Şimdi Ara

continental lastıkler michelin den ıyımıdır ?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
2
Favori
229.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akayogullari

    Lastik denilince akla gelen 3 marka vardır herzaman....

    Michelin , Dunlop ,Continental

    Benim araçta arkalar conti önler michelin


    Galiba Bridgestone ve Goodyear'a biraz haksızlık oldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylastik -- 24 Kasım 2018; 11:47:57 >
  • sn mylastik,
    Benim için en önemli parametre olan ıslak ve kuru zeminde fren performansı olup goodyear her ikisinde de geride kalmıştır. Her iki kategoride de turanza er300 1. olmuş.
  • @ ahniz

    evet fren performansı ise tek aradığınız seçiminizde haklısınız. ER300

    http://www.bridgestone.com.tr/pdf/AMS_test_01.pdf resmi Bridgestone sitesinde yayınlanan test sonuçları.

    Islak zeminde frenlemede 100km/s
    1.Bridgestone..... 41,8
    2.Continental...... 42,2
    3.Fulda............... 43,5
    5.Michelin........... 43,8
    7.Goodyear........ 44,1

    Kuru Zemin frenleme 100km/s
    1.Bridgestone.....35,7
    1.Pirelli..............35,7
    2.Hankook .........35,8
    3.Michelin...........36,0
    8.Goodyear........37,1

    Lastikleriniz beklentilerinizi karşılıyor ise memnun olmamanız için bir sebep yok...
    Keyifli sürüşler




  • Bridgestone da polonya'da üretiliyor. En azından benimkiler öyle. Potenza re050a
    Sizinkiler nerde üretilmiş? Lastiğiniz ne?

    quote:

    Orijinalden alıntı: biz

    bridsgestone veya Lassa derim.
    Michelin Allah vermesin (ENERJİ MODELİ) Zaten polonyada üretilior.
  • Lastiklerin üretildiği ülkelere göre kaliteleri değişmez. Nasıl ki Renault Megane lar Bursa da üretilip tüm dünyaya sevk ediliyor ise, lastik fabrikaları da ürün çeşitliliklerini değişik fabrikalara yayarak seri üretim yapmakta. Bunun bir çok lojistik, ham madde sevk
    yatı, işçilik, vs sebebi var. 195/65R15 ler mesela Almanya da üretilirken 205/55R16 lar Slovenya da üretilebilir. Sipariş ve sevkiyat tek bir merkezden yönetilir. Kalıp değiştirmek, farklı ölçülerin hamurlarını değişik değişik hazırlamak yerine seri üretim mantığı ile belirli ebatlar belirli ülkelerde üretilerek daha verimli hale getirilmiştir. Kesinlikle kalite farkı olmaz.

    İklim koşulları, kullanım alışkanlıkları, yol, yük , mekanik ayarlar aynı markada farklı memnuniyet gösterir.




  • şu markayı alın demiycem ama kesinlikle michelin tavsiye etmiyorum önceki aracım brıadwaydi 4 michelin aldım madein germany yazanlardan sonuç 20 bin kmde lastik bitti evet yanlış duymadınız lastikçiler bile inanamadı özellikle önler tamamen dağıldı nerdeyse lastiğin sırt deseni kayboldu diyebilirim..neyse yerlerine maxxis aldım ve çok memnun kaldım çok mükemmel bir frenleme ve yol tutuşu vardı şimdiki aracımda toyota corolla aldığımda üstünde yeni takılmış michelin verdı 4 adet yaklaşık bin km likti ben aldığımda ve madein italydi sonuç 17 bin km de dağıldı lastik bir daha michelin almam .özellikle önler çok çabuk bitiyo ve yo tutuş frenlem filanda hak getire...........şimdiki lastiklerimden çok memnunum ............ben sadece tecrübemi yazdım arkadaşlar ben asla kullanmıyacam o markayı bi daha sizi bilmem..belki siz memnunsunuzdur benimde etrafımda memnun olanlkar vardı ama benim şansım tutmadı yıldızımız barışmadı o lastikle.........
    sağlıcakla...............




  • Tüm yazılanları okudum ve kafam iyice karıştı kendi durumumu özetleyeyim .Aracım carisma HB ,lastiklerim eagle f1 ve aldığım zaman adana da yaşıyordum ( kuru zeminde iyi lastik ) . Ancak şimdi inegölde yaşıyorum ve kullandığım yollar nispeten daha bozuk ve burası adana ya oranla çok daha fazla yağışlı . Bu durumda bozuk yolda ve yağış alan bir bölgede conti mi uygun olur ?? bir de lassa impetus nasıldır ?
  • Arkadaşlar eğer continental lastik kullanıyorsanız ilk girdiğiniz kasiste fazla derin olmasa bile yarılır tanrıya kendinizi yakın hissedersiniz sonunuz ya cennet ya cehennem üstelik continentalde haklı olsanız bile haksızsınız.
  • bende energy saver var 20000 km oldu daha ilk günkü gibi
  • sessiz gayet iyi yol tutuyor ben bir sıkıntıyla karşılaşmadım, son 10000 km'yi bozuk yollarda yaptım balon da yapmadı. belki daha iyisi vardır continental bridgestone gibi ama ben memnunum. Ayrıca bahsettiklerimiz dünyanın önde gelen lastik markaları. aralarında çok bir fark olabileceğini zannetmiyorum. birde bir sürü dergi, kuruluş testler yapıyor. sonuçlarına ulaşmakta mümkün.
  • conti alayım dedim bu formu baştan sona okudum ve şaşırdım.Herkes fanatik,michelinciler ve conticiler.1 haftadır fiyat araştırıyorum 205/55/16.Lassa,GY,Mİço hepsini sordum.Bugünde conti önünden geçiyordum bir sorayım dedim.En uygun fiyatı conti verdi.ADAC testlerinide inceledim.Conti yol tutuşta iyi,gürültü ve yakıtta zayıf.Miço ve GY yol tutuşta zayıf yakıt ve gürültüde iyi.Bana güvenlik daha önemli olduğundan conti düşünüyorum.Lastikler daha ucuz zaten.
  • Bugün 2 adet 195/60/15 continental premium contact 2 alıp taktırdım.. adedi 145 tl. şu anda arkalar 4 aylık marshall, önler 1 günlük conti. İlk izlenimim ise:
    1-Araba giderken sanki yere yapışıyor, istesen de tekerlekleri yerden kesemeyecekmişsin gibi. Bu arada çıkarılanlar da 4 aylık kış lastiği idi kabak lastik değildi.
    2-Kışlıklar sökülüp contiler takıldığı halde lastik sesinde pek bir değişiklik hissetmedim ama rahatsız edici bir gürültü de yok.Tabi kişinin hassasiyetine göre değişebilir.
    Umarım bir fikir verebilmişimdir.
  • teşekkürler mrt kardeş,güvenlik+fiyat conti de karar kıldım.Varsın azıcık gürültüsü olsun.Can ve para daha tatlı
  • Lastikleriniz hayırlı olsun . Kazasız belasız keyifli sürüşler....
  • teşekkür ederim.
  • c max dizel aracımda pireliden sonra conti sportcontact aldım
    conti daha sesli ancak yol tutuşu inanılmaz
    ıslakta kuru gibi gitsin istiyorsanız conti bence
  • Arkadaş herkes bişey demiş,Opel'le VW'yi,Mercedes'le BMW'yi,Show TV'yle ATV'yi karşaılaştırmak gibi bişey.Ben de Bridgestone ER 300 kullanıyorum,65000 km oldu,diş derinliği çok kötü değil ama 1-2 ay içinde değiştirecem,bana yol tutuş falan önemli değil uzun km'ler götürsün yeter.Bugün KOÇTAŞ'ta Continental Premium Contact 173 lira idi.Onu mu alsam acep yoksa 100 daha veriip Bridgestone devam mı etsem???
  • BRIDGESTONE'dan şu ana kadar hiçbir kötü tecrübem olmadı. CONTINENTAL'ı ise Alman Teknolojisi olmasından ötürü çok beğeniyorum. Yine de BRIDGESTONE'un sorunsuzluğu ve yazın sıcak memleket Adana'ya uyumu ile kışın yağmurdaki su birikintilerinden geçerken suyu çok iyi tahliye etmesi beni yine BRIDGESTONE'a yönlendirecek gibi. Bu yazdan sonra 4 adet alacağım 2006 model FIAT Grande Punto'ya, 2 yıl sonra da 2008 model VW Passat'a. Her iki araca da fabrika çıkışı (İtalyan malı) BRIDGESTONE BN 250 ve ER 300 takılmıştı.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet0761

    Arkadaş herkes bişey demiş,Opel'le VW'yi,Mercedes'le BMW'yi,Show TV'yle ATV'yi karşaılaştırmak gibi bişey.Ben de Bridgestone ER 300 kullanıyorum,65000 km oldu,diş derinliği çok kötü değil ama 1-2 ay içinde değiştirecem,bana yol tutuş falan önemli değil uzun km'ler götürsün yeter.Bugün KOÇTAŞ'ta Continental Premium Contact 173 lira idi.Onu mu alsam acep yoksa 100 daha veriip Bridgestone devam mı etsem???




  • 307 aracımda continental lastikleri zamanı gelince yıprandıgı icin michelin energy saver ile değiştirdim, İceriye alınan asfalt sesinde bariz azalma oldu, onun dısında herhangi bir fark hissetmedim
  • bu güne kadar sorduğum lastikçilerin hepsi michelin i tavsiye etti. çevremde herkes michelin in iyi olduğunu söylüyor ama enegy kullandım her virajda sıcak asfaltta ciyak ciyak kayıyor fren mesafesi fazla ben kullanmıyorum michelin i
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.