Şimdi Ara

Çok ucuza rüzgar gülü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sadece Bilgisayar ve dış donanıma yeticek kadar portatif bir rüzgar gülü yapsak tutarmı acaba

    kendin montajını yapıcan balkonuna ya da çatına takabilecen. Fiyatıda fazla pahalı olmuyacak. Bide usb bağlantısı olucak bilgisayarında bir program aracılığı ile rüzgar hızını güç durumunu görebilecen. Rüzgar yoksada otomatik olarak şebekeden alıcak. Sizce böyle bir işe girmelimiyim yoksa bırak bu işleri gevurlar yapsın sonra biz onlardan alırız keyfini bozma senmi diyorsunuz...


    Bide ups vazifesi görücek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upgrade -- 25 Şubat 2007; 18:49:01 >



  • merhaba upgrade.
    öncelikle şunu söliyim rüzgar gülü için çok fazla parametre var. eğer bunların hepsini düşünerek bu işi yaptırabilecek ve dediğin gibi düşük bir fiyata mal olacaksa neden olmasın? ama üzerinde çok fazla kafa yorman lazım
    şimdiden kolay gelsin
  • bende bu işle ilgileniyorum ruzgar gulunde kullanılacak 12 volt ureten motor sıkıntısı var parvane ise tavan vantilaru pervanesi yani benim için sorun motor .baska ilgilenen arkadaslardan da yardım almak ısterız
  • Söylediğin gibi birşey yapabilirsen ilk müşterin ben olurum.Hadi kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yus01

    bende bu işle ilgileniyorum ruzgar gulunde kullanılacak 12 volt ureten motor sıkıntısı var parvane ise tavan vantilaru pervanesi yani benim için sorun motor .baska ilgilenen arkadaslardan da yardım almak ısterız


    Alternatörü boşverin, o en kolay bölüm. Tavan vantilatörü pervanesi de uygun değil. O alternatörden daha zor. Ama eli düzgün bir marangoz yapar. Ya da talep olursa, dostlara rica ederiz, kalıp yapıp polyester dökerler.

    Sorun güç üretmek değil, kontrol etmek. Bu kadar parametreyi de herhalde pic'le kontrol edebiliriz. UPS'e 2-3 akü koyup sırayla şarj edebiliriz. De nasıl yaparız? UPS'de öncelikli güç kaynağı olarak aküleri nasıl seçeriz?

    Ama konuya bir ucundan tekrar başlamak güzel..

    Kolay gelsin..




  • bence enerji üreten bir altarnötre ihtiyaç duyacaksınız bana göre bisikletlere takılan bir dinamometre yada arabalarda kullanılan şarz dinamosu ve bir usb akümülatörü işinizi görecektir.ancak pervane özellikle antimon yada benzeri hafif metalden yapılmalıdır diye düşünüyorum.
    Özgün Sitenizhttp://etaphon.orgfree.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etaphon -- 28 Haziran 2007; 16:23:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: etaphon

    bence enerji üreten bir altarnötre ihtiyaç duyacaksınız bana göre bisikletlere takılan bir dinamometre yada arabalarda kullanılan şarz dinamosu ve bir usb akümülatörü işinizi görecektir.ancak pervane özellikle antimon yada benzeri hafif metalden yapılmalıdır diye düşünüyorum.


    Antimon pervane? Marslılar mı kaybetmiş, biz bulalım?

    Bisiklet dinamo(?)su veya araba şarz(!) dinamosu (Uyarı akımı ister.) ile usb (ups sanırım) aküsü arasında bişeyler daha olması gerekmez mi?

    etaphon ne demek?
  • arkadaşım yaparsan sana helal olsun derim.ve ben de bu sistemden almak isterim.
    bu enerji tüketimimiz bizi mahvetti.dışa bağımlı hale geldik.
    ben de kendi okulumda öğrencilerimle böyle bir proje üzerinde çalışıyorum.
    seni takdir ediyorum.
  • pervane döndüğünde mekanik akım oluşur.Otomobil şarj dinamosu hareketi elektrik enerjisine dönüştürür.Akü ile kimyasal enerjiye dönüşür ve depolanır.Önemli olan şarj dinamosunun milinin sürekli en küçük hava akımında dönerek aküyü devamlı doldurmasını sağlamaktır.
    Etaphon' a gelince özel bir anlamı yok ama eski mısırda hocalara verilen bir nişan liyakat olarak biliniyor doç veya prof gibi belki bilmediğim manalarıda olabilir.
    Özgün sitenizhttp://etaphon.orgfree.com




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etaphon -- 28 Haziran 2007; 16:24:55 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.