Şimdi Ara

ÇOK ÖZELLİKLİ TEK CİHAZ MI? AYRI AYRI CİHAZLAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Marka/modelden bağımsız bir soru sormak istiyorum..

Sizce hepsi-bir-arada cihazları mı tercih etmeli (Mesela P535), yoksa görece az özellikli bir PDA, bluetooth üzerinden çalışan bir GPS ünitesi ve sade bir cep telefonu mu almalı.. hepsi-bir-arada cihaz fiyatına bunlar alınabileceği gibi, bir tane de (2MP'den çok daha iyi görüntü çekebilecek) kompakt fotoğraf makinası..

Ne dersiniz..

Görselleştirmek gerekirse..

Ringde mavi köşede ~1000YTL'lik fiyatı ile Asus P535

Karşında kırmızı köşede bir ekip..

115 YTL'lik fiyatı ile Royaltek bluetooth GPS

388 YTL ile Nokia 6300

147 YTL ile

529 YTL'lik İngiltere fiyatı ile 480 x 640 ve 4" mükemmel ekranlı, bluetooth ve wireless özellikleri bulunan yeni iPAQ 214

İkinci paket hesaplayabileceğiniz gibi, 1179 YTL'ye geliyor. Hali hazırda benzer özelliklerde cep telefonu olanlar için, maliyet 388 YTL azalacaktır.

Özellikle esneklik, gelişim, değişime açık olma, yazım kolaylığı gibi konuları düşünerek fikirlerinizi paylaşırsanız, sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 16 Kasım 2007; 16:35:25 >

• Arkadaş, akıl var mantık var.

-Sen o tüm dediklerini aynı anda taşımaya kalkman
    -Hepsi için ayrı şarj aleti bulundurman
    -Her yolculukta bu şarj aletlerinide yanında taşıman
    -Ayrıca her biri için gerektiğinde ayrı prizlere sahip olma gerekliliği
    -Her fonksiyonu kullanman için farklı cihazlarla uğraşarak zaman kaybı
    -Her elektronik cihaz çok düşük olsa bile bir FCC radyasyon değerine sahip ve bunların totalde yaydığı radyasyon
    -Birbirleriyle farklı zamanlarda şarj bitmesi (mesela gps aletinin şarjı bittiğinde PDA'da gps kullanamayacaksın)
    .
    .
    .
    ve daha bir sürü akla gelecek sebep. Bunlar sence mantıklı geliyor mu? Yani bilmiyorum bana çok ters. Evet ayrı bir fotoğraf makinam var ama onu gerçekten iyi bir fotoğraf çekmek istediğimde kullanıyorum. Ama kullandığım P535 bana günlük fotoğraf ihtiyaçlarımda yetiyor. Bence hepsi bir arada olmalı.

• telefon ve ppc mutlaka bir arada olmalı. gps ayrı da olabilir.

veya gps ile ppc bir arada olmalı. telefon ayrı da olabilir.

yani neye ihtiyacın olduğuna göre mutlaka bir şeyler bir arada olmalı. herşeyi ayrı almak bence de mantıksız.

hem asus p535 yerine yeni nesil bol özellikli pdalar'da alınabilir 1000 küsür ytl'ye. mesela htc touch cruise, hp 610c vs.
  • Bende halihazırda Nokia 5300 ve Royaltek bluetooth GPS var. Bunları ikinci el satıp P535 filan mı alsam diye düşünüyorum.. Wireless bağlantı ve geniş ekran video izleme ilave etmek istiyorum mevcut sistemime

Ama bundan 1-2 sene sonra değiştirmeye kalktığımda, ikinci eli neredeyse hiç para etmeyecek gibi geliyor.. Ya da fonksiyonlarında bir değişiklik olduğunda (mesela 3G geldi diyelim) aleti çöpe atıp tamamen yenisini almak gerekir. Halbuki ayrı ayrı olduğunda sadece gerekli bileşeni değiştirerek adapte olunabilir gibi geliyor.

Şarj konusunu belirtmişsiniz ama, fotoğrafı, GPS'i, kablosu ağı ve GSM'i kullanınca o hepsi-bir-arada cihazın şarjı ne kadar dayanabilir ki..?

Bu arada, fikir alışverişi için yazıyorum. Ofensif bir niyetim yok yazdıklarımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 17 Kasım 2007; 15:30:29 >

• Her cihazın yeri ayrıdır ben mesela
    cep tel için 8310 kullanıyorum şarjı 8 günü buluyor
    cep pc de var loox 420 3,5 '' lik onunla film vide oyun kısaca multimeyda cihazım
    gps 24 saat lazım olmuyor yola cıkanagınız zamanda yanına alırsın bu

düşünsenize bir yere gittiniz yanınızdada hepsinin oldugu bir cihaz var ama şarjı dayanmadı bitti ve kaldınız ortada :) onun için bence her cihazın görevi kendi alanında başarılı olanları almak lazım bence
  • Benim tavsiyem Asus P535 + Fotoğraf makinası olacaktır.
    Tabi günlük normal çekimler yapacaksan P535'in kamerasıda iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi husnuweb -- 17 Kasım 2007; 20:32:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kehanetler

düşünsenize bir yere gittiniz yanınızdada hepsinin oldugu bir cihaz var ama şarjı dayanmadı bitti ve kaldınız ortada :) onun için bence her cihazın görevi kendi alanında başarılı olanları almak lazım bence

E okadar cihazı taşıyacağına, bir tane yedek pil taşı ;) daha mantıklı olmaz mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepsini aynı anda taşımak zor bişey tabii ki ama adamın ihtiyacı,"aklı ve mantığı" varsa tasır

Zaten hepsini aynı anda taşımak zorunda değilsin sadece ihtiyacın olanları alabilirsin. mesela tuvalette gps e ihtiyaç olmaz heralde
    Gerçi tuvalette gps kullananlar da olabilir onu bilemem "yapıyorum ama tam olarak nereye yapıyorum" falan diye mesela
    veya
    bana pda nın çektiği foto yetmez video hiç yetmez
    yedek pil bile olsa film izlemek için pil ömrü yetmez zaten o kadar küçük ekranda ne filmi
    Sürekli cebimde 2 asgari ücret değerinde kaybetsen problem,çaldırsan problem yere düşürsen problem bi alet istemem

diyen bi insan -mesela ben- her şeyden ayrı ayrı alırım
    hepsini de güzel güzel kullanırım
    dışarı çıkarken gerekenleri çantama koyarım
    bide kullanmadıgım aletleri kapatırım malum radyasyon yüzünden
    ayrıca herşeyimin pili de bitse telefonum açık olur beni arayabilirsiniz

Tabi hepsini bir arada kullanana da lafım yok tıpkı sadece fotoğraf çekmek için profosyonel makina artı bissürü objektif taşıyan arkadasıma da lafım olmadığı gibi

Gerçi ben şöylede diyebilirdim."Akıl var mantık var bi samsung nv3 al hem foto çekersin hemde mp3 dinlersin"

Ama yok ben başkalarının yerine de kendimi koyarak düşünmeye devam edeyim

Not:Evet bu yazdığım mesajda "prolambo" ya ayar amacı da vardır

• Arkadaşlar GPS'i olmayan güzel bir PDA önerebilir misiniz?
    Kamerası da olmasa maliyet kısmak açısından daha iyi olur, malum Nikon D80 varken kullanacağımı sanmıyorum
    Almanya'dan getirticem.
  • Bende alanında başarılı cihazları ayrı ayrı kullanma taraftarıyım.Fonksiyonel bir Cep bilgisayarının tabiki artı yönleri vardır ama benim için eksi yönleri daha fazla..Örneğin fonksiyonel bir Cep bilgisayarınız var ve dışardayken şarjınız bitti.. Hayatla ilişkiniz kesildi demektir
    Ne telefon edebilir ne resim çekebilir ne internet ne MSN ne GPS nede diğer bir özellik.. Issız bir adada yaşayan Robin Cruise den farkınız kalmayacaktır Kaldı ki bu tarz komplike makinelerin şarjı da kısıtlı diye biliyorum..
    Tüm bunların yerine
    -Güzel şık bir cep telefonu ( Ben LG Chocolate 'i tercih ettim. )
    -Orta düzey bir Fotograf makinesi ( CASIO EX-Z75 kullanıyorum. )
    -Hem USB bellek hemde MP3 player olarak kullandığım müzikçalarım ve ses izolasyonu çok kuvvetli olan ETYMOTİC marka kulaklık.
    -GPS , kamera ve GSM özellikleri olmayan sade bir Cep bilgisayarı ( PALM TUNGSTEN T|X )

tüm bunların bana maliyetini hesaplamak istediğimizde..

LG Chocolate 230 YTL
    CASIO EX-Z75 250 YTL
    MP3 player + kulaklık 240 YTL
    PALM T|X 200 YTL

Toplamda bana maliyeti 920 YTL oldu.GPS benim için gerekli olmadığından hesaba dahil etmedim. Ama bu haliyle ASUS 535 gibi bir cihazdan ucuz oluyor bu kombinasyon.. Şahsen pahalı bile olsa ben cihazları ayrı ayrı kullanmayı seviyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

Bende alanında başarılı cihazları ayrı ayrı kullanma taraftarıyım.Fonksiyonel bir Cep bilgisayarının tabiki artı yönleri vardır ama benim için eksi yönleri daha fazla..Örneğin fonksiyonel bir Cep bilgisayarınız var ve dışardayken şarjınız bitti.. Hayatla ilişkiniz kesildi demektir
    Ne telefon edebilir ne resim çekebilir ne internet ne MSN ne GPS nede diğer bir özellik.. Issız bir adada yaşayan Robin Cruise den farkınız kalmayacaktır Kaldı ki bu tarz komplike makinelerin şarjı da kısıtlı diye biliyorum..
    Tüm bunların yerine
    -Hem USB bellek hemde MP3 player olarak kullandığım müzikçalarım ve ses izolasyonu çok kuvvetli olan ETYMOTİC marka kulaklık.
    -GPS , kamera ve GSM özellikleri olmayan sade bir Cep bilgisayarı ( PALM TUNGSTEN T|X )

LG Chocolate 230 YTL
    CASIO EX-Z75 250 YTL
    PALM T|X 200 YTL

Toplamda bana maliyeti 920 YTL oldu.GPS benim için gerekli olmadığından hesaba dahil etmedim. Ama bu haliyle ASUS 535 gibi bir cihazdan ucuz oluyor bu kombinasyon.. Şahsen pahalı bile olsa ben cihazları ayrı ayrı kullanmayı seviyorum

@PyRRhiC,

GPS'e ek olarak wi-fi da vardı ama

• quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

Bende alanında başarılı cihazları ayrı ayrı kullanma taraftarıyım.Fonksiyonel bir Cep bilgisayarının tabiki artı yönleri vardır ama benim için eksi yönleri daha fazla..Örneğin fonksiyonel bir Cep bilgisayarınız var ve dışardayken şarjınız bitti.. Hayatla ilişkiniz kesildi demektir
    Tüm bunların yerine

LG Chocolate 230 YTL
    CASIO EX-Z75 250 YTL
    PALM T|X 200 YTL

@PyRRhiC,

GPS'e ek olarak wi-fi da vardı ama

Benim kullandığım PALM T|X cihazında da wi-fi var zaten onun için ayrıca yazmadım
    Kaçırdığın bir özellik yok yani

• valla bence de hepsi ayrı ayrı taşınmaz...yukarıda bir arkadasın dediği doğru...Yok şarj cihazlarıydı , yok hangisini yanıma alıyımdı , yok bilmemneydi....ne uğraşıp durucam yaw??

Aldım bi PDA kurtuldum hepsinin derdinden...
    -Hem Flash bellek
    -Hem Mp3 player(sadece müzikte değil , film-dizi filanda rahatlıkla izleniyor.Yolculuklarda atıyorum HEROES ın yayınlanmamış yeni bölümlerini...oooohooo keyfime diycek yok:))
    -Hem Dijital kamera (evet kabul ediyorum, bir dij.fotoğraf makinesi kadar iyi olmayabilir ama işimide gayet yeterli bir şekilde görüyor)
    -Hem cep telefonum
    -Hem ofisim (mail - internet vs...)
    -Hem oyun konsolum

hepsi tek bir cihaz...yanımda da sadece USB data kablosu taşıyorum...Şarj etmek için yeterli çünki...Hiçbişey-hiçbiyer bulamazsan girersin bi internet kafeye takasın bilgisayara şarj olur....BU KADAR BASİT!!!Öyle ayrı ayrı spesifik uçlu şarj cihazlarına gerek yok yani....

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafaaydin79

valla bence de hepsi ayrı ayrı taşınmaz...yukarıda bir arkadasın dediği doğru...Yok şarj cihazlarıydı , yok hangisini yanıma alıyımdı , yok bilmemneydi....ne uğraşıp durucam yaw??

Aldım bi PDA kurtuldum hepsinin derdinden...
    -Hem Flash bellek
    -Hem Mp3 player(sadece müzikte değil , film-dizi filanda rahatlıkla izleniyor.Yolculuklarda atıyorum HEROES ın yayınlanmamış yeni bölümlerini...oooohooo keyfime diycek yok:))
    -Hem Dijital kamera (evet kabul ediyorum, bir dij.fotoğraf makinesi kadar iyi olmayabilir ama işimide gayet yeterli bir şekilde görüyor)
    -Hem cep telefonum
    -Hem ofisim (mail - internet vs...)
    -Hem oyun konsolum

hepsi tek bir cihaz...yanımda da sadece USB data kablosu taşıyorum...Şarj etmek için yeterli çünki...Hiçbişey-hiçbiyer bulamazsan girersin bi internet kafeye takasın bilgisayara şarj olur....BU KADAR BASİT!!!Öyle ayrı ayrı spesifik uçlu şarj cihazlarına gerek yok yani....

bence sen haklısın

• Sen haklisin diye bisey yok arkadasim bunda gule gule kullan denebilir mesela ben diyorum "gule gule kullan arkadasim" bu bi secimdir
    mesela buyuk yuk tasiyacak adam kamyon alir gezecek adam spor araba alir
    Kamyoncuya gidip `en iyisi spor araba niye kamyon aldin bunu park etmekte zor oluyodur bence herkes spor araba almali` demek gibi bisey oluyo sizin ki

Yolculuklarda atıyorum HEROES ın yayınlanmamış yeni bölümlerini...oooohooo keyfime diycek yok:)) demis mustafaaydin79
    evet Yolculuklarda dizi izlemek guzel bende Asus A730 ile vga ekranda tam cozunurluk izliyorum daha da guzel
    ama pil omru hafiza ve ekran buyuklugu yuzunden param oldugu an cowon A2 alicam ins. Yani
    kamyonetten kamyona gecicem
  • arkadaslar bu konuda pil konusunu surekli gundeme getirilmesini anlayamiyorum. p535 i aldiktan sonra hemen gittim bir tane kaliteli yedek pil aldim, bir de pil buyuklugunde ufacik pil sarz aleti, pil mi bitti cebimden cikartiyorum pili takiyorum, diger pil de en fazla 3 saat icinde sarz oluyor. surekli tam randimanli kullandigim zamanlarda bile pilsiz kalmadim. bu olayin cozumu bu kadar basit.
    Ote taraftan bir kac alet gerekiyorsa alinir. Mesela surekli yolculuk yapiyorsundur daha cok kanalli bir gps icin ayri gps aleti ya da fiyat performans icin 3g li cep teli ( gerci hala 3g yok ) arti cep bilg gibi. Ya da fotograf makinesi. O sana kalmis. Ama sirf sistemler ayri olsun diye bir kac parca almak da mantiksiz.

Bu arada yeri gelmisken sorayim blututlu kart okuyucu ya da 20-40 gb hafizali blutut veya wi-fi uzerinden veri transferi yapan tasinabilir bellek ariyorum, tavsiyesi olan var mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.