Şimdi Ara

Çok önemli sorularım olacak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben exa pc den ekrankartı ram filan almak istiyorum. Aşağıda yazacağım donanımlarla ilgili bir kaç sorum olacak. Onun yerine bunu alabilirsin diyebilirsiniz. Oyun için topluyorum bu bilgisayarı.

İşlemci AMD FX SERİES 6X 6100 3.3 ghz 14 mb 32nm
    ram Kingstom hyperx 6 gb 1600
    ekran kartı HIS HD 6850 1gb 256 bit DDR5
    anakart MSI 760GM-P23 /DDR3 1333 938 PİN.

RAM 1600 onun 1333 lük olduğunu varsayın.

sorumlarım:
    1) oyun için ideal pc mi?
    2) kaç watt PSU almalıyım?
    3)bende 300 gibi birşey var yetrli olurmu?
    4)günde en fazla 10 saat pc oynuyorum bazen oynamıyorum bile (Alacağım) psu aylık bana ne kadar elektrik masrafı çıkartır?
    5) Önümüzdeki seneler için çıkacak oyunlar çok yüksek gereksinimler istiyor olacak onlara yetermi bu?
    6)Bunun yerine ne alabilirim?
    şimdiden teşekkürler.

• işlemci x4 955 yeterlidir oyun içiN üstünü 1-2 yıl sora bulldozer işlemci çıkarsa ozaman alırsınız şu an ıcıN fx leri almamak gerek ...

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2577 veyawww.teknobiyotik.com bulabılırsınız..

12 v çıkışı yüksek %80 85 verımlıkte 600w psu alın ki ilerde ekran kartı alırsanız elınızde psu patlamasın bi kac yıl sora ekran kartı almak ısteyebılırsınız..

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/aerocool-strike-x-600w-80-plus-bronz-guc-kaynagi.html

4 gb ram yeterlidir.. team marka olabılır teknobıyotıkde bulabılırsınız...
    ekran kartı powercolor hd 6850 alabılırsınız..%25 vatan pc hafta sonu ındırımlerı ıle 280-285 tl alınabılıyo...

iyi forumlaR..

• ben fx leri buldozer sanıyordum :( fx leri neden almamalıyız?

bide aylık fatura ne kadar olur 600 w psu da?
  • fx ler bulldozer zaten

lakiN yaygaralı bir şekilde yıllarca allanıp pullandırıldı ve test sonuçları yüksek watt ve düşük performans sonucu olması nedeni ile bir çok amd kullanıcısı intel serisine yöneldi ( 2500k-2600k) gibi modellere diyebılırız ornek verıcek olursak....

orta kısımda f-p sadece amd phenom deil 2500k da mevcut..fx ler içiN bunu soylemek zor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 16 Aralık 2011; 18:25:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MichaeL JacksoN qkN

fx ler bulldozer zaten

lakiN yaygaralı bir şekilde yıllarca allanıp pullandırıldı ve test sonuçları yüksek watt ve düşük performans sonucu olması nedeni ile bir çok amd kullanıcısı intel serisine yöneldi ( 2500k-2600k) gibi modellere diyebılırız ornek verıcek olursak....

orta kısımda f-p sadece amd phenom deil 2500k da mevcut..fx ler içiN bunu soylemek zor ..

peki bu x4 işlemci beni bi 3-4 sene idare edermi? birde kaç defadır soruyorum ama 600 w psu günde 10 saat kullanmayla faturaya nasıl yansır?
  • once monıtor 10 saat acık kalırsa normal monıtor crt ler 130 w gibi lcd ler 35 w gibi elektrık cekmekte..

600w 1000w olması değişmez yanı fazla elektrık faturası gelmez ..
    Güç kaynakları, sistemimizin ihtiyaç duyduğu kadar gücü sisteme sağlarlar. Eğer sistemimimz 300W güç tüketiyorsa, taktığımız güç kaynağının 750 watt veya 1000 watt değere sahip olması önemli değil. Güç kaynağı sistemimize 300 watt verir. Ancak buradaki detay, kullandığımız güç kaynağının sistemimize 300W verebilmesi için şebekeden kaç watt elektrik çektiğidir.

Biz, şebekeden çektiğimiz elektrik için para öderiz. Sistemimiz 300 watt harcıyor olabilir ancak güç kaynağı sistemimize 300 watt güç verebilmek için şebekeden daha fazla elektrik çeker. Güç kaynağı gibi karmaşık elektronik devreler maalesef %100 verim ile çalışmazlar. Bir an için güç kaynaklarının %100 verim ile çalıştığını düşünelim. Bu durumda sistemimize ihtiyaç duyduğu 300 watt gücü sağlayabilmemiz için şebekeden de 300 watt güç çekerdik.

Bir an için de kullandığımz güç kaynağının %50 verim ile çalıştığını düşünelim. Böyle bir durumda ise, sistemimize 300 watt gücüyine sağlayacaktık ama bunun için şebekeden tam 600 watt güç çekmemiz gerekecekti. Biz de elektrik faturamızı şebekeden çektiğimiz 600 watt için ödeyecektik.

Dolayısı ile buradan çıkartacağımız sonuç şu: Ödediğimiz elektrik faturasının miktarı, güç kaynağımızın verimlilik oranı ile doğru orantılı.

Her zaman şebekeden çektiğimiz güç için elektrik faturası öderiz. Yüksek verimlilik değerine sahip bir güç kaynağının elektrik faturalarını düşürmek için de katkı yapacağını aklınızdan çıkartmayın. Son zamanlarda iyi güç kaynakları üzerinde "80 Plus" gibi bir etiket görürseniz, bunun verimlilik değerinin sürekli %80 üzerinde olduğunu belirttiğini anlayabilirsiniz. Yüksek verimliliğe sahip güç kaynaklarının fiyatlarının rakiplerine göre daha fazla olduğunu da not olarak düşmekte fayda var..(pclaBs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MichaeL JacksoN qkN -- 16 Aralık 2011; 18:43:49 >

• çok teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.