Şimdi Ara

'' Cooler Master Eisberg 240L Prestige '' görsel inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carman1tr

şimdi ben bu ürünü alsam, X38 çipsetin üzerindeki hazır olan soğutma bloğuna (Asus maximus formula SE ana kart) hortum eklesem hem CPU hemde çipseti soğutmada başarılı olamaz mı bu ürün?

olursun
  • Merhaba Arkadaşlar,

Seidon 120XL modelini yarından itibaren Gold kadıköy mağazası dahil İstanbuldaki Gold mağazalarında bulabilirsiniz..

Cooler Master Türkiye

Email: cmturkiye@coolermaster.eu
    Web: www.coolermaster.com
    https://www.facebook.com/CoolerMasterTurkiye

• Merhaba Seidon 240M peki ülkemizde satışa başlanacak mı ?
  • Teşekkür ederim eskisi kadar takip edemediğimden gözden kaçmış

Ürünü bir kaç gün önce aldım.Daha önce pompa sesinden dolayı biraz müdehalede bulunduğum Corsair H100'ü kullanıyordum.Ufak bir bilgi vermek gerekirse H100 pomba sesinin balance kaynaklı olduğu internette yazıyordu.Ama ben daha öncede bu tarz sistemler kullandığım için pompaya müdehale ettim ve garanti şartlarını göz ardı ederek h100'ün pompa kısmını açtım.Problemin radyatör ve pompa içerisinde yeterli miktarda sıvı olmaması nedeniyle oluştuğunu farkettim.Radyatör içerisindeki havayı çıkardıktan ve sıvı takviyesi yaptıktan sonra pompadaki sesten eser kalmadı.Cooler Master 240L Prestige gelince Pompa sesi <25DB ve dönüş hızı 3600rpm olmasına rağmen eğer fan kontrolcünüz yoksa rahatsızlık veriyor.Diğer yandan arkadaşın yazdıklarına katılmıyorum.Çünkü corsair sahip olduğu pompa saatte 120L Cooler Master ise saatte 400L su pompalayabiliyor.Ve ayrıca üzerindeki rakorlaro çıkarıp G1/4 rakor ve 3/8 hortum takabilirsiniz.Eğer işlemci dışında birden fazla parça soğutacaksanız o zaman ayrı bir rezervuar almanız gerekebilir.Ben şuan belirttiğim şekilde rakor ve hortumları değiştirerek işlemci ve ekran kartımı çok rahat soğutabiliyorum.Bu durumda fan kontrol ünitesinin olması gerektiğini bir daha belirtmekte fayda var.

Saygılar...
    ASUS VENTO 7700,ASROCK FATALITY X370 K4,AMD RYZEN 1600X,TEAM NIGHT HAWK 16 GB DDR4 3200MHZ,ZOTAC GTX680 AMP,120GB SAMSUNG EVO M2,250GB SAMSUNG EVO,HIGH POWER ASTRO LITE 750W GOLD,EK FULL CUSTOM WATER COOLING,HP 2311GT,LOGITECH G19,A4 TECH BLOODY,ROCCAT KAVE 5.1

• quote:

Orijinalden alıntı: HafMaster

Herkese selam,

Ürünü bir kaç gün önce aldım.Daha önce pompa sesinden dolayı biraz müdehalede bulunduğum Corsair H100'ü kullanıyordum.Ufak bir bilgi vermek gerekirse H100 pomba sesinin balance kaynaklı olduğu internette yazıyordu.Ama ben daha öncede bu tarz sistemler kullandığım için pompaya müdehale ettim ve garanti şartlarını göz ardı ederek h100'ün pompa kısmını açtım.Problemin radyatör ve pompa içerisinde yeterli miktarda sıvı olmaması nedeniyle oluştuğunu farkettim.Radyatör içerisindeki havayı çıkardıktan ve sıvı takviyesi yaptıktan sonra pompadaki sesten eser kalmadı.Cooler Master 240L Prestige gelince Pompa sesi <25DB ve dönüş hızı 3600rpm olmasına rağmen eğer fan kontrolcünüz yoksa rahatsızlık veriyor.Diğer yandan arkadaşın yazdıklarına katılmıyorum.Çünkü corsair sahip olduğu pompa saatte 120L Cooler Master ise saatte 400L su pompalayabiliyor.Ve ayrıca üzerindeki rakorlaro çıkarıp G1/4 rakor ve 3/8 hortum takabilirsiniz.Eğer işlemci dışında birden fazla parça soğutacaksanız o zaman ayrı bir rezervuar almanız gerekebilir.Ben şuan belirttiğim şekilde rakor ve hortumları değiştirerek işlemci ve ekran kartımı çok rahat soğutabiliyorum.Bu durumda fan kontrol ünitesinin olması gerektiğini bir daha belirtmekte fayda var.

Saygılar...

selam hocam yükte ve yüksüz ısı değerleri nedir gpu+cpu

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

şimdi ben bu ürünü alsam, X38 çipsetin üzerindeki hazır olan soğutma bloğuna (Asus maximus formula SE ana kart) hortum eklesem hem CPU hemde çipseti soğutmada başarılı olamaz mı bu ürün?

olma mı kardeş

Şuan oda sıcaklığı 28 derece sistem 4.4 GHZ olarak çalışıyor.

Sistemin boştaki değerleri;

'' Cooler Master Eisberg 240L Prestige '' görsel inceleme

Sistemi en hızlı wprime 1024 ile test edebildim.Yük altındaki değerler;

Furmark ile vga testi sonuçları;

Açıkçası kapsamlı bir test olmadı ama size fikir vereceğini düşünüyorum.

Ben ekran kartında ek water universal blok ve yine ekstra rezervuar olarak ek 150 basic kullandım.Full cover bir blok daha fazla performans verebilir.Burada şunu belirtmek gerekiyor.Asus DC2 GTX680 üzerindeki soğutucuyu söktükten sonra eğer universal bir blok kullanacaksanız özellikle güç girişine yakın olan siyah renkteki soğutucunun altındaki vrm leri ekstra bir fanla soğutmanız gerekiyor.Aksi taktirde problem yaşanabilir.Starcraft 2 oynarken sıkıntı olmadı ama grid2 oynarken problem yaşadım.Bu yüzden belirtmiş olduğum alanı 8 cm fan ile soğutuyorum.Oyun sırasında bu alan 65 dereceye kadar çıkıyor.
    Sistem resimleri;

Saygılar...
    ASUS VENTO 7700,ASROCK FATALITY X370 K4,AMD RYZEN 1600X,TEAM NIGHT HAWK 16 GB DDR4 3200MHZ,ZOTAC GTX680 AMP,120GB SAMSUNG EVO M2,250GB SAMSUNG EVO,HIGH POWER ASTRO LITE 750W GOLD,EK FULL CUSTOM WATER COOLING,HP 2311GT,LOGITECH G19,A4 TECH BLOODY,ROCCAT KAVE 5.1

• güzel soğutucu

Şuan facebook sitemizde Eisberg 120L hediyeli bir çekişişimiz var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Tam link verebilir misiniz ? Bakındım ama göremedim.

https://www.facebook.com/CoolerMasterTurkiye

notebook soğutucularının altındaki tam sayfa yarışma fotosu var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coolermaster_Türkiye

merhaba,

Şuan facebook sitemizde Eisberg 120L hediyeli bir çekişişimiz var..

katıldım çoktan, umarım hakkını verecek birine çıkar bende dahil...

Pompa bağlantı noktasını cpu üzerine takarken çok dikkatli olun.

Çünkü metal bağlantı kiti çok sıkı olursa plastik gövde ile bakır tabanın birleştiği bölgede deformasyona sebebiyet verip sızıntı meydana getiriyor.

Ben Cooler Master Eisberg 240 Prestige kullanıcısıyım.Daha önceki yazılarımda da sistemimi belirtmiştim.Bugün sistemimin sürekli restart etmesinden dolayı Haf XB kasamı dik pozisyona getirip bazı parçaların kontrolünü yapmak istediğimde, işlemcinin altından oluk oluk sıvı aktığını farkettim.Sistemi hemen parçalara ayırdım ve kontrol etmeye başladım.Haf XB yatay bir kasa olduğu için sızan sıvı tek bölgede kalmış ve sistemi restart edecek kadar çoğalmış.Ben kasayı kaldırınca tüm sıvı açığa çıktı.Anakart üzerindeki işlemci soketi kullandığım sıvının rengine dönmüş komple sıvı altındaydı.İşlemcimin bazı ayakları oksitlenmişti.Sistemi temizlemem ve çalışır hale getirmem çok uzun zamanımı aldı.Sıvı soğutmadan şimdilik vazgeçip Xigmatek Venüs'e geri dönüş yaptım.

Burada çok açık bir tasarım hatası var.Beklenmeyen bir sızıntı nedeniyle neredeyse sistemimi kaybedecektim.Yetkililerin bu problemi daha fazla insanı madur etmeden çözmesini rica ediyorum.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: HafMaster

Cooler Master Eisberg 240 Prestige almak isteyenlere ve alanlara duyurulur.

Pompa bağlantı noktasını cpu üzerine takarken çok dikkatli olun.

Çünkü metal bağlantı kiti çok sıkı olursa plastik gövde ile bakır tabanın birleştiği bölgede deformasyona sebebiyet verip sızıntı meydana getiriyor.

Ben Cooler Master Eisberg 240 Prestige kullanıcısıyım.Daha önceki yazılarımda da sistemimi belirtmiştim.Bugün sistemimin sürekli restart etmesinden dolayı Haf XB kasamı dik pozisyona getirip bazı parçaların kontrolünü yapmak istediğimde, işlemcinin altından oluk oluk sıvı aktığını farkettim.Sistemi hemen parçalara ayırdım ve kontrol etmeye başladım.Haf XB yatay bir kasa olduğu için sızan sıvı tek bölgede kalmış ve sistemi restart edecek kadar çoğalmış.Ben kasayı kaldırınca tüm sıvı açığa çıktı.Anakart üzerindeki işlemci soketi kullandığım sıvının rengine dönmüş komple sıvı altındaydı.İşlemcimin bazı ayakları oksitlenmişti.Sistemi temizlemem ve çalışır hale getirmem çok uzun zamanımı aldı.Sıvı soğutmadan şimdilik vazgeçip Xigmatek Venüs'e geri dönüş yaptım.

Burada çok açık bir tasarım hatası var.Beklenmeyen bir sızıntı nedeniyle neredeyse sistemimi kaybedecektim.Yetkililerin bu problemi daha fazla insanı madur etmeden çözmesini rica ediyorum.

Saygılar...

hocam merhaba bende bu hafta eisberg 240 almayı dusunuyorum , ilk defa kullanıcam sıvı sogutma sistemi hatta borularını falan şeffaf yapıp birde rezavuar koymayı dusunuyorum yukardkai arkadasın koydugu gibi.. Ama şimdi siz deformasyon meydana geliyor diyince korktum açıkçası... neye dikkat etmek lazım birde cooler master nasıl böyle bir hata yapar çözemedim.Deformasyon olan yeri şu foto üstünde gösterebilirmiisniz ?

edit: google dan "Eisberg 240 melt" , "Eisberg 240 problem" "Eisberg 240 leak" gibi arattım ama bu sorunla karşılaşan göremedim.Sizinkinde üretimden bir sorun olmuş olabilirmi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 4 Kasım 2013; 11:16:57 >
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S

• arkadaşlar ürünü sipariş ettim yarın bigün gelir yalnız custom şeklinde yapıcagımdan (hortum resavuar vs) hortum boyu lazım... 1-2 yeri aradım (üntar bilişimi) , pdf sinde hortum boyu 16"/5.0" olarak geçiyor bunu anlamadılar pek , genelde en çok 3/8 ile 1/2 kullanılır dediler... Hortum boyunu bilen varmı ? Birde görüştüğüm arkadaş rekor boyunu bilirsen bu hortumlara uyucak rekor atarız öyle takarız gibi birşey dedi pek anlamadım tabi ilk defa kullanıcam sıvı sogutma :) Yardımcı olursanız sevinirim

gerekli şeyleri şurda anlatmış arkadaş ama inanın hiçbirşey anlamıyorum boyutlardan vs :)

http://www.eteknix.com/go-custom-with-the-cooler-master-eisberg-prestige/3/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 11 Kasım 2013; 15:05:47 >
    Z97-PRO(Wi-Fi ac)-Intel i7 4790k-(4x4) 16gb RIPJAWS DDR3 1600-MSI Geforce GTX1080-Seasonic 850W-XSPC RAYSTORM 750 AX240 SIVI SOĞUTMA-COOLER MASTER HAF X942-Creative Sound Blaster ZX-CERATİVE THX 550 - Logitech Z-5500-RAZER MAMBA TOURNAMENT EDİTİON-RAZER BLACKWİDOW CHROMA KEYBOARD-RAZER FİREFLY-LOGİTECH DRİVİNG FORCE GT-Dell S2716DG 27" 1ms 144Hz QHD G-Sync-Samsung UE-65RU7400 4K QLED-PIONEER VSX 921 AVR-JAMO S426HCS5B-Pure Acoustics RB 1200-ZİDOO Z10 4K Media Player-DIGITURK-SAMSUNG GALAXY NOTE 8-R56 N18 Mini Cooper S

• Devian kullanıcısına yanıt
    Ustad hayırlı olur İnşallah yazını çok geç gördüm.Benden sana tavsiye eğer hala sistemi bozmadıysan bırak öyle kullan.Sızıntıyı alttaki vidalardan ve bakır blokla plastik kasanın birleştiği yerlerden yapıyor.Bunun nedeni sanırım basınçla ilgili.

İlla custom yapacaksan 3/8 boru dışına çıkma 1/2 borulara yeterli sıvı basamıyor.

Ayrıca rakorları bir defada takmanı öneririm.Çünkü rakor yerleri çok çabuk deforme olup yalama oluyor.Ben hepsini yaşadım.Sen yaşama.

Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.