Şimdi Ara

Compaq Presairo V-6710 ET- Ses kart arızası-YARDIM LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullandığım notebook'un ses kartı problemi var. Birkaç gün önce pc dondu ve geri geldiğinde ses yoktu. Yeniden başlattığımda ise ses çıkış aygıtı yok diyordu yani ses kartı yoktu. Sonra tekrar yeniden başlattığımda her şey normal görünüyordu. Bu birkaç kez tekrarlandı. Şu an ise tamamen gitti. Bir bilgisayar servisine götürdüğümde ise oldukça fahiş bir fiyat çektiler. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar ? Bu konuda bana uygun fiyat karşılığında yardımcı olacak birileri var mı aranızda ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exRaGe -- 22 Ekim 2011; 0:28:02 >

• Çok mu aceleciyim bir cevap görmek için ? ( Bilgisayardan ses çıkmayınca )

Bir fikri olan ya da bu konuda bana yardımcı olacak biri yok mu teknik servis vs. ?
  • eğer sorun yazılımsal değilse donanımsaldır. Büyük ihtimal ses chip i yanmış olabilir. Notebook anakart tamiri vb. yapanlara gidebilirsiniz. Bazı laptoplarda ses çipi direk anakart üzerindedir (onboard) bazılarında ise ayrı bir slot ile bağlıdır. Ama sonuçta ses çipi arızalıysa dediğim gibi BGA makinaları olan ve notebook anakart chip değiştirme ve rework yapan yerlere götürürseniz yapabilirler.

Tahmin ediyorum ki size anakartı değiştirmenizi önerdiler, sadece bir anakart fiyatı 450 tl zaten, bir de kendileri tamir ve servis ücreti alırlar çok yüksek bir fiyat olur. Siz anakart tamiri yapabilen bir yere bırakın laptop u.
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim yucelnet. Yazılımsal bir problem yok. Servis elemanı da chiple alakalı bir şeyler söyledi. Anakart üzerindeki eski chipi yenisiyle değiştireceğini anlattı. Ama bunun için 125 TL istediler. Kullandığım makina çok iyi bir makina olmadığı için 125 TL değmez diye düşünüyorum. Ama ses de büyük bir problem. Bu sorunu makul rakamlara çözebilmem mümkün müdür sizce ? Harici ses kartlarına baktım 50 TL'lik kartlar var hem de Creative'in. Bu bile 125 TL vermekten daha mantıklı geldi. Bu işi makul bir rakama yapacak ve bildiğiniz servisler varsa bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exRaGe -- 22 Ekim 2011; 3:29:37 >
  • En mantıklısı dediğin gibi harici bir ses kartı kullanmak.
  • Teşekkürler TRANSMEDYA. Bana da şu an en makul çözüm harici bir ses kartı almak gibi geliyor. Ama hala buradan bana yardımcı olacak bir arkadaş çıkabileceğini umuyorum. Yok mu arkadaşlar başka çözüm önerisi olan ?
  • pm ledim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pckopatx çok teşekkür ederim yardımın için. Pazartesi dediğin yeri arayacağım. Umarım makul bir rakama yardımcı olurlar. Başka önerisi olan arkadaş var mı ?
  • Belki de en makul görünen şöyle bir usb harici ses kartı almak ;

http://www.vatanbilgisayar.com/s-link-sl-u61-s-link-sl-u61-usb-ses-karti-2.0-cevirici-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=56900

Ama bu iş görmesine rağmen, sürekli müzik dinleyen ben için (çoğu zaman kulaklıksız) çok konforlu görünmüyor. /:
  • yazacağımı son mesajında yazmışsın.
    tamam,usb ses kartı alınır ama hoparlörleri ne yapacaksın?o sıkıntı var işte.
    yapcağınız şey birkaç yere gösterip fiyat almak.chipi almaya kalksanız çok bir para tutmaz ama chip değişimini de herkes yapamaz,onun için de bu değişimi 100tlden aşağıya yaptırabileceğinizi hiç sanmıyorum.
    Ha laptobun içinde harici olarak bir ses kartı gömülebilir mi?O da biraz araştırılması gereken bir mevzu,elektronikten anlamıyorsanız yine aynı kapıya çıkar sizin için.
  • mesuthaksoy teşekkürler. Ya evet sürekli kulaklık kullanılacaksa bu iyi ve ucuz bir çözüm gibi görünüyor. Ama dediğim gibi konforlu olmayacak. Ben de bana patlayacağı maliyet ile seninle aynı fikirdeyim ama hala bu işi 50-60 TL'ye yaptırabileceğime dair ufak umut kırıntılarım var. Bilgisayar ayrı bir ses kartı takmak için uygun mu onu da bilmiyorum. Ki uygunsa ses kartı ve montaj da çok az tutmaz. MFÖ'den geliyor, onlar söylüyor ama ben duymuyorum ; "Benim hala umudum var."
  • ben elektronikten çok anlayan birisi değilim ama bence biraz mühendislik ve yaratıcılıkla sorununuz daha ucuz yollardan halledilebilir.
    Örneğin; bahsettiğimiz usb ses kartları çok pahalı değiller..Kasa açılıp içine bu usb ses kartı koyulup (tabi usblerden birtanesi buna bağlanacak) hoparlör de buna bağlanabilir pek ala.Ama bu tamamen bir umut,sizinkisi gibi.Götürdüğünüz tamir yapan yerlerden kafanıza uyan fiyat alamazsanız eğer böyle birşey de yapılabilir diye düşünüyorum.bu cihazın marka modeli nedir?
  • Ya evet biraz yaratıcılık gerekiyor mutlaka ama cihazın ergonomik yapısı buna uygun mu hiç bilmiyorum. Benim de aklıma şöyle bir şey gelmişti. Bu usb ses kartı yine 3G modemler gibi usb'de kalacak ama notebook'un mevcut hoparlörüne bir bağlantı yapılacak. Tabi bunlar fantaziden ibaret. Yapılabilir mi ? Yapıldığı takdirde kumdan kale gibi hemen bozulmama ihtimali yüzde kaçtır bilemiyorum. Şu ana kadar tek bir servise götürdüm. İşlerini düzgün yaptıkları her hallerinden belliydi. 125 TL istediler. 125 TL cihaz 4-5 senelik satsan 300 TL belki edecek Compaq Presario V6710 ET için çok.
  • Emin miyiz bundan ? (:

Eğer öyleyse çok sıkıntı olmaz 25 hatta hatta GG'de gördüğüm 4 TL'lik usb kartlardan kullanmam. Neden ben peki böyle düşündüm ? Şundan olabilir muhtemelen, bu usb ses kartlarının ucuna mic ve kulaklık çıkışları var. Sadece oradan takıldığı takdirde ses çıkış alabileceğimi düşündüm. Usb ses kartını taktığımda notebook'un dahili hoparlöründen ses alabilecek miyim ? Emin miyiz ? (:
  • siz kendiniz anlamıyorsanız çok da yapacak birşey yok.bir usb ses kartı + harici hoparlör ellerinizden öper
  • quote:

Orijinalden alıntı: exRaGe

Emin miyiz bundan ? (:

Eğer öyleyse çok sıkıntı olmaz 25 hatta hatta GG'de gördüğüm 4 TL'lik usb kartlardan kullanmam. Neden ben peki böyle düşündüm ? Şundan olabilir muhtemelen, bu usb ses kartlarının ucuna mic ve kulaklık çıkışları var. Sadece oradan takıldığı takdirde ses çıkış alabileceğimi düşündüm. Usb ses kartını taktığımda notebook'un dahili hoparlöründen ses alabilecek miyim ? Emin miyiz ? (:

yok değiliz.saatin verdiği bir saçmalama :))) sildim zaten mesajımı
  • Laptopun içerisindeki kabloları dışarı çıkarıp USB ses kartına takılacak şekilde bir jak takabilirsin.

Yada notebooklar için üretilmiş ucuz speakerlar var. 10-15 TL onlardan alıp kullanabilirsin. Anfisi olmasıda gerekmez. Zaten laptopun hoparlörü normalde ne kadar ses veriyorki bunlardan aşırı bir performans bekleyeceksin.
  • Tüh !

Bir an ne kadar da sevindim. /: Ama yine de teşekkürler.
  • Valla kusura bakma,boş yere heveslendirdim seni :)
    Ama bence sen elektronikten anlayan bir arkadaşını şimdiden düşünmeye başla.
    Bence o usb ses kartı (zaten dışında bir plastik var,içinde flash bellek kadar ufacık bir kart var) kasanın içine de sokulur,hoparlörler o ses kartına da bağlanır diye düşünüyorum..
  • TRANSMEDYA haklısın. Ben de öyle düşündüm ama şu kahrolasıca kapitalist dünyada her şey para. DVD takıp 5 click tuşuna basıp işletim sistemi kurmaya 75 TL alan kişiler kimbilir notebook'un içinden dışarıya kabloları çıkarıp üstüne bir de ucuna jak takma işine ne kadar alırlar /: ( Bu arada ''bedavacı'' profili çizdiğimi farketmedim değil ). Ama dediğin gibi usb ses kartına takabileceğim ucuz bir speaker alabilirim. Artık bilgisayarı kucağımızda taşıma konforundan vazgeçer masaüstü niyetine kullanırız.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.