Şimdi Ara

Computex 2010: Biostar, Intel P67 çipsetli Sandy Bridge anakartı TP67XE modelini sergiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Önde gelen anakart üreticilerinden Biostar, Computex 2010 fuarı kapsamında, Sandy Bridge kod adlı yeni nesil Intel işlemciler için hazırlamakta olduğu 6 serisi çipsetli anakartlarını sergiliyor. Firmanın tanıtmakta olduğu bu anakartlar arasında en dikkat çekici olanı T Serisi TP67XE modeli. Intel P67 yonga setini temel alan ve LGA1155 soket formuna destek sunan anakart, Nehalem mimarisinden sonraki ilk radikal mikroişlemci güncellemesi olacak Sandy Bridge işlemcilerine destek sunuyor.

ATX formunda olan ve 8 fazlı güç tasarımı ile donatılan TP67XE, dört adet DIMM slotu üzerinden 2600MHz'e kadar 16GB DDR3 bellek desteği sunmakta. %100 Japonya üretimi katı kapasitörlerle donatılan anakart, USB 3.0 ve SATA-III gibi yeni nesil teknolojilere destek sunuyor. 8+2 kanal ses, Gigabit Ethernet ve Toverclocker isimli hız aşırtma teknolojisine sahip olan anakart, sahip olduğu iki adet PCIe x16 slotu üzerinden ATi Crossfire X kurulumuna da olanak tanımakta. BIO Remote ve Biostar G.P.U (Green Power Utility) gibi Biostar'a özgü teknolojileri de bünyesinde barındıran T Serisi TP67XE için henüz herhangi bir lansman tarihi ve satış fiyatı bilgisi bulunmuyor.

• Buyur buradan yak. Socket 1156 ile 32nm 4 çekirdek işlemci kullanma imkanı olmayacak yani.
    P67 çipseti tümleşik olarak sata III ve USB 3.0 desteği sunuyor mu bu arada?
  • el insaf yahu...daha yeni geçtik eski sistemden 1156 lga sisteme.... bu intel de bir formda sebat etse... mutlaka yenilikler içeriyordur çipset ama yeni işlemci formuna, soket yapısına değer mi? hele bir de p67 doğal olarak Sata III ve usb 3.0 desteklemiyorsa...
  • 1156 alanlar,duygularınızı anlayabiliyorum ..
  • %100 Japonya üretimi katı kapasitör muhabbetini de anlamadım gitti yani bir ürün japon malı ise çok mu iyidir japonyanın kötü bir firması yok mudur bu firmaların bir adı yok mudur
  • intel soketleri neden değiştirdi sanki. şimdi açık açık görüyor herkes. boykot etmek gerekiyor bu markayı.her ne kdr intel kullansamda :S
  • Intel'in Nehalem'e geçisi ile dahili bellek kontrolcüsünü keşfetmesi, ardından güç tüketimde önemli gelişmeler sağlaması 1156 ve 1366'yı çok kısa ömürlü yaptı, bundan sonrası için bu kadar soket değişimi yapmayacaklardır,yeterince yaptılar ve bu mantığın ticari bir getirisi olduğunu çok düşünmüyorum. P sersi güzel fakat H serisi bu kadar zengin değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • üzerinde henüz gerçek sandybridge işlemcisini destekleyecek bir kuzey köprüsü olduğuna inanmıyorum.. henüz işlemciler tasarım aşamasındayken nasıl olmayan bir işlemciye çipset üretilir ki... bu sadece bir prototiptir diye düşünüyorum.. tıpkı yapılacak bir ürünün önce demosunun maket şeklinde yapılması gibi.. zaten kimsede hadi sandybridge işlemci takalım da test edelim bakalım doğrumuymuş değilmiymiş diyemeyeceği için değilsandybridge ondan sonraki nesli destekleyen anakart bile koyabilirler oraya.. tamamen maket ve sadece firmanın gelecek vizyonunu temsil etmesi açısından konulduğu kanaatindeyim...
  • sata 3 ün native olmadığı kesin çünkü sata 2 girişlerde var safkan sata 3 olsaydı onların orda ne işi vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 2 Haziran 2010; 15:16:53 >
  • LGA 1156 platformu benim için ölü doğmuş gereksiz bir platform demiştim, kesinlikle INTEL tercih edecek insanlara da ta o zaman X58 LGA 1366 platformunu tercih etmelerini, idda edildiği gibi LGA 1156 ucuza LGA 1366 performansına yakın performans verecek platform yalanlarına inanmayın demiştim yine INTEL bu yıllardır tanıyamadıysanız ne diyim.. bazı arkadaşlar LGA 1156 platformunu tercih etmelerinden dolayı üzüldüklerine, pişman olduklarına şahit olmaya başladık bile...Şu an bu platform hakkında çok detaylı bir bilgim yok, ama bugün INTEL altyapılı bir sistem toplamayı düşünecek olsam kesinlikle LGA 1366 platformu tercihim olur... Gerçi ben günümüz şartlarında AMD duruken İş, kullanım amacı, maddi olanaklar, zevkler ve renkler gibi kriterlere göre değişmek kaydıyla INTEL e yatırım yapmam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 2 Haziran 2010; 18:14:16 >
  • SATA3 P67 Chipseti tarafından sağlanıyor. Ancak sanırım USB 3.0 ayrı bir kontrolör tarafından sağlanıyor. Hoş daha SATA2 yi, hatta SATA1 in bant genişliğini (150MB/sn)bile tam olarak kullanan harddisk yok ortada, USB 3.0 içinde aynı durum söz konusu.

İntel in LGA775 sistemi çok sağlamdı ve uzun ömürlü oldu. Muhtemelen LGA1155 de öyle olacak. İntel, AMD nin yıllardır kullandığı işlemciye entegre bellek kontrolcüsünü sonunda becerebildi. Olan ara geçiş sistemlerini alanlara olacak/oldu.
  • Sandy bridge işlemcilerinin ,nehalemden daha ucuz olacağını duymuştum inş öyle olur.
  • Bilmiyorum ama ben bu yeni soketten hiç umutlu değilim ,en azından ilk çıktıpğı dönemler için ayrıca doğal sata 3 ve usb 3 desteğide yok
  • intelin her zamanki yaptigi iş .canı sıkıldıkça soket değiştiriyo müşterisini deil kendi cebini düşünnen bir şirket.kınıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroterm

SATA3 P67 Chipseti tarafından sağlanıyor. Ancak sanırım USB 3.0 ayrı bir kontrolör tarafından sağlanıyor. Hoş daha SATA2 yi, hatta SATA1 in bant genişliğini (150MB/sn)bile tam olarak kullanan harddisk yok ortada, USB 3.0 içinde aynı durum söz konusu.

İntel in LGA775 sistemi çok sağlamdı ve uzun ömürlü oldu. Muhtemelen LGA1155 de öyle olacak. İntel, AMD nin yıllardır kullandığı işlemciye entegre bellek kontrolcüsünü sonunda becerebildi. Olan ara geçiş sistemlerini alanlara olacak/oldu.

malum 1156 nın yeni selefi 1155

bakalım 1366 ya karşılık ne gelecek onu merak ediyorum.
  • Sandy Bridge ve Ivy ile gelecek olan socket R.
  • ya bu haberler geliyorda

ucuz intelin 6 cekirdkelerine dair bir bilgi hala yok degil mi ?

birde toplam 5 adet sata slotu gordum dogrumu cok az ya
  • üstte yaptığım yorum yüzünden soket 1156 sistem aldığım için pişmanlık duyuyormuşum gibi algılanmış. bunu düzeltmek isterim. sadece intele kızmıştım...var olan soket yapısına sahip sistemleri daha fazla nasıl geliştiririm demiyor da güya yenilik yaparak son kullanıcıyı resmen soymaya yelteniyor....bu sebeple sevdiğim anakart üreticileri arasında asrock'un yeri ayrıdır... adamlar en azından kullanıcının işine yarayabilecek, eski donanımlarını kullanmalarını sağlayabilecek ürünler çıkarıyorlar. (örnek: conroe865pe, dualvsta anakartlar gibi)

soket 1156 sistemim ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. Asus P7P55D-E Deluxe anakartım da son teknolojileri destekliyor... sorunsuz.... 2000mhz ramlerle süper çalışıyor. bunu tartışmaya girmek için söylemiyorum soket 1366 ve 1155 in bana göre bir artısı yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eckid -- 5 Haziran 2010; 12:05:52 >

• evet malesef doğal olarak sadece 2 adet sata III portu var ve ayrıca usb3 desteklemiyor. ayrıca chip ile anakart üreticileri ekleyeceklermiş.. yani x68 chipini bekleyecekmişiz gibi duruyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stradivardi

%100 Japonya üretimi katı kapasitör muhabbetini de anlamadım gitti yani bir ürün japon malı ise çok mu iyidir japonyanın kötü bir firması yok mudur bu firmaların bir adı yok mudur

Zaten piyasada bilenen 4 tane Japon katı kapasitör üretici firması var. Anakart üreticileri bu 4 markadan birini tercih ediyorlar.
    http://www.gigabyte.com.ro/FileList/WebPage/mb_jsc/jsc.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.