Şimdi Ara

COMPAQ PRESARIO F505EA 799 USD - Bu Makine Hakkında Düşünceleriniz (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
1
Favori
41.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet haklısın ama sımdılık bi denerim..cok saolasın
  • Arkadaşlar; yaptığım araştırma sonucunda notebookunda ram arttırmak isteyen ve dual channel özelliğinden de vazgeçmemek için 2*1 GB almak zorunda olduğunu düşünen arkadaşlar için aşağıda linkini ve içeriğini vereceğim dökümanı buldum. Bu yazıya göre mutlaka aynı frekans ve aynı kapasite sınırlaması yok. 1.5 GB olsa dahi anakart ve işlemci (Intel işlemciler için anakart, AMD için işlemcinin dual channel desteği olması yeterli) desteği varsa sistem dual channel olarak çalışmakta.

quote:

From Wikipedia, the free encyclopedia
    Jump to: navigation, search

Dual-channel architecture DDR/DDR2 SDRAM describes a motherboard technology that effectively doubles data through output from RAM to the memory controller. Dual channel-enabled memory controllers utilize two 64-bit data channels, resulting in a total bandwidth of 128-bits, to move data from RAM to the CPU.

In order to achieve this, the DDR/DDR2 SDRAM memory modules must be installed into matching banks, which are usually color coded on the motherboard. It is not required that identical modules are used, but it is often recommended. One module of 512MB RAM could be installed in bank one and a 1GB module could be installed in bank two.

To clarify: if your motherboard has, say, two pairs of different coloured DIMM sockets (the colours indicate which bank they belong to, Bank 0 or Bank 1) then you can place a matched pair of memory modules in Bank 0, but a different capacity pair of modules in Bank 1, as long as they are of the same speed (and, ideally, manufacturer). So a pair of 1Gb memory modules in Bank 0, and a pair of matched 512Mb modules in Bank 1 would be acceptable for Dual-channel operation. This is described in some detail in the Kingston Technology paperhttp://www.kingston.com/newtech/MKF_520DDRwhitepaper.pdf .

Modules rated at different speeds can be run in dual channel, although the motherboard will then run all memory modules at the speed of the slowest module. Some motherboards however have compatibility issues with certain brands or models of modules when attempting to use them in dual channel mode. For this reason it is generally advised to use identical pairs of memory modules and most memory manufacturers now sell "kits" of matched pair DIMMs. Several motherboard manufacturers only support configurations where a "matched pair" of modules are used. Dual-channel architecture is a technology embraced by motherboard manufactures and does not apply to memory modules. In other words, any matched pair of memory modules may support single and dual-channel operation, provided the motherboard supports this architecture.

[edit] Purpose
    Graphic illustrating bottleneck between CPU, RAM, and other peripherals
    Graphic illustrating bottleneck between CPU, RAM, and other peripherals

Dual channel technology was created to address the issue of bottlenecks. Increased processor speed and performance requires other, less prominent components to keep pace.

The most conspicuous of these parts is the memory controller, which regulates data flow between CPU and the system memory (RAM). The memory controller determines the types and speeds of RAM as well as the maximum size of each individual memory module and the overall memory capacity of the system. There are many memory controller designs; prior to 2003, the most common was the single channel configuration. Among its advantages are its low cost and flexibility. Its ability to produce a bottleneck effect arises when it is unable to keep up with the processor, leaving it with nothing to process while the memory controller is struggling to keep up with the data flow. Under the single channel architecture, any CPU with a bus speed that is greater than the memory speed would be liable to fall prey to this bottle-neck effect.

The dual channel configuration alleviates the problem by doubling the amount of available memory bandwidth. Instead of a single memory channel, a second parallel channel is added. With two channels working simultaneously, the bottleneck is reduced. Rather than wait for memory technology to improve, dual channel architecture simply takes the existing RAM technology and improves the method in which it is handled. While the actual implementation differs between Intel and AMD motherboards, the basic theory stands.

[edit] Matching Pair

A matching pair needs to match: - Capacity (e.g. 1024MB) - Speed (e.g. PC5300) - Number of chips and sides (e.g. 2 sides with 4 chips on each side)

link de aşağıda:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-channel_architecture

Zaten bana bu biraz bilişim şehir efsanesi gibi gelmişti, mutlaka aynı marka, aynı frekans ve aynı kapasite olma zorunluluğu, hele bir de dual kit zorunluluğu olayı.

Ben şu an işyerimde kullandığım P4 pc de (anakart elitegroup) 4*256 MB farklı marka takılı ve bunlardan 3 ü 400 MHz biri de 333 MHz ve açılışta "dual channel enabled" mesajını okuyorum.

İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 14 Mayıs 2007; 14:17:43 >

• arkadaşlar ben bir laptop almaya karar verdim ve şuan teknosa da satılmakta olan sizinde kullandığınız compaq hoşuma giden makinelerden biri fakat birkaç sorum olacak ben bu laptopta birkaç oyun da oynamak istiyorum fifa 07 nba ve nfs carbon gibi acaba bu bilgisayar bu oyunları oynamama olanak sağlar mı tabi en yüksek seviyelerde değil bir arkadaş yazmış gerçi nfs carbonu yükledim şimdilik iyi çalışıyo die ama sonradan bir sorun yarattımı ve kasma olup olmadığını soracaktım şimdiden teşekkürler
  • quote:

arkadaşlar ben bir laptop almaya karar verdim ve şuan teknosa da satılmakta olan sizinde kullandığınız compaq hoşuma giden makinelerden biri fakat birkaç sorum olacak ben bu laptopta birkaç oyun da oynamak istiyorum fifa 07 nba ve nfs carbon gibi acaba bu bilgisayar bu oyunları oynamama olanak sağlar mı tabi en yüksek seviyelerde değil bir arkadaş yazmış gerçi nfs carbonu yükledim şimdilik iyi çalışıyo die ama sonradan bir sorun yarattımı ve kasma olup olmadığını soracaktım şimdiden teşekkürler

Vistanın bu benim notebookuma verdiği puanlar aşağıda sen karar ver. Ben hiç oyun oynamadım bununla, daha doğrusu desktopla da pek oynamadığım için oyun performansı hakkında birşey söyleyemem ama vista derecelendirme puanları bir fikir verirse sen karar ver.

İşlemci Saniye başına işlem sayısı : 4.6
    Bellek Saniye başına işlem sayıs : 5.3
    Grafikler: 3.2
    Oyun grafikleri : 3.0
    Sabit disk :4.6

Bendeki notebookda 2 GB A-data ram mevcut satılandan farklı olarak ve ekran kartı belleği 128 MB a ayarlandı biostan.

• Arkadaşlar Nvidia nın sitesinde bizim ekran kartının 02.05.2007 tarihli güncel driverı var. Linki aşağıda:

http://www.nvidia.co.uk/object/winvista_x86_158.24_uk.html

Yalnız kurmadan önce yapmanız gerekenler de şu linkte:

http://www.nvidia.co.uk/object/driver_installation_hints.html

Saygılar

• saolun arkadaşlar şindi tatmin oldumyarın bitane alacam bundan saolun verdiğiniz bilgiler için
  • Aramıza hoşgeldin diyelim o zaman. Hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nanosoft

O sorun eğer avi dosyasının üzerine tıkladığında "geçersiz işlem" hatası verme şeklinde ise sorun kesinlikle codec sorunudur. Bu nedenle uygun codec paketinin yüklenmesi sorunu çözer. Donanımsal bir sorun değil gibi duruyor.

Aynı sorunu bende de (hem desktop hemde laptopta) ACE mega codec pack in bi sürümü ile yapıyordu. Önizleme yaptırmaya çalışınca direk geçersiz işlem yanıt vermiyor hatası alıyordum. Foruma geçen gün konu açtım Biçok kişi K-Lite önerdi kurdum şimdilik bir sorun yok tavsiye ederim (Tabi nanosoft sadece cevaplamış problemi kim yaşıyorsa ona tavsiyem)

• quote:

Arkadaşlar; yaptığım araştırma sonucunda notebookunda ram arttırmak isteyen ve dual channel özelliğinden de vazgeçmemek için 2*1 GB almak zorunda olduğunu düşünen arkadaşlar için aşağıda linkini ve içeriğini vereceğim dökümanı buldum. Bu yazıya göre mutlaka aynı frekans ve aynı kapasite sınırlaması yok. 1.5 GB olsa dahi anakart ve işlemci (Intel işlemciler için anakart, AMD için işlemcinin dual channel desteği olması yeterli) desteği varsa sistem dual channel olarak çalışmakta.

Kullanabilirsin ancak randıman alamazsın. Dual Channel ın mantığında aynı HD lerdeki raid mantığı gibidir. Örneğin sen ram e veya raid 0 kurulmuş bir diske nanosoft yazdıracaksın. tek bir ram e veya diske yazdırırsan 8byte veri tutar ve 8 byte nekadar sürede yazılıyorsa okadar sürede işlem biter. DUal channel veya raid de "nano" yu 1. diske veya ram modülüne yazarken "soft" u 2. diske yazar ve yazma-okuma süresi dolayısyla 2 kat artar tabi bu teorikte böyle birde araya bu verilerin bölünmesini sağlayan kontrolcüler girdiğinden ve veriyi bölmekle meşgul olduklarından pratikte performans artışı 2 kat olmaz tabiki. Neyse sonuç olarak bu mantıkta bir iş yapıyorsak 2 cihazımızında 1'e 1 olmasında büyük fayda vardır. Eğer olmasaydı kimse Dual Channel kit diye çift modül satmazdı veya insanlar ram alırken almışken 2 tane alıyım dual kullanıyım sonra aynısından bidaha bulamayabilirim demezdi.

Peki olmazsa ne olur:
    1-Dual channel olarak çalışmayabilir (özellikle eski yani ilk dual channel destekleyen anakartlarda böyleydi)
    2-Dual Channel çalışır tam randıman alınamaz.
    3-Dual Channel çalışır fakat stabilite alınamaz.

Örneğin benim msi K7N2 Delta-L anakartımda (nforce2 u400 chipsetli) Birbirinden dünya kadar farklı olan şu modüller var:
    512MB Twinmos DDR400 CL2,5
    256MB Kingston DDR400 CL3,0
    Bu iki modül anakarta göre Dual channel çalışabiliyor ancak performansta hiç bir fark yok, stabilitede bir problem varmı diyeuzun süre denemedim ve direk single channel olacak şekilde çalıştırdım. Yani muhtemelen 2. olaslık başıma geldi. Sonuç olarak daha öncede söylemiştim sanırım. Çalışmaz diye birşey yok, ancak adam akıllı dual channel kullanmak istiyorsanız Ram leriniz 1'e 1 aynı olmasında fayda var

Zaten bizim cihazda da bence 1,5GB yapmak hertürlü mantıksız yaptıkmı 2GB yapmak lazım. Yani dual channel olayı olmasa bile 1GB den 1,5GB ye çıkılacak artış için masrafa değmez. Biraz daha verip 2GB yapacaksınki bişeylerin değiştiğini ciddi olarak görebilesin

Zaten Ram ler ucuzluyor. İleride Ram ve HD (hybrid) upgrade bu cihazı oldukça güncel kılacaktır.

• @Tony,

1.5 Gb tansa 2 Gb tabii ki daha mantıklı, bu konuda sana katılıyorum. Ama dual channel konusunda tam bir bilişim şehir efsanesi var bu konuyu o yüzden araştırdım. Sorduğum tüm bilgisayar işiyle uğraşan insanlar "sadece olmaz dual channel için mutlaka kit almak gerekir" diyorlardı ben de o yüzden bu konuyu araştırdım.

Randıman konusuna gelince şu an işyerinde kullandığım hurda P4 son 333 Mhz lik (depodan buldum hurda diye atmışlardı) rami taktıktan sonra açılışta "dual channel enabled" mesajını vermeye başladı ve gerçekten gözle görülür bir performans artışı sağladı. Tabii aynı şeyi zaten 2 Gb rami olan evdeki desktopuma 2*1 Gb + 2*512 Mb rami uygun renkteki slotlara yerleştirerek 3 Gb yaptığımda da elde ettim. Performans artışı tabii P4 e göre fazla olmadı. Zaten okuduğum yabancı forumlar ve anakart üreticilerinin siteleri de aynı şeyi söylüyor "dual channel P4 sistemlerde ciddi bir performans artışı sağlar, diğer core duo ve core 2 duo sistemlerde fazla bir şey beklemeyin" Ben senin anlattığın şekliyle bana bunu anlatan bir ademoğluna denk gelmedim şu ana kadar (tabii burada Fixx nickli arkadaşı hariç tutuyorum çünkü o da bayağı faydalı bilgiler verdi Ram sekmesinde)
    Bu linkte bu konu tartışılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_13749277/tm.htm

Tony sana ikinci sorum ise;

Ben nvidia nın sitesinde go 6100 ün 5.5.2007 tarihli güncel driverını buldum hatta buraya da mesaj olarak yazmıştım. Ama bu driverı kurarken alet sapıttı
    ve ekran yaklaşık 30 dk siyah olarak kaldı sonra da eski driverı da kurdurtmadı bir kere daha denedim onda da kurdu ama bir sürü dll hatası verdi. Sonra ancak sistem geri yükleme ile eski durumuna döndürdüm. Bu sırada bir şey farkettim ve bunu da yukarıda konu olarak açtım "teredo tunneling pseudo interface" aygıtı nedir biliyormusun, biliyorsan o konuya cevap yazarsan memnun olurum.

Daha sonra bunlar başıma gelince hemen mesajı sildim. Ben yandım başkası yanmasın diye

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 16 Mayıs 2007; 0:05:42 >

• quote:

Tony sana ikinci sorum ise;

Ben nvidia nın sitesinde go 6100 ün 5.5.2007 tarihli güncel driverını buldum hatta buraya da mesaj olarak yazmıştım. Ama bu driverı kurarken alet sapıttı
    ve ekran yaklaşık 30 dk siyah olarak kaldı sonra da eski driverı da kurdurtmadı bir kere daha denedim onda da kurdu ama bir sürü dll hatası verdi. Sonra ancak sistem geri yükleme ile eski durumuna döndürdüm. Bu sırada bir şey farkettim ve bunu da yukarıda konu olarak açtım "teredo tunneling pseudo interface" aygıtı nedir biliyormusun, biliyorsan o konuya cevap yazarsan memnun olurum.

Daha sonra bunlar başıma gelince hemen mesajı sildim. Ben yandım başkası yanmasın diye

Teşekkürler

Bende tam sana bunu sorucaktım yaklaşık 1-2 saat önce tam bi driver la ilgili yazını gördüm hatta linkten açıp D/L etmeye başladım. Alıntı yaparak "DENEDİNMİ NASIL ÇALIŞIYORMU" şeklinde yanıtlayacaktım ki forum "yetkiniz yok" mesajı verdi. Allah allah dedim sonra baktığımda mesajı göremedim, şimdi mesajı neden bulamadığım ortaya çıktı. Neyse konuya gelelim. İşte dediğim gibi bende denedinmi diye mesaj atacatım çünkü verdiğin linki inceledim ancak allta bulunan supported products bölümünde bizim kart yoktu. Şaşırdım kurdumu acaba kurduysa nasıl oldu diye. Anlaşılan kuramamışsın.
    "teredo tunneling pseudo interface" e gelince. İlk defa duydum ancak Pseudo = yalancı (onun gibi gözüken) anlamına gelir. Tunneling ise Tünel, galeri açmak manasına gelir. Interface arabirim. teredo yu da ilk defa duydum sözlüğün dediğine bakılırsa bir çeşit kurt, gemi kerestesini delen kurt, gemi kurdu diyor. Ama sanki bilgisayarla alakası yokta jeoloji ve maden ile alakalı birşey izlenimi veriyor:) SOnuç olarak bundan ne anlam çıkar dersen:

"Sahte arabirim açan (delerek oluşturan) gemi kurdu"

Ne demek istiyor dersen:) Bill gates e sormak lazım

• Bu mesaj yazıyor aygıt durumu sekmesinde

quote:

Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19)

Bu aygıtla ilgili verileri Microsoft'a göndermek ve kullanılabilen bir çözüm olup olmadığını görmek için 'Çözümleri denetle'yi tıklatın.

Önümde iki yol var ya kafayı takıp uğraşacağım, ya da kendi haline bırakacam vista beyefendiyi şu an bir sorun oluşturmuyor ama oluşturursa diye merak ettim de, ayrıca yabancı forumlarda da bu konu ile ilgili çok mesaj var fakat cevaplar pek de tatmin edici değil. En azından bir tek benim başıma gelmemiş o sevindirici

• quote:

@Tony,

1.5 Gb tansa 2 Gb tabii ki daha mantıklı, bu konuda sana katılıyorum. Ama dual channel konusunda tam bir bilişim şehir efsanesi var bu konuyu o yüzden araştırdım. Sorduğum tüm bilgisayar işiyle uğraşan insanlar "sadece olmaz dual channel için mutlaka kit almak gerekir" diyorlardı ben de o yüzden bu konuyu araştırdım.

Randıman konusuna gelince şu an işyerinde kullandığım hurda P4 son 333 Mhz lik (depodan buldum hurda diye atmışlardı) rami taktıktan sonra açılışta "dual channel enabled" mesajını vermeye başladı ve gerçekten gözle görülür bir performans artışı sağladı. Tabii aynı şeyi zaten 2 Gb rami olan evdeki desktopuma 2*1 Gb + 2*512 Mb rami uygun renkteki slotlara yerleştirerek 3 Gb yaptığımda da elde ettim. Performans artışı tabii P4 e göre fazla olmadı. Zaten okuduğum yabancı forumlar ve anakart üreticilerinin siteleri de aynı şeyi söylüyor "dual channel P4 sistemlerde ciddi bir performans artışı sağlar, diğer core duo ve core 2 duo sistemlerde fazla bir şey beklemeyin" Ben senin anlattığın şekliyle bana bunu anlatan bir ademoğluna denk gelmedim şu ana kadar (tabii burada Fixx nickli arkadaşı hariç tutuyorum çünkü o da bayağı faydalı bilgiler verdi Ram sekmesinde)
    Bu linkte bu konu tartışılmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_13749277/tm.htm

Verdiğin linke dikkat edersen dual channel Fixx de konusunda benim dediklerim gibi yazmış. Kısaca çalışmaz diye bişey yok ancak performansı adam gibi almak için modüllerin aynı olmasında fayda var. 512+ 1GB takarsan 512 sini dual kullanırsın oda yarım yamalak (düşük hızlı olan modülün hızına bağlı kalarak) ayrıca yine kim ne derse desin bazı stabilite problemleri getirebilir. Biraz ekstem bir örnek olacak ama şöyle düşün mantık aynı raid 0 daki gibi. Radi 0 bağlamak için 2 tane HD alalım. biri 200GB 7200rpm, 12ms erişim süresi, diğeri 20GB 5400rpm 18ms erişim süresi. Bu iki cihazın stabil olarak raid 0 çalıştırmasını bekleyebilirimisin? Tabiki hayır. Tamam 2 harddisk arasındaki fark dağlar kadar ama düşünülmesi rahat olması açısından verdim. Birde Dual ram ler henüz yeni olduğu için ve DDR ve DDR2 gibi farklı ramler bir arada kullanılamadığı için yani arada dağlar kadar fark olamayacağından mecburen örneği HD den vermek zorunda kaldım Sonuçta dağlar kadar fark olması çalışamaz hale getirir. Farkın az olması durumunda ise dual çalışabilir ancak yinede kaya kadar stabil ve aynı modüllerin bir arada kullanıldığı kadar performanslı olması beklenemez. Tüm anlatmak istediğim bu ve eğer tavsiyeme güveniyorsanız; dual channel için aynı modülleri kullanın karlı çıkarsınız

• quote:

Bu mesaj yazıyor aygıt durumu sekmesinde

quote:

Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19)

Bu aygıtla ilgili verileri Microsoft'a göndermek ve kullanılabilen bir çözüm olup olmadığını görmek için 'Çözümleri denetle'yi tıklatın.

Önümde iki yol var ya kafayı takıp uğraşacağım, ya da kendi haline bırakacam vista beyefendiyi şu an bir sorun oluşturmuyor ama oluşturursa diye merak ettim de, ayrıca yabancı forumlarda da bu konu ile ilgili çok mesaj var fakat cevaplar pek de tatmin edici değil. En azından bir tek benim başıma gelmemiş o sevindirici

Bu Ta en başından beri mi var yoksa şu sürücüyü kurup sonra system restore yaptıktan sonramı geldi? Bana sanki sürücülerin karışmasından ve restore yapılmasından sonra olmuş gibi geldi. Sanki sen o yanlış sürücüyü (ekran kartı) yüklerken windowsda sürücülerin izi kalmış ve geri yükleme sonucunda da gitmemiş gibi duruyor. Çözümü ne dersen :) Temiz bir format. Çünkü butür sürücü karmaşalarından (özellikle anakart ve ekran kartı gibi önemli sürücülerin karmaşasından) sonra windows bir türlü ifla olmayabiliyor. Zamanında nvidia ekran kartım yerine ATI aldığımda başıma gelmişti:) Format atmadan adam olmadı windows:) Hatta format atmışken format öncesinde partition larıda ayır sonra bide XP kur 2 işletim sistemiyle birden keyfine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 16 Mayıs 2007; 0:40:59 >

• @Tony zaten benim amacım sadece "çalıştırmak için dual kit alın" diyenlerin saçmaladığını belgesiyle çürütmek idi yoksa tabii ki sen ve fixx haklısınız. 2*64 bit veriyi ikiye bölerek veri yoluna göndereceksin ve bu yolların sonlandığı havuzların biri diğerinin yarısı hacminde olacak bu durumda fazla miktardaki sıvı yani veri ister istemez daha büyük olan havuzun hortumuna yönelmek zorunda. Bu da randımanda da, stabilitede de sorunlar oluşturur elbette ama yine de iki hortumla iki havuz doldurulduğu için tek hortuma göre az da olsa bir avantaj sağlar. Ama iki aynı çaplı hortum ve iki aynı hacimdeki havuz olursa buna halk arasında "kaymaklı ekmek kadayıfı" derler değil mi?

İlk örnek sadece ekmek kadayıfı olur.

sonuçta dual channel için yanlış bilinen dual ram ve mutlaka kit efsanesinin efsane olduğu kanıtlandı (tam myth buster lık konu gibi) ama tam performans için senin ve fixx'in söyledikleri tabii ki doğru. Sana katılıyorum ve +1 diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nanosoft -- 16 Mayıs 2007; 0:49:29 >

• quote:

Bu Ta en başından beri mi var yoksa şu sürücüyü kurup sonra system restore yaptıktan sonramı geldi? Bana sanki sürücülerin karışmasından ve restore yapılmasından sonra olmuş gibi geldi. Sanki sen o yanlış sürücüyü (ekran kartı) yüklerken windowsda sürücülerin izi kalmış ve geri yükleme sonucunda da gitmemiş gibi duruyor. Çözümü ne dersen :) Temiz bir format. Çünkü butür sürücü karmaşalarından (özellikle anakart ve ekran kartı gibi önemli sürücülerin karmaşasından) sonra windows bir türlü ifla olmayabiliyor. Zamanında nvidia ekran kartım yerine ATI aldığımda başıma gelmişti:) Format atmadan adam olmadı windows:) Hatta format atmışken format öncesinde partition larıda ayır sonra bide XP kur 2 işletim sistemiyle birden keyfine bak

Ben de XP kurmak için bahane arıyordum ama bulamıyordum, galiba bu güzel bir bahane olacak....

İkinci olarak da ben hep vistanın bizim makineye hakaret edercesine 3 verdiğini düşünüyordum. Yanılmışım bugün Vatan pc, Mavi pc ve teknosa da açık bulunan tüm pc ve notebooklarda vista derecelendirme değerlerine baktık bir arkadaşla 2 koldan vista bize torpil yapmış, onlar daha berbat durumda, içlerinde 3.0 alan çok az sistem var bunların çoğunda paylaşımsız ekran kartı var. Yine de ban vista sp ye kadar, wellcome XP deme zamanım geldi. BU Pseudo kurtçuk zamazingosu buna bahane olacak herhalde

• Vista puanı verirken en düşük puana göre veriyor. Buda laptoplarda genelde ekran kartı oluyor. Aslında saçma bi puanlama oyun oynamayan adama ekran kartı iyi olsa ne olmasa ne hatta kötü olması daha az güç tüketir olması daha bile güzel. Örneğin Intel GMA lar. 3D performansları çok kötü ama 2D video vs. gösterimleri fena olmadığı gibi güç tüketimleri çok düşük. Ayrıca diğer puanlara bakılırsada cihazın aldığı puanlar gayet iyi puanlar

Edit: Yanlız format atmadan önce sana bir tavsiye Vista yı kurduktan sonra Vistanın kendi disk yöneticisi ile partitionları ayırmaya kalkarsan Vistanın olduğu C: diskine en düşük 59GB gibi bi değere indirebiliyorsun. XP ye 45GB bişi kalıyor. Ha XP için 45GB fazla bile ancak birde mp3 leri fotoğrafları vs. leri tutmak istediğin arşiv partition ı olsun istersen (onada bi 30-40GB ayırmak illaki lazım) o zamanda XP ye yer kalmıyor. Bunu aşmak için... Formatlamadan yani vistayı yeniden kurmadan önce C: diskini kısalt Max. 59GB gibi bir değere kadar küçültebilir zaten. sonra sistemi formatla (yani yeniden kur) Vista tekrar yüklediğinde bu sefer Vistanın olduğu diski yani C: yi 30-40GB gibi değerlere kadar küçültebiliyorsun. Ben şahsen bu şekilde Vista için 40GB ayırdım. XP ye 20GB.. bahsettiğim dosyalar içinse 46GB.. 5 GB da zaten recovery partition. Eğer dediğim şekilde 3. bir partition oluşturmak isterseniz hazırda format gerekmişken bunu mutlaka böyle yapın. Veya recovery DVD sini nasıl olsa oluşturdum diyorsanız direk Fdisk ile biçimlendirin tek hamlede istediğiniz gibi yaparsınız:) Ben HD de dursun şimdilik diye düşündüğüm için silmek istemedim Recovery partition ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 16 Mayıs 2007; 1:33:41 >

• quote:

Vista puanı verirken en düşük puana göre veriyor. Buda laptoplarda genelde ekran kartı oluyor. Aslında saçma bi puanlama oyun oynamayan adama ekran kartı iyi olsa ne olmasa ne hatta kötü olması daha az güç tüketir olması daha bile güzel. Örneğin Intel GMA lar. 3D performansları çok kötü ama 2D video vs. gösterimleri fena olmadığı gibi güç tüketimleri çok düşük. Ayrıca diğer puanlara bakılırsada cihazın aldığı puanlar gayet iyi puanlar

Edit: Yanlız format atmadan önce sana bir tavsiye Vista yı kurduktan sonra Vistanın kendi disk yöneticisi ile partitionları ayırmaya kalkarsan Vistanın olduğu C: diskine en düşük 59GB gibi bi değere indirebiliyorsun. XP ye 45GB bişi kalıyor. Ha XP için 45GB fazla bile ancak birde mp3 leri fotoğrafları vs. leri tutmak istediğin arşiv partition ı olsun istersen (onada bi 30-40GB ayırmak illaki lazım) o zamanda XP ye yer kalmıyor. Bunu aşmak için... Formatlamadan yani vistayı yeniden kurmadan önce C: diskini kısalt Max. 59GB gibi bir değere kadar küçültebilir zaten. sonra sistemi formatla (yani yeniden kur) Vista tekrar yüklediğinde bu sefer Vistanın olduğu diski yani C: yi 30-40GB gibi değerlere kadar küçültebiliyorsun. Ben şahsen bu şekilde Vista için 40GB ayırdım. XP ye 20GB.. bahsettiğim dosyalar içinse 46GB.. 5 GB da zaten recovery partition. Eğer dediğim şekilde 3. bir partition oluşturmak isterseniz hazırda format gerekmişken bunu mutlaka böyle yapın. Veya recovery DVD sini nasıl olsa oluşturdum diyorsanız direk Fdisk ile biçimlendirin tek hamlede istediğiniz gibi yaparsınız:) Ben HD de dursun şimdilik diye düşündüğüm için silmek istemedim Recovery partition ı.

Anladım @Tony teşekkürler yardımın için,
    Bu arada bu pseudo tunneling interface olayı ipv6 ile ilgili bir şeymiş ama ipv6 nedir dersen tam olarak henüz bilmiyorum. Onu da şu an araştırıyorum.

• ipV6 yeni IP standartı. Yani "Internet 2" dedikleri olguda kullanılacak olan IP standartı. Artık klasik IP ler yetmemeye başladı malum. Vista nın bir yeniliğide IPv6 yı desteklemesi.
  • Bu durumda bu standart henüz ttnet de yok o halde, yani bu bir hata değil o zaman, zaten aygıtı kaldırdım bir daha da sürücü filan istemedi. Ben de anlamadım ama öğreniyoruz yaşadıkça sorunları, forumun en güzel yanı da bu bence.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.