendi fanı 3 pinli idi, haliyle tam devirinde dönüyordu değiştirerek Artic Cooling 4 pin pwm fan aldım taktım, tek başına gayet yeterli, zira 2.fanı egsoz şeklinde takacağın için deviri yüksek olursa aşırı sese neden olur, sessiz olması için 600-700 rpm'de dönmesi lazım, kasa egsoz fanına yakın hava üflemesi kasa fanına zarar vermez bunu belirtiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kardeşim hiç gerek yok 2.fana tamamen fuzuli, bende de Noctua var kendi fanı 3 pinli idi, haliyle tam devirinde dönüyordu değiştirerek Artic Cooling 4 pin pwm fan aldım taktım, tek başına gayet yeterli, zira 2.fanı egsoz şeklinde takacağın için deviri yüksek olursa aşırı sese neden olur, sessiz olması için 600-700 rpm'de dönmesi lazım, kasa egsoz fanına yakın hava üflemesi kasa fanına zarar vermez bunu belirtiyim.

Selamlar

Çoklayıcı pwm ile bağladım şu an kasada 7 fan var 3 tanesi 140 mm 4 tanesi 120 mm gayet sessiz çalışmakta, sağolsun asus anakartın Q fan kontrolcüsü 600 devirde döndürüyor tüm fanları o yüzden ses konusunda rahatım, sıcaklığa çok etki etmeseydi geri çıkarıp üste egsoz yapacaktım ama fanı çıkarıp doğru oturtunca yükte 4-5 derece kadar fark etti o yüzden böyle bıraktım. Bu arada konu dışı birşey daha sorayım, fan sayısının fazlalığı nedeniyle kasa içi tozlanma başladı, fan filtresi öneriniz var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

PWM çoklayısı ya da Q-Fan gibi özelliklerle sessizlik sağlaman güzel olmuş, çok fan malesef tozlanmayı da beraberinde getiriyor, aşağıdaki ürünler işini görür diye düşünüyorum;

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/akasa-12cm-aluminyum-fan-filtresi.html
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/silverstone-12cm-miknatisli-siyah-fan-filtresi.html

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/silverstone-14cm-miknatisli-siyah-fan-filtresi.html
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/overclock-aksesuarlari/akasa-14cm-aluminyum-fan-filtresi.html

Teşekkür ederim üstad, mıknatıslı almak daha mantıklı gibi vida falan uğraşmayalım.

Kasam 300R, psu ve ön taraftaki fanlarda filtre birlikte geliyor ama kasa kapağındaki fanda filtre yok ordan baya toz giriyor sanıyorum psu nun üstü toz içinde kalmış 4-5 günde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Kasım 2013; 23:23:16 >

• Ben 14 cm fan taktım hyper 212 evoya... düşük devirde donuyor ses denen birşey yok. Ayrıca 2 cm büyük olduğu için kuzey koprusunede katkısı oldu. Foto makinesi iyi değil ama buyrun.
    http://img491.yukle.tc/image.php?id=10972013-11-02_003040.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZFT -- 2 Kasım 2013; 1:41:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZFT

Ben 14 cm fan taktım hyper 212 evoya... düşük devirde donuyor ses denen birşey yok. Ayrıca 2 cm büyük olduğu için kuzey koprusunede katkısı oldu. Foto makinesi iyi değil ama buyrun.
    http://img491.yukle.tc/image.php?id=10972013-11-02_003040.jpg

Güzel olmuş üstad, sanırım akasanın 120 mm vida yuvalı 140 mm lik fanı, daha önce görmüştüm. Yalnız sizin kasada baya tozlanmış ona dikkat edin sonra çok baş ağrıtıyor bu toz olayı benim bu tozlanma yüzünden bozulan anakartım vardı 2 sene önce

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Sirkülasyonu bozmaz.

Anladım üstad, 1-2 derecede hiç yoktan iyidir, araştırmalarıma göre illa cooler masterın uyumlu bir fanını almama gerek olmadığını öğrendim, sadece 120 mm olması yeterliymiş, akasa nın beyaz inci fanından sipariş ettim bakalım, teşekkürler :)

@metin abi 52'den aldığım başlıktaki soğutucu da ikinci fanı denedim içinde çıkan aparatla taktım ; şu an tek fan kullanıyorum.
    ikinci fan ilk anlarda ısıyı düşürüyor ama soğutucunun hacmi genişlediği için diğer fanların hava akışını bozup sıcak havanın kasa içerisinde
    kalmasına sebep oluyor bir süre sonra kasa dışına atılamayan sıcak hava ikinci fanı dezavantaja çeviriyor.
    tek fan daha mantıklı.standart 120 lik herahngi bir fan takılabilir.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum... Normalde çok titizimdi ama bu aralar ders çalışmaktan zamanım olmuyor. Pazar günü yapıcam galiba...
  • quote:

Sirkülasyonu bozmaz.

kralsın abı cıdden ya :d o kasırgalar olusturan sılverstone fm 121 bende halen mevcut :d Sesi nasıl ama :D ben onla dık tutup deney yapmıstım max devırde yerde yuruyecek mı dıye yurutmustum :D:D

@donanımcı123

dostum sana gelirsek ben sılverstone tavsıye ederım. eğer oyle 110 cfm gibi güce sahıp bır fanla ufletırsen orjınalıyle de çektırırsen cıdden cok ıyı etkılerı olabılıyor. ben arka egzosa ufletıyordum baktım cf yapınca üsttekı akrta asagıdakının sıcaklgı falan vuruyor usttekı baya ısınıyor sımdı northbrıdge den ve ekran akrtından alıp yukarı atıyor havayı kı daha ıyı oldu drek kasadan cıkmıs oluyor.. soruna de cevap vereyım arka egzosa bıle ufletsen sorun yaratmıyor. ama bence yukarı uflet kasan msuaıtse.

• bence ek yapma paraya kıy sağlam birşey al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freak Me Out

bence ek yapma paraya kıy sağlam birşey al

Sağlam ne aliyim anlamadım

Bu soğutucudanda bir şikayetim yok aslında, bu soğutucunun bir üstü noctua bir üstü su soğutma olur zaten onlarda şu an gereksiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.