Şimdi Ara

Çok yoruldumm çook (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
4.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok fazla iddialı bir konuşma benim çevremdekilerin çoğunun çocuğu hekim ya da tıp fakültesinde doktor ben de dahil hatta hiçbir yerde kazanamamış rusyaya tıp fakültesine gönderenler bile var,


    hatta bu 2 kez tus 1. olan hekimin babası bizim okulda spor hekimleri ana bilim dalı başkanı


    eski rektörümüzün oğlu şu ankara tıpta 6. sınıf tıp öğrencisi


    böyle çok fazla var bizim okulda hatta tüm tıp fakülteler tutmasına rağmen ankara tıpı yazdırıyorlar(en son tus 1. öyle mesela)

  • İTÜ Bilgisayar için filan hadi diyeceğim de tıp için değer mi be abi. Döner sermayesiz pratisyen doktor maaşı 6500 lira. Döner sermaye konusunda da adaletsizlikler olduğu konuşuluyor son dönemde. Sırf prestij için değer mi bu kadar anlamıyorum. Doktorluğa en büyük saygıyı boomer kuşağı duyuyor. Birkaç kuşak sonra yazılımcılar daha gözde olur, pratisyen doktor açığı da 10 seneye kapanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 17 Ekim 2021; 22:33:41 >
  • Bana kalsa Boğaziçi fizik okur merak duyduğum şeylerle ilgilenirdim malum Türkiye şartları ortada her zaman ailemin yanında kalmak istiyorum en azından onlar karşıya göçene kadar bu yüzden hep tıp istedim benim abim çapa tıptan mezun oldu bu sene hep demiştir bana tıp güzel değil diye ama ailemiz için birilerinin elini taşın altına koyması şarttı yoksa zamanında o da Boğaziçi elektronik okumak istiyordu 832. Olmuştu 2015te

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bana kalsa Boğaziçi Fizik okurdum diyorsun, Boğaziçi Fizik'in bu sene ilk 10 binle kapattığını ve tıpların yarısından yüksek olduğunu farkında mısın? Ayrıca Boğaziçi Fizik mezunlarının işsiz olduklarını mı sanıyorsun? Boğaziçi Elektrik-Elektronik okuyup sektörde birkaç yıl çalışan adamın kazancının ortalama bir uzman doktorun kazancından çok farklı olduğunu mu zannediyorsun mesela? Bence tıbbı kafanda biraz fazla abartmışsın hocam. Diğer meslekleri de biraz fazla küçültmüşsün kendi zihninde.


    Boğaziçi Elektrik-Elektronik tıbbın açamayacağı birçok kapıyı da açabilir. Sektördekiler bunu biliyor. Burada uzun uzun açıklamayacağım. Dolarla maaş alan çok mezunu var. Bu bölümler şaka değil ve 'benim için' tıpla kıyaslanmaz bile. Tıptan çok daha öndeler. Ha sen tıbbı özel olarak seviyor olsan tamam diyeceğim de bana kalsa fizik okurdum diyen birinin tıpta işi ne?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 17 Ekim 2021; 22:45:8 >




  • Diş kötü mu hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sence ne olacak bu tıp takıntısının sonucu? her sene aynı burda hep böyle KÖRÜ KÖRÜNE TIP İSTİYORLAR. sebepleri de hiçbir zaman insanlara yardım etmek iyileştirmek değil hep PARA üstüne kurulu. yazık gerçekten yakında bence tıp kazananlara yeni bi sınav uygulanmalı sen tıpı para için mi yoksa insanlara faydalı olmak için mi seçtin diye. şart artık bu çünkü durum gittikçe vahimleşiyor. @Ankaratıplı hocam da bi şeyler söylesin. bu konudaki arkadaşı anlıyorum ama tıp isteme sebepleri acayip saçma geldi bana. sonuçta tıp insan hayatı demek öyle basit sebeplerle tıp okunmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 17 Ekim 2021; 22:53:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frihtz.memed F kullanıcısına yanıt

    Ecz mezunu olup dükkan acabileni pek görmedim son 5 yılda. Yanlış yönlendirmelim lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam buradaki sıkıntı arkadaşın "Bana kalsa fizik okurdum." demesi bence de. Tıp okumak için sunduğu sebepler bana da çok ikna edici gelmedi, üstelik kendisi tıp puanını yetiremediği halde 10 binle kapatan Boğaziçi Fiziği küçümsemesi filan da biraz trajikomik bence. Maalesef boomer kuşağı var oldukça ve ebeveynler doktorlara ahir zaman peygamberi muamelesi yaptıkça bazılarının tıp takıntısı son bulmayacaktır. Bununla birlikte bu sene Türkiye 1.si bilgisayar yazdı, değişen bir şeyler de var sanki son 2-3 yıldır.


    Bu insanlar gerçekten tıbbı seviyor olsalar bir şey demeyeceğim. Ama çoğunu tıbba yönlendiren alakasız bir sebep. Para olsa yine iyi saçma sapan aile yönlendirmesi vs. sebeplerle tıbba yöneliyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB5CC9F7B -- 17 Ekim 2021; 22:54:40 >
  • Nerden biliyosun körü körüne tıp istediğini ? Boğaziçi fizik OKUMAK isterdim demiş belli ki fiziğe dair şeyleri seviyor arkadaş. Ama meslek olarak doktor olmak istiyor. Ve ben şu saatten sonra ben doktor olmak istiyorum diyen birinin para için istediğini sanmıyorum. Okuyarak para kazanilmaz bu ülkede. Herkes farkında bunun . Boşa duyar kasmayın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum hocam. son paragrafa ek olarak bağnaz rehberlik hocalarını da ekleyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki.


    ben de tıp okuyorum ve senin dediklerinin tam tersini görüyorum arkadaşlarımda. acaba neden?


    edit: ben memnunum isteyerek göze alarak seçtim. ama arkadaşlarım arasında istemeden gelip pişman olan çok kişi var. hatta parası batsın keşke yazmasaydım ilgi duyduğum bölümü yazsaydım diyen bile oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D72C9D06E -- 17 Ekim 2021; 23:22:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında hasta muayeneyi eden doktorun kafasında para gibi bir düşüncesi olmaması gerek parayı fazla verilmesi gerektiğini düşünüyorum öyle olmalı ki doktor parayı düşünmeden rahatça tedavisini yapabilsin ama bir yandan borçlarını düşünürken bir yandan işine konsantre olmak çok zordur


    ama burada sadece hekim maaşını yükseltmek yanlış olur tüm meslek maaşlarını belli bir seviyenin üstüne çıkaracaksın ki eskide olduğu gibi kimse sırf para için tıp seçmeyecek diğer mesleklerde de o düzeye ulaşabilecek mesleklere yönelebilecekler


    eskiden mimarlar baya kazanırdır şimdi kimse bu meslekten bahsetmiyor bile bu sadece bir örnek

  • Memnun degilsen bırak gitsin o zaman . Az maaş alacağını dusunuyosan ve bu mesleği para için sectiysen bir dk bile durma derim ben


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    hocam türkiyenin ekonomik durumu rezalet durumda. bunun da etkisi var ama bi şeyi atlıyorlar mesela arkadaş fiziğe ilgiliymiş e o zaman fizik bölümü okusa zaten rakiplerini geçecek çünkü ilgisi var. temel sorun insanların ilgi duymadığı ya da zorraki ilgi duyduğu bölümlere gitmesi. ipin başını tıp bölümü çekiyor bu konuda. ama mesela mimarlık demişsiniz. bazıları şunu düşünemiyor sanki bütüüüün mimarlar işsiz aç geziyorlar. kendini yetiştiren rakiplerinden daha çok şey bilen birçok meslek grubu diyim doktordan bile daha yüksek kazanır kazanıyor da. doktorluğu çok abartıyorlar bi bıraksalar da gerçekten isteyenler okusa keşke şurda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.