Şimdi Ara

çok yemek yedim nefes alamıyorum ne yapmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaslar.kilo almak icin cok yemem yedim üste aburcuburda eklebince nefes alamamaya basladim üstümde bir ağırlık var.

yedimlerim.
    dolma
    makarna
    corba
    salata 1 tabak
    baklava 10 dilim
    ayran.
    turşu

aburcuburlar
    kola
    leys cips
    cukulata
    ciğ köfte 1 durüm acılı

bunlari son 2 saat icinde yedim ve hic tuvalete gitmedim kusamiomda cok fenayim.
    bu arada kilo 54 boy 1.70 eb asa 65 olmam gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çok Yedim Nefes Alamıyorum: Ne Yapmalısın?

Çok fazla yemek yedikten sonra nefes almakta zorlanıyorsan, bu durum mide ekşimesi veya hazımsızlık gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte bu durumda yapman gerekenler:

• Rahat bir pozisyon al: Otur veya hafif eğik bir şekilde uzan. Bu, mide asidinin yemek boruna geri kaçmasını önlemeye yardımcı olur.
    • Sindirime yardımcı içecekler tüket: Su veya papatya çayı gibi sıvılar sindirime yardımcı olabilir.
    • Kabartma tozu kullan: Bir bardak suya bir çay kaşığı kabartma tozu ekle ve iç. Bu, mide asidini nötralize etmeye yardımcı olur.
    • Zencefil çayı iç: Zencefil, mide bulantısını ve hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan bir bitkidir.
    • Antasit ilaçlar al: Antasitler, mide asidini nötralize etmeye yardımcı olan reçetesiz satılan ilaçlardır.
    • Yürüyüş yap: Hafif bir yürüyüş, sindirime yardımcı olabilir.
    • Uyuma: Uyku, sindirim sisteminin kendini onarmasına yardımcı olur.
    • Doktoruna başvur: Nefes darlığı şiddetliyse veya uzun sürüyorsa, altta yatan bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Bu durumda bir doktora başvurman önerilir.

Çok fazla yemek yemenin neden olduğu nefes darlığı genellikle geçicidir ve evde tedavi edilebilir. Ancak, nefes darlığın devam ederse veya kötüleşirse, tıbbi yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yuh

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gebermek için güzel bir gece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çabuk mıç yoksa patlarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gebermek için güzel bir uğraş

• Vücuda hava girecek tüm delikleri tıkamışın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle aldıgın kilodan fayda gelmez git wcye 1 saat dur gel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 54 kiloya bu kadar yediysen armuta dönmüşsündür

• Troll konu falan mı bu? arkadaşım canını çiftlik bank'tan mı buldun? lan kilo almak neden bu kadar önemli, bu yediklerinle 6 kişilik aile doyardı be ne yaptın sen?

Ben de zayıfım, 1.79 - 60 kiloyum, en çok yemek yediğim zaman sanırım bir gün kumru yemiştim, yanında patates kızartmaları yemiştim, birde lahmacun yemiştim, aynı gün pilav da yemiştim, meğersem o gün ne kadar az yemişim ne yaptın sen? kilo alınca ne olacak? 1.98 boyunda 40 kilo musun da canını tehlikeye atıyorsun kilo almak için? duvara çarpınca kemiklerin mi burkuluyodur da kilo almak için canına susuyorsun? kilo almak istiyorsan adam gibi spor yapacaksın, protein ağırlıklı besleneceksin, normal yediğin gibi yemeye devam edeceksin, kas kütlesi yapıp fit olacaksın ve kilolar kas olarak gelecek.

Umarım bunu okursun ve konudan canlı çıkarsın.
  • çay iç
  • bu doru mu
  • At bir parmak gırtlağa rahatla hocam başka türlü rahatlayamazsın.

• kilo öyle alınmaz.
  • Öyle kilo alınmaz ki spora git proteinli vitaminli şeyle ye,

Basıma gelen bir olay;

Salata kabında Mısır gevreği yedim, Amcalarımla lahmacun yarışına girdik 11.5 lahmacun yedim onun üzerine, böyle kesik kesik nefes alıyordum içime hava bile girmiyordu (kazandım bu arada) en son birini dürerken amcam elimden tuttu oğlum tamam dur diye o yüzden 0.5 yedim diğer yarısını ona verdim. Sonra bir doğruldum nefes yok hemen tuvalete gittim oğlum bu basıncı azaltman lazim diye 1-2 saat kadar oturdum mictim ertesi öğlen geceden kalan lahmacuna baktım normalde severim tost makinasında kaşarlı yapmayı yemedim bu sefer. O zamanlar 130 kiloydum şimdi 100 biraz daha zayıflamam lazım su anda 5 yersem feci tıkanıyorum ama 11.5 bir daha olmaz olamaz o gün nefessiz kaldım hiç unutamayacağım bir gündü

• Yapılacak birşey yok hemen karınında bir delik aç bunlar tuvalet yoluyla çıkmaz.
  • 10 dilim baklava ne lan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.