Şimdi Ara

Çölyak Hastaları Buraya !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
20.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.youtube.com/watch?v=eWubOTw5CN0


    .ARkadaslar ben çölyak hastasıyım, yaşım 19 .. Bu videoyu ızlemenızı tavsıye ederım . Çölyak hastası olan varsada o kıısılere ulasmak ıstıyorum .



  • Geçmiş olsun, videoyu vaktim olmadığından izleyemedim ama ne tür bir hastalık?
  • Kurtulma imkanın yok mu? Neden yakalandın?
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87%C3%B6lyak_hastal%C4%B1%C4%9F%C4%B1

    Hastalıkla ilgili bütün bilgiler linkte. Bu hastalık genetık ama ailemde yok. Çok uzak kuşaklardanda geçebiliyor. Ömür boyu Tedavi görüyorum .
  • Vardır tedavisi Amerika'ya falan gidin.
  • Zaten tedavisi ömur boyu glutensız yıyecekler yemek . Baska ulkelerde de boyle . Turkıye'de bu hastalık az ama Avrupa'da cok .
  • Nasıl bulaştı peki?
    Cinsel yolla mı kan yoluyla falan mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim eski iş yerinde vardı. Normal ekmek felan yiyemiyordu kadın. Üzülüyordum çok.
  • Ankarada bir yer açılmıştı çölyak hastaları için glutensiz yiyecekler olan bir restoranttı . Hangi şehirde yaşıyorsunuz
  • müdür benim yeğende çölyak hastasıydı. 2000 doğumlu izmirde 3 sene hastahanede yattı 3 seneni sonunda anca koyabildiler teşhisi. sonrasında 2 sene glütensiz ekmek kek falan yedi. 2006 gibi falanda ufak ufak ekmek yemeye başladı şimdi kurtuldu hastalıktan. benden fazla ekmek yiyo yemekte
  • Allah yardimcin olsun. 4 yasindan 7 yasina kadar bu hastalik ile ugrastim daha dogrusu yanlis teshis ile ! İstedegin gibi yemek yiyemiyorsun, icemiyorsun vs.. Almanyadan ozel yiyecekler, cikolatalar geliyordu .. Sonrasinda aslinda boyle bir hastaligim olmadigi ogrendik ve normale sekle dondum, suanda cok saglikliyim. Hangi hastanede tedavi goruyorsun ve doktorunun ismi nedir ? Benim hastaligimin yanlis tehis oldugunu anlayan doktor Prof. Dr. Semra idi. İstersen kendisi ile iletisime gecebilirsin.

    Ekleme ; yasim 23
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmt.bugra

    Ankarada bir yer açılmıştı çölyak hastaları için glutensiz yiyecekler olan bir restoranttı . Hangi şehirde yaşıyorsunuz

    İstanbul . Ama İstanbul'da da glutensız yıyecek olan restorant var .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZiveR

    Allah yardimcin olsun. 4 yasindan 7 yasina kadar bu hastalik ile ugrastim daha dogrusu yanlis teshis ile ! İstedegin gibi yemek yiyemiyorsun, icemiyorsun vs.. Almanyadan ozel yiyecekler, cikolatalar geliyordu .. Sonrasinda aslinda boyle bir hastaligim olmadigi ogrendik ve normale sekle dondum, suanda cok saglikliyim. Hangi hastanede tedavi goruyorsun ve doktorunun ismi nedir ? Benim hastaligimin yanlis tehis oldugunu anlayan doktor Prof. Dr. Semra idi. İstersen kendisi ile iletisime gecebilirsin.

    Ekleme ; yasim 23

    Saolasın . Benım Doktorun ısmı Prof. Dr. Hak Celal Ulaşoğlu. Ama bende % 100 teşhisi koydular nasıl farketmemısler sende olmadıgını ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gencfbs

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmt.bugra

    Ankarada bir yer açılmıştı çölyak hastaları için glutensiz yiyecekler olan bir restoranttı . Hangi şehirde yaşıyorsunuz

    İstanbul . Ama İstanbul'da da glutensız yıyecek olan restorant var .

    Büyük geçmiş olsun , İstanbul yada Ankara dışında olmak çok daha zor bu hastalar için kendinizi bu konuda biraz rahat tutabilirsiniz lütfen yanlış anlamayın tabiki kötü bir durum ama imkan var en azından
  • Çölyak hastalalarını dışarda yemek yemeleri çok sakıncalıdır. Glutensiz ürünler satan restorantlar (kirpi cafe - A'da 216 Glutensiz) gibi yerlerde yemek yemeleri gerekmektedir. Bunun haricinde nasıl bir diyet yapmaları hakkında detaylı bilgiye http://www.glutensizdiyet.net sitesinden ulaşabilirsiniz.

    Glutensiz ürünler çölyak hastalarnın günlük olarak evde tüketmeleri gerekn ürünleri büyük alışveriş mağazalarında (Carrefursa - Migros) bulabilirler. Ayrıca İnternet üzerinden siparişte verebilmektesiniz. Benim tavsiyem Schar ürünlerini kullanmanızdır. Diğer markaların ürünleri çölyak hastalığındasn koruduğu gibi diyabete yol açmaktadır. Fakat Schar ürünlerinde böyle bir sıkıntı yoktur. Schar markasının Türkiye distribütörü FSM Form Sağlık firmasıdır. Firmanın e-ticaret sitesi üzerinden kredi kartınıza 3 taksit ile sipariş verebilmektesiniz. Ayrıca her ay düzenli olarak kampanya yapıyorlar. Bunları kaçırmamanızı tavsiye ederim. Sipğariş verebileceğiniz web sitesi; http://www.ozelbeslenme.com




  • İlk defa duyuyorum, kötü bi hastalık ya, Allah kimseye vermesin. İşkence çekerek yaşıyorsun resmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beograd

    Nasıl bulaştı peki?
    Cinsel yolla mı kan yoluyla falan mı?

    Adam genetik dedi ya
  • Çölyak hastalığı genetik bir ince bağırsak hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyan kişi gluten proteinini içeren besinler tüketirse ince bağırsakta emilim problemi açığa çıkar ve ince bağırsak zarar görür. Bunun sonucunda kişide karın şişkinliği, reflü, kabız, karın ağrısı, ishal, kilo kaybı, kansızlık, saç dökülmesi, diş minesi bozuklukları,kemik kırılmaları, tekrarlayan düşükler ve doğumsal bozukluklar görülebilir. Çölyak hastalığı uzun vadede bağırsak kanserine neden olabilir.

    Bu adreste geniş açıklama yapmışlarhttps://www.sagliklikal.net/colyak-hastaligi-nedir/

    Bir de çölyak hastaları için glutensiz un tarifleri varhttps://www.sagliklikal.net/glutensiz-un-tarifleri/



    Geçmiş olsun :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: absolute45

    Çölyak hastalığı genetik bir ince bağırsak hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyan kişi gluten proteinini içeren besinler tüketirse ince bağırsakta emilim problemi açığa çıkar ve ince bağırsak zarar görür. Bunun sonucunda kişide karın şişkinliği, reflü, kabız, karın ağrısı, ishal, kilo kaybı, kansızlık, saç dökülmesi, diş minesi bozuklukları,kemik kırılmaları, tekrarlayan düşükler ve doğumsal bozukluklar görülebilir. Çölyak hastalığı uzun vadede bağırsak kanserine neden olabilir.

    Bu adreste geniş açıklama yapmışlarhttps://www.sagliklikal.net/colyak-hastaligi-nedir/

    Bir de çölyak hastaları için glutensiz un tarifleri varhttps://www.sagliklikal.net/glutensiz-un-tarifleri/



    Geçmiş olsun :(

    tıp mı okuyon

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cok yakinimin gluten ve bircok yiyecege alerjisi vardi. Biorezonans tedavisiyle kurtuldu. Rahatca istedigini yiyebiliyor. Maddi imkanin varsa arastir derim. Onun doktoru Beylikduzundeydi Dr. Salih Yildirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.