Şimdi Ara

Connected drive tam bir hayal kirikligi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 220i / U06 connected drive aktif bir araca sahibim ve burada da connected drive ile ilgili yasadigim hayal kiriliklarini anlatmak istiyorum.

Burada bahsettigim sorunlar veya ozellikler Turkiye'ye veya U06'ya veya 220i'ye ozgu olabilir. Tartisalim :)

1. Araci uzaktan calistirma yok. Yani kisin evdesiniz ve 10dk sonra araca bineceksiniz. Araci calistirayim gidince sicacik bineyim diye bir ozellik yok. Ya da yazin plajdasiniz 10dk sonra araca binecegim gidince serin serin bineyim diye bir ozellik yok. Sadece havalandirmalari acma ozelligi var, yazin da bu pek bir ise yaramaz. Yani bence bir araba icin mobil uygulama olacaksa en temel ozellik bu olmali.
    2. Aracta kamera var ama vidyo kayit ozelligi yok, radar var acc ozelligi yok. Cunku bu yazilimlar yurtdisinda magazada satiliyor. Turkiye'de magaza aktif olmadigi icin donaniminiz olsa da bu ozellikleri kullanamiyorsunuz. Guncel modellerde olmasa da, gectigimiz yillarda koltuk isitma donanimli araba alip yazilimi yukleyemedigi icin kullanamayanlar bile oldu. Serviste yazilim satin alma ve yukleme diye birsey yok. Bence tam bir fiyasko. Servisin genelde dunyadan bir haber olmasi zaten apayri bir mevzu :D
    3. Mobil uygulama uzerinden bagaj kapagi veya sunroof kapatma ozelligi yok. Sadece acik mi onu gorebiliyorsunuz. Onu da gecikmeli olarak uygulamada yenileme yaptiginizda gosteriyor. Gecen gun bagaj kapanirken araya bir cicek denk gelmis ve bagaj tam kapanmamis. Ben de tusa basip ayrilmistim. Ertesi gun arabanin yanindan gecerken farkettim. My BMWyi actim, bagaj kapali gosteriyor!! Yenile yaptim o sekilde bagaj kapagini acik gosterdi. Boyle sacma sapan birsey olabilir mi? Aynisi sunroof icin de gecerli. Yahu mobil uygulama bir bildirim atamaz mi?
    4. Araba da 2 tane kamera var ama uzaktan izleme yok.
    5. Turkiye'de Samsunglar Digital Key kullanamiyor. Cunku Samsung Wallet Turkiye'de yok. Yani telefonunuzda NFC var, Bluetooth var, BMWnin kendi uygulamasi yuklu ama yine de Samsung Wallet'a ihtiyac duyuyorsunuz. Tesla bu isleri kendi uygulamasindan yapiyor, BMW gibi bir firma nasil yapamiyor?
    6. Aracta internet var ama Spotify veya Youtube gibi servisler yok.
    7. Arac Android Automative tabanli ama Google Play store veya benzeri birsey yok yani ucuncu parti uygulamalara erisiminiz yok. BMW ne verirse ona mahkumsunuz.
    8. BMW arac ici asistani zaten berbat. Yani gercekten BMW gibi bir firma bu asistani arabaya koymaya nasil ikna oldu. O connected drive ile alakali degil ama bahsetmeden gecemedim :D

BENCE, connected drive ozelligi olmayanlar kesinlikle hic uzulmesin. Inanin cok zayif bir sistem ve kayda deger bir sekilde ise yarar bir hale gelmesi icin cooook yolu var.

• Mevcutta Tesla Model Y aracım var, satıp iX düşünmeye başlamıştım ama Connected Drive ile ilgili o kadar kötü yorumlar okudum ki, hemen vazgeçtim diyebilirim.

Bu anlattığınız sorunların tamamı yazılım tabanlı ve kolayca iyileştirebilecek şeyler. BMW gibi dünya devi bir markanın bu konuda bu kadar zayıf olması akıl alır gibi değil.

Sorunların bir kısmı TR'ye özel gibi tabi, muhtemelen BMW'nin yıllık satışlarının %1'inden azı Türkiye'yedir, umursamıyor olabilir.

Oncelikle tesla araciniz varsa bence BMWde bayagi sinir stres sahibi olursunuz :)

Ayrica evet bunlar yazilim problemleri ama BMW, Borusan ve Turkiye burokrasisini dusununce kolayca cozulecegini hic sanmiyorum :) SIM ozelligini 1.5 yildir erteliyorlar. SIM okuyucu cihazi sattilar ama koyduk cekmeceye duruyor :) Aracta su anda internet var ama sadece uzaktan kilit acma, korna calma gibi temel fonksiyonlar icin kullanilabiliyor.

kapatma özellikleri için bluetooth bağlantısı varken, yani yakındayken, ek tuşlar görünüyor. siz uzaktayken çocuğu üstüne bagajı kapatırsınız, sunroof sıkışır vs. topa girmemek için.

güncelleme hızı zayıf ama IoT cihazlar hep böyledir, her saniye durum güncellemezler. cam bir parmak açık olunca da kapalı diyebiliyor.

wallet konusunda, cihazların kendi wallet appleri daha iyi çalışıyor, yaklaşınca apple watch çok hızlı otomatik açması, iphone/watch pil bitse bile kapıyı açabilmesi wallet kullanması sayesinde.

şu an eksik özellikler, satın almalar vs haklısınız ama bugün paypal kullanan yabancı bir siteden alışveriş yapamayınca kimi suçlarsınız?

tesla biz yapalım sonra düzeltiriz kafasında, bagaj kapağı parmak koparınca güncelliyorlar, bmw risk almadan sağlam gidelim kafasında, geri kalabiliyorlar.

connected drive alışınca olmayan arabada eksikliği hissediliyor, olmasa da dünyanın sonu değil ama faydası da çok.

• nofearl N kullanıcısına yanıt

Yani bahsettigimiz cihaz 1.2V pille calisan bir oda termostati olsaydi belki durum guncellemesi ile ilgili size hak verebilirdim ama 1 gundur acik duran bagaji uygulamaya actigimda kapali goruyorsam sizce de ortada ciddi bir problem yok mu? Yani konu IoT cihazlari ise 2025 tip minik pil ile calisan xiaomi oda termostatimin sicakliklarini 30saniye gecikmeli bir sekilde telefonumdan takip edebiliyorum - ki bahsettigimiz BMW bir arac burada.

Bagajda engel algilayip kapatmamasi ve durmasi guzel bir ozellik ona kesinlikle itirazim yok.

Paypal kullanan yabanci siteden alisveris yapamayinca siteyi sucluyorum tabi ki. Nitekim bahsettigimiz firma alelade bir yabanci eticaret sitesi degil. Amazon bile iyzico entegrasyonu ile satis yapiyor bu ulkede. Global satis yapan tek firma BMW degil.

Her ulkenin kendine ozgu - gerek sacma, gerek mantikli - regulasyonlari var. Marka bunlari entegre edip etmemekte tabiki ozgur ama biz de musterileri olarak elestirmekte ozguruz diye dusunuyorum.

Buraya connected drive magazasinin aktif oldugu ulkeleri de birakiyorum. Bu kadar ulke arasinda bilin bakalim kim yok :)

Connected drive tam bir hayal kirikligi

• Bu yazınızı diğer başlıklarda da paylaşsanız Borusan biraz mahçup olur da kendine çeki düzen verir mi acaba?..En azından camında connected drive yazıpta hiç bir şeyi olmayan araçlara da belki açarlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 8 Nisan 2025; 22:53:32 >

onlar da 30sn'de bir sync olmuyor, sadece durum değiştikçe BLE broadcast yapıyor. yani kısa mesafede el bile sıkışmadan veriyi gönderiyor. hub kullanıyorsanız o veriyi toplayıp telefona ulaştırır.

4G/5G üzerinden güncelleme yaparken bir kod hatası bir loop bir gecede akü boşaltabilir. ben sadece teknik tarafını söylüyorum, apple'da nerdeyse 20 senedir dünyadaki her cihazın desteklediği imap idle desteklemedi. boş akü ile karşılaştırmak yerine app açınca güncellesin demesi anormal değil.

entegrasyon konusunda, onca zaman yasaklayıp he deyince olmuyor malesef. amazon iyzico kullanıyor ama ödeme yaptıktan sonra 3DS gerekirse yönlendirmeyi beceremeyip frame içinde frame açıyor. bu hata 1 seneden fazla var.

kimi şirket hatalı olsun yolda güderiz der, kimisi farklı düşünür.

eleştri iyidir, bende connected olmayan ix için bekliyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rezalet bir uygulama, aracı aldığım gibi uygulamayı yükledim ancak pek bir özelliği yok. Mercedes de araç çalıştırma var iken bmw de yok bu da saçmalık. Kışın koltuk ısıtmayı veya klimayı açıp araca binemeyeceksem; buz çözdüremeyeceksem peki bir artısı kalmıyor benim için. Şu store muhabbetini de anlamadım hiç

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.