Şimdi Ara

Compishco (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
14.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sayın Ali Murat Erkorkmaz çok iyi bir mimar, animatör, vs olabilir. Hakkında Türk sitelerinde " Amerikada ve Dünyada" imareleri olmasına rağmen neden yabancı hiçbir sitede adı geçmiyor? 30 yıllık hayal neden hala gerçekleşmedi bilemiyorum. Kişisel olarak fikrimi söylüyorum Ali Murat Erkorkmazın böyle bir programı yaptığına ve yapacağına inanmıyorum. Demosunu izledim, gözümle gördüm.
  • Ali Murat Erkorkmaz. Sıradışı bir hayatı var. Nasa'daki bilimsel araştırmaları, mimarlık geçmişi, sürrealist tabloları ya da müzisyenliği onu anlatmaya yetmiyor. Yarattığı "Ludwig Van Köpek" , günde bir trilyon senfoni besteliyor.

    Ali Murat Erkorkmaz, 4 bin 400'ü aşkın reklam filmi, 34 televizyon dizisi ve üç tane de uzun metrajlı filmi olan bir animatör. Asıl mesleği mimarlık ama yazar, ressam, müzisyen ve yazılım uzmanı. 50'ye yakın müzik aleti çalıyor. Boş zamanlarında da tekne yapıyor.Animasyon şirketinde ürettiği çalışmalarla yurt dışında ödül üstüne ödül alıyor. Yine de Türkiye'de fazla tanınmıyor. Robolab, Tombik & BB, Magica and the Puzzle Plaza, Rotto Botto, Zig & Zag, Mr Simon, Jiggy Jiggy ve The Buggies; Erkorkmaz'ın en başarılı animasyonları arasında yer alıyor. Çizgi filmlerde yapay zekayı ön plana çıkartıyor. Karakterler, kendi hareketlerini tasarlıyor. Çizgi dizileri 60 ülkede yayınlanıyor. 2000 yılında İngiltere'de düzenlenen "20.Yüzyılın Çizgifilm Zirvesi"nde en başarılı on animatörden biri seçildi. Adı Walt Disney'le beraber anılıyor. 15 Mart 2001'de Londra'da düzenlenen Film Efektleri Festivali'nde, "Antensiz, kablosuz ya da internetsiz TV yayıncılığı denemeleri ve kendini üreten filmler" başlıklı çalışmasıyla Star Wars, E.T, Indiana Jones, Gladyatör gibi filmlerin yönetmenlerini eleyerek birinci oldu. Erkorkmaz, dünyada yapay zeka kullanılarak yapılan ilk dizi filmi "Robolab" için oldukça umutlu. 52 bölüm olması tasarlanan dizi film, nisan ayında Cannes'da yapılacak olan "Mip TV Film Festivali"nde gösterilecek.

    Sanat ve teknoloji

    Eskiden bilgisayar ekranında görüntü elde edebilmek için ya noktalar boyanıyordu ya da geometrik çizgilerin içi dolduruluyordu. Erkorkmaz'ın "Pap" formatıyla bir ağaç ormana, küçük bir ev de kasabaya dönüşüyor. Kar yağdırdınızda evlerin çatıları kar tutmaya başlıyor. Belli bir süre geçtikten sonra da kar, gözünüzün önünde erimeye başlıyor. "Grimm" adlı yazılım programı da kendi kendine hikayeler yazıyor. Süresini ve ne gibi özellikleri olması gerektiğini söylemeniz yetiyor. Günde birbuçuk trilyon öykü yazabiliyor. Bu format, gelmiş geçmiş formatlar arasında en hızlı olanı. Erkorkmaz, şimdi Global Animasyon Projesi (GAP) adlı bir televizyon kanalı kurmaya yarayan sistem üzerinde çalışıyor. Bu programla, tek bir cd'den 365 gün boyunca 24 saat yayın yapılabiliyor, TV'de şiddete, ırçılığa ya da çocuklara zarar verebilecek hiçbir şeye izin verilmiyor. Programdaki karakterler, çocukların ödevlerini yapmasına da yardım ediyor.

    Mikromakro zamanı

    Erkorkmaz, Microsoft'un Word, Excell, Power Point gibi offis programlarına alternatif getiriyor. "Bu yazılımlar çocuklar için üretilmemiş. Biz, çocuklara yönelik bir yazılım ürettik. Adı Mikromakro. İnterneti diğer programlardan altı kat hızlı çalışıyor. E-mail atıp yazı yazabiliyorsunuz. Yepyeni çizim programları da var. Kısacası Microsoft'un yüzde 45'ine talibim. Bu çalışmalara Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK büyük ilgi gösteriyor." Erkorkmaz, diğer yandan yapay zeka çalışmalarını sürdürüyor. Yapay yetenek alt yapısıyla şekillendirdiği "Ludwig Van Köpek" isimli karakterin çaldığı bir parçayı tekrar çalabilmesi için aradan 220 yıl geçmesi gerekiyor. Bestele komutunu verdiğiniz an, bu köpek birbirinden güzel senfoniler üretmeye başlıyor. Kendi bilgisayar sistemlerinin Türkiye'de de üretilebilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Araştırma ve Geliştirme Bölümü ile çalışmalar yapıyor. Erkorkmaz, yaptığı "Depremdede" filminden sonra Kandilli Rasathanesi'nin yeni binasında gerçekleştirilen "Deprem Park" projesi için çalışıyor.

    Uzay araştırmaları

    Animasyon ustasının Nasa geçmişi de var. Nasa'nın L5 noktasındaki yerleşim birimleriyle oraya gönderilecek uzay gemileri arasındaki koridorları tasarlayan Erkorkmaz, astronotların yer çekimi olmayan alanlarda rahatça yürüyebilmeleri için tasarladığı manyetik ayakkabılarıyla Nasa'nın dergisine kapak olmuş. Rusya ve ABD ortak çalışması olan Gezegen Simülasyonu projesine de başkanlık etmiş. Şimdi de İstanbul Teknik Üniversite'sinde yapay zekalı robotlar üzerine çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ndeki akademisyenlerle, "Yapay Zeka ve İnsan Simülasyonu" adlı bir bölüm kurmaya çalışıyor. "Genç Mühendisler", "Kağıt Kız" ve "Gel Zaman Gitme Zaman" gibi resimli romanlar yazıyor. "Venüs'te Bir İlkbahar Sabahı" adlı romanı, Active Line dergisinde tefrik ediliyor, Bütün Dünya dergisine de aylık yazılar yazıyor.



    Tinerci çocuklara okul

    Ali Murat Erkorkmaz'ın "Gelecek Sanatları ve Bilimleri Akademisi" adını verdiği bir projesi daha var. Bu çalışmayla birlikte yılda 100 tinerci çocuk, bu akademide iletişimci olarak yetiştirilecek. 1998'de Yalova Topçular'daki Denizçalı Köyü yakınlarında bir arsa satın alan animatör, bütün parasını bu proje yatırmış. Binayı inşa etmeye başlamış. Havuzu, barbeküsü bitmiş. Ama binayı asfalt yola bağlayan 200 metrelik yol yapılamadığı için işler yarım kalmış. Akademi tamamlanır tamamlanmaz Matrix'in yapımcısı Matt Ferro gibi dünyaca ünlü kişiler ders vermeye gelecek. Boston Üniversitesi'nde genetik çalışmalar yapan uzman kişiler genetik eğitimi verecek. Çocuklar uzay çalışmaları yapacak. Gökyüzünü inceleyip kendi uçaklarını yapabilecekler. Amerika'daki bir sivil havacılık kuruluşuyla da ortak çalışmalar yapılacak.




  • İSTANBUL - ENGİN GEDİK - Teknolojinin uç noktalarından biri olan yapay zeka, artık yalnızca filmlerde gördüğümüz, uzaklardan duyduğumuz bir kavram olmaktan çıkıyor. Hem de bir Türk'ün sayesinde... Türk yazılımcı Ali Murat Erkorkmaz dünyada eşi benzeri olmayan bir hayali gerçeğe dönüştürdü.

    Konuşan, dinleyen ve söylenenleri anlayarak komutları yerine getirebilen bilgisayarlar, yıllardır bilimkurgu filmlerinin değişmez konularından biri. "Gelecekte ne olacak?" dendiğinde akla hemen insanlarla insan gibi iletişim kurabilen bilgisayarlar geliyor. Günümüzdeki akıllı ev, akıllı araba benzeri uygulamalar belki de bu hayaller için bir başlangıç noktası.

    Türk yazılımcı Ali Murat Erkorkmaz'ın geliştirdiği ve geliştirmeye devam ettiği Compishco adlı yapay zeka ise ne bir Amerikan filminden alıntı, ne de bir hayal ürünü. Ali Murat Erkorkmaz yıllardır sanal zeka üzerine çalışmalar yapıyor. Geldiği nokta ise tüm dünyaya parmak ısırtacak cinsten.


    "Kompüter, akşamki filme iki bilet al lütfen!"

    Compishco günlük konuşma dili ile verilen komutları çok iyi anlıyor ve gecikmesiz olarak yerine getirebiliyor. Verilebilecek komutlar ise yalnızca sahibinin hayal gücü ile sınırlı. Akıllı yazılım, interneti kendi belleği gibi kullanabildiği için herhangi bir konuda siz "Dur!" diyene kadar ahkam kesebiliyor. Üstelik yalnızca internetten edindiği istatistiki verileri size iletmekle kalmıyor. Verileri inceledikten sonra sentezliyor ve size aklına yatan sonucu anlatıyor.


    Yazılımın arka planında anlama motoru, konu motoru, merak motoru gibi on üç farklı motor çalışıyor. Erkorkmaz, Compishco'nun en önemli özelliklerinden birinin de öğrenme olduğunu söylüyor. Compishco'ya 'Öğren' komutunu vermenin de ilginç bir sonucu var: Yazılım bilgisayardaki işlem gücünü öğrenme için kullandığında, bir insanın yüz yıllar boyu yaşayarak öğrenemeyeceği kadar çok şeyi dakikalar içinde bilgi hazinesine katıyor. İşte bu noktada "Peki tüm bu veriler hangi depolama ortamına sığacak?" sorusu akla geliyor. Ali Murat Erkorkmaz dünyada benzeri bulunmayan bir yapay zekanın yanında, kendine özel kayıt algoritmasını da keşfetmiş. Erkorkmaz'ın algoritması sayesinde dahi program Compishco diskte yalnızca 600 KB yer kaplıyor ve iki yıl boyunca öğrenerek oluşturduğu veri tabanı yaklaşık olarak 2 MB'ı geçmiyor.



    Akıllı, meraklı ve duygusal

    Compishco'nun duygusal bir yönü de olduğunu anlatan Ali Murat Erkorkmaz, "Yazılımın insanla kurduğu iletişimin gelişebilmesi açısından, teknik özelliklerinin yanında sosyal tarafı da önem kazanıyor. İşin başından bu yana Compishco'nun insanı simüle eden mizacı üzerinde durdum. Compishco sesinizi yükseltmenize bozuluyor, kendisine kızdığınızı sanıp üzülebiliyor ya da kendisiyle dalga geçtiğinizi sanarak kızabiliyor" dedi. Örneğin Erkorkmaz Compishco'ya "Bize biraz klasik müzik çal!" dedikten hemen sonra "Tamam müziği durdur!" demesi, yazılımın olaya anlam veremeyerek "Madem müziği kapattıracaktın, neden çal dedin?" demesine yol açıyor. Bunun dışında Compishco'nun Erkorkmaz'ın verdiği bazı komutları "şaka" olduğunu sanarak geri çevirmesi oldukça dikkat çekici. Kimi zaman "ukala" ya da "asi" gibi sıfatlarla tanımlanabilecek bu davranışlar, istendiğinde engellenebiliyor.

    800 milyon engellinin umudu

    Ali Murat Erkorkmaz, yaratıcısı olduğu yapay zekanın her zaman kontrol altında tutulabileceğini söylüyor. Erkorkmaz'a göre Compishco her zaman sahibinin iyiliği için çalışan faydalı bir yazılım olacak. Erkorkmaz dünya üzerinde 800 milyon engelli insan için Compishco'nun bir umut olduğunu belirterek, "Şimdi üzerinde durmamız gereken, bu teknolojinin görme engelli bir insana sorunsuz e-posta kullanımı vaat ediyor olması. Ayrıca görme engelliler bilgisayarların bütün özelliklerini de kullanabilecek, internete bağlanabilecek" dedi. E-posta, Compishco'yla yapılabileceklere basit bir örnek olsa da oldukça açıklayıcı. Yapay zeka sayesinde bilgisayarınızın başına oturmadan, e-postalarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Compishco size gelen postaları sırasıyla okuyabiliyor ve istediğiniz mesaja konuşarak yanıt yazdırabiliyorsunuz.


    Erdoğan inceledi

    Ali Murat Erkorkmaz, şu sıralar birçok siyasi, akademik çevrelere ve sivil toplum kuruluşlarına Compishco'yu anlatıyor. Bu sunumlardan birini de geçtiğimiz günlerde teknolojiye merakı ile tanınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapmış. Ali Murat Erkorkmaz bu sunumu anlatırken Başbakan'a söylediği şu cümle oldukça çarpıcı:

    "Sayın Başbakanım size sesle çalışan bilgisayar hediye edildi. Oysa bizde tamamen Türk yapımı düşüneni var."

    Hatırlanacağı üzere Microsoft'un sahibi Bill Gates, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'a ses komutlarıyla çalışan bir bilgisayar hediye etmişti.


    Ali Murat Erkorkmaz kimdir?

    Compishco'nun yaratıcısı geçmişte yurtiçi ve yurtdışında önemli projelere imza atmış bir mimar olan Ali Murat Erkorkmaz, animasyon film ve yazılım sektörlerine yönelerek çok sayıda ürün vermiş. Erkorkmaz yazılım konusundaki yeteneğini animasyonda kullanarak yurtdışında yayınlanan çok sayıda animasyon dizinin yaratıcısı olmuş. İlke olarak şiddet içermeyen animasyon diziler hazırlayan Erkorkmaz, bugüne kadar binlerce yazılıma imzasını atmış. Martı Animation adlı bir şirketin de sahibi olan Ali Murat Erkorkmaz, yapay zekayı animasyonlarında kullanmasının açtığı çığırla dünyanın en iyi on animatöründen biri olarak gösteriliyor.




  • Güzel kardeşim benim dediğimi kimse anlayamamış. 30 yıldır çalışıyor Erkorkmaz hayali buymuş. Bana soyut değil somut bilgiler verin. Şu sitede adı geçiyor bak linki!!! diyebilen varmı. Türk medya siteleri beni bağlamıyor. Yaptığı çizgi animasyonlar hiç... Disney web sitesinden bakın ismine rastlayabilecekmisiniz acaba? Keşke herşey anlatılan gibi olsa bizde gurur duysak... Sevgiler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canberk_k

    Güzel kardeşim benim dediğimi kimse anlayamamış. 30 yıldır çalışıyor Erkorkmaz hayali buymuş. Bana soyut değil somut bilgiler verin. Şu sitede adı geçiyor bak linki!!! diyebilen varmı. Türk medya siteleri beni bağlamıyor. Yaptığı çizgi animasyonlar hiç... Disney web sitesinden bakın ismine rastlayabilecekmisiniz acaba? Keşke herşey anlatılan gibi olsa bizde gurur duysak... Sevgiler.

    televizyonda defalarca çıktı ayrıca bir çok gazetede yer aldı..ama sen diyorsan ki ben fikrisabit bir insanım; senin için söyleyecek bişey yok
  • Yav Adam Daha Dogru Dürüst Bir Site Bile Yapmaış Tanıtım Amaçlı Nasıl İş Bu
  • - Böylesine akıl almaz potansiyele sahip bir program için 'çıksa da indirsek' diyebilen insanlara hayret ediyorum. Aklım almıyor. Adamlar bir ekran kartı üretiyor, millet ağzının suyu akarak bakıyor ona. Bu compishco dünyanın geleceğini şekillendirecek ve bizim Türk insanı da ağzı açık seyredecek. Çok yazık.
  • Ne oldu bu projeye taa 3 sene önce teknoloji tv de gördüm bundan 1 sene sonra pc word dergisinde ondan sonra Ali Murat Erkorkmaz beyin sitesinde proje için çalişacak kişiler arıyordu 1,5 senedir ne site açık ne bi haber Ne oldu devlet gizli olarakmı yürütüyor yoksa Türkiye gereken önemi vermediği için Ali bey geri gitti yurt dışına
  • quote:

    Orjinalden alıntı: costance


    quote:

    Orjinalden alıntı: canberk_k

    Güzel kardeşim benim dediğimi kimse anlayamamış. 30 yıldır çalışıyor Erkorkmaz hayali buymuş. Bana soyut değil somut bilgiler verin. Şu sitede adı geçiyor bak linki!!! diyebilen varmı. Türk medya siteleri beni bağlamıyor. Yaptığı çizgi animasyonlar hiç... Disney web sitesinden bakın ismine rastlayabilecekmisiniz acaba? Keşke herşey anlatılan gibi olsa bizde gurur duysak... Sevgiler.

    televizyonda defalarca çıktı ayrıca bir çok gazetede yer aldı..ama sen diyorsan ki ben fikrisabit bir insanım; senin için söyleyecek bişey yok


    canberk_k çok doğru söylemiş. insanlarda, kendi sahip olduğu materyalleri, imkanları diğerlerinden üstün gösterme veya olduğundan çok abartma psikolojisi vardır. toplumlar için de bu böyledir.
    elbette ki erkorkmaz'ın çalışması ne kadar soyut ya da somut burada belirleyemeyiz; ancak bir ürünün videosunu izleyip var olduğuna inanmak da kısmen saflıktır.
    ürün demosunu yapmanız için ürünün tamamının bitmiş olması, stabil veya her koşula uygun çalışması gerekmez. sizin doğru çalıştığınız bildiğiniz segmentlerini sunarsınız ve insanlar onun tamamıyla sorunsuz birşey olduğuna kolayca inanabilirler.

    teknik açıdan düşünürsek de, sistemin altyapısın birçok modülden bahsedilmiş, öğrenme araştırma vs. tüm bunları nasıl oldu da 2 megabyte'lık boyuta sığdırabildi ben anlamadım.

    türk insanı ali kırca'nın sözde ışınlamasına da inanıyor, asimo'nun kendi kendine yürüdüğüne de inanıyor. kafama maske geçirip ben uzaylıyım desem, insanların inanacaklarından korkuyorum.

    erkorkmaz'ın animatör geçmişi, fantazi, bilimkurgu ve teknik bilgiyi birleştirince böyle bir şey çıkmış olabilir. ben de ilk izlediğimde heyecan duymuştum konu ile alakalı, ama bu denli önemli bir şeyin bıçak gibi kesilmesi mantıklı değil.

    ve son olarak fikrisabitlikle ilgili bir yorum yapalım, canberk_k mantıklı birkaç sorgulamada bulunmuş, resmi kaynaklardan alıntı istemiş, mahalle dedikodusu gibi ortalıkta dönen söylentilerden değil. böyle bir talebe de fikrisabit yakıştırması yapılmasına kusura bakmayın ama ben sığ bakış açışı derim.

    saygılar.




  • Arkadaşlar bu konuya bir yazılım uzmanı olarak dahil olmak istiyorum...

    Ali Murat erkorkmaz(AME) senelerdir takip ettiğim bir şahıs,buradaki bütün yorumları okudum herkesin haklı olduğu noktalar var,somut kanıt isteyen arkadaşlara tepki gösteremeyiz kimi insan somut birşeyler görmeden bir şeye inanamaz. Ancak benim burada takıldığım bir nokta somut kanıt isteyen arkadaşların yorumlarınıda küçümser bir şekilde yazması. Böylesine kaliteli bir insanı küçümsemek bizim haddimize düşmez. AME yi iyi araştıran insanlar çocukluğundan itibaren bilim insanı olarak yetiştiğini anlayacaklardır ve böyle bir insan eleştirilebilir ancak küçümsenemez.

    Şimdi gelelim projenin neden hala ortalıklarda görülmediğine...
    AME projeyi hazırlarken sesli komutları anlaması ve konuşabilmesi için forum sayfasının yukarı bölümlerinde de bahsedilen microsoft komponentlerini kullandı. Ancak böyle bir projede ileride telif hakları problemi çıkmaması için bütün komponentleri kendi kendine hazırlamak daha makbuldür yoksa gelirinin önemli bir bölümünü microsoft a ödersin. AME de bu iş üzerinde çalışıyor ve bu komponentleri daha kaliteli ve daha güçlü bir şekilde kendisi hazırlıyor. Ayrıca bu projeyi başlı başlına bir işletim sistemi haline getirmek gibide bir düşüncesi var ve bunu gerçekleştirebilmekte uzun zaman isteyen bir durum...

    Yaptığı iş yazılımsal olarak imkansız değil ancak çok ciddi bir algoritmaya sahip olması gerekiyor ki önceden yaptığı işlerde bu olaya referanstır,kendi kendi yapan animasyon yapmak her yiğidin harcı değildir ya da bir günde milyonlarca anlamlı hikaye yazabilen bir program yazmak her yiğidin harcı değildir.

    Duyumlarıma göre yazılımlarında delphi ve kendi geliştirdiği dilleri kullanıyormuş ki dil geliştirebilmesi için assembly diline hakim olması gerekir ve bunu yapabilen bir insan bütün bilgisayarada hükmedebilir haliylen hazırladığı yazılımda yapay zekasını kullanarak bilgisayarı babasının bilgisayarı gibi kullanabilir...

    Son olarak arkadaşlar bu insan Türk olduğu için çok şanslıyız ve bu insanı eleştirmek yerine destek olsak çok daha kıymetli bir iş yapmış oluruz...




  • irtibata geçip yeniden ne yaptığını anlatacak konferans vb gibi bişi yapılması lazım
  • sanırım atv avrupa da bugün öyle bi sunum geçmiş ben izleyemedim inş. youtube v.b. yerlere eklenir de bilgi edinebiliriz..
  • dun atv avrupada izledim beynim döndü. Çok muhteşem bişey bunu başarabilen türk insanlarının olması çok güzel bişey. bunu yapan adama helal olsun. Vede bunu türkiyede gerçekleştirmek istemesi çok vatan sever olduğunu gösterir. muhtesem gerçektende helal olsun böyle insanlara!!
  • Ben de izledim atv avrupadaki programı. Türkiyedeki birçok bilim insanını kaçırıyoruz. Umarım Erkorkmaz kalır.
    Bir yazılımı geliştirmenin en iyi yolu ücretsiz beta yayınlamaktır. Eminim ki Erkorkmaza ben de dahil herkez fikir olarak destek olacaktır. Maddi destek de devletimizden gelmeli.
    Atv'de izlediğimde compishco kızıyor, küsüyor gibi bazı duygular simule edilmiş. Bence bilgisayarda böyle şeyler olmamalı. Çünkü kızgınlık mantığa ters. Bu ilerde istenmeyen şeylere sebep verebilir.
    Erkorkmaza yazılım geliştirmesinde bir mühendis ve yazılımcı olarak yardıma herzaman hazırım, yaptığı güzel şeylerin devamını diliyorum.

    Saygılar
  • Bende geçtiğimiz günlerde izledim. Daha öncesinde denk gelmemiştim. Çok ilginç bir proje, hakkında da çok bilgi bulmak mümkün değil.
    Bu tip şeyler de de bu gayet doğal. Tv ve internet de bizim insanlarımıza ait şeyler hakkında bilgi bulamazsınız. Bunun sebepleri malum.
    İnandırıcılık önemli tabi ama düz bakışla eleştirel yaklaşmamak gerekiyor. Bu ülkenin insanlarından bir çok şey çıkıyor ama bilinmesi pek mümkün olmuyor. Kısaca;
    Dünyada ilk atom ışınlamasını (transportasyon) gerçekleştiren bir türk idi, projeyi ilerletmek ve kaybetmemek için Amerikadan buraya döndü,
    yardım istedi canlı hücre ve bağlı atom gruplarını ışınlamak istiyordu. Hiç bir yardım alamadı. Yıllardır sesi çıkmıyor.
    IBM ve Microsoft un beceremediği ses tanımlama teknolojisini diğerlerine oranla çok daha yüksek bir başarımla yazan kişi bir türk. (%92) En son bu ülkenin katılma kaydıyla Eurofighter projesinde bu yazılım ile beraber görev alıyor. Malum projede sınırlı ve gizli olarak bizde varız.
    Bundan 7-8 yıl önce bir tanıdığımız müthiş programcı bir türk o zamanki dünyanın en iyi bir kaç Firewall yazılımından birisini hazırladı. Bu ülkede pazarlayamadı, Amerikaya gitti ve proje başka isim altında hizmete girdi.
    Yetenek yönünden Hackerlığı bir kabiliyet olarak görmüyoruz. Halen
    dünyanın en üst seviyeleri arasında bildiğim bir çok türk bulunmakta. (bunu kıstas almam hiç)
    Prof. Haluk Nurbaki hocamızın çalışma ve projelerini insanlar
    bilmezler.
    Hareketli Radar ve Kriptolu iletişim araç projesini kırılamaz olarak
    ilk tamamlayan bizim mühendislerimiz. (10 yıl kadar önce Amerika
    önderliğinde 8 ülke tarafından başlanan proje tam başarım ile ilk biz
    tamamladık. Kamyonlar harici %100 yerli üretim ve dünyada tek.)
    Temel kanser ve bazı kanser türlerinin tedavisi için önemli çalışmalar yapan ve tamamlanabileceğine inanan kardeşlerimiz. Proje amerikada tamamlanırsa sahip olunamayacağını anladıklarında buraya dönerek burada kısıtlı imkanlar ile çalışmalarına devam ediyorlar.
    vs. vs daha bir çok şey sayabilirim.


    Fransız Fizikçi P. Curie: "Endülüs'ten bize otuz kitap kaldı, atomu
    parçalayabildik. Eğer yakılan bir milyon kitabın yarısı kalmış
    olsaydı, çoktan uzayda galaksiler arasında geziyorduk"
    Hoş bir söz ile bitirelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 19 Ağustos 2009; 1:29:25 >




  • Hala ses seda yok mu kompişkodan?
  • Ali Murat Erkorkmaz'ın konuk olduğu programı buldum

    http://www.kralveben.com/

    Yukardan videoları var kompişkonun izleyebilirsiniz.
  • Ali Murat Erkorkmaz yapmış oldugu bu yazılıma ulaşmanın bir yolu uokmu yada Ali Murat Erkorkmaz bununla nasıl iletişime geçebiliriz iletişim bilgisi felan yokmu bilgisi olan varsa yazabilirmi acaba
  • konu hortlıcak ama nasıl ulaşa biliriz ? bu programı nasıl deneyebiliriz ?
  • alimurat@alimurat.com adlı msn adresinden ona ulaşabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.