Şimdi Ara

component kabloyu rca gibi kullanabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben diz üstü bilgisayarımı tv ye bağlamak istiyorum bunun için rca kablosu gerekiyormuş bende bilmeden component kablosu aldım yani konu hakkında bilgim olmadığı için peki şimdi bunu bağlıyabilirmiyim tv de sadece sarı beyaz kırmızı girişleri var?

• Merhaba

Laptopta sarı renk video çıkışı var mı diye sorsam, yok dersin. O zaman bağlamak imkansız gibi bir şey. Laptopta muhtemelen HDMI çıkış vardır. Aşağıdaki gibi bir şey var. İşinizi kesinlikle görür.

HDMI to RCA (HDMI'yi RCA'ya çeviren kablo.) Fakat görüntü kalitesi yine en fazla kompozit kadar olacaktır.

• aldiginiz component kablo HD goruntu verir ama laptopunuzda girisleri buyuk ihtimal yoktur tvniz HD LCD tv ise tvnizde bu girislerin olmasi gerekir direk olmasada tek donusturucu kablo ile giris yerinden goruntu alinabilir,aslina bakarsan LCD tvlerde VGA giriside mevcut (genelde) buda isinizi gorebilirdi
  • bu şekilde olmuycak ben en iyisi topaz42 arkadaşın dediği gibi bir kablo tedarik edeyim teşekkürler ilginiz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Merhaba

Laptopta sarı renk video çıkışı var mı diye sorsam, yok dersin. O zaman bağlamak imkansız gibi bir şey. Laptopta muhtemelen HDMI çıkış vardır. Aşağıdaki gibi bir şey var. İşinizi kesinlikle görür.

HDMI to RCA (HDMI'yi RCA'ya çeviren kablo.) Fakat görüntü kalitesi yine en fazla kompozit kadar olacaktır.

Bu tür digita to analog bağlantı kabloları nasıl çalışıyor hiç anlamıyorum

HDMI çıkışı dijital olan cihazdan kablo mu çeviriyor sinyaller dijital den analog a
    valla iyiyimiş öyleyse..

• quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Merhaba

Bu tür digita to analog bağlantı kabloları nasıl çalışıyor hiç anlamıyorum

HDMI çıkışı dijital olan cihazdan kablo mu çeviriyor sinyaller dijital den analog a
    valla iyiyimiş öyleyse..

Hdmi dan analoga cevirmek sadece kabloyla mumkun olmaz.

Yukarida verilen kablo masallah hdmi i hem composite hem de vga ya donusturiyormus gibi duruyo ki bu iki analog cikis bile birbirinden cok farli.

Benim bildigim tek mumkun yontem (sadece kabloyla) A-dvi, yani dijitalin yaninda analog cikisi da olan dvi dan vga ( component) cikis alabilmek. Composite gene alamazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• peki bu kablo ne yapıyo ozaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

peki bu kablo ne yapıyo ozaman

Bu tip kabloların çalışabilmesi için üzerinde aktif çevirici devre olması lazım ki dijital to analog çevrimi gerçekleştirsin. sadece kablo olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tedmiller

quote:

peki bu kablo ne yapıyo ozaman

Bu tip kabloların çalışabilmesi için üzerinde aktif çevirici devre olması lazım ki dijital to analog çevrimi gerçekleştirsin. sadece kablo olamaz.

Hayır. Öyle değil. Görüntü HDMI'dan digital çıkıyor ama Kompozit girişe veya başka türlü analog girişe sahip olan LCD tv, Monitör, Projektör cihazı vb.) cihazın içinde analoga çevriliyor. Yani aslında görüntü analog cihaza digital olarak geliyor. Fakat ekrana gelmeden önce cihazın içinde analog oluyor. Kablo sadece taşıyıcılık görevi görüyor.

Bir ihtimal daha var. Farzedelim ki digital görüntü için 5 kablo lazım. Analog için 3. Böyle bir durumda kablonun analog tarafına 3 kablo bağlanır. İki kablo boşta kalır.

Fakat en doğru olanı ilk yazdığımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 17 Aralık 2012; 0:07:22 >

• Tamam arkadaşlar bende şimdi anladım

DAC için devre gerktiğine emindim ama bu tür kabloların fiyatları ve yapıları itibarı ile
    böyle bir dever içermediğini de anlıyordum(DVI TO VGA Kablolarda çok sık rastlanıyor)

demekki alıcı cihazın içinde rca gibi analog bağlantıdan gelse dahi dijital sinyali alıp DAC yapma kaabiliyeti, oluyor.

Tabii her analog girişli cihazda standart olarak bu işlemi yapabilecek devre var mıdır emin değilim.

Değerli bir bilgi oldu bu teşekkürler.
  • quote:

Tabii her analog girişli cihazda standart olarak bu işlemi yapabilecek devre var mıdır emin değilim.

Değerli bir bilgi oldu bu teşekkürler.

Evet. Analog girişe sahip olan her cihazın içinde digitali analoga çeviren şeyden vardır. Olmazsa olmazdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 17 Aralık 2012; 12:49:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.