Şimdi Ara

Coldplay Dinleyenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Grup 1996 yılında aynı üniversitede okuyan 4 arkadaşın – Chris Martin (vokal), Jon Buckland (gitar), Will Champion (davul) ve Guy Berryman (bas gitar) – biraraya gelmesiyle oluştu. Chris Martin önceleri grubun adı için Pectoralz önerisinde bulunsa da daha sonra ortak bir arkadaşlarının fikriyle Coldplay adını aldı.

Grubun Üyeleri;
    Solist:Chris Martin
    Bas Gitar:Guy Berryman
    Bateri:Will Champion
    Gitar:Jonny Buckland

Chris Martin

Coldplay Dinleyenler

Dorset Sherborne Okulu'nda ve sınıf arkadaşıyla Coldplay'i kurdukları Londra Üniversitesi'nde eğitim görmüştür. 1980'lerin kült rock müzisyenleri Echo and the Bunnymen'in büyük hayranıdır. Bir röportajında, 40 yaşına geldiğinde ve kendini bir rock starı olmak için çok yaşlı bulduğunda üniversiteye geri dönüp klasik müzik eğitimi almak istediğini söylemiştir.

1.88 cm. boyundaki müzisyen, oyuncu Gwyneth Paltrow ile evlidir. Çift 2002 yılında Coldplay'in bir konseri sırasında tanışmış ve 5 Aralık 2003 tarihinde evlenmiştir. Daha sonra ikinci çocuğuna isim olarak vereceği "Moses" ve "Fix You" isimli şarkıları eşi için yazmıştır. Apple Blythe Alison ismini verdikleri ilk çocukları 14 Mayıs 2004 tarihinde Londra'da, ikinci çocukları Moses ise New York'ta 8 Nisan 2006'da dünyaya gelmiştir.

Guy Berryman

Coldplay Dinleyenler

12 Nisan 1978'de Londra'da doğmuştur.Solak olmasına rağmen gitarı sağ eliyle kullanır.Coldplay kurulurken Londra'da bir pub da barmenlik yapıyordu.Londra Üniversitesi'ne gelmeden önce Edinburg Akademisinde eğitim gördü.Çocukluk aşkı olan Joanna Briston ile evlidir ve Niko adında bir kızları vardır

Will Champion

Coldplay Dinleyenler

31 temmuz 1978 tarihinde, southampton'da dunyaya gelmis coldplay davulcusudur.Bütün Coldplay üyeleri gibi Londra Üniversitesinde eğitim görmüştür.Coldplay'den önce Fat Hammster adında bir grup kurmuştur.2004 yılında Guy Berryman ve Magne Furuholmen ile birlikte ilk solo albümleri Past Perfect Future Tense'i yapmıştır

Jonny Buckland

Coldplay Dinleyenler

11 Eylül 1977'de Londra'da doğmuştur ve ailesi Pantymwyn'e taşınana kadar burada kalmıştır.İlk solo albümü Slideling'dir.Sevgilisi Chloe Lee-Evans ve kızlarıyla birlikte Londra'da yaşayan Tottenham taraftarıdır

Albümleri
    Parachutes (2000)
     Coldplay Dinleyenler

A Rush of Blood to the Head (2002)
     Coldplay Dinleyenler

X&Y (2005)
     Coldplay Dinleyenler

Viva la Vida or Death and All His Friends (2008)
     Coldplay Dinleyenler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Zlatan. -- 7 Aralık 2008; 23:59:29 >

• İyi bir grup severek dinliyorum.
  • Hardest Part çok güzel
  • Foreve Chris Martin ^^
  • Geceliyin açıyorum best of albümünü kısık seste süper uyutuyor.
    Şahane grup severek dinliyoruz.
  • Evet bende dinliyorum çok güzel bir grup.
    Violent Hill 4ewer
  • Dinlemiyorum. Fakat 96 yılından bu yana. Bu sektörde. Paranın bile ayıramadığı gruplardan sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dj Akman ( Ezan Remix Olayı )
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güzel grup.
  • Güzel grup severim,X&Y ve son albümleri çok güzel
  • Beyler bu grubun piyanolu bir şarkısı var, geçen tv'de görmüştüm harika bir melodisi var. Gerçi çoğunda var ama bunda daha ağırlıklıydı. Sonunda da piyano ile bitiyor. Hangi şarkıdır o?

Edit: Tamam buldum Clocks şarkısıymış. Ama aşık oldum adeta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 18 Aralık 2008; 21:59:14 >
  • viva la vida
  • xy güzel albümdür..
  • viva la vida konusunda söylentiler vardı satriani den araklamaymış diye

coldplay hayranları hemen atılmış satriani de kim ulan diye

ben dinlemedim dinleyen varsa hangi şarkısıysa bi zahmet söylesin bakayım bi benzerlik var mı yok mu diye
  • Daha yeni yeni Clooks ve Lost şarkılarını dinleyerek başladım Coldplay dinlemeye ve hiç de pişman değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.