Şimdi Ara

Commodore C286-LT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bende çok eskiden kalma Commodore C286-LT Laptop var. Uzun süredir köşede bir yerde duruyordu. Bugün elime aldım biraz kurcalayayım diye fakat açılışta Hard Disk Failure diye bir hata veriyor. F1'le devam et diyori F2 ile ayarlara git diyor. Aşağıdaki fotoğraflarda da bu ekran var.

Ayrıca laptopta sadece disket sürücüsü var. Ben bu laptobu nasıl açabilirim. Nasıl bir başlangıç disketine ihtiyacım var?

Yardım ederseniz sevinirim...

Laptop'un dıştan görünüşü:
     Commodore C286-LT
     Commodore C286-LT
     Commodore C286-LT

Laptopu ilk açtığımda çıkan ekran:
     Commodore C286-LT

F2 tuşuna bastığımda çıkan ekran:
     Commodore C286-LT

Oradan sağ ok tuşuna bastığımda çıkan ayarlar:
     Commodore C286-LT

• Açılışta f2 ye basarak gelen ekrandan saat ve tarihi düzgün bir biçimde ayarlayın ve ayarları kaydedin..
    (f10 ile kaydedip çıkın...)

Birdahaki açılışta aynı sorun tekrarlanmayacaktır...

Commodore C286-LT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 22 Haziran 2008; 12:05:56 >

• Ne yazık ki işe yaramadı :(((

Saniyesine kadar ayarladım fakat olmadı..

Başka ne yapabiliriz??

Not: Aynısı başıma geldi ondan biliyorum. Win 3,1 yüklü bir makinaydı. 1 hafta uğraştırmıştı.
  • Klavyenin altında bir pil bulamadım fakat arka tarafında normal bataryanın altında tek kalem pil var. Acaba dediğiniz pil bu mu?

Bunu değiştireceğim inş sorun hallolur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 22 Haziran 2008; 23:33:05 >

ASlında bios da hdd gözüküyor..Ancak uzun süredir yattığı için bios pili bitmiş ve bios ayarları sıfırlanmış olması muhtemel..Ne tarz bir HDD kullanıyor bilmiyorum ama biosda hdd yanında type2 olarak yazan yeri değiştirip deneyin (eğer değişiyorsa)
  • O type 2 yazan yer type 30'a kadar gidiyor. Hepsini tek tek denedim :( Fakat sonuç başarısız..

Şimdi kullandığı bios oilin aynısından bulmaya çalışıyorum.. Onu değiştirince sorun halolur inşaallah..

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.