Şimdi Ara

Cool Quiet etkinlestirme Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

M4a87td anakartim phenom 2 x4 955 islemcim var.1.4 v ta 3.8 ghz de calistiriyorum.Biosta cool quiet i enabled yapip kaydedip cikiyorum fakat aktif olmuyor.Biosa tekrar girdigimde kendisi disabled yapmis oluyor.Yapabilecegim bir sey var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Guncel

• İlginç.
    Son biosmu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

İlginç.
    Son biosmu.

Evet son bios hocam.yanlisikla 2 tane actim baslik buradan devam edelim

• oVERCLOCKSUZ DA ,AYNI ŞEYMİ OLUYOR.
  • quote:

oVERCLOCKSUZ DA ,AYNI ŞEYMİ OLUYOR.

Hayir hocam overclock yokken gayet guzel calisiyor fakat oc luyken ben enabled yapmama ragmen kendisi disabled yapiyor geri

• diğer ayarları da enabled yapınca sonradan disabled mi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    monitor overdrive nedir ?
    9 yıl önce açıldı
    Freq ile refresh farki nedir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Overclockun stabil olması için , o ayar ve C1E, disabled yapılır zaten.

Çok komik ve ilginç bi durum ki, sanki Asus bu anakartta,biosu bu şekilde ayarlamış gibi.
    Hiç bi anakartta duymamıştım ama ,akla başka bi şey de gelmiyor yani.

Açıkçası yazdıklarıma bende pek inanmadım fakat, biosun, verdiğin komutu kabul etmemesi ,gerçekten düşündürücü.
  • Sadece bu ayarda oluyor hocam

• Benceda sasilacak sey.simdi amd overdrive dan oc yaptim cool quiet sorunsuz.Biostan yapinca kendisi kapatiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: WWalker

Benceda sasilacak sey.simdi amd overdrive dan oc yaptim cool quiet sorunsuz.Biostan yapinca kendisi kapatiyor.

Demekki ,o zaman Asus biosu,overclock stabil olsun diye ,kendisi ,o şekilde yazmış.
  • quote:

quote:

Benceda sasilacak sey.simdi amd overdrive dan oc yaptim cool quiet sorunsuz.Biostan yapinca kendisi kapatiyor.

Demekki ,o zaman Asus biosu,overclock stabil olsun diye ,kendisi ,o şekilde yazmış.

Anladim.baska bi soru sorayim.

Malum havalar sicak pclerde cok isiniyor.Sd963 islemci sogutucum var.islemci oc lu max 70 c oluyor.
    Fakat bu islemci icin belirtilen max sicalik 62 C.Bu bana baya dusuk geldi 4 cekirdelli pc icin.acaba 69 70 c de islemcinin calismasinin bi zarari olurmu

• quote:

quote:

quote:

Anladim.baska bi soru sorayim.

Malum havalar sicak pclerde cok isiniyor.Sd963 islemci sogutucum var.islemci oc lu max 70 c oluyor.
    Fakat bu islemci icin belirtilen max sicalik 62 C.Bu bana baya dusuk geldi 4 cekirdelli pc icin.acaba 69 70 c de islemcinin calismasinin bi zarari olurmu

65-70 derecelere kadar yolu var.AMD işlemcinin rahat çalışabileceği,değer olarak 62 yi işaretlemiş.

FX SERİSİNDE , cool n quiet ve C1E leri disabled yapsanda belli bi ısıdan sonra işlemci kendini yavaşlatıyordu. Çok üst seviye anakartlarda bu ancak engellenebiliyordu.
    Fakat ne yapılırsa yapılsın, belli bi sıcaklığın üstüne çıkılırsa, işlemci kendini mutlaka yavaşlatacak,hatta kapatacaktır.

Bu sıcaklıkta ,işlemcinizde bi hız düşürme olmuyorsa kullanabilirsiniz,çok uzun süreli kullanımlarda işlemcinin ömrünü mutlaka etkilşiyecektir ama hangimiz bi işlemciyi o kadar uzun süre kullanıyoruz ki.

• Benim anakartta overclock yapınca c1e enabled, c&q enabled ve bir iki eco mod açık olunca işlemci boşa düşünce 1ghz 1.05v'a çekiyor. Yüke bindimi 3.9Ghz 1.4V hemen geri çıkıyor. Bir önceki kartımda M4A88TD-V Evoydu, ondada sizin dediğiniz gibi c&q açmıyordu. Sorun demiyelimde, bu işlem biosla alakalı.
  • Hocam voltajı otoya alıp bir dene istersen, aktif olur belki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.