Şimdi Ara

continental lastıkler michelin den ıyımıdır ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
249
Cevap
2
Favori
229.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • söyleyebileceğim şunlar prelliden uzakdur yalnız kastım düşük kaliteleri muzazzam sesalıyor içeriye çok sert lastik aşınmak bilmiyor. godyear astraların son kasasına konulmuş arabalar daha 9000 yapmadan yanak vermiş haberin olsun ben mıchellen energy kullanıyorum sakin sürüşüm var ancak agresif kullandığımda utandırmadı bu zamana kadar çok yumuşak ses düzeyi çok düşük kış şartlarında neredeyse (sadece neredeyse demekle yetiniyorum tam kar va buzda ) çoğu yerde utandırmadı yine, ancak kötü yol koşullarında kullanacaksan dişli asfalt ve karadenizde köy yolları olan betonda çabuk bitiyor haberin olsun yoksa yağmurda gerçekten sağlam yol tutuşu sağlıyor. ancak continental için duyduğum çok methiye var onuda belirtmeden geçmeyeyim.
  • yıllardır,VW grubu kullanıyorum ve conti premium contact 2 takılı...frende ve ıslak zeminde harika,michelin fazla yumuşak...conti nin tek dezavantajı 45.000 km yapınca lastik eskiyor,normalde 50-60.000 km yapmalı..
  • continental ile michelinin lastik hamuru shor değeri yanı yumusaklığı hemen hemen aynıdır hatta mıchelın daha yumusaktır pırellı kesınlık katkat daha serttır. ama yoltutuş olsun performans olsun contınental ömür olarakta daha iyidir derim özellikle kışa lastikleri
  • O kadar parayı Michelin'e vereceğime tercihim her zaman Lassa Impetus II'den yana olmuştur. Daha iyi değilse bile daha kötü değildir. Tavsiye ederim, Michelin kadar yumuşak ve esnektir.
  • bridsgestone veya Lassa derim.
    Michelin Allah vermesin (ENERJİ MODELİ) Zaten polonyada üretilior.
  • bencede conti mıchelın eski gücünde değil teknılojinin gerisinde kaldı
  • 205/55/16 lastik bmw marka aracım için alacagım,ustundeki tabiki conti (orj) ,fiyat pahalı ,dunlop sp sport1 tavsiye edildi bana bilgi sahibi aradas varmı?
  • Bu iki markayı Nokian'la kıyaslarsak neler söyleyebilirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaklar -- 12 Ekim 2008; 21:33:08 >
  • nokian da ii marka ama ben conti yada dunlop u begendim ,conti iyi lastik ama denildigi gibi cabuk eskiyor,yarın buyuk ihtimal conti premum contackt2 alacagım,michelin hp ve good yaer acıkcası cok begenmedim,michelin pahalı ,good year ucuz ama içime sinmedi bir turlu..
  • hayır.....en iyisi diyorsan...bridgestone derim
  • doğan slx için hangi lastiği öneririsiniz.......... yol genelde asfalt veya hafif dişli asfalt.............

    1.michelin energy
    2.goodyear duragrip
    3.bridgestone 330 evo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dembay -- 15 Ekim 2008; 22:02:26 >
  • Arkadaslar, Goodyear Ultragrip kullandım kıs lastigi gayet başarılıydı sadece kuru zemınde biraz ses yapıyordu 40.000 km sonra
    Michelin Alpine kullandım goodyear ın hemen arkasından geliyor performans olarak en buyuk artısı kuru zemınde bıraz daha sesiz olması.

    yaz lastiklerinde ise tartışmasız favorim Bridgestone Turenza ER300 Bridgestone B390 vardı arabanın ustundekıler onlar kalas gibiydi ama Michelin Energy lere gore yol tutusu ıyıdı. Michrin ise uzun yolda çok sesiz ve gerçekten araba kayıyor hissi veriyor ama en ufak virajda ötüryor ve araba devrilecekmiş gibi yana yatıyor. oysa Bridgestone un hiç bir modelinde böyle bir esneme yaşamadım. kısaca tüketım ve emekli memur gibi araba sürenler için kesinlikle Michelin öneriyorum ama agresif kullanan ve ıslak zeminde tutunma isteyenler için Turenza yı tek geçerim. tabi bu yorumlarım orta segment arabalar için en makul lastik fiyatları ile harmanlanmıs yorumlardır. Pilot , Potenza , F1 ... gibi üst segmen arabalar için üretilen lastikler hepsi kapalı gözle bile alınabilecek modeller...




  • neden acaba dediklerime katılmıyorsunuz katılmasanızda kınamak neymis siz lastik işi ile ugrasıyoırsanız sızde bılıyorsunuz bızım ulkemıze cogu marka ıkıncı sınıf urun gonderdıgını
  • 45000 KM OLDU 42. HAFTA 2003 YILI İMAL Michelin ENERGY KULLANIYORUM MEMNUNUM ÇOK ŞÜKÜR SORUN YAŞAMADIM. 10000 DAHA KULLANIP DEĞİŞTİRECEM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akcaotomotiv

    neden acaba dediklerime katılmıyorsunuz katılmasanızda kınamak neymis siz lastik işi ile ugrasıyoırsanız sızde bılıyorsunuz bızım ulkemıze cogu marka ıkıncı sınıf urun gonderdıgını


    Sizi kınamamın ayıplamamın tek sebebi var.

    Bahsettiğiniz markalar dünya devleri, milyarlarca dolarlık-euroluk bütçelerle geliştirdikleri ve ulıslararası standartlarda ürün geliştirip üretmelerini sarf ettiğiniz cümlelerle yok saymanız nedeni iledir.

    Sizde çok iyi biliyor sunuz ki, her üretilen mal mükemmel olamaz olsa garip olurdu, ancak bahsedilen markalar ürettiklerinin arkasında her zaman duran markalar, yeterki doğruyu; doğru şekilde telaffuz edip yanlışın dületilmesinin istenmesi bilinsin...
  • Mıchelin energy en tutulan lastik kimsenin gidip para vererek continental taktırdığını duymadım çevremde araba üzerinde gelirse o ayrı.

    hatta energy yerine michelin pilot takıp pişman olan var.
  • Genel bir yorum yapmak gerekirse, Continental özellikle Orta Avrupa iklimine benzer özellikler gösteren yerlerde(serin ve yağışlı) ıslak-kuru olarak en iyi çeşitliliği gösteren lastik markasıdır..Bozuk yolların fazla olduğu illerimizde kullanılması , nispeten sert ve dayanıklı yapısı nedeniyle daha akıllıca olacaktır..

    Michelininin en çok tercih edilen Energy serisi ise, geniş yanakları ve özel yumuşak hamuruyla yüksek performans-konfor birlikteliğini en iyi gösteren lastiklerdendir..Ancak geniş yanakları,özellikle sert girilen virajlarda sportif kullanım limitlerini düşürür...Yumuşak yapısı, çok uzun ömürlü olmasını engeller..Yine de ortalama şehirli bir kullanıcı için, sorunsuz ve konforlu bir lastiktir.
  • falken bulursan al avrupada ve yarış pistlerinde kullanılan lastik kalitesi yüksek fiyatı ucuz.
  • ŞU İYİ Mİ BU İYİMİ DİYE RİSKE GİRMEYİN. MİCHELİN KALİTESİ BELLİ.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akcaotomotiv

    neden acaba dediklerime katılmıyorsunuz katılmasanızda kınamak neymis siz lastik işi ile ugrasıyoırsanız sızde bılıyorsunuz bızım ulkemıze cogu marka ıkıncı sınıf urun gonderdıgını


    Sn. Akçaotomotiv,

    Ben otomobilci yada lastikçi değilim ama, 35 yıllık sürcüyüm, hemde yılda 35.000 km. yol yapanlarından. Araç üzerinde gelen fabrika lastikleri dışında hep Michelin aldım. Michelin in 2.sınıfı ürünü olduğunu hiç görmedim. Gözlemlediğim tek şey, aynı ebatlarda farklı ülkelerdeki imalatlarında kalite farkı olduğu. İtalyan ve İspanyol imalatı michelinler, Fransız ve Alman imalatı michelinlere göre daha zayıf. Alman imalatlarının, fransızlardan daha iyi olduğunu da deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim. Bildiğim kadarıyla Michelin in Almanyada fabrikası yok. Continental de fason yaptırıyor. Michelin lastik alacak arkadaşlara tavsiyem, alacakları lastiğin üzerindeki imalat ülkesine dikkat etsinler ve Alman yada Fransız imlatı olanları tercih etsinler. Fiyatları değişmiyor.

    Michelin lastiklerin yanakları yumuşaktır, konfor lastiğidir. % 65 ve daha büyük yanaklı lastik kullanan, sakin sürücüler için michelin 1 numaradır. % 50 ve daha dar yanaklı lastik kullananlar, eğer seri veya agresif kullanıyorlarsa, Michelinden uzak dursunlar, hemen balon yapar.

    Şu an aracımda fabrika lastiği olarak gelen Pirelli 7000 var. Kış lastiği takmak için çıkardım ve bir daha takmayacağım. Pirelli mi, tövbe. Kış lastiklerinin bile sesi daha az. Epey zaman önce bir araçta da Good Year Eagle serisi lastik gelmişti. Onlarda yağışta fecii idi.

    8-10.000 km de lastikler parçalandı, çatladı, pul pul döküldü diyen arakadaşlar, kullanılan km. ile birlikte, lastiklerin yaşını ve kullandıkları yol cinsi ile kullanım şekillerini de yazarlarsa daha iyi anlayabiliriz. 2. vitesten 3 e geçerken bile pati yaptıran arkadaşlara uygun lastik henüz icat edilmedi.

    Selamlar




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.