Şimdi Ara

Contac 30 sorunu ve ısı değerlerim :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. TT Contac 30 aldım kurdum fakat stok fan değerleriyle arada pek bir oynama olmadı. boşta ve yükte 5'er derece oynadı. Fan sürekli 1400 rpm'den aşağı dönmüyor masaüstü/browserda, yükte 1900-2000 rpm civarı dönüyor.

kutuda gelen termal macun aşırı koyuydu ve az gibiydi acaba onda mı sorun var ? blok oturmamışmı diye söküp baktım, macun temas etmişti yani oturmada sorun yok.

işlemci AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3221 MHz (16 x 201), OC yok
    anakart gigabyte GA-990XA-UD3

önde soğuk alan bir fanım var. işlemci fanı bloğun altından üstüne doğru üflüyor, o da tavan egzosla dışarı çıkıyor, arka ve yanda da dışarı üflüeyen fanlar var.

ısı değerlerim ise şöyle:

yardımcı olursanız sevinirim

• Bende ondan aldım. Uyugun fiyatlı oluşu, markası vs etkendi. Stoc fana göre biraz daha iyi oldu ama beklediğimi alamıyorum . İlla 150 yi gözden mi çıkartmak gerek anlamadım.
  • Ben imzamdaki soğutucu ile 10-12 derece düşüş kazandım, prime 95 testinde 20dk sonunda 65-66 stok fan ile, therlamright ile 54-55 derece %100 'de boşta 30 küsürlerde. 75 TL2ye aldım, yüksek profil ramleri kapatmayan özel tasarımı ve yüksekliği de 14cm ,fanlar 120mm hemde. hayatımda ilk kez soğutucu söktüm taktım, içindeki 2g macun ile, macunuda kötü sürdüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 27 Mayıs 2013; 16:04:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kasanın yeri ve kasa içi hava sirkülasyonunda sıkıntı yoksa, soğutucu montajı da sorunsuz yapıldıysa akla termal macun geliyor.

Not : Ufak da bir tavsiye de bulunmak isterim. Kasanızın ön ve yan taraftaki fanları içe hava vermeli. Üst ve arka da dışarı atmalı. Anladığım sizde kasa sadece önden hava alıyor diğer fanlarınız dışarı veriyor. Yandakileri içeri hava verecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaoglan_61 -- 28 Mayıs 2013; 17:51:20 >

Orijinalden alıntı: karaoglan_61

Ben de 1 aya yakın süredir kullanıyorum Contac 30'u. Phenom II 965 işlemcimi OC ile 4.0 ghz de kullanıyorum. Boşta 25-35 yükte max.50 dereceyi gördüm. Prime95 testi dahil 50 dereceyi geçmedi hiç.

Kasanın yeri ve kasa içi hava sirkülasyonunda sıkıntı yoksa, soğutucu montajı da sorunsuz yapıldıysa akla termal macun geliyor.

Not : Ufak da bir tavsiye de bulunmak isterim. Kasanızın ön ve yan taraftaki fanları içe hava vermeli. Üst ve arka da dışarı atmalı. Anladığım sizde kasa sadece önden hava alıyor diğer fanlarınız dışarı veriyor. Yandakileri içeri hava verecek şekilde ayarlayabilirsiniz.
    Hocam yorumunuz icin tesekkurler.

Evet sadece onden hava aliyor, yan arka ve tavan disari veriyor. Yandakini cevirip deneyecegim.

Siz macunu nasil uygulamistiniz, islemci yuzeyine tamamen kaplayacak sekilde mi surdunuz yoksa, islemci ortasina bezelye tanesi buyuklugunde sıkıp biraktiniz mi? Ben tam yuzeyi kaplayacak sekilde surmustum ancak kivami cok yogun oldugundan dogru uygulayamadim galiba.

Ekleme: Yandaki fanı da içeri üfleyecek şekilde değiştirdim, hiç değişiklik olmadı.

buarada kasam cm storm scouthttp://www.cmstorm.com/en/products/chassis/scout/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 28 Mayıs 2013; 21:19:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben vatanda montaj yaptırmıştım. Montaj sırasında arkadaşların yanındaydım. İşlemci ortasına bir miktar sürmüştü. Zaten soğutucu işlemci ile temas ettiğinde macunu işlemci yüzeyine yayacaktır. sizin yaymanıza gerek yok. Fazla sürmemeye özen gösterin. Çok ince bir tabaka olması lazım.

İşlemci yüzeyini tamamen temizleyip macun sürme işlemini tekrarlayın. İnşallah sonuç alırsınız.

Orijinalden alıntı: what_tha

Selam arkadaşlar. TT Contac 30 aldım kurdum fakat stok fan değerleriyle arada pek bir oynama olmadı. boşta ve yükte 5'er derece oynadı. Fan sürekli 1400 rpm'den aşağı dönmüyor masaüstü/browserda, yükte 1900-2000 rpm civarı dönüyor.

kutuda gelen termal macun aşırı koyuydu ve az gibiydi acaba onda mı sorun var ? blok oturmamışmı diye söküp baktım, macun temas etmişti yani oturmada sorun yok.

işlemci AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3221 MHz (16 x 201), OC yok
    anakart gigabyte GA-990XA-UD3

önde soğuk alan bir fanım var. işlemci fanı bloğun altından üstüne doğru üflüyor, o da tavan egzosla dışarı çıkıyor, arka ve yanda da dışarı üflüeyen fanlar var.

ısı değerlerim ise şöyle:

yardımcı olursanız sevinirim

anakartım 1156 soket gigabyte p55a-ud5 işlemci i5 760

stock fan

thermaltake contac 30

vatandan 80 tlye aldım parasının hakkını sonuna kadar veren bir ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.C. -- 24 Ağustos 2013; 20:08:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.